Χημεία - Βοήθεια/Απορίες στη Χημεία.

Μπορει να μου εξηγησει καποιος (σαν να απευθυνεται σε παιδι δημοτικου) γιατι αλλαζει η θερμοκρασια τηξης-πηξης (0 βαθμοι Κελσίου) του νερου οταν ειναι καθαρο και κοντα στην επιφανεια της θαλασσας ενω με το νερο της βρυσης η θερμοκρασια τηξης-πηξης ειναι παραπανω (πχ 2 βαθμοι Κελσιου). Κατι παιζει με την ατμοσφαιρικη πιεση?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ενα διαλυμα εχει περιεκτικοτητα 6% w/v. Ποσα γραμμαρια διαλυμενης ουσιας περιεχονται σε 1,2 κg του παραπανω διαλυματος; ( εχω κολλησει...)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ενα διαλυμα εχει περιεκτικοτητα 6% w/v. Ποσα γραμμαρια διαλυμενης ουσιας περιεχονται σε 1,2 κg του παραπανω διαλυματος; ( εχω κολλησει...)

κουβάδες σας έχουν κάνει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γαμω τα μισω αυτα:mad: πωπω... και εχω αλλες 17

Κατσόμοιρο,εμάς δε μας προχώρησε!
Εμένα όμως μου είπε να κάνω ασκησούλες και πειράματα μες τις διακοπές :whistle:

Κατσόμοιρο,εμάς δε μας προχώρησε!
Εμένα όμως μου είπε να κάνω ασκησούλες και πειράματα μες τις διακοπές :whistle:

δεν κανατε v/v?:eek:
αχ εμενα η καλη μου 18 ασκησεις μου εδωσε:D

δεν κανατε v/v?:eek:
αχ εμενα η καλη μου 18 ασκησεις μου εδωσε:D

κάναμε,φτάσαμε στη ρύπανση και μετά μας έδωσε τα διαγωνίσματα,και δε προλάβαμε να προχωρήσουμε.

κάναμε,φτάσαμε στη ρύπανση και μετά μας έδωσε τα διαγωνίσματα,και δε προλάβαμε να προχωρήσουμε.

ε πες ετσι και με τρομαξες... Απο την ρυπανση δεν μας εβαλε ουτε μια ολο με περιεκτικοτιτες... εχει και 3 με αραιωσεις στις περιεκτικοτητες αλλα ηταν γελοιες!

ε πες ετσι και με τρομαξες... Απο την ρυπανση δεν μας εβαλε ουτε μια ολο με περιεκτικοτιτες... εχει και 3 με αραιωσεις στις περιεκτικοτητες αλλα ηταν γελοιες!

καλή επιτυχία :D

Με τη φίλη σου είπατε τόσα, αλλά δεν είπατε για την άσκηση, που δεν λύνεται!!!!!
Για να λυθεί πρέπει η περιεκτικότητα να είναι % w/w ή η ποσότητα του διαλύματος αντί για μάζα να είναι σε όγκο. Κοίταξε μήπως σε ένα από τα δύο έχεις κάνει λάθος.

Με τη φίλη σου είπατε τόσα, αλλά δεν είπατε για την άσκηση, που δεν λύνεται!!!!!
Για να λυθεί πρέπει η περιεκτικότητα να είναι % w/w ή η ποσότητα του διαλύματος αντί για μάζα να είναι σε όγκο. Κοίταξε μήπως σε ένα από τα δύο έχεις κάνει λάθος.

ειναι ασκηση απο ενα φυλλαδιο που μας εδωσε η κυρια οχι ετσι γραφει βαρος κατ ογκο!

ειναι ασκηση απο ενα φυλλαδιο που μας εδωσε η κυρια οχι ετσι γραφει βαρος κατ ογκο!
Τότε να μαλώσουμε την απρόσεκτη κυρία.
Υ.Γ. Ισως να θεωρεί (που δεν είναι σωστό) ότι η πυκνότητα του διαλύματος είναι 1gr/ml.

Παρ όλου που έψαξα αρκετά δεν κατάφερα να βρω πιο από τα δυο είναι σωστό και πιο λάθος
α) διάλυμα 105%v/v
β)διάλυμα 100%w/w
Μπορειτε να με βοηθησετε ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρ όλου που έψαξα αρκετά δεν κατάφερα να βρω πιο από τα δυο είναι σωστό και πιο λάθος
α) διάλυμα 105%v/v
β)διάλυμα 100%w/w
Μπορειτε να με βοηθησετε ?
ας αναλύσουμε τις εκφράσεις περιεκτικότητας που δίνονται:
α) Σε 100 ml διαλύματος περιέχονται 105 ml διαλυμένος ουσίας
β) Σε 100g διαλύματος περιέχονται 100g διαλυμένης ουσίας

Ποιο σου φαίνεται πιο αφύσικο; Γιατί απ'ό,τι βλέπω το (α) δεν μπορεί να στέκει αφού ο όγκος της διαλυμένης ουσίας είναι μεγάλυτερος από τον όγκο του διαλύματος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω κολλησει σε μια ασκηση στη χημεια,Που λεει αντιδραση Α + Β--->2Γ(αμφιδρομως) αν αναμειξουμε τα αερια α και β με αναλογια 5:1 και η Κc εχει τιμη 9 να βρειτε την αποδοση της αντιδρασης.Εγω εκανα πινακακι κ ολα καλα,πηρα κ τον τυπο της Κc αλλα μου βγενουν κατι δευτεροβαθμιες με χ^2 και ω^2 και κατι ωχ και οσο κ αν παραγοντοποιω δεν μ βγαινει σχεση για ω και χ.Μηπως ακολουθω λανθασμενη μεθοδο?Καποιος να με βοηθησει :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back