Ζήτησα να συνεχιστεί η κουβέντα μέσω pm, αλλά δε βαριέσαι...
Δεν απαντώ με προσωπικό μήνυμα γιατί δεν είναι προσωπική διαφωνία, αλλά κάτι που ενδιαφέρει όλους, καθώς (άθελα σου) παραπληροφόρησες.
Να σου θυμίσω ότι εσύ είσαι αυτός που έβαλες στην κουβέντα τον όρο "πανελλήνιες", ξεχνώντας (?) ότι είμαστε σε topic της Α' λυκείου.
Θα το ξαναπώ ακόμα μια φορά: Στις πανελλήνιες:
Το τελικό αποτέλεσμα στη φυσική και τη χημεία πρέπει να είναι δεκαδικός αριθμός και όχι κλάσμα.
Μη φας, έχουμε γλαρόσουπα.
Κατά τα άλλα βρίσκω τη δική σου αντίδραση υπερβολική. Για τους πιο πολλούς αυτονόητο είναι το αντίθετο από αυτό που νόμιζες. (Ελπίζω να μην συνεχίζεις να το νομίζεις). Το σχολικό βιβλίο σε όλες (σχεδόν) τις ασκήσεις δεκαδικά αποτελέσματα δίνει. Σε ελάχιστες (κάποιες ρίζες ή κάτι περίεργα, δεν δίνει δεκαδικό). Αυτό που γράφεις για τα φετεινά θέματα δεν ξέρω που το στηρίζεις. Πάντα οι απαντήσεις όλων των θεμάτων, είτε είναι σε βιβλία, είτε σε εφημερίδες, είτε σε βοηθήματα, είτε είναι οι απαντήσεις του υπουργείου, σε δεκαδικούς αριθμούς είναι (εκτός από τις λίγες εξαιρέσεις που είπα παραπάνω). Πουθενά δεν υπάρχουν απαντήσεις του στυλ υ = 9/4 m/s ή m = 3/4 kg. Το ότι τέτοιες απαντήσεις θα μπορούσαν να σου κόψουν ένα (1) μόριο, το λένε όχι ένας, αλλά όλοι οι καθηγητές, σχολείων και φροντιστηρίων, οπότε αυτά για τις κλωτσιές δεν έχουν νόημα.
Λοιπόν...
Εγχειρίδιο "
Λύσεις των ασκήσεων Φυσικής Γ' λυκείου - Εκδόσεις ΟΕΔΒ"
Σελίδα 13, άσκηση 1.39
Η εύρεση των χρόνων είναι σε μορφή κλασμάτων.
Σελίδα 16, άσκηση 1.43
Η εύρεση του ω είναι σε μορφή κλάσματος.
Σελίδα 64, άσκηση 4.62
Η εύρεση της επιτάχυνσης είναι σε μορφή κλάσματος.
Και πολλά ακόμα λογικά θα υπάρχουν αν ψάξει κανείς, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν έχω τη διάθεση να αναζητήσω.
Αν η απάντησή μου ήταν κάπως απότομη και επιθετική, ζητώ συγγνώμη. Αλλά πραγματικά, μου έδωσες την εντύπωση ότι έχεις μπει στο χορό των φροντιστηρίων και χορεύεις (στο ρυθμό τους).
Λυπάμαι αν διαψεύδει τους πιο πολλούς (λέμε τώρα) το ίδιο το σχολικό βιβλίο, αλλά τί να κάνω; Να δώσω και από αλλού αποτελέσματα;
Περί φετινού 4ου θέματος... Η σύγκριση των επιταχύνσεων στο ερώτημα Δ.4 γίνεται με τα κλάσματα, χωρίς να γίνεται κάποια "απλοποίηση". Μήπως θα δεχόσουν τη λύση ως ελλειπή; Το να λέμε λοιπόν ότι τα αποτελέσματα στη μορφή κλάσματος είναι λάθος σαν λύση και μπορούν να κοπούν μόρια για αυτό καθεαυτό το συμβάν, είναι τουλάχιστον αστείο θα μου επιτρέψεις να σου πω. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού αριθμοί του στυλ

είναι
άρρητοι. Άρα και η όποια προσπάθεια απλούστευσης του κλάσματος σε δεκαδικό, αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς συνέβη και στη φίλη παραπάνω αν αντικαθιστούσε τον αριθμό ως δεκαδικό. Όλως παραδόξως, έχω ακούσει αυτό ακριβώς το πράγμα: Η όποια προσπάθεια απλούστευσης του κλάσματος, όταν αυτό είναι άρρητος αριθμός, μπορεί να στοιχίσει μόρια, αφού δεν αποτυπώνει το σωστό αποτέλεσμα. Συμφωνώ με την απλούστευση σε δεκαδικούς, αλλά ποτέ όταν πρόκειται για άρρητο.
Και αν κάποιος παραπληροφορεί, αυτός σίγουρα δεν είμαι εγώ. Ελπίζω να μη συνεχίζεις να έχεις την ίδια άποψη για το θέμα.
Φιλικά, και χωρίς καμία απολύτως διάθεση για προσωπική αντιδικία.
Πάντα.
Ps: Είναι η δεύτερη φορά που ζητώ να συνεχιστεί η όποια κουβέντα σε προσωπική συζήτηση. Είναι προφανές ότι η βαθμολόγηση στις πανελλαδικές δεν αφορά απορία μαθητή Α' λυκείου στη φυσική.