Καλησπέρα σας,
είμαι Καθηγήτρια Βιολόγος. Φέτος τα θέματα της Βιολογίας ήταν για πολύ καλά διαβασμένους και όσοι έγραψαν πάνω από 19, ήταν μόνο αυτοί που δεν παπαγάλιζαν αλλά είχαν καταλάβει και την ύλη. Συγκεκριμένα, είχα μαθητή που απάντησε το δύσκολο ερώτημα του 4ου θέματος αφου το είχαμε εξηγήσει στο μάθημα.. Να λοιπόν που η Βιολογία δεν είναι μόνο παπαγαλία, όπως πολλοί από εσάς πιστεύετε. Κι εγώ ως μαθήτρια θυμάμαι, δεν παπαγάλισα ποτέ και έγραψα 100 και στα δύο, κατεύθυνση και γενική και πέρασα και στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Βιολογίας. Είχα έναν Καθηγητή όμως κι έγώ με την σειρά μου, που δεν μου είπε ποτέ να τα μάθω παπαγαλία χωρίς να καταλαβαίνω τι λέω..
Θέλοντας να σας βοηθήσω, θα παραθέτω κατά καιρούς ασκήσεις που εντάσσω στο πρόγραμμα διδασκαλίας μου και δεν είναι οι κλασσικές πανεύκολες που δύσκολα πέφτουν, αλλά θέματα που μπορούν να μπουν και θα είναι για όσους έχουν πραγματικά καταλάβει. Οτιδήποτε χρειάζεστε είμαι στην Διάθεσή σας για ερωτήσεις-απορίες με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ, e-mail, τηλέφωνο, γιατί όχι και από κοντά εάν κατοικείτε κι εσείς στην Θεσσαλονίκη.
Εύχομαι επιτυχία σε όσους θα προσπαθήσουν φέτος να κατακτήσουν το όνειρο τους...
Υ.Γ. Σε λίγα λεπτά, θα βάλω την πρώτη μου Άσκηση! HOld on!

-----------------------------------------
ΑΣΚΗΣΗ 1!
Να βρεθεί, τι παιδιά θα γεννηθούν από τον γάμο ενός φυσιολογικού άντρα με ίσια μαλλιά, του οποίου ο πατέρας είχε σγουρά μαλλιά, με μία γυναίκα που πάσχει από σύνδρομο Down, ενώ ο πατέρας της είχε σγουρά μαλλιά. Το γονίδιο βρίσκεται στο 21ο χρωμόσωμα και το αλληλόμορφο για τα ίσια μαλλιά είναι επικρατές.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ;