Η άσκηση είναι μία χαρά. Τώρα το επιτοκιο είναι 5 του χρόνου θα είναι 5-5*0.22/100 και όχι 5-0.22. Η άσκηση είναι πολύ καλή.
Από όσο ξέρω επιτόκια έχετε κάνει στη Β' Λυκείου (μπορεί και στο δημοτικό) και άλλωστε ακόμα και το σχολικό έχει ασκήσεις με επιτόκια, εκπτώσεις κ.τλ. Πρέπει κάποια πράγματα να τα γνωρίζετε. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας μαθητής θα τελειώσει το λύκειο θα περάσει στο Πανεπιστήμιο και θα έχει κάνει παραγώγους, ολοκληρώματα, όρια αλλά και ταλαντώσεις, ροπές και δεν θα μπορεί να βρει τα χρήματα που θα έχει μετα από 1 χρόνο στην τράπεζα αν αυτή του δίνει επιτόκιο 4% ή να μην μπορεί να υπολογίσει την νέα τιμή ενός προιόντος αν η έκπτωση είναι 5%. Συγνώμη, αλλά έτσι δεν πάμε μπροστά.
+συμφωνω!!!Οταν εκανα αυτο το μαθημα στην 3η λυκειου ειχαμε τετοια περιστατικα, πολλα παιδια ακουγαν εκπτωση και επιτοκιο ....και σε κοιταζανε λες και ελεγες τπτ το εξωπραγματικο οταν ελεγες πως βρισκουμε μια εκπτωση η εαν επιτοκιο!!!