Βοήθεια/Απορίες στην ΑΕΠΠ - Ασκήσεις

• Thread starter Thread starter Fuxi!
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
  • Ετικέτες Ετικέτες
    αεππ

Τι πιστεύετε για την ΑΕΠΠ;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 51)
  • Εύκολη

Ψήφοι: 28 54,9%
  • Δύσκολη

Ψήφοι: 23 45,1%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 0 0,0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    51
ξέρει κανείς σας πως μπορεί να γίνει συγχώνευση δύο πινάκων σε έναν πίνακα?
το σηνάντησα σε μία άσκηση και κόλλησα...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπον έστω οτι εχουμε 2 πινακες Α Ν Στοιχειων και Β Μ στοιχειων...και Γ ο νεος πινακας
κ<--1
ΓΙΑ Ι ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ Ν
Γ[Κ]<--Α[Ι]
Κ<--Κ+1
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΓΙΑ Ι ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ Μ
Γ[Κ]<--Β[Ι]
Κ<--Κ+1
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ

υπαρχουν και άλλοι τρόποι που αν θές να ποστάρω πες μου...απλως αυτός ειναι ιδιαίτερα εύκολος και κατανοητός (ο πινακας ειναι χωρητικοτητας κ-1)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτός που ξέρω εγώ:
-Έστω οι αρχικοί πίνακες Α[Ν] και Β[Λ] και ο καινούργιος ο Γ[Κ+Λ]. i δείκτης του Α, j του Β και k του Γ.

i<-1
j<-1
k<-1
Οσο (i<=Ν) και (j<=Λ) επανάλαβε
Αν Α > B[j] τότε
Γ[k] <- Β[j]
k<-k+1
j<-j+1
Αλλιώς
Γ[k]<-Α
k<-k+1
i<-i+1
Τέλος_Αν
Τέλος_Επανάληψης
Αν j>Λ τότε
Γιά p από i μέχρι Ν
Γ[k]<-A[p]
k<-k+1
Τέλος_Επανάληψης
αλλιώς
Για p από j μέχρι Λ
Γ[k]<-B[p]
k<-k+1
Τέλος_Επανάληψης
Τέλος_Αν

σας ευχαριστώ πολύ παιδιά..:thanks:

Αλλος τρόπος, πιο σύντομος:
Α[Ν], Β[Μ] --> Γ[Ν+Μ]
Code:
Για i απο 1 μεχρι Ν+Μ
     Αν i<=N τοτε
        Γ[i]<-A[i]
     Αλλιώς
        Γ[i]<-B[i-N]
     Τελος_Αν
Τελος_Επαναληψης

Υπάρχουν δύο είδη συγχωνεύσεων: Η συγχώνευση ταξινομημένων πινάκων σε ταξινομημένο πίνακα (ο τρόπος που δείχνει ο HearTEyeD και υπάρχει και παρόμοιος στο τετράδιο του μαθητή σ.91-92) και η συγχώνευση μη ταξινομημένων σε αταξινόμητο (οι τρόποι που δείχνουν οι Kristal και dal_kos)

ξέρει κανείς σας πως μπορεί να γίνει συγχώνευση δύο πινάκων σε έναν πίνακα?
το σηνάντησα σε μία άσκηση και κόλλησα...:hmm:
Κανείς πια δεν κοιτά το τετράδιο ασκήσεων μαθητή; Είναι μέσα ο κώδικας. :)

μπορεί και να μην το έχω!!!!δεν ξέρω καν που είναι!!

ειναι δυσκολο να πεσει κατι τετοιο ομως αν πεσει καλυτερα να ακολουθησεις την διαδικασια του τετραδιου του μαθητη...

ok......:)

κ<--1
Για Ι απο 1 μεχρι Ν
γ[κ]<--α[ι]
κ<--κ+1
τελοσ_επαναληψησ
ΓΙα ι απο 1 μεχρι μ
γ[κ]<--β[ι]
τελοσ_επαναληψησ

απλο και λειτουργει...και ο νεοσ πινακασ 8α εχει κ στοιχει οπου κ=ν+μ

αν το βρειτε ειστε τελειοι.... πραγαμτικα!! εμενα μοθ το χε βαλει ο καθηγητησ και επι ενα ολοκληρο βραδυ το σκεφτομουν!!! τ βρηκα ομωσ!!!!:D

άσκηση : βρες το λάθος που έκανες :)

Κανείς πια δεν κοιτά το τετράδιο ασκήσεων μαθητή; Είναι μέσα ο κώδικας. :)

Αν θυμάμαι καλά εκεί τον κάνει ταξινόμηση απευθείας και τον μπερδεύει τον μέσο μαθητή.

Εμείς ας κάνουμε συγχώνευση έτσι όπως πρότεινε ο Αποστόλης και στη συνέχεια straight exchange sorting στο νέο πίνακα !

Στέλιος

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
κ<--1
Για Ι απο 1 μεχρι Ν
γ[κ]<--α[ι]
κ<--κ+1
τελοσ_επαναληψησ
ΓΙα ι απο 1 μεχρι μ
γ[κ]<--β[ι]
τελοσ_επαναληψησ

απλο και λειτουργει...και ο νεοσ πινακασ 8α εχει κ στοιχει οπου κ=ν+μ
ξέχασες να αυξάνεις την τιμή του κ στην δεύτερη επανάληψη:)

Για κ απο 1 μεχρι ν
Για ι απο 2 μεχρι ν
Για j απο ν μεχρι ι με_βημα-1
Αν α[j,κ]><α[j-1,κ] τοτε
αντιμεταθεσε α[j,κ],α[j-1,κ]
...
Τελος_αν
Τελος_επαναληψης
Τελος_επαναληψης
Τελος_επαναληψης
Εξαρτάται βέβαια ως προς τι θέλεις να κάνεις ταξινόμηση...

Αποστόλη είσαι σίγουρος πως αυτός ο αλγόριθμος ταξινομεί όλα τα στοιχεία του δισδιάστατου?

Ο τρόπος που ξέρω εγώ είναι ο εξής:
Αντιγράφουμε όλα τα στοιχεία του πρώτου πίνακα σε ένα βοηθητικό μονοδιάστατο.
Κάνουμε ταξινόμηση στον βοηθητικό
Ξαναπερνάμε μέσα στον δισδιάστατο τα στοιχεία του μονοδιάστατου.

Τι εννοείς να όταν λες ταξινόμηση 2διάστατου? Αν εννοείς να ταξινομήσεις κάθε γραμμή ή στήλη τότε αυτό που λέει ο Kristal είναι. Εκτός αν θες να τοποθετηθούν όλα τα στοιχεία ταξινομημένα (ανεξαρτήτως θέσης στον αρχικό πίνακα) έτσι ώστε τα μεγαλύτερα (ή μικρότερα) να γεμίζουν την πρώτη σειρά, τα επόμενα μεγαλύτερα/μικρότερα να γεμίζουν τη δεύτερη σειρα κ.ο.κ.

Αποστόλη είσαι σίγουρος πως αυτός ο αλγόριθμος ταξινομεί όλα τα στοιχεία του δισδιάστατου?

Ο τρόπος που ξέρω εγώ είναι ο εξής:
Αντιγράφουμε όλα τα στοιχεία του πρώτου πίνακα σε ένα βοηθητικό μονοδιάστατο.
Κάνουμε ταξινόμηση στον βοηθητικό
Ξαναπερνάμε μέσα στον δισδιάστατο τα στοιχεία του μονοδιάστατου.
Nαι γίνεται κανονικά η ταξινόμηση...Το δύσκολο ειναι να ταξινομηθεί δισδιάστατος πίνακας με βάση ενα συγκεκριμένο κριτήριο πχ ως προς τα στοιχεια της 9 στήλης...Αυτό που έχω γράψει σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται μια τροποποίηση...

ο σωστοσ τροποσ ειναι αυτοσ με τον μονοδιαστατο!!! αλλα ειναι λιγο περιεργοσ και δυσκολο στη μεταφορα!!! :/

νι :S το προσεξα και εγω! :p

Back