Αρχαία - Βοήθεια/Απορίες στα Αρχαία

αχθησομαι, ηχθην :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορει κανεις να μου πει τη χρονικη αντικατασταση του ρηματος παρασκευαζοντος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
αν έγραφες με ελληνικά θα καταλαβαίναμε και μεις καλύτερα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεί κάποιος να μου πει ένα παράδειγμα σεβασμού προς τους γονείς από την ιστορία ή από την αρχαιότητα??? :/

Ουτε εγω την εχω κανει αυτη την ασκηση

Οδυσσέας-Τηλέμαχος? Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται πως είναι.

μηπως ξερει κανεις να κανει εγκλιτικη αντικατασταση του ρηματος "ερωτα" ειναι γ' ενικο!
NEED SOME REAL HELP!

ευχαριστωωω!!!

γραμματικη δεν εχεις; Συνηρημένο είναι.. Ερωτάω-ερωτώ ;)

Οριστική: Ερωτα (τόνος στο -τα με περισπωμένη και υπογεγραμμένη)
Υποτακτική: Το ίδιο με την οριστική
Ευκτική: Ερωτω (τόνος στο -τω με περισπωμένη και υπογεγραμμένη)
Προστακτική: Ερωτάτω

Απμφ: ερωταν (τόνος στο -ταν με περισπωμένη)
Μτχ: Ερωτων, ερωτωσα, ερωτων (παντού περισπωμένη -των, -τωσα, -των)

ok!! το βρηκα.....
ευχαριστω! :)

Ξέρει μήπως κανείς από ποιόν τύπο βγαίνει το ενεπέπληντο;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ; θέλω χρονική αντικατάσταση έπλευσαν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Παιδιά ξέρετε που μπορώ να βρω ασκήσεις με επιρρηματικούς προσδιορισμούς και πλάγιες πτώσεις?

Λοιπόν,
εκφράσεις όπως ''Φυλάττου όπως'',''Οράτε όπως'',''Δέδοικα όπως''
έχουν κάποια ονομασία(όπως πχ στην περίπτωση των απρόσωπων εκφράσεων) ή όχι;
Ο ρόλος τους ποιος είναι πχ σε μια ενδοιαστική πρόταση ;
:hmm:

Τελευταία επεξεργασία:
Καλή αρχή για τα νέα τριτάκια!!!Σε εμάς δηλαδή :D
Γενιά '99 for ever :clapup::clapup:
Ξεκινήσατε τα αρχαία από το βιβλίο;Εμείς κάνουμε επαναλήψεις τώρα τις ύλης της δευτέρας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλή αρχή για τα νέα τριτάκια!!!Σε εμάς δηλαδή :D
Γενιά '99 for ever :clapup::clapup:
Ξεκινήσατε τα αρχαία από το βιβλίο;Εμείς κάνουμε επαναλήψεις τώρα τις ύλης της δευτέρας

:P Καλη μας αρχη λοιπον!!!!:clapup::clapup: !!! Ετσι ρε ''99 ftw:P:redface:
Εμεις ξεκινησαμε καναμε το κειμενο και μονο την συνταξη του κειμενου αλλα επειδη η κατασταση της ταξης στα αρχαια ειναι κατι παραπανω απο ΤΡΑΓΙΚΗ κανουμε επαναληψη στα περσυνα:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:P Καλη μας αρχη λοιπον!!!!:clapup::clapup: !!! Ετσι ρε ''99 ftw:P:redface:
Εμεις ξεκινησαμε καναμε το κειμενο και μονο την συνταξη του κειμενου αλλα επειδη η κατασταση της ταξης στα αρχαια ειναι κατι παραπανω απο ΤΡΑΓΙΚΗ κανουμε επαναληψη στα περσυνα:P

εμείς ξεκινήσαμε με επανάληψη ρήματα/ουσιαστικά με μετά θα αρχίσουμε

εμείς ξεκινήσαμε με επανάληψη ρήματα/ουσιαστικά με μετά θα αρχίσουμε

Αντε να σας δω πουλακια μου... :P παντως ωραιο κειμενακι

Να ρωτησω κατι.. Η φράση ''πλείω κτήματα'', εχουμε να το κλινουμε, και νομιζα οτι ήταν ρήμα αλλα στην μεταφραση μεταφραζεται ως ''ο έχων κτήματα'', και με μπερδεψε.. Μπορεί κάποιος να μου πεί τι είναι το ''πλείω'' γραματικά και να μου πει πως κλίνεται?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back