ρώτησε εάν μπορεί να βάλει ότι χρόνο θέλει στην υποτακτική..Και του απαντάω οτι μπορεί..όταν έχεις πχ το προσδοκώμενο ή την αόριστη επανάληψη,στην υπόθεση ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΧΡΟΝΟ..σου λέει πχ εαν,αν,ην +ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ και στην απόδοση σου δίνει χρόνο και έγκλιση.. εκεί είναι η διαφορά

κατά τ΄`αλλα το κόμμα δεν είναι υποχρεωτικό
όσο για τις ερωτήσεις συντακτικού θα σου απαντήσω με όσα θυμάμαι,γιατί δεν έχω μαζί μου τα βιβλία μου

θα συμπληρώσω όμως αργότερα που θα μου τα φέρουν πίσω
Κατηγορηματικός προσδιορισμός είναι το επίθετο ή άλλη λέξη που χρησιμοποιείται ως επίθετο που όμως δεν αποτελεί με το προσδιοριζόμενο ουσιαστικο μια έννοια.και του δίνει μια παροδική ιδιότητα..δεν είναι ποτέ έναρθρο..Λέξεις που είναι κατηορηματικοί προσ. είναι αν δε ξεχνάω κάποια το πας,απας,συμπας,όλος,μόνος,άκρος,μέσος,έσχατος,αυτός,έκαστος,εκάτερος,ουδέτερος κσι μηδέτερος.
γενική υποκειμενική είναι η γενική που προσδιορίζει το ρηματικό σύνολο και δηλώνει ποιό είναι το υποκείμενο της πράξης..αν τρέψεις τη λέξη απο την οποία εξαρτάται σε ρήμα ενεργητικής ή μέσης φωνής η γενική γίνεται υποκείμενο..
γενική αντικειμενική είναι η γενική που προσδιορίζει το ρηματικό όνομα και δείχνει το αντικείμενο της ενέργειας..αν τρέψεις τη λέξη απο την οποία εξαρτάται το ομόρριζο ή το συνώνυμο ρήμα αυτή γίνεται αντικείμενο..συνήθως τα ρήμαα μνήμης,λήθης,αμελειας,επιμέλειας,επιτυχίας,αποτυχίας,αρχής,εξουσίας,στέρησης,απομάκρυνσης ,χωρισμού κλπ (δε θυμάμαι τα άλλα

) δέχονται γενική αντικειμενική ΠΑΝΤΑ.
επιθετική μετοχή τώρα..ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ άρθρο και τοτε το άρθρο είναι το υποκείμενο της.ισοδυναμεί με αναφορική πρόταση,λειτουργεί όπως τα επίθετα (πχ επιθετικός προσδιορισμός,υποκείμενο,αντικείμενο,κατηγορούμενο,γενική κάτι,δοτική κάτι,αιτιατική κάτι) και μεταφράζεται αν δε κάνω λάθος μ το που ή το οποίος..στην ανάλυση της,η δευτερεύουσα αναφορική εισάγεται με αναφορική αντωνυμία (ος,η,ο) και εκφέρεται με οριστική αν είναι αρκτικός χρ΄νοος ή ευκτική πλαγίου λόγου αν είναι ιστορικού
δε ξέρω τι άλλο θες να μάθεις,ότι θες πες μου