Θρησκευτικά - Βοήθεια/Απορίες/Εργασίες στα Θρησκευτικά

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Δεν είναι τόσο αξιοπερίεργο...Και το μοσχάρι είναι ένα αλλά σε κάθε τόπο και κάθε εποχή το μαγειρεύουν αλλιώς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
Shadowfax: Πας καθόλου καλά; Διάβασες το θέμα πριν αρχίσεις να μου αραδιάζεις αυτές τις καλοστημένες μπούρδες;Κατάλαβες περι τίνους μιλάω;
Επειδή μάλλον όχι, θα σου εξηγήσω εγώ. Το θέμα ρωτούσε: Εφόσον ο θεος είναι ένας γιατί υπάρχουν πολλές θρησκείες. Εγώ στην προσπάθειά μου να στηρίξω ότι οι θρησκείες αλλάζουν ανάλογα με τις καταστάσεις και τα πιστεύω των ανθρώπων είπα, ότι ενώ παλιότερα οι άνθρωποι πίστευαν(ναι, πιστεύαν) ότι ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο από άμμο, τώρα πια οι ίδιοι οι θεολόγοι λένε ότι είναι συμβολικό. Η θρησκεία προσαρμόζεται για να ταιριάξει στα καινούρια δεδομένα, όχι ο άνθρωπος για να ταιριάξει στην θρησκεία.
Το ότι με είπες με λίγα λόγια ηλίθια και φερέφωνο, κάπου εδώ αντιστρέφεται.

Μωρέ εγώ το διάβασα το θέμα και ιδιαίτερα το δικό σου μήνυμα προτού απαντήσω. Για εσένα πάλι δε θα έλεγα το ίδιο (ούτε καν για το ίδιο σου το μήνυμα, πόσο μάλλον για το δικό μου).

Κοίταξε να δεις, δεν είναι δική μου δουλειά να προσπαθώ, σε κάθε μήνυμα που διαβάζω, να καταλαβαίνω είτε το τι εννοεί ο ποιητής είτε το τι προσπάθησε να εννοήσει αλλά τελικά δεν του βγήκε. Με λίγα λόγια, οι πιθανές δυσκολίες έκφρασης ή ίσως η αδυναμία εύστοχης διατύπωσης από πλευράς του καθενός, δε με αφορούν.Το άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο είναι μαύρο. Δε μπορώ, δυστυχώς, να καταλάβω πότε θα εννοείς πράσινο την ώρα που θα λες μπλε. Καλώς ή κακώς στη συζήτηση πρέπει να ξεκινήσεις έχοντας μία βάση. Ως βάση εγώ χρησιμοποιώ το μήνυμα στο οποίο θέλω να απαντήσω, όπως το διαβάζω και όπως το κατανοώ. Προσωπικά λοιπόν, όσες μπούρδες κι αν αραδιάζω, αλλιώς καταλαβαίνω το ''καταρρίπτω επιστημονικά'' και αλλιώς το ''προσαρμόζω/ερμηνεύω διαφορετικά θεολογικά''. Θυμίζω:

Οι επιστήμονες έχουν καταρρίψει πλέον το ότι ο θεός σηκώθηκε μια μέρα, και επειδή είχε τα κέφια του άρχιζε να παίζει με τα κουβαδάκια του, και έφτιαξε τον άνθρωπο.

Ποιοι επιστήμονες και σε ποια κατάρριψη αναφέρεσαι, ρωτώ πάλι; Πιστεύω μάλιστα πως στην προκειμένη περίπτωση η νεοελληνική είναι ξεκάθαρη. Είδα και άλλους να ερμηνεύουν όπως εγώ το σχόλιό σου:

Σοβαρά μιλάς ; Εχεις μία τεκμηριωμένη επιστημονική θεωρία που να το αποδεικνύει ;
Τα "κέφια" και τα "κουβαδάκια" του Θεού είναι φτηνή αντιγραφή των στενόμυαλων με παροπίδες "επιστημόνων" που ζουν μόνο και μόνο για ν' αποδείξουν την ανυπαρξία του Θεού ! Βλ. Hackel...
Η επιστήμη, όπως και η θρησκεία, γνωρίζοντας τις αδυναμίες τους πρέπει να μη "ντύνουν" με το κύρος της θεωρίας την άγνοιά τους.
Θα μπορούσαμε να μιλάμε ατελείωτα για τα "κούφια" της επιστήμης και της θρησκείας έτσι όπως κάποιοι άνθρωποι σκοπίμως παρουσιάζουν, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό.

Χωρίς να απαντάς στην ερώτηση του Paradise4all φυσικά, συνεχίζεις να λες τα δικά σου παίζοντας ίσως με τις λέξεις(?) (σημειωτέον, καταρρίπτω επιστημονικά μία υπόθεση = αποδεικνύω επιστημονικά το ότι η υπόθεση δεν ισχύει).

Και ξαναρωτάω.Ο άνθρωπος φτιάχτηκε από την άμμο που έπλασε ο Θεός;
Δεν είπα ότι έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι δεν υπάρχει Θεός. Είπα ότι έχει καταρριφθεί η θεωρία(εικασία πιο πολύ) για τους πρωτόπλαστους.

Και σε ξαναρωτά, με επιμονή (του αξίζουν συγχαρητήρια παρεμπιπτόντως, μπροστά σε τέτοιο γράψιμο...

Μπορεί η ιστορία των Πρωτόπλαστων να είναι αλληγορία, αλλά ΔΕ μας εξηγείς πως οι επιστήμονες κατέρριψαν τη θεωρία αυτή. Ποιά ΣΟΒΑΡΗ εξήγηση δίνουν για την εμφάνιση του ανθρώπου (και της ΖΩΗΣ γενικότερα) στον πλανήτη μας ; Ποιά ΣΟΒΑΡΗ ερμηνεία δίνουν για την "εμφάνιση" του αρσενικού και του θηλυκού ;

... το οποίο μάλιστα συνεχίζεται ανελλιπώς, μια και απάντηση τελικά δεν πήρε).

Ας περάσουμε και στο δεύτερο εξωφρενικό της υπόθεσης.

Το ότι με είπες με λίγα λόγια ηλίθια και φερέφωνο, κάπου εδώ αντιστρέφεται.

Check again. ;)

Να εξηγήσω. Είναι πραγματικά ό,τι πιο ύπουλο αλλά περισσότερο ανόητο, σε μια συζήτηση, να κατηγορείς άλλους σου για πράγματα που δεν είπαν. Ορίστε το μήνυμά μου. Θα σε παρακαλούσα θερμά να μου υπογραμμίσεις, για να φανεί έντονα, το σημείο στο οποίο σε χαρακτήρισα ηλίθια.

Πραγματικά ώρες ώρες αμφιβάλλω για το αν υπήρξαν συζητήσεις θρησκευτικού περιεχομένου 1600 απαντήσεων σε αυτό το site. Και ειλικρινά, όσο και αν υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα το 'λεγα, αντίστοιχες τυπολατρικές ερμηνείες θρησκευτικών βιβλίων καθώς και εξωφρενικά άστοχες ειρωνείες σαν και αυτή που παρέθεσα παραπάνω, λοιπόν, ντροπιάζουν το σύνολο των ανθρώπων που δεν πιστεύουν καθώς και τον κάθε άθεο μεμονωμένα.

Έχει πλάκα πάντως, τις περισσότερες φορές, πώς πολλοί αντιδρούν με πάθος εναντίον κάθε οργανωμένης θρησκείας χωρίς καν να μπαίνουν πρώτα στον κόπο να καταλάβουν τι πρεσβεύουν οι φιλοσοφίες τους καθώς και το τι πιστεύουν - ή και όχι - οι ίδιοι. Ναι, κοινώς τους λέω φερέφωνα γιατί τέτοια είναι, και όπως ήδη ανέφερα, προσβάλλουν μία όλο και αυξανόμενη μερίδα ανθρώπων. Ας βοηθήσουμε λοιπόν και άλλο τον κάθε είδους δημιουργιστή* να γελάσει με την ψυχή του μια και απ' ό,τι φαίνεται, ούτε οι ίδιοι αναγνωρίζουμε πλέον τι πρεσβεύουμε.

* Εξηγώ παρακάτω σε ποιους αναφέρομαι με τον όρο καθώς και γιατί χρησιμοποιώ το ''κάθε είδους''. Η θεωρία τους συμπίπτει πιθανώς με ό,τι παρέθεσα όμως ελπίζω η εξήγηση που θα δοθεί να καλύψει τυχόν παράδοξα.



Στο θέμα μας λοιπόν, τι ακριβώς κατέρριψαν οι επιστήμονες; Σοβαρολογούμε τώρα ρε παιδιά; Η επιστήμη δεν έχει αποδείξει απολύτως τίποτα σχετικό με τις εκάστοτε θρησκείες. Απολύτως τίποτα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, όσο και αν προχωρήσει η επιστήμη, όσο και αν εξελιχθεί συνολικά ως γνώση αλλά και μεμονωμένα στο επίπεδο των επιμέρους κλάδων της, ποτέ δε θα μπορέσει να καλύψει τα πάντα σε θεωρητικό-γνωστικό επίπεδο. Πάντα θα γεννιούνται νέες απορίες και ανεξερεύνητα κομμάτια γνώσεων. Είναι λοιπόν ανούσιο να προσπαθεί κανείς να καταρρίψει την εκάστοτε θρησκεία με όπλο την επιστήμη ακριβώς γιατί η πρώτη θα μπορεί πάντα να βρίσκει κατάλυμα στα σκοτεινά και ανεξερεύνητα κομμάτια στα οποία η δεύτερη δεν έχει ρίξει φως ακόμη.

Άκομψη και πιθανώς άστοχη τοποθέτηση σχετικής άποψης του Einstein από εμένα. Αλλά ας υποθέσουμε πως ακόμα και το παραπάνω δε γίνεται αντιληπτό. Είναι δυνατόν να ξεκινάμε με βάση το χώμα, και να πιστεύουμε πως έτσι θα καταφέρουμε να αποστομώσουμε τους υποστηρικτές της αντίθετης από τη δική μας άποψης; Αλίμονο δηλαδή! Και φυσικά όταν εγώ αναφέρομαι σε Χριστιανούς Ορθόδοξους δεν έχω στο μυαλό μου τη γιαγιά μου, η οποία κάλλιστα μπορεί να πιστεύει κατά γράμμα το συμβολισμό. Αντίθετα στο μυαλό μου έχω τον πραγματικά φιλοσοφημένο χριστιανό, ο οποίος αντιλαμβάνεται το συμβολικό χαρακτήρα της Βίβλου και γι' αυτό την ερμηνεύει αναλόγως.

Μην παρεξηγηθείτε παρακαλώ - σε όσους αναφέρομαι το λέω - αλλά έτσι είναι τα πράγματα δυστυχώς ή ευτυχώς. Αύριο μεθαύριο, αγαπητοί μου επίδοξοι άθεοι/αγνωστικοί, με αυτούς** τους υποστηρικτές θρησκειών θα συνδιαλεχθείτε. Όχι πάντα σαφώς αλλά με αυτούς, αργά ή γρήγορα, θα βρεθείτε αντιμέτωποι στα πλαίσια συζητήσεων. Αυτοί θα πρέπει να είναι άλλωστε πρώτοι στις επιδιώξεις σας, και όχι οι παππούδες στα χωριά. Ε, σας λέω ξεκάθαρα πως μπροστά σε αυτό,



μην περιμένετε σοβαρή αντίδραση. Μόνο να γελάσουν θα μπορούν οι άνθρωποι, και με το δίκιο τους φυσικά.

** (= χριστιανοί που ερμηνεύουν τους συμβολισμούς, μη τυπολάτρες)

Επειδή μάλλον αυτό το σημείο δεν υπάρχει, ας συνοψίσουμε να μη χάνουμε και το χρόνο μας. Συνολικά, όπως ήδη ανέφερα, το ότι δεν διάβασες και συνεπώς δεν κατάλαβες το μήνυμά μου είναι εμφανές. Όπως επίσης εμφανής είναι και η αδυναμία σου να στηρίξεις ό,τι η ίδια είπες (πιο σαφές -> ο Paradise4all ακόμα περιμένει).

Το να μη μπορεί κανείς να επιχειρηματολογήσει το δέχομαι και το κατανοώ. Το να βαφτίζει όμως το άσπρο μαύρο αγνοώντας τις ίδιες του τις κουβέντες, μόνο να το κατακρίνω μπορώ.

** Μια διόρθωση σε σημείωση του προηγούμενου μηνύματός μου. Άνθρωποι που ερμηνεύουν τους συμβολισμούς, και όχι χριστιανοί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!Βάλια!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η seize the day* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Επειδή απʼότι βλέπω το πήγες σε προσωπικό επίπεδο το θέμα ας σου απαντήσω και γω. Πρώτον, το ότι από την αρχή με προσέβαλες πολύ, και μου επιτέθηκες(γιατί όπως και συ βλέπεις αυτά που λέω όπως θέλεις, εμένα μου φάνηκε επίθεση, και μάλιστα λες και είμαι καμιά ηλίθια φανατισμένη που δεν δέχεται δεύτερη άποψη) εμένα με ενόχλησε πολύ.
Δεν θα κάνω παραθέσεις από 1000 ποστ σου υπενθυμίζοντάς σου το τι έγραψες, επειδή ξέρεις πολύ καλά τι έγραψες εσύ, και τι έγραψα εγώ. Ούτε θα σπαταλήσω άλλο χρόνο προσπαθώντας και εξηγήσω το ΤΙ λέω, το με ποια διάθεση το λέω, και το πώς το λέω. Άμα κατάλαβες κατάλαβες, άμα όχι δεν με νοιάζει καθόλου, αυτός ο ειρωνικός τόνος-σε σοβαρές συζητήσεις- δεν είναι καθόλου του τύπου μου.

A και btw, το ποστ σου ήταν πολύ μεγάλο για να το διαβάσω με προσοχή. Κάπου στο τέλος αφερέθηκα. Άμα θέλεις οι άλλοι να σε προσέχουν, και να διαβάζουν όσα λες, συνόψισέ τα λίγο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sotiris_Toumpa

Νεοφερμένος

Ο !Είδομεν τα πάντα όλα! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Πυλαία (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 88 μηνύματα.
Εγώ προτείνω να κάνεις την εργασία σου δίνοντας πολλές πλευρές του θέματος...όπως για παράδειγμα τί άποψη έχουν οι μουσουλμάνοι ή οι ινδουιστές!!:D
Πάνω απ'όλα να μην είσαι μονόπλευρη..ελπίζω να σε βοήθησα;)

Υ.Γ. : !Βάλια! και Shadowfax δέν υπάρχει κανένας λόγος να μαλώνετε για "βλακείες" σε post που δέν τα ξεκινήσατε εσείς...επείσης θέλω να πώ ότι ΠΟΤΕ δέν μπορείς να καταλάβεις την διάθεση και τον τόνο κάποιου από μηνύματα η από emoticon.!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

sHk2s

Νεοφερμένος

Ο sHk2s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
πρεπει να γραψω μια εργασια πανω σε αυτο το θεμα.
ποια ειναι η γνωμη σας και τι γνωριζετε για αυτον το προβληματισμο που πολλους απασχολει;
περιμενω την βοηθεια σας:D


:hmm:Ο Θεός είναι ένας στο χριστιανισμό. Αποκαλύφθηκε ως το κατεξοχην ιστορικό γεγονός με την ενανθρώπιση του Χριστού, ο ιστορικός του χαρακτήρας αποδεικνύεται και με τη θυσία εκατομμυρίων μαρτύρων που με την θυσία τους επιβεβαίωσαν ακριβώς τον ιστορικό χαρακτήρα του Σταυρού και της Ανάστασης του Χριστού αλλά και του χριστιανισμού.
Γιατί όμως υπάρχουν άλλες θρησκείες; Η απάντηση έγκειται στη διαφορά ανάμεσα στο χριστιανισμό με αυτές τις άλλες θρησκείες,ενώ δηλαδή στο χριστιανισμό ο Θεός έρχεται και συναντά ο ίδιος τον άνθρωπο (με την Γέννηση του Χριστού) ,η ύπαρξη άλλων θρησκειών δικαιολογείται από το ότι εκεί δηλαδή στις άλλες θρησκείες οι άνθρωποι ψάχνουν απεγνωσμένα να ανακαλύψουν οι ίδιοι τον Θεό με τις δικές τους δυνάμεις και με κύριο όπλο τη λογική. Στη προσπάθειά τους αυτή δεν καταφέρνουν να τον ανακαλύψουν όπως είναι φυσικό και έτσι καταφεύγουν στο μύθο και στη φαντασία και πλάθουν τους θεούς η τον Θεό τους όπως τον φαντάζονται, και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία των διαφορετικών θρησκειών. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

valentina18

Νεοφερμένος

Η valentina18 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
παιδιά έχω μελέτη στα θρησκευτικά για την καταπολέμηση της φτώχειας και του

κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών...
μπορείτε να μου πείτε μερικά λόγια?:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kostakis777

Νεοφερμένος

Ο Kostakis777 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Παιδιά μας έβαλε μια εργασία στα Θρησκευτικά να βρούμε επιχειρήματα για να στηρίξουμε την ακόλουθη πρόταση '' Οι κλασσικοί φιλόσοφοι θεωρούσαν το έλεος και τον οίκτο ως παθολογικά συναισθήματα-ατέλειες του χαρακτήρα που έπρεπε να αποφεύγονται από όλα τα λογικά άτομα. '' Απαντήστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα * Επιχειρήματα π.χ από επιστήμονες, παροιμίες κ.τ.λ Ευχαριστώ!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kostakis777

Νεοφερμένος

Ο Kostakis777 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Κανείς?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

valentina18

Νεοφερμένος

Η valentina18 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
παιδιά έχω μελέτη στα θρησκευτικά για την καταπολέμηση της φτώχειας και του

κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών...
μπορείτε να μου πείτε μερικά λόγια?:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

blablabla14

Νεοφερμένος

Η blablabla14 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 73 μηνύματα.
παιδιά έχω μελέτη στα θρησκευτικά για την καταπολέμηση της φτώχειας και του

κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών...
μπορείτε να μου πείτε μερικά λόγια?:P
αν τα ψαξεις στο google
(ενα ενα) θα δεις τα αποτελεσματα που πιστεω θα σε βοηθησουν
:iagree:;):P
ελπιζω η εργασια σου να βγει ωραιαα :D:no1::bye:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

keric 95

Νεοφερμένος

Ο keric 95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
παιδία χρειάζομαι μεγάλη βοήθεια, ερώτηση 1 σελ 64, σας παρακαλώ, επείγον
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

valentina18

Νεοφερμένος

Η valentina18 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

elenh12

Νεοφερμένος

Η elenh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
μπορειται να μου βρειτε πληροφοριες για τις συγχρονες αιρεσεις..?
εψαξα στο google και δεν βρησκω τιποτα :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aeneas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Aeneas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,353 μηνύματα.
Ιαχωβάδες. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

elenh12

Νεοφερμένος

Η elenh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
εμμ..??δεν καταλαβα τ λες? :redface::confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aeneas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Aeneas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,353 μηνύματα.
Οι ιαχωβάδες είναι αίρεση..!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ioanna ?

Νεοφερμένος

Η Dunno αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 101 μηνύματα.
Εννοει οτι ο Ιεχωβισμος,εξου και οι Ιαχωβαδες ειναι μια αιρεση της συγχρονης κοινωνιας..
Παρολ'αυτα δεν ξερω αν η εργασια σου ζηταει πληροφοριες αποκλειστικα για θρησκευτικες αιρεσεις.. Υπαρχουν και αλλα ειδη..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioanna00

Νεοφερμένος

Η ioanna00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Δίνω εξετάσεις γ' γυμνασίου και θέλω να μου πείτε ποια μαθήματα έπεσαν στις εξετάσεις των Θρησκευτικών. Ποια είναι σημαντικά/SOS ?? :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The17Tsakali

Νεοφερμένος

Η Ιφιγένεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Ίλιον (Αττική). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Σελ. 31 ερώτηση 4! Τι απανταω;;;;; Δεν μπορω να σκεφτω τιποτα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12,249 μηνύματα.
Πες μας λίγο την εκφώνηση και σε ποιο μάθημα είστε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top