Βιολογικό ή Πολυτεχνείο;

Marilou92

New member

Η Marilou92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Παιδαγωγικά από θετική με 19. 200 και δε σου λέω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή στο μηχανογραφικο αν σκεφτείς τι ανεργία υπάρχει. Από μικρή όμως αυτό ηθελα να κάνω. Μπήκα βέβαιa σε άλλους καιρούς όπου οι γονείς μου μπορούσαν να στηρίξουν την επιλογή μου.Απλά θεωρώ ότι είναι κρίμα για ένα παιδί το οποίο πιάνει πολύ αξιόλογες σχολές Πολυτεχνείου να μπει σε μια σχολή με το όνειρο της έρευνας. Γιατί στο πρώτο έτος όλοι αυτό έχουν στο μυαλό τους . Ερευνα ή κατατακτήριες για ιατρική. Μονο που το 99% προσγειώνεται απότομα. Δεν υποτιμώ την επιστήμη σας. Απλά θεωρώ πως αν κάποιος θέλει ιατρική ας πάει έξω ( δε θα του βγει πιο φτηνα το βιολογικό της επαρχίας) ή αν έχει το τσαγανο να ξαναδώσει. Αν πάλι του αρέσει τόσο πολύ η βιολογία τηβάζει πρώτη επιλογή και με 19,999 μόρια. Γιατί όπως και να το κάνουμε δυσκολεύομαι να καταλάβω πως ένα άτομο ερωτευμένο με τη βιολογία έχει το δίλημμα Πολυτεχνείο- βιολογικο. Στην ερώτηση λοιπόν δεν-ξέρω-τι-να-κάνω-τα-μόρια-που-έβγαλα η απάντηση για μένα είναι Πολυτεχνείο.
 

vikam18

New member

Ο vikam18 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 774 μηνύματα.
Ανοιξε σουβλατζιδικο με κόκκινη πικάντικη σάλτσα και γιαούρτι . Υπαρχουν πολυ λίγα και θα χεστείς στο τάληρο . Ταυτόχρονα γίνε πολιτικός μηχανικός και τυλιγε τα σουβλάκια με φωτοτυπίες απο το πτυχίο σ . Αν σε δέκα χρονια απο τώρα δεν κυκλοφορείς με αουντι α3 να μην με λένε Ανδρέα !
 

Genesis

New member

Η Genesis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Σοβαρά το σκέφτεσαι; Σαφώς Πολυτεχνείο... Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ερευνα και Ελλάδα δεν πανε μαζί. Και στο εξωτερικό γιατί να προτιμήσουν εσένα; Μην κάνεις την ίδια βλακεία με τον αδελφό μου. Αριστος μαθητής, ένας απο τους ´´αποτυχημένους γιατρούς ´´ των πανελλαδικών. και δεν το λέω εγώ αυτό. Οι ίδιοι οι καθηγητές τους στο πανεπιστήμιο τους το πετούσανε στα μούτρα. Τελικά αυτό που του έμεινε ήταν 4 χρόνια επαρχίας + μεταπτυχιακα στο εξωτερικο για ένα πτυχίο ανεργίας. Μην πετάξεις μια καλή πολύτεχνική σχολή για να μάθεις την ανατομία του ψαριού και να εγχειρίζεις ποντίκια και βατράχια. Μη φας 4 υπέροχα χρόνια από τη ζωή σου για να παπαγαλίσεις τόμους βιοχημείας. Κρίμα από το Θεό... ΓιΑτι ναι, ωραία η βιολογία του σχολείου αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να λιώσεις κυριολεκτικά παπαγαλίζοντας 1000 σελίδες βιοχημείας του Strayer για να σου μείνει στο τέλος στην καλύτερη ο κύκλος του Crebs. Λες και σ εμποδίζει κανείς να κάνεις έρευνα, σε άλλο βέβαια αντικείμενο, απο το Πολυτεχνείο...
Αυτά απο μένα. Καλό βράδυ.
Όχι...! Δεν το διάβασα αυτό...Και κυρίως από νέα κοπέλα...Αν δεν είσαι Πολυτεχνείο τι? Τέλειωσε ο κόσμος..??Καταστράφηκε το σύμπαν?? Ανοίξτε τα μάτια σας παραπέρα...! Αν ο αδερφός σου δεν κυνήγησε το όνειρο του, ή μια καλύτερη θέση δεν φταίει η οικονομία της τάδε χώρας...Σημαίνει ότι κάτι δεν υπολόγισε σωστά...Όπως σωστά αναφέρεται παραπάνω, όλοι έχουν μεταπτυχιακά..Το θέμα είναι πόσο το κυνηγάς και το θέλεις..Και πολλές φορές απαιτούν πολλές θυσίες..Και οι θετικές επιστήμες δεν είναι παπαγαλία...Δηλ. στην σχολή μας τι θα έπρεπε να γίνει?? Να κλείσει μια δια παντώς..? Να φουντάρουμε όλοι ? :P
 

vikam18

New member

Ο vikam18 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 774 μηνύματα.
Να κάνετε οτι είπα πιο πάνω . Μονο εμεις οι εμπιτες αξιζουμε . Παπαγαλοι .
 

Genesis

New member

Η Genesis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 97 μηνύματα.

Dr. No

New member

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 488 μηνύματα.
Οκ θα συμφωνήσω με το ,γεγονός πλέον, ότι το πολυτεχνείο διανύει ίσως την δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας του όσον αφορά την απορροφητικότητα των αποφοίτων του από την αγορά εργασίας, ωστόσο το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε όλες τις σχολές σήμερα ( εξαιρουμενων βεβαίως των καραβανοσχολών). Ειδικότερα και επειδή αναφέρεται αρκετές φορές και στο παρόν θέμα, ακόμη και η ιατρική πού για πολλούς, μην πω για όλους και φανώ υπερβολικός, αποτελεί πανάκεια, παρουσιάζει τρομερό πρόβλημα λόγω της τεράστιας προσφοράς και της αναντίστοιχης ζήτησης και το λέω από προσωπική εμπειρία. Εν κατακλείδει ο καθένας πρέπει να επιλέγει τις σπουδές του με βασικό γνώμονα τα ενδιαφέροντά του, μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα έχει κάποιες πιθανότητες να πετύχει στην ζωή του και πραγματικά, διλήμματα του τύπου πολυτεχνείο ή βιολογικό, πολυτεχνείο ή ιατρική όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε νωρίτερα είναι τουλάχιστον αστεία.
 

vikam18

New member

Ο vikam18 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 774 μηνύματα.
Συμφωνώ οτι ειναι αστεία και για αυτο κάνω πλάκα . Το ΕΜΠ μαγκες πέθανε . ΣΕΜΦΕ μονο !
 

Shadowfax

New member

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 3,014 μηνύματα.
Όλοι κάνουν ένα μεταπτυχιακό σήμερα, shadowfax..το θέμα είναι πόσοι το τελειώνουν στο εξάμηνο που ορίζει ο κανονισμός ή πόσοι έχουν διαγραφεί λόγω 2ης αποτυχίας στο ίδιο μάθημα. Ψάξε καλύτερα το θέμα. Πτυχίο κουτσά στραβά θα πάρουν κάποια στιγμή όλοι όσοι σπουδάζουν ..βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει με το νόμο περί διαγραφής των αιωνίων φοιτητών. Μεταπτυχιακό θα πάρουν οι ικανοί από αυτούς που θέλησαν να συνεχίσουν με τέτοιου είδους σπουδές. Μη το γενικεύουμε..
Δε γενίκευσα, το επιχείρημα ήταν ότι ένα πτυχίο όπως-όπως κι ένα μεταπτυχιακό του κώλου προφανώς και δε μεταφράζονται σε κάτι ενδιαφέρον μετά. Το "όλοι παίρνουν μεταπτυχιακά" δε σημαίνει ότι είναι εύκολο να πάρεις, σημαίνει ότι υπάρχουν μεταπτυχιακά και υπάρχουν μεταπτυχιακά. Η μελέτη της οικολογίας μιας ενδημικής σαλαμάνδρας στον Αμαζόνιο είναι, δυστυχώς ή εύτυχώς, λιγότερο περιζήτητη από ένα μεταπτυχιακό πάνω σ' αυτά τα γαμάτα πράματα (αν και για σαλαμάνδρες μιλάμε, μπορείς να τα συνδυάσεις :P).

Δε λέω ότι έτσι πρέπει να είναι ή ότι έτσι θέλω να είναι, λέω ότι έτσι είναι. Καλώς ή κακώς υπάρχουν ερευνητικοί τομείς με βαριές χρηματοδοτήσεις και υπάρχουν κι άλλοι με λιγότερη δραστηριότητα. Κι άρα δεν έχουν όλες οι μεταπτυχιακές σπουδές το ίδιο αντίκρισμα.

Η τύπισσα τώρα έρχεται και λέει "ο αδερφός μου πήρε μεταπτυχιακό και δε βρίσκει δουλειά τώρα". Είναι σα να 'ρθω να πω "χτύπησα το πόδι μου το απόγευμα και το βράδυ ξεκίνησε να βρέχει". Τελείως ασύνδετο το ένα με το άλλο χωρίς παραπάνω πληροφορίες.

Πολύ απλά δεν ξέρουμε τίποτα για τον τύπο. Τι ενδιαφέροντα είχε, τι ήθελε να κάνει στη βιολογία, αν ήταν απ' τους αποτυχημένους γιατρούς, πώς πήγε στη σχολή, τι βαθμό έβγαλε, τι κυνήγησε μετά, πού κατέληξε να κάνει μεταπτυχιακό, το αντικείμενο του μεταπτυχιακού και τέλος πάντων τους λόγους για τους οποίους διάλεξε να συνεχίσει να σπουδάζει.

Θες ν' ασχοληθείς με τη σαλαμάνδρα στον Αμαζόνιο? Γαμάτος. Αλλά καταλαβαίνεις αυτόματα ότι θέλει τρέξιμο. Μάλλον θα κυνηγάς δύσκολες χρηματοδοτήσεις με το θέμα που διάλεξες, και μάλλον θα χρειαστεί να πας στον Αμαζόνιο για λίγο καιρό για να 'χεις εμπειρία πεδίου. Μετά ίσως θα χρειαστεί να πας σ' ένα απ' τα λίγα πανεπιστήμια/ινστιτούτα στον κόσμο που ασχολούνται μ' αυτή τη σαλαμάνδρα και στην πορεία ίσως ανακαλύψεις ότι τα ενδιαφέροντά σου αλλάζουν κι άρα και οι δυνατές επιλογές σου μαζί τους.

Γενικά ισχύει ότι τα μεταπτυχιακά/διδακτορικά δεν είναι για όλους, ναι, όχι όμως τόσο λόγω ικανότητας, σιγά, κάθεσαι ασχολείσαι και γίνεσαι καλός σ' αυτό που κάνεις αν σ' ενδιαφέρει, περισσότερο λόγω προσπάθειας που χρειάζεται. Θέλει γερά νεύρα πολύ απλά, γιατί απ' το καθαρά επιστημονικό μέχρι το πολιτικό κομμάτι ή μέχρι όποιο άλλο κομμάτι θες, είναι μια περίοδος στη ζωή σου που θέλει τρελή αφιέρωση. Και δε γουστάρουν όλοι τόση αφιέρωση, plain and simple.

Ο τύπος γούσταρε λοιπόν? Δεν ξέρουμε. Τι ξέρουμε γι' αυτόν (αν υπάρχει)? Ότι είπε στην αδερφή του ότι είναι καλή ιδέα να παπαγαλίζεις τον Stryer. :P

Είναι σα να σου λέω χοντρικά ότι δε θα ασχοληθώ καθόλου με Διαφορικές ΙΙ όλο το εξάμηνο, θα κάτσεις να με βοηθήσεις μόνο με ασκήσεις μια εβδομάδα πριν δώσουμε ε, κι αφού δίνουμε και με βιβλία ανοιχτά κάτι θα γίνει μωρέ και θα το περάσω.

Τι θα γίνει μετά μεταπτυχιακά ή εργασιακά, για φαντάσου λίγο.

Ααα, α.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι το "κόμμα" των βιομοριοτεχνολόγων του φόρουμ ..δεν μπορεί να δεχτεί απόψεις που τις θίγουν. :sorry: :clapping:
Γενικά μην κολακεύεσαι, δεν είναι δύσκολο να δεις πότε κάποιος σπάει το status quo μ' αυτά που λέει, και δεν είσαι τέτοιος. :P

Το να νομίζεις ότι κάνεις κοινωνικό λειτούργημα or something επειδή λες αλήθειες είναι εντελώς άκυρο. Σου 'πα και το πρωί, περισσότερο σε γενικεύσεις βασίζεσαι και καταλήγεις να ακούγεσαι ο κομπλεξικός της παρέας, όχι ο έξυπνος.

@Νάουσα +1. :P
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dr. No

New member

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 488 μηνύματα.
Shadowfax κι εσύ αν δεν κάνω λάθος βιολογιά σπουδάζεις στο Ηράκλειο έτσι? Έχεις επισκεφθεί το περίφημο και λαοπρόβλητο ΙΤΕ? Αν ναι, τι εντυπώσεις έχεις αποκομίσει, καθώς με ενδιαφέρει προσωπικά.
 

Shadowfax

New member

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 3,014 μηνύματα.
Καμία επαφή ακόμα, sorry. Ξέρω απλά ότι υπάρχει κι ότι δουλεύει, but that's all. :P
 

nPb

Well-known member

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,033 μηνύματα.
όλοι έχουν μεταπτυχιακά.
Aβάσιμη γενίκευση. :) Δεν έχουν όλοι, ασχέτως αν αρκετοί κάνουν απλά μεταπτυχιακές σπουδές. Το ξαναλέω: κάνουν σπουδές. Η λήψη του διπλώματος θέλει μεγάλους όρχεις και δεν αποκτάται με την λογική «να κάνω μεταπτυχιακό αφού πρέπει να κάνω». Το πλαίσιο διδασκαλίας-εργασιών-εξετάσεων σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι τρομερά διαφορετικό και δυσκολότερο από το προπτυχιακό..που αρκετοί δεν είναι τόσο συνειδητοποιημένοι μ' αυτή τη διαδικασία. Βέβαια θα μου πεις, παίζει ρόλο και για ποιες επιστήμες μιλάμε κάθε φορά.

Επίσης η Marilou92 απλά θέλησε να μοιραστεί μια εμπειρία και φυσικά να υπογραμμίσει ότι οι μεταπτυχιακές σπουδές δεν εξασφαλίζουν δεδομένη επαγγελματική αποκατάσταση. Εφόσον η κοινωνία λειτουργεί σε χαοτικό πλαίσιο εκτελώντας μη γραμμικές ταλαντώσεις αδιευκρινίστου πλάτους, φυσικό επακόλουθο είναι οι σπουδές να μην αποτελούν εγγύηση. Βέβαια οι σπουδές διαμορφώνονται και από το προφίλ του ίδιου του πτυχιούχου.. δηλ., πόσο θα ψάξει ο ίδιος το αντικείμενό του και πόσο ευέλικτος "επιστημονικά" είναι. Πρέπει επιτέλους να εμπεδώσουμε σε τούτη τη χώρα ότι δεν είναι ντροπή ακόμη και με πτυχία, να βρεθεί εργασία με καλό πακέτο σε άσχετο τομέα της ελεύθερης αγοράς, όπως συμβαίνει σε ξένες χώρες όπου δεν υπάρχει το "ταμπού" του δημοσίου και η δουλειά της "καρέκλας". Επίσης η Marilou92, αναφέρει ότι οι επιστήμες δεν θα πρέπει να δηλώνονται στην ανάλογη ηλικία επιλογών, με κύριο κριτήριο την έρευνα αλλά την αξιοπρεπή κατάρτιση σε πρώτη φάση που θα οδηγήσει σε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Από εκεί και πέρα, με την πάροδο του χρόνου, όπου ο άνθρωπος ωριμάζει, οι κοινωνικές συνθήκες μετεξελίσσονται, μπορεί πλέον ο άνθρωπος να λάβει πιο προσγειωμένες αποφάσεις ζωής: τι θα σπουδάσει ακριβώς (σε ποιον τομέα ειδίκευσης δηλαδή) και σε τι εργασιακό χώρο θα ήθελε να βρεθεί και με τι πιθανότητες να βρεθεί εκεί. Οι αοριστολογίες "θέλω να σπουδάσω Βιολόγος γιατί θέλω να κάνω μεταπτυχιακό και έρευνα στο εξωτερικό" χωρίς να έχει διαμορφωμένη την προσωπική εικόνα της βιολογίας ως επιστήμης με όλο το πακέτο (θετικών και αρνητικών στοιχείων) είναι τουλάχιστον αστείες. Σε κάθε θέμα που αφορά επιλογές "κατευθύνσεων" πάνω στις οποίες βασίζεται η ανθρώπινη ζωή, παίζει βασικό ρόλο η προσωπική άποψη διότι το θέμα είναι λιγάκι υποκειμενικό. Ακόμη και οι πετυχημένοι ερευνητές (που αρκετοί εξ' αυτών έχουν πολύ καλές γνωριμίες σε θέσεις "κλειδιά") σε κάθε επιστήμη, όταν ξεκίνησαν να σπουδάζουν δεν είχαν θέσει στόχο την έρευνα διότι σαν έξυπνοι άνθρωποι, κρατούσαν μια πισινή. Η πορεία του χρόνου, τους απέδειξε ότι βήμα-βήμα και με τρομερή δουλειά, τύχη και "γνωριμίες", οι στόχοι πετυχαίνονται. Δεν πιστεύω στην εξ' ολοκλήρου αξιοκρατία περί "ικανών" διότι το ανθρώπινο σύστημα που ορίζει την κοινωνία δεν είναι τέλειο, δεν περιέχει την ηθική.
 

Civilara

New member

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.
Οι γνωριμίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε όλες τι χώρες του κόσμου για επαγγελματική και ακαδημαϊκή εξέλιξη.
 

nPb

Well-known member

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,033 μηνύματα.
Απλά στη χώρα μας Γιώργο, έχουν παρερμηνευτεί με άλλου είδους "γνωριμίες" που αποτέλεσαν βάση του κομματικού κράτους της διαφθοράς. :D
 

Civilara

New member

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.
Απλά στη χώρα μας Γιώργο, έχουν παρερμηνευτεί με άλλου είδους "γνωριμίες" που αποτέλεσαν βάση του κομματικού κράτους της διαφθοράς. :D
Όντως. Γι αυτό οι περισσότεροι αν μάθουν ότι κάποιος έχει γνωριμίες αμέσως νομίζουν ότι είναι λαμόγιο. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η νοοτροπία.
 

Shadowfax

New member

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 3,014 μηνύματα.
@nPb

Όχι. Πάλι λάθος, τι θα γίνει?

Η marilou ήρθε πέταξε 2 πίπες (κυριολεκτικά δηλαδή, 2 μηνύματα έχει γράψει) κι έφυγε χωρίς να απαντήσει σ' αυτά που τη ρωτήσαμε για να αξιολογήσουμε ορθολογικά αυτά που είπε.

Μεταξύ άλλων, ότι οι βιολόγοι είναι αποτυχημένοι γιατροί, ότι το 99% της σχολής στην αρχή θέλει έρευνα (WTF!!? Φέρε πηγή), κι ότι στη σχολή στην ουσία σπαταλάς 4 χρόνια ν' ανοίγεις ποντίκια και να παπαγαλίζεις Stryer χωρίς να 'χει όλος αυτός ο κόπος (/sarcasm) επαγγελματικό αντίκτυπο μετά.

Θες να σου πω ποιοι/ες σπαταλάνε 4 χρόνια με μόνο αυτά? Οι τύποι που βγάζουν selfies με τον πεπτικό σωλήνα του ποντικού κολάρο για τη μαμά στο σπίτι :P. Αυτοί ναι, Ω ΝΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ και θα σου δώσουν, ΑΥΤΟΙ, την εντύπωση ότι το βιολογικό είναι "ένα γαμάτο μέρος όπου πάμε και σκοτώνουμε ζώα και παπαγαλίζουμε 1000 σελίδες Βιοχημεία". Αυτοί όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το βιολογικό που γουστάρει έρευνα. Γιατί? Γιατί και να θέλουν έρευνα θα πάρουν τα τρία μόλις τελειώσουν με τις μαλακίες που κάνουν.

Ξαναλέω, μπορεί να φαίνεται πολύ trivial σε έναν τύπο που (μάλλον) δεν έχει επαφή με βιοχημεία (εσύ είσ' αυτός) αυτό που 'χω πει 7 φορές σε 2 σελίδες θέματος, αλλά τι να κάνουμε, η συμπεριφορά είναι λίγο πολύ ενδεικτική του τι θα πάρεις μετά: ο Stryer (ή όποιο textbook Βιοχημείας τέλος πάντων) απλά ΔΕΝ παπαγαλίζεται αν θες να 'χεις απαιτήσεις απ' τη ζωή σου ένα χρόνο μετά ή δύο.

Και ναι, ναι, καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να 'ταν υπερβολή. Μες την απελπισία της για την κακή μοίρα του αδερφού της η Marilou92 πέταξε αγανακτησμένη μια μαλακία! Happens to the best of us, OK. Αλλά πού είναι όταν τη ρωτάμε αυτά κι άλλα τόσα για διευκρινίσεις? :P

Η τύπισσα τώρα έρχεται και λέει "ο αδερφός μου πήρε μεταπτυχιακό και δε βρίσκει δουλειά τώρα". Είναι σα να 'ρθω να πω "χτύπησα το πόδι μου το απόγευμα και το βράδυ ξεκίνησε να βρέχει". Τελείως ασύνδετο το ένα με το άλλο χωρίς παραπάνω πληροφορίες.

Πολύ απλά δεν ξέρουμε τίποτα για τον τύπο. Τι ενδιαφέροντα είχε, τι ήθελε να κάνει στη βιολογία, αν ήταν απ' τους αποτυχημένους γιατρούς, πώς πήγε στη σχολή, τι βαθμό έβγαλε, τι κυνήγησε μετά, πού κατέληξε να κάνει μεταπτυχιακό, το αντικείμενο του μεταπτυχιακού και τέλος πάντων τους λόγους για τους οποίους διάλεξε να συνεχίσει να σπουδάζει.
Καλείται ένα ολόκληρο thread να απαντήσει σε μαλακία μετά από μαλακία κι αυτός που τις πέταξε εξαρχής ή κάθεται κάπου, μας βλέπει και γελάει (in which case, +1) ή απλά κάνει την πάπια γιατί καταλαβαίνει ότι τσουβάλιασε τα πάντα και δεν έχει επιχειρήματα να τα στηρίξει.

Το ότι την υποστηρίζεις, τώρα, επίσης χωρίς ν' απαντάς στα δικά μου επιχειρήματα στην προηγούμενη σελίδα μόνο ότι είσαι προκατειλημμένος δείχνει, παρ' όλο που το τελευταίο σου μήνυμα έχει σωστά κομμάτια. Αναμενόμενο, θα πεις, από κάποιον που πετάει αυτά τα εμπνευσμένα:

Γνωρίζω πολύ καλά ότι το "κόμμα" των βιομοριοτεχνολόγων του φόρουμ ..δεν μπορεί να δεχτεί απόψεις που τις θίγουν. :sorry: :clapping:
Δεν ξέρω γενικά ποιο είναι το πρόβλημά σου. Νομίζω είχες πει παλιά ότι θες να ασχοληθείς με βιολογία μετά το πτυχίο? Ή κάτι τέτοιο, διόρθωσε αν λέω μαλακία. Ό,τι κι αν έπαιξε, είτε δε σου 'κατσε κι αναγκάστηκες να πας σε άλλο τομέα, είτε σου 'κατσε αλλά είδες ότι το άλμα απ' τα μαθηματικά στη βιολογία είναι, φυσικά, εφικτό αλλά θέλει δουλειά, μη βγάζεις προκατάληψη σε τέτοια θέματα.

Συμφώνησα πριν μαζί σου ότι οι μεταπτυχιακές είναι ζόρι κι ότι όπως ακριβώς αλλιώς προσεγγίζεις τα πράγματα μέσα στο λύκειο αλλιώς θα τα προσεγγίσεις και μέσα στη σχολή. Θέλει ψάξιμο, προφανώς ναι, και πολλές αντιλήψεις για το τι είναι τα μεταπτυχιακά, η έρευνα and the lot αλλάζουν μέσα απ' τη διαδικασία.

Αλλά.

Η λογική "θέλω να σπουδάσω βιολογία για να ασχοληθώ με έρευνα στο μέλλον" είναι μια χαρά. Το ψάξιμο είναι απαραίτητη προϋπόθεση σ' όλα τα πράγματα για μένα, δηλαδή δεν πρέπει να το τονίζουμε συνέχεια. Ναι, προφανώς αν νομίζεις ότι έρευνα είναι 2 ώρες δουλίτσα και μετά άραγμα θα φας τα μούτρα σου. Αλλά δεν είν' ανάγκη να τα φας πριν καν αρχίσεις να ψάχνεις επειδή κάποιοι μαλάκες σε αποθάρρυναν με δεδομένα απ' το κεφάλι τους.

Κάτσε ψάξε κι αν σ' αρέσει η βιολογία θα δεις και τι θες να κάνεις εκεί μέσα. Plain and simple, yo.
 

Marialicious

New member

Η Marialicious αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Ειλικρινά απορώ και εγώ πώς κάποιος μπορεί να έχει δίλημμα ανάμεσα σε Βιολογία ή Πολυτεχνείο.....και επίσης απορούσα και με τόσους στο Βιολογικό Αθήνας που είχαν μπει με 10% από Πολιτικούς Μηχανικούς ΕΜΠ ή ακόμη και από Πληροφορική ΑΣΟΕΕ....Μιλάμε για ασύγκριτα τμήματα ως προς το περιεχόμενο....Έχω τελειώσει Βιολογικό Αθήνα, κάνω μεταπτυχιακό, όπως το 90% των Βιολόγων και ναι δυσκολεύομαι να βρω δουλεία. Αλλά τί σημαίνει αυτό?? Ότι ο Πολυτεχνίτης θα βρει πιο εύκολα..?? Δυστυχώς όλοι οι κλάδοι στην Ελλάδα - ειδικά οι ερευνητικοί- είναι ανύπαρκτοι.....Γι' αυτό θα συμβούλευα τον οποιονδήποτε, να σπουδάσει αυτό που γουστάρει πραγματικά....και αν δεν περάσει με τη πρώτη ας ξαναδώσει κ άλλη ευκαιρία στο εαυτό του....Θα φάει που θα φάει μία 5ετία- το λιγότερο- πάνω από τα βιβλία, θα ψάχνει που θα ψάχνει δουλεία , τουλάχιστον να το κάνει για κάτι που αγαπάει.....ακόμη και αν αυτό είναι να "ανοίγει" βατράχια και ποντίκια.....κάποιος πρέπει να το κάνει και αυτό.....

Α!! Και η ανατομία του ψαριού μπορεί για κάποιος να μην είναι "πέταμα χρόνου¨αλλά κάτι ενδιαφέρον και ταυτόχρονα πρωτότυπο......όπως και η PCR, οι κυτταροκαλλιέργειες , και πολλά-πολλά-πολλά άλλα.....Εξάλλου, το άχρηστο κάποιου ίσως είναι χρήσιμο για κάποιον άλλο....
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top