Βιολογικό ή Πολυτεχνείο;

Antonis_Methana

New member

Ο Antonis_Methana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Είμαι μεταξύ πολιτικών μηχανικών, χημικών μηχανικών και βιολόγων για γενετιστής-μοριακός βιολόγος. Ξέρω ότι το πολυτεχνείο είναι τελείως διαφορετικό από το βιολογικό. Τι προτείνετε και γιατί?
 

καποιος_καπου

New member

Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 464 μηνύματα.
Eiναι σαν να μας λες "Σουπα η Παστιτσιο"
Εγω προτιμω το βιολόγων για γενετιστής-μοριακός βιολόγος γιατι στο εξωτερικο εχει δουλεια.
Εχω συγγενη που ειναι αποφοιτος απ'το τμημα της Αλεξανδρουπολης και τωρα δουλευει εξωτερικο με μπολικο χρημα;)
 

Thoba19

Well-known member

Ο Thoba19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 1,166 μηνύματα.
Εσυ τι ακριβος ψαχνεις απο της σπουδες σου;
 

nPb

Well-known member

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,504 μηνύματα.
Eiναι σαν να μας λες "Σουπα η Παστιτσιο"
Εγω προτιμω το βιολόγων για γενετιστής-μοριακός βιολόγος γιατι στο εξωτερικο εχει δουλεια.
Εχω συγγενη που ειναι αποφοιτος απ'το τμημα της Αλεξανδρουπολης και τωρα δουλευει εξωτερικο με μπολικο χρημα;)
H κλασική λογική του Ελληνάρα. Αφού η φραπετέρια-ουζερί του γείτονα πάει καλά σ' αυτόν τον πεζόδρομο, θα πάω να ανοίξω μια ολόϊδια δίπλα σ' αυτόν για να οικονομήσω και εγώ..και μετά από λίγο καιρό μπαίνει στο άρθρο 99. :)
 

Kostas Stath

New member

Ο Geronimo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 343 μηνύματα.
H κλασική λογική του Ελληνάρα. Αφού η φραπετέρια-ουζερί του γείτονα πάει καλά σ' αυτόν τον πεζόδρομο, θα πάω να ανοίξω μια ολόϊδια δίπλα σ' αυτόν για να οικονομήσω και εγώ..και μετά από λίγο καιρό μπαίνει στο άρθρο 99. :)
Δεν είναι έτσι ακριβώς ... Για να επιλέξει κάποιος μία σχολή πρέπει να δει τις προοπτικές και τις επαγγελματικές δυνατότητες.
Αν από πριν ξέρεις ότι πχ σπουδάζοντας σε μία σχολή που έχει αβέβαιο μέλλον , δεν την επιλέγεις.

Πάντως για την αρχική ερώτηση και εγώ τη Μοριακή Βιολογία θα δήλωνα.
 

MakisH

New member

Ο Μάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 124 μηνύματα.
Αρχικά είναι Πολιτικών Μηχανικών vs τα άλλα. Αυτό ναι, είναι "σούπα ή παστίτσιο". Γνώμη εξ' αρχής: μην μπλέξεις με μια σχολή απλώς επειδή έβγαλες υψηλή βαθμολογία.

Στους Πολιτικούς Μηχανικούς θα μάθεις για μεγάλες κατασκευές, θα κάνεις πολλά μαθήματα στατικής κτλ, ελάχιστα εργαστήρια. Γενικώς θα βλέπεις τα πράγματα μακροσκοπικά. Έχω αυτό το δοκίμιο από αυτό το υλικό, το στηρίζω έτσι κτλ. Φυσικά έχει και ένα σωρρό άλλους τομείς, αλλά γενικώς βλέπεις τα πράγματα εντελώς τεχνικά (με πολλά μαθηματικά προφανώς).

Στους Χημικούς Μηχανικούς θα κοιτάς τα πράγματα σε μια μεσο-μακρο κλίμακα, έχοντας πάντα το νου σου στραμμένο στη μικροκλίμακα (δηλαδή τι γίνεται μέσα στο κάθε υλικό-κύτταρο κτλ). Θα κάνεις πάρα πολλά εργαστήρια. Από πλευράς μαθημάτων "bio" θα κάνεις τα εξής μαθήματα:
Αρχές κυτταρικής βιολογίας και βιοχημείας (κορμού, υποχρεωτικό)
Εφαρμογές της Φυσικοχημείας στη Βιοχημεία (κορμού, επιλογής)
Επιστήμη και Τεχνική Βιολογικών Συστημάτων και Προϊόντων (Τρόφιμα - Βιοτεχνολογία) (κορμού, υποχρεωτικό)
Βιοχημική Μηχανική (κατεύθυνσης)
Βιοτεχνολογία και Περιβάλλον (κατεύθυνσης)
Βιοϋλικά (κορμού, επιλογής)
Εφαρμοσμένη Βιοτεχνολογία (κατεύθυνσης)
Επίσης μπορείς να κάνεις τη διπλωματική σου εργασία στο εργαστήριο βιοτεχνολογίας, καθώς και την πρακτική σου άσκηση σε κάποια σχετική βιομηχανία.

Γενικώς στους ΧΜ σε ενδιαφέρει περισσότερο η εφαρμογή γνώσεων βιολογίας-βιοχημείας-βιοδιεργασιών σε βιομηχανικά (και όχι μόνο) προβλήματα. Κατά τα άλλα, θα κάνεις κάποια μαθήματα Χημείας, Φυσικοχημείας, Φυσικών και Χημικών Διεργασιών, Καυσίμων, Περιβάλλοντος κ.α. Κοινώς, "κινδυνεύεις" να βρεις κάποιο αντικείμενο που να σου αρέσει περισσότερο... :P

Στο Βιολογικό θα κάνεις κυρίως πιο "επιστημονικά" μαθήματα, καθώς και μαθήματα όπως "φυτολογία", θα κάνεις εγχειρίσεις σε βατράχια κτλ. Πάντως σε κάποια μαθήματα (π.χ. Οργανική Χημεία, Βιοχημεία) παίρνουμε και τα ίδια βιβλία. Α, επίσης δεν θα έχεις γενικώς μαθηματικά καθώς και πολλά τεχνικά μαθήματα.

Ίσως βοηθήσουν:
Forum φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών: http://www.mqn.gr/phpBB/
Forum φοιτητών Χημικών Μηχανικών: http://www.chemeng-ntua.gr/
Forum φοιτητών Βιολογικού ΕΚΠΑ: http://biologiko.forumgreek.com/ (νέο) και http://viologiko.forumup.gr/index.php?mforum=viologiko (παλιό, κάπου "χάλασε" λέει και φτιάξανε το νέο)

ΥΓ: Πάντως έχει πλάκα το εξής: στην ίδια πολυκατοικία μένουμε εγώ και τα δυο ξαδέρφια μου, φοιτητές και οι τρεις. Εγώ Χημικός Μηχανικός. Ο ξάδερφος Πολιτικός Μηχανικός. Η ξαδέρφη Βιολόγος. Μπορούμε να οργανώσουμε ένα debate... :P
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Well-known member

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,504 μηνύματα.
Δεν γίνεται μια επιστήμη ..πάνω στην οποία υπάρχει χρηματοδοτούμενη έρευνα να έχει αβέβαιο μέλλον. Το πρόβλημα είναι η κοινωνία στην οποία απευθύνεται. Όμως φαίνεται λιγάκι κάπως το μισό φόρουμ να θέλει να σπουδάσει κάτι για να εργαστεί στο εξωτερικό. Για ποιο λόγο δεν επιλέγουν να φύγουν κατευθείαν έξω και κάθονται και βασανίζονται με πανελλήνιες;

Υ.Γ. Το Πολυτεχνείο έχει καλύτερες "υποδοχές" για ένα ασταθές επαγγελματικό μέλλον.
 

schooliki

New member

Ο schooliki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 591 μηνύματα.
................ Όμως φαίνεται λιγάκι κάπως το μισό φόρουμ να θέλει να σπουδάσει κάτι για να εργαστεί στο εξωτερικό. Για ποιο λόγο δεν επιλέγουν να φύγουν κατευθείαν έξω και κάθονται και βασανίζονται με πανελλήνιες;.................
Διότι οι πανελλήνιες είναι ένας (και μάλιστα ο πιο απλός) από τους δρόμους που σε οδηγούν σε προπτυχιακά στο εξωτερικό.
 

Civilara

Well-known member

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.
Είναι σκόπιμο να τονιστεί ότι οι απόφοιτοι των τμημάτων μοριακής βιολογίας & γενετικής ΔΠΘ, βιοχημείας & βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και βιολογικών εφαρμογών & τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα (προεδρικά διατάγματα), κάτι που δεν ισχύει για τους αποφοίτους των τμημάτων βιολογίας των πανεπιστημίων.
 

Dr. No

New member

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 488 μηνύματα.
Όσον αφορά στον τομέα της υγείας μόνο, ο Βιολόγος ανήκει στα ελεύθερα επαγγέλματα οπότε υπογράφει ως ελεύθερος επαγγελματίας όλες τις πράξεις του ελεύθερου επαγγελματία βιολόγου [παρ. 1 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε. (ν. 2238/1994 )]. Ειδικότερα:
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ:
Α) Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε. (ν. 2238/1994 ) ως ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούνται: Όσοι ασκούν το επάγγελμα του γιατρού (…), βιολόγου κ.α. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ο Βιολόγος δύναται να ιδρύει (ή να μετέχει σε) ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών βιολογίας (πχ. μοριακής μικροβιολογίας, βιοχημείας, γενετικής, ανοσοβιολογίας κ.α.) ή ιδιωτικά ανεξάρτητα κέντρα (εργαστήρια) δοκιμών-αναφοράς-ποιοτικού ελέγχου με άδεια από το υπουργείο Εμπορίου. Β) ΟΔΗΓΙΑ 2004/23/ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 31ης Μαρτίου 2004 : “Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου πρέπει να είναι κάτοχος τεκμηρίου επίσημης εκπαίδευσης στον τομέα της ιατρικής ή των βιολογικών επιστημών, το οποίο χορηγείται με την ολοκλήρωση πανεπιστημιακών σπουδών

Γ) Ειδική περίπτωση ιδιωτικού εργαστηρίου που διευθύνουν οι Βιολόγοι είναι το εργαστήριο ανάλυσης σπέρματος (σπερματολογίας) πχ. ως μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης ( άρθρο 43α του Ν. 3190/1995 που τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του Π.Δ. 279/1993)

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ:
Α) Οι Βιολόγοι ανήκουν σε αναγνωρισμένο ενιαίο κλάδο του ΕΣΥ σύμφωνα με τα άρθρα 40-44 του νομ.2591/21-8-97 και άρθρο 13 παρ.3 του νομ.2889/2-3-01. Β) Ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία των Νοσοκομείων, ισότιμα με τους άλλους επιστήμονες που την απαρτίζουν (άρθρο 56 παρ.2 του νόμου 2071/15-7-92). Γ) Εκλέγονται σε αυτόνομη θέση του Επιστημονικού Συμβουλίου των Νοσοκομείων, βάση του άρθρου 2 παρ.16 του νόμου 3204/23-12-2003 ΦΕΚ 296Α΄ (εκλογή Επιστήμονα μη Ιατρού κατηγορίας ΠΕ) Δ) Εφημερεύουν ισότιμα με το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό της Ιατρικής Υπηρεσίας στα τμήματά τους, έχοντας την πλήρη ευθύνη της ενεργούς εφημερίας τους και καλύπτοντας μόνοι τους επάξια τις επί 24ώρου αυξημένες ανάγκες όλων των κλινικών των Νοσοκομείων της χώρας (άρθρο 88 του νόμου 2071/15-7-92 ΦΕΚ 123 , άρθρο 13 παρ. 16 του νομ. 2889/2-3-01 και άρθρο 13 του νομ. 3204/2003 ΦΕΚ. 296). Ε) Με το άρθρο 11 του νόμου 1397/83 προβλέπεται ότι επιστημονικός υπεύθυνος του κάθε τμήματος δύναται να είναι Ιατρός ή άλλος επιστήμονας (δηλ. Βιολόγος ή Βιοχημικός) της Ιατρικής Υπηρεσίας που υπηρετεί στο τμήμα. Στ) Στην με Αρ. Απόφ. 5 της Ολομέλειας 125-1-89, του ΚΕΣΥ, <<Οργάνωση και λειτουργία Εργαστηρίων Νοσοκομείων >>, αναφέρεται ότι το επιστημονικό προσωπικό του Βιοχημικού, Ανοσολογικού, Αιματολογικού κλπ εργαστηρίου που αποτελείται εκτός από Ιατρούς και από Βιολόγους διεκπεραιώνει την αναλυτική διαδικασία, αξιολογεί και ελέγχει τα αποτελέσματα μέχρι και την αποστολή τους. Z) Στα ΔΗΜΌΣΙΑ εργαστήρια του ΙΚΑ τα σπερμοδιαγράμματα πρέπει να υπογράφονται από ιατρό μικροβιολόγο- βιοπαθολόγο ή και βιολόγο, αλλά όχι από ιατρό-γυναικολόγo.

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

  1. Yπογραφή ανάλυσης σπέρματος από βιολόγο: http://www.taisyt.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=40&cnode=52
  2. Ίδρυση και επιστημονική διευθυνση ιδιωτικών εργαστηρίων από βιολόγουςστην Ελλάδα και για την ειδικότητα της κλινικής βιοχημείας http://www.etaa.gr/files/simvaseis/SimvasiBioximikonKlinikon.pdf
  3. Ίδρυση και επιστημονική διευθυνση ιδιωτικών εργαστηρίων σπερματολογίας από βιολόγουςστην Ελλάδα :http://www.giatroinet.gr/index.php?doctor=29 και http://www.papaharitou.gr/DD563A1B.el.aspx και http://www.spermlab.gr/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7/
Ευχαριστώ
 

Marilou92

New member

Η Marilou92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Σοβαρά το σκέφτεσαι; Σαφώς Πολυτεχνείο... Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ερευνα και Ελλάδα δεν πανε μαζί. Και στο εξωτερικό γιατί να προτιμήσουν εσένα; Μην κάνεις την ίδια βλακεία με τον αδελφό μου. Αριστος μαθητής, ένας απο τους ´´αποτυχημένους γιατρούς ´´ των πανελλαδικών. και δεν το λέω εγώ αυτό. Οι ίδιοι οι καθηγητές τους στο πανεπιστήμιο τους το πετούσανε στα μούτρα. Τελικά αυτό που του έμεινε ήταν 4 χρόνια επαρχίας + μεταπτυχιακα στο εξωτερικο για ένα πτυχίο ανεργίας. Μην πετάξεις μια καλή πολύτεχνική σχολή για να μάθεις την ανατομία του ψαριού και να εγχειρίζεις ποντίκια και βατράχια. Μη φας 4 υπέροχα χρόνια από τη ζωή σου για να παπαγαλίσεις τόμους βιοχημείας. Κρίμα από το Θεό... ΓιΑτι ναι, ωραία η βιολογία του σχολείου αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να λιώσεις κυριολεκτικά παπαγαλίζοντας 1000 σελίδες βιοχημείας του Strayer για να σου μείνει στο τέλος στην καλύτερη ο κύκλος του Crebs. Λες και σ εμποδίζει κανείς να κάνεις έρευνα, σε άλλο βέβαια αντικείμενο, απο το Πολυτεχνείο...
Αυτά απο μένα. Καλό βράδυ.
 

Johnnaousa

New member

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών , Φοιτητής και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 13,939 μηνύματα.
Σοβαρά το σκέφτεσαι; Σαφώς Πολυτεχνείο... Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ερευνα και Ελλάδα δεν πανε μαζί. Και στο εξωτερικό γιατί να προτιμήσουν εσένα; Μην κάνεις την ίδια βλακεία με τον αδελφό μου. Αριστος μαθητής, ένας απο τους ´´αποτυχημένους γιατρούς ´´ των πανελλαδικών. και δεν το λέω εγώ αυτό. Οι ίδιοι οι καθηγητές τους στο πανεπιστήμιο τους το πετούσανε στα μούτρα. Τελικά αυτό που του έμεινε ήταν 4 χρόνια επαρχίας + μεταπτυχιακα στο εξωτερικο για ένα πτυχίο ανεργίας. Μην πετάξεις μια καλή πολύτεχνική σχολή για να μάθεις την ανατομία του ψαριού και να εγχειρίζεις ποντίκια και βατράχια. Μη φας 4 υπέροχα χρόνια από τη ζωή σου για να παπαγαλίσεις τόμους βιοχημείας. Κρίμα από το Θεό... ΓιΑτι ναι, ωραία η βιολογία του σχολείου αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να λιώσεις κυριολεκτικά παπαγαλίζοντας 1000 σελίδες βιοχημείας του Strayer για να σου μείνει στο τέλος στην καλύτερη ο κύκλος του Crebs. Λες και σ εμποδίζει κανείς να κάνεις έρευνα, σε άλλο βέβαια αντικείμενο, απο το Πολυτεχνείο...
Αυτά απο μένα. Καλό βράδυ.
θες να μας πεις τι σπουδάζεις?:hmm:
 

Dr. No

New member

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 488 μηνύματα.


Αυτό σπουδάζει;)
 

Shadowfax

New member

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 3,014 μηνύματα.
@Marilou92 Πρώτ' απ' όλα, λες μαλακίες. :P

Μετά, είναι Stryer, StrYer, και βιοχημεία και να θες δε γίνεται να παπαγαλίσεις, οπότε άσε τι σου 'λεγε ο νουμπάς ο αδερφός σου.

Άλλο ένα, η βιολογία του σχολείου είναι σκατά απλά γιατί δεν έχεις δει ούτε την πρώτη σελίδα της γαματοσύνης της πραγματικής βιολογίας. Καλή για να σου ανοίξει η όρεξη αλλά δεν υπάρχει compared with the real thing. Άρα μόνο κίνητρο σου δίνει αυτό αν σ' αρέσει ο τομέας, όχι ανάποδα που το πας εσύ.

Και τέλος, φέρε βαθμό πτυχίου του αδερφού σου και το μεταπτυχιακό που έκανε. Όλοι κάνουμε μεταπτυχιακό σήμερα, σιγά.
 

MakisH

New member

Ο Μάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 124 μηνύματα.
Σοβαρά το σκέφτεσαι; Σαφώς Πολυτεχνείο... Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ερευνα και Ελλάδα δεν πανε μαζί. [...] Λες και σ εμποδίζει κανείς να κάνεις έρευνα, σε άλλο βέβαια αντικείμενο, απο το Πολυτεχνείο...
Αυτά απο μένα. Καλό βράδυ.
Φυσικά και πάνε! Ότι υπάρχει έρευνα, υπάρχει. Επαρκής χρηματοδότηση από Ελλάδα δεν υπάρχει πάντα (δηλαδή κυρίως για την πειραματική έρευνα που κοστίζει περισσότερο), αλλά υπάρχουν και ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν και ελληνικά ιδρύματα.

Και φυσικά και έχει έρευνα το Πολυτεχνείο. Δεν θα εγχειρίσεις ποντίκια πιθανότατα, αλλά προφανώς η έρευνα δεν είναι μόνο αυτό! Και στην Ελλάδα υπάρχουν επίσης ιδρύματα όπως ο Δημόκριτος, το ΙΤΕ κτλ που επίσης έχουν πολύ αξιόλογη έρευνα. Εξαρτάται με τι αντικείμενα θες να μπλέξεις. Αλλά δε νομίζω πως από τώρα μπορείς να πεις "θέλω έρευνα". Εδώ οι περισσότεροι συμφοιτητές μου τελειώνουμε και από τις τόσες (εν δυνάμει) εναλλακτικές επιλογές που έχουμε δεν ξέρουμε τι θέλουμε!

Δεν εννοώ "τόσες θέσεις εργασίας". Εννοώ ότι μπορείς να συνεχίσεις σπουδές εδώ ή έξω, να κάνεις διδακτορικό (έρευνα) εδώ ή έξω, να δουλέψεις εδώ ή έξω και σε κάθε περίπτωση έχεις να διαλέξεις από ένα σωρό αντικείμενα με τα οποία καταπιάστηκες κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σου σπουδών.
 

καποιος_καπου

New member

Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 464 μηνύματα.
H κλασική λογική του Ελληνάρα. Αφού η φραπετέρια-ουζερί του γείτονα πάει καλά σ' αυτόν τον πεζόδρομο, θα πάω να ανοίξω μια ολόϊδια δίπλα σ' αυτόν για να οικονομήσω και εγώ..και μετά από λίγο καιρό μπαίνει στο άρθρο 99. :)
Τι λες ρε nPb??
Που κολαει αυτο ?
Ας μην βγαζουμε ακυρα συμπερασματα απο το πουθενα
Πραγματικα δηλ.

 

Genesis

New member

Η Genesis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Όταν βλέπω θέματα Φυσικό ή Πολυτεχνείο, Βιολογικό ή Πολυτεχνείο, Ιατρική ή Πολυτεχνείο, πολλές φορές μου έρχεται να γελάσω...Όχι με το άτομο αλλά με τον τρόπο σκέψης! Καλέ πως γίνεται να συνδυάσεις επιστήμη που βασίζεται σε έρευνα με κάτι καθαρά πρακτικό? Μεγάλο δείγμα πως δεν ξέρετε που σας παν τα τέσσερα..Γι αυτό μια συμβουλή, μην την πατήσετε και μετά ψάχνετε πως να φύγετε, κοιτάξτε τους οδηγούς σπουδών για κάθε σχολή που σας ενδιαφέρει...Τι προσφέρει, τι μαθήματα έχει, τι δυνατότητες σας παρέχει κλπ κλπ..:)
 

nPb

Well-known member

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,504 μηνύματα.
Σοβαρά το σκέφτεσαι; Σαφώς Πολυτεχνείο... Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ερευνα και Ελλάδα δεν πανε μαζί. Και στο εξωτερικό γιατί να προτιμήσουν εσένα; Μην κάνεις την ίδια βλακεία με τον αδελφό μου. Αριστος μαθητής, ένας απο τους ´´αποτυχημένους γιατρούς ´´ των πανελλαδικών. και δεν το λέω εγώ αυτό. Οι ίδιοι οι καθηγητές τους στο πανεπιστήμιο τους το πετούσανε στα μούτρα. Τελικά αυτό που του έμεινε ήταν 4 χρόνια επαρχίας + μεταπτυχιακα στο εξωτερικο για ένα πτυχίο ανεργίας. Μην πετάξεις μια καλή πολύτεχνική σχολή για να μάθεις την ανατομία του ψαριού και να εγχειρίζεις ποντίκια και βατράχια. Μη φας 4 υπέροχα χρόνια από τη ζωή σου για να παπαγαλίσεις τόμους βιοχημείας. Κρίμα από το Θεό... ΓιΑτι ναι, ωραία η βιολογία του σχολείου αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να λιώσεις κυριολεκτικά παπαγαλίζοντας 1000 σελίδες βιοχημείας του Strayer για να σου μείνει στο τέλος στην καλύτερη ο κύκλος του Crebs. Λες και σ εμποδίζει κανείς να κάνεις έρευνα, σε άλλο βέβαια αντικείμενο, απο το Πολυτεχνείο...
Αυτά απο μένα. Καλό βράδυ.
Η Marilou92 έχει ένα δίκιο σ' αυτά που λέει. Το πρόβλημα είναι το φόρουμ στο οποίο τα λέει. Το συγκεκριμένο φόρουμ είναι ακατάλληλο για την έκφραση ελεύθερης άποψης που "γδύνει" συνειδήσεις και χαλάει τη «σούπα». Πρέπει να λέγονται μόνο πράγματα αρεστά που να "ταϊζουν" κούφια όνειρα...μέχρι να συντριβούν ωμά από την υπερκαταναλωτική κοινωνική πραγματικότητα. Ίσως φαίνομαι εδώ και καιρό ο κακός της "παρέας" αλλά δεν περιμένω κάποια εύσημα απόψεων. Μακάρι η ζωή να πάει με τα νερά σας. Η Marilou92 διατυπώνει με σαφή τρόπο μια πραγματικότητα για όσους μιλούν για έρευνα ενώ δεν έχουν εξεταστεί ακόμη σε κάποιο μάθημα στο Πανεπιστήμιο ώστε να δουν τις αντοχές τους σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Η έρευνα όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν είναι ένα σπορ για πολύ κόσμο. Στο Πανεπιστήμιο πάει πολύς κόσμος (και ειδικά στην Ελλάδα με τα "τεχνάσματα" της πίσω πόρτας). Στην έρευνα κλείνει η στρόφιγγα. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί ερευνητές στη χώρα μας, έχουν καλές έμμεσες πολιτικές άκρες..Βέβαια η πολιτική "γνωριμία" βοηθάει και υπάρχει και στο εξωτερικό, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Οι καλές θέσεις είναι πιασμένες πάντα για τα καλά παιδιά..Τίποτε δεν είναι σε παρθενογένεση και ηθικό σε μια κοινωνία διαφθοράς και θεοποίησης του χρήματος ως αξία ζωής.

καποιος_καπου επειδή τυγχάνω και έχω σχέση με την αγορά, η συγκεκριμένη άποψη που διατύπωσα αποτελεί μια από τις αιτίες χρεωκοπίας της χώρας μας. Η χρεωκοπία δεν είναι πάντα υλική..αλλά η χώρα μας βιώνει και χρεωκοπία συνείδησης, νοοτροπίας..

Όλοι κάνουν ένα μεταπτυχιακό σήμερα, shadowfax..το θέμα είναι πόσοι το τελειώνουν στο εξάμηνο που ορίζει ο κανονισμός ή πόσοι έχουν διαγραφεί λόγω 2ης αποτυχίας στο ίδιο μάθημα. Ψάξε καλύτερα το θέμα. Πτυχίο κουτσά στραβά θα πάρουν κάποια στιγμή όλοι όσοι σπουδάζουν ..βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει με το νόμο περί διαγραφής των αιωνίων φοιτητών. Μεταπτυχιακό θα πάρουν οι ικανοί από αυτούς που θέλησαν να συνεχίσουν με τέτοιου είδους σπουδές. Μη το γενικεύουμε..
 
Τελευταία επεξεργασία:

Johnnaousa

New member

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών , Φοιτητής και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 13,939 μηνύματα.
εντάξει αν δεν συμφωνούσε ο npb θα υπήρχε πρόβλημα στην άποψη της κοπέλας :P
καλό βράδυ!
 

nPb

Well-known member

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,504 μηνύματα.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι το "κόμμα" των βιομοριοτεχνολόγων του φόρουμ ..δεν μπορεί να δεχτεί απόψεις που τις θίγουν. :sorry: :clapping:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top