Βιβλία που σίγουρα προτείνω και είναι κλασικά στο είδος τους:
1)Το 1984 του Όργουελ.Είναι ένα κλασικό βιβλίο και πρέπει να διαβαστεί και να προσεχθεί ιδιαίτερα!
2)Ο Τζάκ Μπάρον και η αιωνιότητα,του Νόρμαν Σπίνραντ.Ε,δεν χρειάζονται και πολλά λόγια...Είναι πολύ καλό βιβλίο!
3)Το κινητό,του Στέφεν Κινγκ.Είναι ένα απο τα αγαπημένα μου βιβλία,η μετάφραση ήταν πολύ καλή(ε,οι εκδόσεις Bell φημίζονται γι'αυτό και όχι άδικα).Δεν είναι καθόλου βαρετό!
4)Καλλίστο,του Τόρστεν Κρολ!Τρομερό χιούμορ,σατυρικό με τον δικό του τρόπο!Αξίζει πραγματικά!Διακομωδεί τα πάντα!Και έχει μέσα δολοφονίες,μυστικές υπηρεσίες,τρελούς κλπ!Προσφέρει γέλιο,σίγουρα!Αλλά και προβληματισμούς για τα πάντα γύρω μας...!
5)Do androids dream of electric sheep? ή αλλιώς το ηλεκτρικό πρόβατο,του Φίλιπ Ντικ.Γνωστή η ταινία με τον Χάρισον Φορντ αν και το σενάριο έχει παραλλαχθεί,το νόημα που βγαίνει είναι περίπου το ίδιο.Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
6)Ζωντανός θρύλος,του Ρίτσαρντ Μέϊθσον(Richard Matheson).Το βιβλίο είναι διαφορετικό απο την ταινία,και η ταινία έχει ένα αισιόδοξο μήνυμα στο τέλος,ενώ το βιβλίο όχι!Αξίζει πραγματικά να το διαβάσει κανείς και να προβληματιστεί με τους ανθρώπους,την μοναξιά κλπ!
7)Οι ειδήσεις των 11,του Νόρμαν Σπίνραντ.Εμένα μου άρεσε η όλη πλοκή,πως ενεργούν τα ΜΜΕ και όλο αυτο το κλίμα γύρω απο τα ΜΜΕ,τις περιβαλλοντικές και μη,οργανώσεις κλπ!Καλή και η μετάφραση!
8)UBIK,του Φίλιπ Ντικ.Ναι,ήταν πολύ ωραίο όταν το διάβαζα και προβληματίστηκα!
9)Φαρενάϊτ 451,του Ρέϊ Μπράντμπουρι.Ανήκει στην άτυπη τριλογία,μαζί με το 1984 και το γενναίος νέος κόσμος!Κλασσικό στο είδος του,και σιγά μην έλειπε απο την βιβλιοθήκη μου!Προβληματίζει και περνάει πολλά μηνύματα...
Δείτε σε κάποια ιστοσελίδα(πρωτοπορία,ιανός,greekbooks κλπ) για την θεματολογία των βιβλίων και αν σας ενδιαφέρει αγοράζετε κάποιο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.