Βελτίωση μαθητικής αυτοπεποίθησης

T C

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο T C αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 226 μηνύματα.
Πολλοί μαθητες (μεταξύ τους και εγώ) εχουμε πολυ χαμηλη αυτοπεποίθηση οσον αφορά σχολικά μαθηματα, επερχομενες πανελλαδικές κλπ. Προσωπικα, ειμαι ενας αρκετα καλός μαθητής και ωσαν σωστος ελληνας στοχευω σχολες με περιπου 18000 μορια ωστοσο, νιωθω οτι δεν μπορω να καταφερω τιποτα και οτι δεν ειμαι καθολου ικανος. Κανενας που να νιωθει επισης ετσι και κανας τροπος μπας και δουμε στον ήλιο μοιρα??
@Viedo περιμενω την παραπομπή σου σε καποιον καλο σου συναδελφο.. :P (ψυχολογια δεν σπουδαζεις??)
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Έχω σπουδάσει Ψυχολογία πράγματι.

Με σωστή προετοιμασία όλο το χρόνο, δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Εσύ θα κάνεις το καλύτερο που μπορείς, από εκεί και πέρα υπάρχουν παράγοντες που δεν είσαι σε θέση να επηρεάσεις.

Τα περισσότερα παιδιά σκέφτονται έτσι, πολλά μόρια= άπιαστο όνειρο ή απαιτεί απάνθρωπες προσπάθειες. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, η πλειοψηφία στο ίδιο καζάνι είναι και στην προετοιμασία και στην ψυχολογία. Δεν συναγωνίζεσαι καθηγητές αλλά συμμαθητές σου.

Δεν θα σου προτείνω μεταξύ σοβαρού και αστείου να αποταθείς σε κάποιον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή, δεν υπάρχει λόγος. Άγχος και αισθήματα «αναξιότητας» οι περισσότεροι έχουν, το ζήτημα είναι να μην γίνει κυριαρχικό και παθολογικό. Κι εγώ, όταν έδινα Πανελλήνιες πριν χρόνια, τα ίδια αισθανόμουν και σκεφτόμουν. Πώς θα γράψω εγώ, αν γίνει κάτι και κολλήσω, ή τα ξεχάσω ή χίλια δύο πράγματα και σενάρια περνούσαν από το μυαλό μου. Τελικά, έγραψα καλά.

Το σημαντικότερο είναι να ξέρεις περίπου τι στοχεύεις και να ακολουθείς αυτά που εσύ επιθυμείς.
 

T C

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο T C αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 226 μηνύματα.
Σε ευχαριστω πολυ φιλε Viedo. Πραγματι δεν ξερω τι θελω να κανω στο μελλον και τι στοχευω αλλα συνεχως σκεφτομαι οτι υπαρχυν πολυ καλυτεροι απο μενα με περιπου τους ιδιους στοχους. Και κατι αλλο που με χαρακτηριζει ειναι οτι σκεφτομαι τελειως στατιστικα. Για παραδειγμα ο ταδε εβγαλε χ μορια και διαβασε y ωρες αρα εγω αν διαβασω 2χ ωρες θα βγαλω z μορια. Καταληγω να βγαζω βαθμους πανελληνιων με μεθοδους των τριων, λες και παιζω Bingo! Κατι μου λεει οτι ειμαι υπερβολικα ορθολογιστης!?
Υπαρχουν αραγε και αλλοι με τις ιδιες σκεψεις:hmm::swoon2:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top