Παίδες το τελευταίο καιρό, αντιμετωπίζω ένα μεγάαααλο πρόβλημα

.Ξεκινώντας, θέλω να σας πω πως πέρυσι πήγαινα στη Γ Γυμνασίου και διάβαζα κατά μέσο όρο 3,5 ώρες την ημέρα(για αγγλικά και σχολείο), στο τέλος έβγαλα 19 και 4/12.....
Πριν συνεχίσω πρέπει να αναφέρω πως φοιτώ σε ένα πολύ μικρό σχολείο, όπου η παράδοση γίνεται με σχετική ευκολία κι η εξέταση είναι καθημερινή...
Φέτος που μπήκα στο Λύκειο, δυστυχώς εχω κάποια προβλήματα όσον αφορά την απόδοσή μου

.

..
Φέτος λοιπόν, διαβάζω πολλές περισσότερες ώρες αλλά είμαι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές..Κατά τη γνώμη μου αυτό συμβαίνει επειδή δεν κάνω αποδοτικό διάβασμα λόγω της ποσότητας διαβάσματος.
Προσπαθώ να μελετώ το Σ/Κ (παρασκευή θεωρείται ιερή μέρα και γι αυτό δεν πρόκειται να διαβάσω ποτέ παρασκευη

) αλλά δεν καταφέρνω να οργανωθώ, και ίσα που προλαβαίνω τελευταία στιγμή.
Σε Γενικές γραμμές τα προβληματά μου είναι στα εξής μαθήματα:
1)Αρχαία ( εκτός του ότι δεν είναι το φόρτε μου, η καθηγήτρια μας, θεωρώ πως μας βάζει υπερβολικά πολλές ασκήσεις...Για να καταλάβετε διαβάζω περίπου κάθε μέρα πάνω από 45' αρχαία(στις χαλαρές μέρες, γτ και πολύ συχνά μας βάζει τεστακια....άρα καταλαβαίνεται διάβασμα που πέφτει εκεί...)αλλά δυστυχώς μπορώ με ειλικρίνεια να πώ πως τα πάω ΣΚΑΤΑΑΑΑΑΑ!
2) Θρησκευτικά και ιστορία -Τα μαθήματα αυτά τα κάνουμε με την ίδια καθηγήτρια, τη θεολόγο(είπαμε, το σχολείο είναι μικρό), η οποία δεν βαδίζει σύμφωνα με το βιβλίο, αλλά μας κάνει κυρίως προφορική παράδοση.

αυτό με νευριάζει, διότι όταν πάαω στο σπίτι και θέλω να διαβάσω, δεν ξέρω τί μου γίνεται.
Έχετε καμιά ιδέα για το πως θα βελτιωθώ σε αυτά τα μαθήματα???
Επίσης, θα ήθελα και κάποια συμβουλή για την οργάνωση του χρόνου.(Πιστεύω πως χρόνος υπάρχει, αφού οι μόνες εξωσχολικές μου δραστηριότητες, είναι 6 ώρες τη βδομάδα αγγλικά κι ισπανικά, που είναι σπασμένα σε 2 μέρες.Στα αγγλικά θα δώσω για προφ το Μάιο ή τον επόμενο Δεκέμβρη, ενώ τα ισπανικα τα άρχισα φέτος.)
Thank you in Advance λοιπον.
Υ.Γ Συγνώμμη για τη δομή του κειμένου... Το ξέρω είναι χάλιαααααααααααα!

Σημείωση: Τα μηνύματα #40, #41 προήλθαν από συγχώνευση με το θέμα "Γενικό - Α' λυκείου και διάβασμα".