Δε μπορώ να το πιστέψω αυτό που λέτε.Πραγματικά.
Αν δεν υπάρχει ο δάσκαλος που ενδιαφέρεται,ο καλός δάσκαλος αν θέλετε,πως θα υπάρξουν οι μελλοντικοί καλοί επιστήμονες στους οποίους αναφέρεστε?Όλα είναι μια αλυσίδα...Μπορεί δηλαδή να φαίνεται οτι η τεχνολογική εξέλιξη συντελείται αποκλειστικά από τους μηχανικούς,τους μαθηματικούς,τους φυσικούς κλπ(όχι από όλους εννοείται,από τις "διάνοιες" του χώρου αυτού),ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που έθεσαν τα θεμέλια-κυρίως όσον αφορά το ψυχικό και όχι τόσο το γνωστικό υπόβαθρο-προκειμένου οι λαμπροί αυτοί επιστήμονες να διαπρέψουν.
Και αυτό που λέτε για τους φιλολόγους,ελπίζω,οτι δεν το εννοείτε...Ξέρετε αλήθεια πόσους μαθηματικούς έχω συναντήσει οι οποίοι δεν μπορούν να συντάξουν ούτε μια απλή πρόταση?Αλίμονο αν περιμένω από αυτούς τους ανθρώπους,οι οποίοι δε διαθέτουν καμία πνευματική καλλιέργεια,να προχωρήσουν την επιστήμη...Να μας λείπει τέτοια πρόοδος στην τελική...Γιατί-και εδώ θέλω να καταλήξω-πολύ περισσότερο με ενδιαφέρει οι έλληνες του μέλλοντος να είναι ψυχικά υγιείς και ευτυχισμένοι,παρά να έχουν προχωρήσει στον τεχνολογικό τομέα και να είναι μέσα στην καταπίεση και τη μιζέρια...και για αυτό το σκοπό,η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από καλούς και υπεύθυνους δασκάλους παρά από τεχνοκράτες.
Σημείωση:Προσωπικά ιατρική θέλω να σπουδάσω και-οπως και εσείς-στενοχωριέμαι όταν βλέπω οτι η ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά την τεχνολογία...ωστόσο δε μπορώ σε καμία περίπτωση να παραγνωρίσω τη σημασία του ρόλου των δασκάλων,ο οποίος κυρίως στη σύγχρονη κοινωνία είναι καταλυτικός...