Βάσεις 2009

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

antonia9

Νεοφερμένος

Η antonia9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 38 μηνύματα.
:( τουριστικα τι λετε?θα πεσουν?λογω της κρισης...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lolek

Νεοφερμένος

Ο lolek αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 109 μηνύματα.
Αυλαία χθες για τις πανελλήνιες εξετάσεις στα έξι βασικά μαθήματα. Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας -μάθημα απαραίτητο για όσους στοχεύουν σε οικονομικά τμήματα- καθώς και στα ειδικά μαθήματα (σχέδιο, ξένες γλώσσες, μουσικά). Συνολικά, περίπου 91.000 υποψήφιοι Γενικών Λυκείων διεκδικούν μία από τις 69.586 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Χθες οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν στα Λατινικά, της θετικής στη Χημεία και της τεχνολογικής στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Και στα τρία μαθήματα τα θέματα κρίθηκαν λίγο πιο δύσκολα από πέρυσι. Ενδεικτικά, για τα Λατινικά (μάθημα που θεωρείται από τα ευκολότερα) η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων ανέφερε ότι «απαιτούσαν καλή προετοιμασία των υποψηφίων. Ειδικά, το δεύτερο απόσπασμα του προς μετάφραση κειμένου «έχει κάποια μεταφραστική δυσκολία και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή». Για τα θέματα της Χημείας οι εκπαιδευτικοί του Ομίλου OPION - IdEF ανέφεραν στην «Κ» ότι «παρότι δεν είχαν ιδιαίτερες δυσκολίες, απαιτούσαν αρκετά καλή προετοιμασία από τον μαθητή, αλλά και σχετική ψυχραιμία για την αντιμετώπισή τους».
Στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον οι εκπαιδευτικοί τα χαρακτήρισαν δυσκολότερα από τα περσινά και λίγοι υποψήφιοι θα αριστεύσουν.
Με βάση την έως τώρα εικόνα από τη βαθμολόγηση των προηγούμενων μαθημάτων προκύπτουν τα ακόλουθα:
- Περισσότεροι από πέρυσι υποψήφιοι πήραν βαθμούς μεταξύ 10 και 15, καθώς τα τρία πρώτα θέματα σε όλα τα μαθήματα ήταν εύκολα επιτρέποντας στους μέτρια προετοιμασμένους να ξεπεράσουν τη βάση. Αρα, η υπερσυγκέντρωση υποψηφίων στη βαθμολογική κλίμακα 10-15 θα προκαλέσει άνοδο των βάσεων σε αυτή τη βαθμολογική περιοχή, καθώς και μείωση των κενών θέσεων στα περιφερειακά ΤΕΙ (πέρυσι 17.411 θέσεις έμειναν κενές).
- Το τέταρτο θέμα των εξετασθέντων μαθημάτων έκανε τη διαφορά, καθώς ο βαθμός δυσκολίας του επέτρεψε στους καλά προετοιμασμένους να ξεχωρίσουν, διεκδικώντας θέση στις υψηλόβαθμες σχολές.
- Στη θεωρητική κατεύθυνση ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων ήταν σχετικά μικρότερος συγκριτικά με πέρυσι. Η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει ελαφρά άνοδο των βάσεων για υψηλόβαθμες σχολές όπως οι Νομικές και τα Παιδαγωγικά.
- Στη θετική κατεύθυνση η Βιολογία, τα Μαθηματικά και η Φυσική δυσκόλεψαν τους άριστους, που διεκδικούν θέση σε Ιατρικές, ΕΜΠ, Πολυτεχνική ΑΠΘ. Ετσι, αναμένεται σταθερότητα ή και ελαφρά πτώση των βάσεων.
- Ανάλογη είναι η εικόνα και για τις επιδόσεις των υποψηφίων της τεχνολογικής κατεύθυνσης στα Μαθηματικά και τη Φυσική.
Απόπειρα υποκλοπής
Απόπειρα υποκλοπής των θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις έγινε στις 18 Μαΐου (εξεταζόταν το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας) σε εξεταστικό κέντρο της Καλαμάτας, το οποίο λειτουργούσε σε ιδιωτικό σχολείο. Τέσσερις εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να υποκλέψουν τα θέματα, συνδέοντας τον κεντρικό server του εξεταστικού κέντρου (που είχε το σύστημα αποκωδικοποίησης και μετάδοσης των θεμάτων) με δικό τους υπολογιστή, που ήταν σε υπόγειο του σχολείου. Η απόπειρα έγινε αντιληπτή και ενημερώθηκε το υπ. Παιδείας. Το εξεταστικό κέντρο, όπου έδιναν εξετάσεις 13 μαθητές, καταργήθηκε και οι υποψήφιοι μεταφέρθηκαν σε γειτονικό. Πάντως, η στάση του υπ. Παιδείας προκαλεί ερωτήματα, καθώς δεν ανακοίνωσε έγκαιρα το περιστατικό. Χθες, πηγές του τόνιζαν ότι δεν υπήρξε προσβολή του αδιάβλητου των εξετάσεων.




Από "Καθημερινή"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Freedom_

Νεοφερμένος

Η Freedom_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 91 μηνύματα.
πιστεύω πως θα ανέβουν λιγάκι. :xixi:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pythagoras

Νεοφερμένος

Ο Γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 29 μηνύματα.
εγω παντως...παρ ολου π λενε πολλοι κ απ εδω ακομα οτ ηταν ευκολα τ μα8ηματικα κατ..η φυσικη κ τ αεππ....π η φυσικη ηταν πλ δυσκολη...3εκιναγε απ τ 2γ η δυσκολια κ στ 4 εγινε παρτυ...οπωσ κ αεππ ηταν τ πιο δυσκολα π εχουν πεσει μεχρι τωρα(εκτοσ απ τ 2002 π ολο τ 1ο θεμα ηταν ερωτησεισ αναπτυ3ησ...)κ στ μα8ηματικα κατ ειχε δυσκολια....νομιζω πωσ 8α πεσουν οι βασεισ...κ μν αγχωνεστε απ πολουσ εδω π λενε ευκολα κ ευκολα...οι περισσοτεροι εδω 8ελουν να βγαλουν απ 18.5 κ πανω....:s:wow::Pοπωσ να χει καλα αποτελεσματα σ ολουσ...κ οι βασεισ 8α πεσουν φετοσ....;):P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

'Ερικα

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ερικα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Πετρούπολη (Αττική). Έχει γράψει 192 μηνύματα.
20 ιουνίου τα αποτελεσματα για τις πανελλαδικες...[/quote

Ελπίζω να είναι καλα εχω και γενεθλια 20 ιουνίου


Για να δουμε...θα εισαι τυχερη?Εγω στο ευχομαι!:iagree::iagree::iagree:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aggeliki@qep

Νεοφερμένος

Η αγγελικη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 9 μηνύματα.
καλα τα λες βρε. αντε τωρα... για το παιδαγωγικο αθηνας τι λετε; ελπιζω να μην ανεβει αλλο.. υπαρχει περιπτωση να πεσει γυρω στα 18200;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhorse

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο deadhorse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 330 μηνύματα.
Νομίζω ότι ένας γνωστός μου νομίζει ότι διάβασε πως όλες οι σχολές θα καταστραφούν γιατί θα έρθει το τέλος του κόσμου την ημέρα που θα ανακοινώνονται οι βάσεις. Οπότε μη σας νοιάζουν.

Το παιδαγωγικό αθήνας το ζύγισα και βγαίνει κάπου 18350, να τ' αφήσω;


Μη κάνετε προβλέψεις και μην ακούτε τους καραγκιόζηδες που βγαίνουν στη τηλεόραση και κάνουν τους ειδικούς. Όταν βγουν οι βάσεις θα ξέρουμε όλοι. Αγχωθήκατε για τις πανελλήνιες, τώρα θα αγχώνεστε για τις βάσεις επί 2 μήνες;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

efi_11

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Εφη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Νομικής Θράκης (Κομοτηνή) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 147 μηνύματα.
Ελπιζω πως οχι.... Δεν θα αντεξω κιαλο χτυποκαρδι!!!!!!!:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lolek

Νεοφερμένος

Ο lolek αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 109 μηνύματα.
Άνοδος των βάσεων αναμένεται φέτος στη μεγάλη μάζα των σχολών όλων των επιστημονικών πεδίων, με εξαίρεση το 1ο πεδίο, στο οποίο θα παρατηρηθεί σταθερότητα μετά την περσινή εκτόξευση των μορίων. Έτσι, οι Νομικές σχολές θα σταθούν στο «ύψος τους», ενώ οι περιζήτητες σχολές άνω των 18.000 μορίων όλων των άλλων επιστημονικών πεδίων (2ου, 3ου, 4ου, 5ου) εκτιμάται ότι θα κινηθούν καθοδικά, λόγω των χαμηλότερων από πέρσι βαθμολογιών στην κλίμακα 18-20, σε δύο βασικά μαθήματα κατεύθυνσης: τα Μαθηματικά και τη Φυσική.
Άλλο ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο αναδεικνύεται επίσης από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις: παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας τετραετίας (από τότε, δηλαδή, που καθιερώθηκε η βαθμολογική βάση) που υπερβαίνει το όριο του 10 και αποκτά το εισιτήριο εισαγωγής σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Μετά την πτώση, χθες, της αυλαίας των πανελλαδικών εξετάσεων για τη μεγάλη κατηγορία υποψηφίων που προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑ.Λ., επιστημονικό επιτελείο με επικεφαλής τον έμπειρο καθηγητή Φυσικής Γιώργο Χατζητέγα ανέλυσε για λογαριασμό της «Α» τα πρώτα βαθμολογικά στοιχεία και προέβη στις ακόλουθες εκτιμήσεις:


1ο επιστημονικό πεδίο
H θεαματική άνοδος που κατεγράφη σε όλες τις κλίμακες πέρσι θα παραμείνει στα ίδια υψηλά επίπεδα, ως αποτέλεσμα μιας σχετικά εύκολης θεματοδοσίας. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι φέτος υπερβαίνει τη βαθμολογική βάση μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων απʼ ό,τι το προηγούμενο έτος, είναι ασφαλής η πρόβλεψη ότι δεν επαρκούν πλέον τα 11.500 μόρια για τα τελευταία ΤΕΙ του πεδίου, με εξαίρεση τις Ιερατικές Σπουδές, και το χαμηλόβαθμο τμήμα Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο Ηγουμενίτσας με το ειδικό μάθημα, το οποίο θα κυμανθεί στα 10.500 μόρια.


3ο επιστημονικό πεδίο
Oι επιδόσεις των υποψηφίων της Βιολογίας θετικής κατεύθυνσης στην κλίμακα των 90 έως 100 μορίων είναι χαμηλότερες από πέρσι και με δεδομένη τη βαρύτητα του μαθήματος προδιαγράφουν οριακή, αλλά εμφανή πτώση. Οι υπόλοιπες σχολές, πάντως, του 3ου πεδίου και ιδίως αυτές που κινούνται από 14.000 έως 17.500 μόρια θα παρουσιάσουν μικρή, αλλά σαφή τάση ανόδου. Τα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ του 3ου πεδίου, με προεξέχουσες τις Νοσηλευτικές, που υποδέχονται υποψηφίους οι οποίοι επέλεξαν το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και προέρχονται από τη θεωρητική και τεχνολογική κατεύθυνση, θα πλησιάσουν τα 11.800 μόρια! Διαπιστώνεται, δηλαδή, το φαινόμενο οι βάσεις του 1ου και του 3ου πεδίου να πλησιάζουν αργά αλλά σταθερά τα 12.000 μόρια!


2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο
H θεματοδοσία των εξετάσεων στα Μαθηματικά και τη Φυσική επέτρεψε την καλύτερη διαβάθμιση των υποψηφίων στις κλίμακες από 17 έως 20 και προοιωνίζεται μικρή αλλά σαφή πτώση, ιδίως στα περιζήτητα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Σε όλες τις υπόλοιπες σχολές του 2ου και 4ου πεδίου από τα 8.500 μόρια των χαμηλόβαθμων ΤΕΙ της περιφέρειας μέχρι και τα τμήματα που προσέγγισαν πέρσι τα 18.000 μόρια θα υπάρξουν μικρές αλλά σαφείς αυξητικές τάσεις. Τα περιφερειακά ΤΕΙ του 2ου και 4ου πεδίου θα εγγράψουν τους περισσότερους υποψηφίους της τελευταίας τετραετίας. Τα θέματα των εξετάσεων και οι συνακόλουθες επιδόσεις των υποψηφίων θα επιτρέψουν φέτος σε περισσότερους από κάθε άλλη φορά υποψηφίους να υπερβούν τη βαθμολογική βάση.


5ο επιστημονικό πεδίο
Προβλέπεται ήπιος ανταγωνισμός στα περσινά επίπεδα. Το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας δεν θα επηρεάσει τα υψηλόβαθμα τμήματα, παρά το γεγονός ότι τα φετινά θέματα ήταν περισσότερα, ποιοτικότερα και μάλλον δυσκολότερα συγκριτικά με πέρσι. Τα μεσαία και χαμηλά τμήματα θα έχουν ανοδικές τάσεις και η βάση του πεδίου θα φθάσει στα 8.800 μόρια από 8.500 μόρια που ήταν πέρσι.






Από Καθημερινή






...λογικό μου φαίνεται ύστερα από τέτοια θέματα και ειδικά στο 5ο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ribocop

Νεοφερμένος

Ο Ribocop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Παιδιά ξερετε τπτ για το τμήμα της ψυχολογιας στην κρητη?
Περσυ ανεβηκε απο 16387 σε 16905 δλδ περιπου 500 μορια!
Υπαρχει περιπτωση να ανεβουν τοσο και φετος???:'(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhorse

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο deadhorse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 330 μηνύματα.
Ναι φίλε μου, μπορεί και περισσότερο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tsol

Νεοφερμένος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 104 μηνύματα.
Παιδιά το μαθηματικό Θεσσαλονίκης πως το βλέπετε? Είναι ήδη αρκετά ψηλά σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές μαθηματικών (περίπου 500 μόριο από το επόμενο).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhorse

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο deadhorse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 330 μηνύματα.
Θα ανέβει ελάχιστα φίλε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zod

Δραστήριο μέλος

Ο Κώστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 431 μηνύματα.
Ιατρική Θεσσαλονίκης πως το βλέπεις φίλε, θα κατεβεί; 19160 είχε πέρσυ! :D:D
Αν γίνεται να είσαι ακριβέστατος στην απάντηση σου ειδήμων!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhorse

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο deadhorse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 330 μηνύματα.
Μπορεί να ανέβει, μπορεί και να κατέβει.

`Μαντείο των Δελφών
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zod

Δραστήριο μέλος

Ο Κώστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 431 μηνύματα.
Μπορεί να ανέβει, μπορεί και να κατέβει.

`Μαντείο των Δελφών

Διακρίνω μεγαλύτερη έμφαση στο "ανεβεί" άρα θα ανεβεί έτσι; :'(Πες μου όλη την αλήθεια μη μου κρύβεις τίποτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhorse

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο deadhorse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 330 μηνύματα.
Μεγαλύτερη έμφαση επειδή το έγραψα πρώτο; Όχι καμία σχέση, έχει να κάνει καθαρά με παιχνίδια του μυαλού και με τη διάταξη των γραμμάτων στο πληκτρολόγιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

.:aLeX:.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο. :aLeX:. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 232 μηνύματα.
Μην ασχολείστε από τώρα ρε παιδιά...
Χαρείτε το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας, κάντε το μηχανογραφικό σας ανεξάρτητα με το ότι ακούτε, και ασχοληθείτε μόνο τις τελευταίες 2-3 μέρες. Μόνο τότε θα ισχύει απόλυτα ότι ακούσετε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

musicrain1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Φάνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 218 μηνύματα.
"Παραμένουν στο… ύψος τους οι βάσεις για τις δημοφιλείς νομικές, ιατρικές και οικονομικές σχολές, ενώ θεαματική θα είναι η αύξηση των υποψηφίων που θα πιάσουν τη «βάση του 10», όπως δείχνουν τα βαθμολογικά στοιχεία των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2009.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στο «Έθνος της Κυριακής», αυξομειώσεις των 50 έως 100 μορίων αναμένεται να παρουσιάσουν τα νομικά τμήματα ανά τη χώρα, ενώ προδιαγράφεται ίδια μικρή μείωση των βάσεων των ιατρικών και πολυτεχνικών σχολών.
Στα περσινά επίπεδα θα παραμείνουν οι βάσεις των οικονομικών και παιδαγωγικών τμημάτων, με τη διαφορά ότι θα παρουσιάσουν μικρή τάση ανόδου οι σχολές των νηπιαγωγών.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πληθώρα υποψηφίων θα πιάσει άνετα φέτος τη βάση του 10, ενώ τα ΤΕΙ της περιφέρειας θα δουν λιγότερες κενές θέσεις από κάθε άλλη χρονιά.
Στο 1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικές και νομικές επιστήμες) οι βάσεις ων σχολών αναμένεται να είναι το ίδιο υψηλές με πέρσι.
Στο 2ο επιστημονικό πεδίο (φυσικομαθηματικές επιστήμες) και στο 4ο επιστημονικό πεδίο (πολυτεχνικές) οι κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά ισοφαρίζουν με τις καλές στη Φυσική και έτσι δημιουργούν φαινόμενα σταθερότητας. Ωστόσο θα παρατηρηθεί άνοδος στις βάσεις για τα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ, τα οποία θα κινηθούν από τα 8.500 στα 9.000 μόρια και πάνω.
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο (ιατρικές και παραϊατρικές επιστήμες) οι επιδόσεις στα μάθημα της Βιολογίας θα φρενάρουν τις Ιατρικές σχολές. Όμως τα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ του 3ου πεδίου με προεξάρχουσες τις νοσηλευτικές απαιτούν πάνω από 12.000 μόρια.
Στο 5ο επιστημονικό πεδίο (σχολές Οικονομίας και Διοίκησης) προβλέπεται ήπιος ανταγωνισμός. Οι δυσκολίες στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας θα δημιουργήσουν πτωτικές τάσεις στα υψηλόβαθμα τμήματα. Όμως τα μεσαία τμήματα και τα πιο χαμηλά δεν θα επηρεαστούν, αντιθέτως θα έχουν ανοδικές τάσεις."


Πηγή: https://www.in.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

In Flames

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο In Flames αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 954 μηνύματα.
παιδια δε μπορουμε να ξερουμε ακομη. δεν ξερουμε ουτε καν την ζητηση καθε σχολης, δεν εχουν γινει τα μηχανογραφικα, δεν εχουν βγει καν τα αποτελεσματα..ειναι ολα εικασιες.

Ευχομαι να πεσουν λιγο στα πολυτεχνεια και τις ιατρικες οι βασεις. Αλλα κυριως στα πολυτεχνεια να πεσουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top