Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις κάποιων σχολών που έχουν δημοσιευθεί από το ΕΘΝΟΣ και τις αναφέρουν στο forum είναι το λιγότερο γελοίες, τέτοιες εκτιμήσεις δε δίνονται ούτε πριν διορθώσουν τα γραπτά (αρχές Ιουνίου δηλαδή), από 15.000-15.500, από 16.000-16.500 και το κορυφαίο από 19.200-19.700 (δε ξέρω αν υπάρχει και ποιο αστεία εκτίμηση).
Όπως και να το κάνουμε δε γίνεται να δημοσιεύει μια εφημερίδα τέτοιες εκτιμήσεις. Σε χαμηλές βάσεις άντε να δώσεις ένα περιθώριο γιατί όντως μπορεί να είναι μεγάλη η άνοδος ή η κάθοδος των βάσεων (γενικά μιλάω όχι για φέτος) αλλά σε υψηλόβαθμες σχολές η άνοδος δεν είναι αναλογική γιατί υπάρχει και το άνω φράγμα των 20.000 (αν εξαιρέσουμε αυτές με τα ειδικά μαθήματα).
Απ ότι ξέρω το 2000 ολές οι βάσεις ήταν υπερβολικά υψηλές αλλά και παλι 19.600 δε νομίζω να υπήρχε πόσο μάλλον σε τόσες σχολές όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις.
Τέτοιες εκτιμήσεις μπορεί να δώσει ο καθένας μας στην τύχη με απόκλιση +/-10.000 μόρια και λογικά μέσα θα πέσει, δε νομίζω να ανέβει ή να πέσει κάποια βάση τόσο πολύ.
Συμπέρασμα: Μην ακούτε τι λέει ο καθένας εδώ μέσα και πανικοβάλεστε, σίγουρα κάποιοι θα πέσουν μέσα από τύχη και μόνο, αλλά κανέις δε ξέρει τι θα γίνει. Εδώ κανείς δε ξέρει πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις σιγά μη ξέρει ποιες θα είναι οι βάσεις.Είχα και εγώ το ίδιο άγχος με εσάς κάποτε και διάβαζα πόλλα μέχρι να βγουν οι βάσεις γι αυτό και σας καταλαβαίνω αλλά δε βγάζει πουθενά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.