Αρχική Δημοσίευση από emufear:
Δεν έχεις ιδέα από τη χρησιμότητα του Πανεπιστημίου αλλά σου αποδίδω τα εύσημα μιας και μας το διευκρίνισες από την 1η σελίδα του θέματος.
Δεν ειχα ιδεα για το ασυλο (ειχα!) -> αρα το θεωρουσα αχρηστο
Καποια ιδεα εχω τωρα (εμαθα 3 πραγματα), εξακολουθω να το θεωρω αχρηστο.
Βεβαια θα πεις δεν ξερω ακομα αρκετα. Δεκτον. Οταν (και εαν) μαθω και τα αλλα 97 (και τα ξερω πλεον ολα) θα επιτρεπεται να το θεωρω ακομα αχρηστο, ή
ειναι προδιαγεγραμμενο οτι τοτε θα δω και εγω επιτελους την χρησιμοτητα? (Ειναι υποθετικη & ρητορικη η ερωτηση βεβαια. Ολα δυσκολα θα τα μαθω, και ακομα και αν το καταφερνα (υποθετικα), κατι μου λεει οτι παλι θα μου λεγες 'δεν ξερεις').
Η επιτροπή ενός Πανεπιστημίου δεν είναι ηλίθια να υποθάλπτει παράνομες έρευνες αλλά είναι έξυπνη ώστε να προστατεύει τις νόμιμες έρευνες από τους απανταχού διώκτες.
Ειπα εγω πουθενα οτι ειναι ηλιθια ??? Ειπα οτι ειναι αναρμοδια να κρινει αν οι καταγγελιες/μυνηση ειναι βασιμες και αρα αν θα πρεπει να διερευνηθουν απο την δικαιοσυνη.
Μπορείς να μηνύσεις/καταγγείλεις το πανεπιστήμιο αλλά αν η επιτροπή δεν δώσει άδεια για έλεγχο από εισαγγελέα τότε στην ουσία η μήνυση είναι σαν να μην έγινε ΠΟΤΕ, μην παίζεις με τις λέξεις ρε levi.. έλεος.....
Για το παιζω με τις λεξεις τι να πω ? Δηλ οντως πιστευεις οτι επιτηδες παω να σε ξεγελασω και παιζω με τις λεξεις, ενω εγω ρωταω συγκεκριμενα πραγματα (ετσι νομιζα. Η τουλαχιστον αυτο προσπαθουσα να κανω. Αν το αποτελεσμα των προσπαθειων μου σου φαινεται παιχνιδι, αποψη σου. Δεν ηταν ομως η προθεση μου). Και δηλ. μου λες οτι οποιοσδηποτε και να κανει μηνυση (πχ εγω) η μηνυση μπαινει στο συρταρι μεχρι και εφοσον καποια στιγμη αρθει το ασυλο ? Σωστα το καταλαβα αυτο ? δηλ οντως δεν μπορει να μπει ο εισαγγελεας (ειναι και αυτος δημοσια δυναμη δηλ). Ωραια, ευχαριστω πολυ που μου το διευκρινησες... τελικα. Οριστε εμαθα και άλλο ενα στοιχειο.
Μα το άσυλο θα προστατέψει το Πανεπιστήμιο από κωλύματα που θα προέκυπταν συνέχεια και αδίκως. (Καθηγητής ΠΑΣΟΚος που κάνει την έρευνα Ν.Δ. στην κυβέρνηση καταγγελίες.. (και το ανάποδο, κτλ ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις) συν τα παραδείγματα που ανέφερα).
Αυτο μαλιστα, ειναι οντως παραδειγμα. Αλλα αυτα τα προβληματα πολιτικα/κομματικα κλπ ισχυουν σε ενα σωρο αλλους κρατικους φορεις οργανισμους κλπ. Εκει πως θα τα λυσουμε ? Η να τα αφησουμε γιατι δεν μας νοιαζει ? Εμενα παντως με νοιαζει και θελω να αντιμετωπιστουν παντου. Οχι μονο στα πανεπιστημια. Αρα για αυτα τα προβληματα δεν θελουμε πανεπιστημιακο ασυλο, αλλα κατι αλλο ...
Βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια και να προσποιείσαι ότι δεν τα καταλαβαίνεις.
No comment.
Δε θες να κάνει έρευνα το πανεπιστήμιο, πες το να τελειώνουμε.
Θελω να κανει ερευνα, αλλα παντα νομιμως.
ΥΓ. Το αυτεπάγγελτα όντως το χρησιμοποίησα άκομψα σε εκείνο το post, απορώ όμως (ή μάλλον δεν απορώ) γιατί σκάλωσες αφού από τα συμφραζόμενα (αλλά και προηγούμενα post μου) έβγαινε μια χαρά το νόημα.
Για σενα εβγαινε νοημα αφου ηξερες τι θες να πεις. Για μενα που δεν ειμαι μεσα στο κεφαλι σου, διαβαζω αυτα που γραφεις. Και τα συμφραζομενα πιο πολυ με μπερδεψανε παρα με βοηθησανε. Βεβαια εσυ δεν με πιστευεις αφου
ξερεις (πως??) οτι μια χαρα καταλαβαινω και τη βρισκω να προσποιουμαι οτι δε καταλαβα (για καποιο μυστηριο λογο.. Ισως το βρισκω ωραιο αστειο να το παζω χαζη (πιο χαζη απο οτι οντως ειμαι δηλ), ποιος ξερει... Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου... Τι να σου πω ? οτι δεν προσποιουμαι και οντως ειχα αποριες και δυσκολια να καταλαβω καποια απο αυτα που εγραψες ?? Οχι βεβαια. Ποιος ο λογος ? Αφου δεν με πιστευεις, γιατι ξερεις καλυτερα εσυ απο εμενα αν εγω καταλαβαινω ή οχι. (οταν εγω λεω 'δεν καταλαβαινω' μαλλον εχω παραισθησεις, αφου στην πραγματικότητα καταλαβαινω)