Το γιατι διαφωνεις δεν μας λες , πιο κατω γραφεις "Τα δικαιώματα των πολιτών τα καταπατά το κράτο άμεσα" , σαν να συμφωνεις φαινεται.
Διαφωνώ γιατί πολύ απλά δεν συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης του Λενιν-του δικού σου και πιστεύω ότι αν ψηφίζαν έξυπνα οι πολίτες θα είχαμε ανατροπές.
Το 'Τα δικαιώματα των πολιτών τα καταπατά το κράτο άμεσα' το είπα για να σου εξηγήσω ότι δεν υπάρχει η αστυνομία ανάμεσα στην αντιπαράθεση των πολιτών με το κράτος.
Δεν ειπε κανεις οτι φταινε οι αστυνομικοι επειδη δεν ακουνε οι υπουργοι αλλα οτι ειναι ενα εργαλειο(δεν ειναι το μονο) που βοηθαει την εδραιωση τους στην καρεκλα του υπουργειου.
Εντάξει ίσως εγώ αδυνατώ να καταλάβω τι εννοείς τόσες φορές που μου το είπες.Τι να πώ!
Το "καταλαβαινω" των αστυνομικων ειναι αχρηστο οπως ειπα πριν (αλλα το ειπε και η κρου) επειδη ανεξαρτητα απ τον σκοπο τους το αποτελεσμα ειναι η εξυπηρετηση της αδικιας.Διοτι το οταν εισαι οργανο ενας συστηματος που σου επιβαλει την αδικια καθιστασαι ως ανθρωπος που βοηθας την επιβολη της αδικιας
Μήπως άμα οι αστυνομικοί άφηναν την δουλειά τους για να μην εξυπηρετείται η αδικία και έρχονταν στο πλάι τον διαδηλωτών να διαδηλώσουν δεν θα υπήρχαν συνέπειες?
-->"Δεν μπορεί να αφήσει τους διαδηλωτές να μπούνε σε τέτοιους χώρους.Είδα και κάποια πανεπιστήμια πως καταντήσανε που εκεί έμπαινε κάθε καρυδιάς καρύδι."
Εντάξει στα πανεπιστήμια μπήκαν κουκουλοφόροι στις διαδηλώσεις ήταν ειρηνικοί διαδηλωτές.Αλλα ας ξαναπώ πως στις διαδηλώσεις υπάρχουν και κουκουλοφόροι οπότε θα γινόταν στο υπουργείο ότι και στο πανεπιστήμιο.
"μπορεί να θρηνούσαμε και θύματα."--> σαν να προμηνύεις μακελειο
γιατί το αποκλείεις να σκοτώνανε κάποιον?
---------------------------------------------------------------------
Ξέρεις τον λόγο ύπαρξης των ΜΑΤ?Υπάρχουν για να επιβάλουν την τάξη. Απο εκεί και πέρα στην οποιαδήποτε διαμαρτυρία η κυβέρνηση δίνη εντολή στα ΜΑΤ να την έχουν υπό έλεγχο .Αυτοί το δέχονται [άσχετα με τα πιστεύω τους] και το πράττουν.Οι περισσότεροι λοιπόν απο τους διαδηλωτές αντί να στραφούν ενάντια στην κυβέρνηση ,τελικά έρχονται σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ,διότι δεν τους το επιτρέπουν.Επίσης τί έκαναν τόσοι ασφαλίτες σε κάθε πορεία?
Μα γιατί να μην έχουν τις πορείες υπο έλεγχο?Αφού στις πιο πολλές πορείες θα συμβούν επεισόδια λόγω κουκουλοφόρων ή δεν ξέρω κι εγώ πώς τους λένε?Γιατί να μην υπάρχει αστυνόμευση δηλαδή στις πορείες αφού πάντα καταλήγουν σε φασαρίες?Και γιατί οι διαδηλωτές να στραφούν εναντίον των ΜΑΤ και όχι της κυβέρνησης που και αυτός ήταν ο αρχικός τους στόχος?Σε μικρές πόλεις δεν έγιναν ζημιές γιατί δεν υπάρχουν τόσοι ταραξίες όσο στην Αθήνα και μολότοφ κτλ.Σε μικρή πόλη ζω,αυτό είδα.
Γιατί υπάρχουν κάμερες?Γιατί υπάρχουν σε κάθε τετράγωνο 2-3 ασφαλίτες
Γιατί η βία και η εγκληματικότητα είναι μεγάλη μήπως?Συγνώμη τόσο καιρό οι πολίτες δεν ζητούν καλύτερη αστυνόμευση στις γειτονιές?
Γιατί σε σημαντικές συζητήσεις τα κινητά μένουν έξω απο τον χώρο?
Εδώ ποιο είναι το πρόβλημα?
Γιατί σε λίγο καιρό οι κάμερες θα μπουν στους δημόσιους χώρους εργασίας?
Αυτό δεν το έχω ακούσει και δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί θα μπούνε.
Γιατί δεν είναι δημοκρατία αυτό, το είχα αναφέρει και πιο πριν.Η δημοκρατία είναι επιλογές είναι ελεύθερη βούληση είναι ελευθερία
Οι κάμερες στους δρόμους μπαίνουν για ασφάλεια.Ο κάθε πολίτης που δεν έχει σκοπό να κάνει κάποια παρανομία δεν νομίζω να έχει λόγο να φοβάται.Τώρα άμα θα βγεις εσυ μεθυσμένος στο δρόμο και αρχίζεις και χορεύεις και τραγουδάς δεν νομίζω να σε πάνε και φυλακή.Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι άλλα πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.
Πού είναι τα δημοψηφίσματα?
Σε αυτό δίκιο έχεις.Θα ήταν πολύ καλό να γίνονται δημοψηφίσματα
Πού είναι οι επιλογές ,οταν με το που πας σχολείο μαθαίνεις οτι η δικιά μας θρησκεία είναι αληθινή?
Μαθαίνεις την θρησκεία μας._ Από κει και πέρα δεν σε ανάγκασε κανένας να είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος.Άμα ήταν έτσι δεν θα υπήρχαν Έλληνες αλλόθρησκοι.Για όποιον δεν θέλει να παρακολουθήσει το μάθημα των θρησκευτικών υπάρχει η απαλλαγή.Επομένως υπάρχει εναλλακτική λύση
Πού είναι η ελεύθερη βούληση όταν όλα τα κανάλια τα κώματα μέχρι και οι γονείς κάποιες φορές σου λένε το τι θα είναι σωστό να ψηφίσεις και τι θα πιστεύεις στην ζωή σου?
Σου λένε τι είναι σωστό κατα αυτούς.Αν θα το δεχτείς είναι δικό σου θέμα.Όταν θα ψηφίσεις μπορείς να βάλεις σταυρό όπου θέλεις δεν σου πήρε κανείς το χέρι και στο έβαλε σε συγκεκριμένο κόμμα.Στο χέρι μας είναι να ενημερωθούμε και να διαμορφώσουμε πολιτική άποψη.
πολλά σχολικά βιβλία δεν λέν αλήθειες οτι οι καθηγητές τελικά έχουν εξουσία
όποιος μένει κολλημένος σε απόψεις ενός σχολικού βιβλίου είναι δικό του φταίξιμο.μόνοι μας ενημερωνόμαστε,μόνοι μας κρίνουμε,μόνοι μας διαμορφώνουμε απόψεις.Τα ερεθίσματα πολλά και η επεξεργασία τους είναι στο χέρι μας.
Αντί λοιπών να τους αφήσουν να εκφραστούν βάζουν τα ''σκυλάκια'' τους να φυλάνε τα σπιτάκια τους.
οι διαδηλώσεις είναι μορφές έκφρασεις και οι διαδηλώσεις γίνονται.αυτοί που τις χαλάνες δεν είναι
μόνο (αν θέλεις) οι αστυνομικοί.
Και όσο για την φύλαξη υπουργών-δημοσιογράφων-σπιτιών ούτε εγώ το βρίσκω ωραίο.
Δεν ειναι ακυρο, σκεψου το καλυτερα. Καθε 4 χρονια καλουμαστε να ψηφισουμε ενα κομμα. Το κομμα που παιρνει τις περισσοτερες ψηφους κυβερναει και μετα για 4 χρονια δεν ζηταει ΠΟΥΘΕΝΑ την αποψη του λαου, εχει πληρη εξουσια. Και οταν ο λαος αποφασισει οτι αυτο που παει να κανει η κυβερνηση τον θιγει, και κατεβει σε διαμαρτυρια τοτε η κυβερνηση τον καταστελει.Ειναι Δημοκρατια αυτο; Ψευδαισθηση ειναι.
Δηλαδή καμία πορεία-διαμαρτυρία δεν είχε ποτέ κάποιο αποτέλεσμα?