Ασκήσεις Στατιστικής

mikroaggelaki

Νεοφερμένος

Ο mikroaggelaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
1. Διατυπώστε παράδειγμα συνεχούς κατανομής με ασυνεχή αθροιστική για το οποίο το πλήθος των ασυνεχειών να είναι δύο
2. Διατυπώστε παράδειγμα συνεχούς κατανομής με ασυνεχή αθροιστική για το οποίο το πλήθος των ασυνεχειών να είναι ένα αλλά η ασυνέχεια να εμφανίζεται στο εσωτερικό του supp
3. Διατυπώστε παράδειγμα κατανομής με supp που αποτελείται από την ένωση διαστήματος και ξένου ως προς αυτό διακριτού υποσυνόλου των πραγματικών με πλήθος στοιχείων ίσο με δύο
4. Διατυπώσετε παράδειγμα κατανομής με supp που αποτελείται από την ένωση διαστήματος και ξένου ως προς αυτό διακριτού υποσυνόλου των πραγματικών με πλήθος στοιχείων ίσο με ένα αλλά η αθροιστική να εμφανίζει ασυνέχεια και στο "συνεχές" μέρος του στηρίγματος (δηλ. στο προαναφερθέν διάστημα).
 

bovid19

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bovid19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ. Έχει γράψει 340 μηνύματα.
Μια συνάρτηση κατανομής πιθανότητας (αυτή που λες αθροιστική - στο εξής σκπ) πρέπει να ικανοποιεί τις ακόλουθες ιδιότητες για να είναι καλά ορισμένη.
και επίσης να είναι αύξουσα (όχι απαραίτητα γνησίως) και δεξιά συνεχής. Αν φτιάξεις μια τέτοια συνάρτηση (δεν έχει καμία σημασία αν είναι πολύκλαδη ή όχι) έχεις φτιάξει και μια κατανομή πιθανότητας. Και στις 4 περιπτώσεις το support θα είναι κάποιο υποσύνολο του οπότε για κάθε και δεν θα γράφεται. Ζωγράφισε τις συναρτήσεις που θα σου δώσω για να καταλάβεις καλύτερα. Γενικώς μπορείς φτιάξεις άπειρες τέτοιες εφόσον σέβεσαι τις παραπάνω ιδιότητες.

1)Το support εδώ είναι το


για
για
για
ασυνέχεια στα 1, 2.

2)Το support εδώ είναι το


για
για
ασυνέχεια στο 2

3)Το support εδώ είναι το


για
για
για
για

4)Το support εδώ είναι το


για
για
για
για
ασυνέχεια στο 0.2

Έξτρα άσκηση: Βρες τα στις 3,4 και το στην 3.
 

mikroaggelaki

Νεοφερμένος

Ο mikroaggelaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
(a) Έστω ℙ = Bin (𝑞, 𝑛) η διωνυμική κατανομή. Έστω και η τυχαία μεταβλητή 𝑋 ∶ ℝ → ℝ, όπου 𝑋(𝑧) = \sqrt {𝑧}. Να βρεθούν: α) το supp, β) η συνάρτηση πιθανότητας, και γ) η αθροιστική συνάρτηση της κατανομής - έστω ℙ_𝑋 που προκύπτει απο τη μεταφορά της 𝑃 μέσω της 𝑋.
(b) Να δειχθεί ότι η αθροιστική συνάρτηση της 𝑁 (𝜇, 𝑣) (𝜇 ∈ ℝ, 𝑣 > 0) είναι συνεχής.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top