Αρχιτεκτόνων Μηχανικών vs Πολιτικών Μηχανικών

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Μπορεί να είμαι τόσο χαζή και δεν καταλαβαίνω..Πάντως μην εκνευρίζεσαι!Απλά διαφωνούμε...Δεν έκανα λόγο για τα επαγγελματικά δικαιώματα γιατί δεν τα γνωρίζω καλά!Και ποτέ δεν ανέφερα τις ακαδημαϊκές γνώσεις!Είναι αυτονόητο ότι είναι υψηλού επιπέδου οι γνώσεις τους..Τέλος πάντων:)Μην εκνευρίζεσαι,δε λέω κάτι κακό:)

To paradox του disagreement είναι ότι έχουμε μια θέση με επιχειρήματα και μια θέση χωρίς επιχειρήματα.Γι'αυτό εκνευρίζεται το παιδί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,097 μηνύματα.
1. Να σε δω να σχεδιάσεις (συνθέσεις) αρχιτεκτόνημα (και όχι κουτί ή πολλά κουτιά μαζί) και δεν θέλω τίποτα άλλο στον κόσμο. Ούτε που πρέπει να προσανατολίζονται οι χώροι δεν ξέρεις.:wall:
η επιθυμία σου διαταγή :) Θα πω στον πολιτικό μηχανικό να το καμπυλώσει λίγο να φαίνεται πιο γλυκούλι.

Ξέρω ότι οι εκκλησίες πρέπει να έχουν κάποιο προσανατολισμό δεν ήξερα ότι υπάρχουν προσανατολισμοί σε κάθε χώρο :/:.
Λογικά τα υπνοδωμάτια δεν πρέπει να έχουν φάτσα τον ήλιο την ανατολή για να μην σε τυφλώνουν το πρωί και άλλα τέτοια.

2. Αυτός που σχεδιάζει ένα κτήριο το κάνει βάση ενός πράγματος που λέγεται Κτηριολογικό Πρόγραμμα. Δε φτιάχνει τα δικά του. Και φυσικά δε σου παρουσιάζει ένα σπίτι και τελειώνει το θέμα εκεί. Όλη την ώρα σε ρωτάει να του πεις τη γνώμη σου και τις ανάγκες σου.
:knife:
Eγώ θέλω να σχεδιάσω ένα σπίτι και να μου το αλλάξει ο πολιτικός μηχανικός έτσι ώστε να συμφωνεί με τους κανόνες της πολεοδομείας.

Επειδή είσαι τόσο σχετικός με το ζήτημα, μάθε πως αυτά τα λιγοστά για σένα μαθήματα δομικής, στατικής κλπ είναι αρκετά για να σου κάνουν τα στατικά για το σπίτι σου.
Kαι πάλι νιώθω παραπάνω ασφάλεια με έναν πολιτικό μηχανικό που έχει διακόσιες στατικές, τόσα φυσικομαθηματικά και αλλα σχετικά μαθήματα όπως μπετό 1, 2, 3.
Και δεν καταλαβαίνω πως οι ιστορία της αρχιτεκτονικής και της τέχνης σε αποκλείει από το να ξέρεις κάποια βασικά στατικά.:wall:
Κυκλοφορεί η φήμη ότι οι υπόλοιποι μηχανικοί σας λένε καλλιτέχνες και κοιτώντας τον οδηγό σπουδών σας καταλαβαίνω το γιατί.

Αφού δεν έχεις ιδέα τι μιλάς;
Την επίβλεψη στην οικοδομή ποιος την κάνει; Ο φούφουτος;:fool:
O πολιτικός μηχανικός αναγκαστικά γιατί με υποχρεωνει ο νόμος να το κάνω. Πιστεύω ότι ένας χτίστης και ηλεκτρολόγος μηχανολόγος ΤΕΙ με εμπειρία στο χώρο μπορούν να αναλάβουν την επίβλεψη αλλά τους το απαγορεύει ο νόμος.

Γενικά μαζέψου λίγο. Δε σου έχει δώσει κανείς το δικαίωμα να προσβάλλεις ένα σύνολο ανθρώπων και να αποκαλείς την επίπονη εργασία τους ως κάτι "για πέταμα".
Δεν θεωρώ για πέταμα την εργασία των μηχανικών αλλά από τη στιγμή που όλη την δουλειά νομικά μπορεί να μου την κάνει ο πολιτικός ή ο αρχιτέκτονας μηχανικός (ακομα και ηλεκτρομηχανολογικά) γιατί να πληρώσω ξεχωριστούς μηχανικούς για κάθε δουλειά. Από την στιγμή που με συμφέρει οικονομικά να πάρω έναν προτιμώ να πάρω πολιτικό και όχι αρχιτέκτονα


1. Τότε αν εσύ για το σπίτι σου δεν χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο-μηχανολόγο-αρχιτέκτονα-πολιτικό μηχανικό ας καταργηθούν όλα αυτά τα επαγγέλματα και ας υπάρχουν μόνο μηχανικοί-έμπειροι κτίστες (πολύ πιο ασφαλείς από ένα άτομο που έχει σπουδάσει σε κάποιο αντικείμενο ;) ) και ηλεκτρολόγοι ΤΕΙ (που σημαίνει ότι δεν βλέπεις καμία διαφορά ανάμεσα σε ΤΕΙ-Πολυτεχνείο :S)
Γιατί να πάρω 10 μηχανικούς αφού νομικά είμαι κατοχυρομένος με έναν. Μέχρι 3 ορόφους (νομιζω) την μελέτη για τα ηλεκτρομηχανολογικά μπορεί να την κάνει ο πολιτικός μηχανικός επομένως πληρώνω μόνο τον ηλεκτρολόγος για να μου φτιάξει την εγκατάσταση και την καταλληλότητα του σχεδίου την πιστοποιεί ο πολιτικός μηχανικός.

Προτιμώ την ηλεκτρολογική μελέτη να μου την κάνει ηλεκτρολόγος ΤΕΙ που θα αναλάβει και την εγκατάσταση από ότι πολιτικός ή ο αρχιτέκτονα μηχανικός (ΗΜΜΥ δεν θα πάρω γιατί δεν υποχρεώνομαι νομικά και οι περισσότεροι από αυτούς δεν αναλαμβάνουν την εγκατάσταση).
2. Από όσο βλέπω σπουδάζεις Ιατρική! (αν και σε προηγούμενο ποστ σου πάνω στο θέμα με τις κατευθύνσεις δήλωνες νοσηλευτικη :S)
Ισχύουν και τα δυο.
Οπότε όσους γνωστούς και να έχεις που σπουδάζουν σε σχολές όπως Αρχιτεκτονική ή Πολιτικών μηχανικών ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να απαξιώνεις τις σπουδές τους και το επάγγελμα που επέλεξαν να κάνουν...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ τι μαθαίνει και τι όχι κάποιος σε αυτές τις σχολές όσο και (από όσο φαίνεται) θες να τα ξέρεις όλα... :)
Ξαναλέω δεν απαξιώνω τίποτα αλλά από την στιγμή που όλα νομικά μπορεί να τα κάνει ένας μηχανικός προτιμώ τον πολιτικό μηχανικό και όχι τον αρχιτέκτονα. Δυστηχώς ή ευτυχώς το ΤΕΕ στο πολιτικό μηχανικό (δεν ξέρω για τον αρχιτέκτονα )τον θεωρεί υπερμηχανικό.

Το σωστό είναι
Τις τοπογραφικές μελέτες να τις κάνει ο τοπογράφος
Το σχέδιο να το κάνει ο αρχιτέκτονας
Τις στατικές μελέτες ο πολιτικός μηχανικός
Τα ηλεκτρολογικά σχέδια ο ΗΜΜΥ
Τα μηχανολογικά ο μηχανολόγος μηχανικός

Αλλά νομικά είμαι εξασφαλισμένος μόνο με έναν μηχανικό (τα παραπoνά σας το ΤΕΕ που έχει κάνει τους πολιτικούς μηχανικούς υπερμηχανικούς) και για οικονομία θα πάρω έναν (ή αρχιτέκτονα, ή πολιτικό μηχανικό). Προσωπικά θα έπαιρνα πολιτικό μηχανικό από το πρόγραμμα σπουδών κι ας μην είναι τόσο καλαίσθητο το σπίτι (γνωρίζω οικοδομές από πολιτικό μηχανικό που είναι κουκλιά).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

renoskiller44

Νεοφερμένος

Ο Ρένος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 105 μηνύματα.
"Προσωπικά την θεωρώ πιο ενδιαφέρουσα απο τους πολιτικούς."

Kοιτα,το τελευταιο εξαταρταται απο πολλους παραγοντες...εξαρταται απο κλισεις,κλπ κλπ...εχουν διαφορετικο αντικειμενο σπουδων...η Αρχιτεκτονικη αγγιζει "λιγο απ'ολα"-φιλοσοφικη,ψυχολογια,ιστορια,μαθηματικα,φυσικη,χημεια,(ακομα και μουσικη-εχουμε ειδικο μαθημα σε επομενο εξαμηνο) και ο,τι αλλο βαλει ο νους σου-αγγιζει δηλαδη πολλες επιστημες,επιφανειακα τις περισσοτερες φορες μεν αλλα της ακουμπα...ουτως ή αλλως,και οι ιδιοι καθηγητες μας λενε οτι στο Πανεπιστημιο δεν σου μαθαινουν πραγματα με την στενη εννοια της φρασης,αλλα σου δινουν ενα εναυσμα,ενα κινητρο και μερικες συμβουλες ή και εμπνευση,να κατσεις να ψαχτεις μονος σου...για τη σχολη Πολιτικων Μηχανικων δεν ξερω πολλα-αλλα αυτο που γνωριζω ειναι οτι ειναι ιδιαιτερα απαιτητικη σχολη με μεγαλο βαθμο δυσκολιας και τελειως διαφορετικη πορεια πλευσης απο την αρχιτεκτονικη!!!!

"Για να απαντήσω σε όλους!Ξέρω πολιτικό μηχανικό που σχεδίασε-έφτιαξε (όπως προτιμάτε) κτήριο και δεν ήταν ένα απλό τετράγωνο κτήριο αλλά αντίθετα πολύ όμορφο!"

Και τι με αυτο?εγω ξερω εκατονταδες αρχιτεκτονες που σχεδιαζουν "μαπες" κτηρια...σημαινει αυτο οτι ολοι οι υπολοιποι δεν ξερουν επισης να κανουν τη δουλεια τους????σε καμια περιπτωση δν λεω οτι ενας πολιτικος μηχανικος δν ξερει να σχεδιασει ενα ομορφο κτηριο...ελεος δηλαδη...απλα οταν βγαινει ενας γενικος κανονας συνηθως δν κοιτας τις εξαιρεσεις...τον Δημητρη Πικιωνη τον εχετε ακουστα?θεωρειται ενας απο τους μεγαλυτερουσ Ελληνες αρχιτεκτονες...ελα ομως που σπουδασε Πολιτικος Μηχανικος στο ΕΜΠ(με σημαντικες σπυδες βεβαια μετα σε αρχιτεκτονικη και ζωγραφικη)!!!!just think about it...εγω αυτο που ηθελα εξ'αρχης να πω,ειναι οτι δν πρπεει να συγχεουμε τη δουλεια ενος αρχιτεκτονα με αυτη του Πολιτικου Μηχανικου...κατι πολυ συνηθες εδω που τα λεμε...η ιδια μου η μητερα,μεχρι να της πω οτι θελω να γινω αρχιτεκτονας,νομιζε οτι τα σπιτια τα σχεχδιαζει και τα επιβλεπει Μηχανικος εννοωντας Πολιτκος Μηχανικος...(βλεπετε,ο κοσμος δεν θεωρει Μηχανικους τους Αρχιτεκτονες...)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vasilina93

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Βασιλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 395 μηνύματα.
Να ρωτήσω κάτι άλλο; Γιατί για την εισαγωγή φοιτητών στους Πολιτικούς Μηχανικούς δεν απαιτείται σχέδιο ενώ στους αρχιτέκτονες χρειάζεται;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

renoskiller44

Νεοφερμένος

Ο Ρένος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 105 μηνύματα.
"Να ρωτήσω κάτι άλλο; Γιατί για την εισαγωγή φοιτητών στους Πολιτικούς Μηχανικούς δεν απαιτείται σχέδιο ενώ στους αρχιτέκτονες χρειάζεται;"

Γιατι δεν εχει κανενα νοημα...στις εξετασεις πιο πολυ βλεπουν μια "κλιση",την "ευχερεια" σου στο σχεδιο-κατι το οποιο δεν αφορα τουσ Πολιτκουσ Μηχανικους...βεβαια,διαδασκονται γραμμικο μετα,στο Πανεπιστημιο,γιατι πρεπει να μπορουν να "διαβασουν" τα σχεδια του αρχιτεκτονα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,097 μηνύματα.
εγω αυτο που ηθελα εξ'αρχης να πω,ειναι οτι δν πρπεει να συγχεουμε τη δουλεια ενος αρχιτεκτονα με αυτη του Πολιτικου Μηχανικου..
Δεν τα συγχέουμε εμείς μόνο και το ΤΕΕ τα συγχέει.

Να ρωτήσω κάτι άλλο; Γιατί για την εισαγωγή φοιτητών στους Πολιτικούς Μηχανικούς δεν απαιτείται σχέδιο ενώ στους αρχιτέκτονες χρειάζεται;
Γιατί για τους αρχιτέκτονες το σχέδιο είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι (σημαντικότερο από τα μαθηματικοφυσικά). Τα επαγγέλματα δικαιωματικά είναι παραπλήσια. Αν δεν σου αρέσει η ζωγραφική και γενικά η τέχνη και δεν πιάνει το χέρι σου μακριά από αρχιτεκτονική. Αν σου αρέσουν οι θετικές επιστήμες μαθηματικά και φυσική και το σχέδιο σου και η τέχνη σου είναι αδιάφορη πήγαινε πολιτικός μηχανικός (τις βασικές αρχές του σχεδίου θα τις διδαχθεις αλλά θα γλυτώσεις μακέτες, ζωγραφικές, ιστορίες της τέχνης κ.λπ.). Πιο μουράτη σχολή από τις δυο είναι η αρχιτεκτονική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Ξέρω ότι οι εκκλησίες πρέπει να έχουν κάποιο προσανατολισμό δεν ήξερα ότι υπάρχουν προσανατολισμοί σε κάθε χώρο :/:.
Λογικά τα υπνοδωμάτια δεν πρέπει να έχουν φάτσα τον ήλιο την ανατολή για να μην σε τυφλώνουν το πρωί και άλλα τέτοια.


Κυκλοφορεί η φήμη ότι οι υπόλοιποι μηχανικοί σας λένε καλλιτέχνες και κοιτώντας τον οδηγό σπουδών σας καταλαβαίνω το γιατί.

Και τους Ηλ. Μηχ. τους λένε αγάμητους.Όταν βγαίνεις με φίλους σου Ηλ. Μηχ. φοράς μπλούζα "I'm with virgin --->"????

Αλλά νομικά είμαι εξασφαλισμένος μόνο με έναν μηχανικό (τα παραπoνά σας το ΤΕΕ που έχει κάνει τους πολιτικούς μηχανικούς υπερμηχανικούς) και για οικονομία θα πάρω έναν (ή αρχιτέκτονα, ή πολιτικό μηχανικό). Προσωπικά θα έπαιρνα πολιτικό μηχανικό από το πρόγραμμα σπουδών κι ας μην είναι τόσο καλαίσθητο το σπίτι (γνωρίζω οικοδομές από πολιτικό μηχανικό που είναι κουκλιά).

Δηλαδή αν ο νόμος δεν απαιτούσε κανέναν μηχανικό,να φανταστώ θα έφτιαχνες τσαντίρι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

renoskiller44

Νεοφερμένος

Ο Ρένος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 105 μηνύματα.
η επιθυμία σου διαταγή :) Θα πω στον πολιτικό μηχανικό να το καμπυλώσει λίγο να φαίνεται πιο γλυκούλι.

Ξέρω ότι οι εκκλησίες πρέπει να έχουν κάποιο προσανατολισμό δεν ήξερα ότι υπάρχουν προσανατολισμοί σε κάθε χώρο :/:.
Λογικά τα υπνοδωμάτια δεν πρέπει να έχουν φάτσα τον ήλιο την ανατολή για να μην σε τυφλώνουν το πρωί και άλλα τέτοια.

Eγώ θέλω να σχεδιάσω ένα σπίτι και να μου το αλλάξει ο πολιτικός μηχανικός έτσι ώστε να συμφωνεί με τους κανόνες της πολεοδομείας.

Κυκλοφορεί η φήμη ότι οι υπόλοιποι μηχανικοί σας λένε καλλιτέχνες και κοιτώντας τον οδηγό σπουδών σας καταλαβαίνω το γιατί.

1.Aυτο που με τρελαινει στο σχεδιο σου ειναι η αριστη τοποθετηση παραθυρων,πορτων και τοιχων...επισης,θαυμαζω το γεγονος οτι εχεις κανει μια τελεια ενταξη στο οικοπεδο που εχεις επιλεξει και εχεις λαβει σοβαρα υπ'οψην τον προσανατολισμο...και αυτες ειναι μονο μερικες απο τις μπαρουφες που μπορω να βρω στην αντιληψη σου για το ιδανικο σπιτι και στα λεω αυτα απο το Α' ΕΞΑΜΗΝΟ της αρχιτεκτονικης...ετσι εσυ το φανταζεσαι?μεσα απο μια απλη κατοψη η οποια δν λεει τιποτα?τι σκατα να διορθωσει ο πολιτικος μηχανικος εδω πανω?κοιτα,ενηλικοι ειμαστε,σκεπτομενοι ανθρωποι,ας μην κοροιδευομαστε...το σπιτι θελει αρχιτεκτονα...ΧΕΣΤΗΚΕ ο Πολιτκος Μηχανικος να σου ακνει ουσιαστικες διορθωσεις...και τελος παντων,πηγαινε σε πολιτικο μηχανικο τωρα και ελα σε 30-40 χρονια να μου πεις ποσο σε εχει βολεψει το σπιτι σου...αν εσυ μπορεις να εμπιστευτεις εναν εμεπειρο χτιστη εισαι αξιος της τυχης σου...ενα σπιτι(που κανονικα δεν πρεπει να περιοριζομαστε σε αυτο-εμενα να με ΧΕΣΕΙΣ συγγνωμη κιολας αν καποιος Πολ.Μηχ. σχεδιασει ενα μουσειο ας πουμε) αποτελει μια τεραστια επενδυση!οταν φιταιξεις ενα σπιτι,δν μπορεις την επομενη μερα να πεις δεν μου αρεσει αυτος ο τοιχος,ας τον γκρεμισουμε...ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ?ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕ!και για να σε προσγειωσω,οι Πολ.Μηχ. σιχαινονται τις καμπυλες...

2.Εγω τωρα πρεπει να θιχτω απο το σχολιο "καλλιτεχνης"?απο ποτε το να εισαι καλλιτεχνης θεωρειται βρισια?απο ποτε υποβιβαζει τον αρχιτεκτονα?ειναι ντροπη ενας νοουμενος ανθρωπος να σκεπτεται ετσι!!!!!!...τιμη μου και καμαρι μου που ειμαι καλλιτεχνης! γιατι εγω με κοπο,διαβασμα,πρακτικη,θυσιες(γιατι πραγματικα θαυμαζω τους γιατρους-αν δεν γινομουν αρχιτεκτονας,θα ηθελα παρα πολυ να γινω γιατρος)μπορω να ασκησω την ιατρικη..εσυ με 1.000.000 ωρες δσιαβασματος και εξασκησης τιποτα δν προκειται να καταφερεις στην τεχνη-ΤΙΠΟΤΑ ομως...και πραγματικα δεν θα με ενδιαφερε η γνωμη σου,αλλα με θιγεις σε τεραστιο βαθμο με αυτα σου τα λογια...και οχι μονο εμενα αλλα και χιλαιδες αλλους-οχι μονο αρχιτεκτονες-αλλα και καλλιτεχνες-μερικοι απο τους οποιους αποτελουν τα μεγαλυτερα μυαλα της ανθρωπινης ιστοριας...και επειδη δεν θελω να σε αποκαλεσω αμορφωτο εγω αποχωρω απο αυτην την ομαδικη παρακρουση...γιατι οπως γραφει στο πτογραμμα σπουδων μου,εχω ΣΤΑΙΚΗ/ΔΟΜΙΚΗ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ να διαβασω...αλλα ξεχασα,εγω δεν ειμαι μηχανικος,αλλα ενας καλλιτεχνης...καληνυχτα:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
To paradox του disagreement είναι ότι έχουμε μια θέση με επιχειρήματα και μια θέση χωρίς επιχειρήματα.Γι'αυτό εκνευρίζεται το παιδί.

Ευχαριστώ!


Κυκλοφορεί η φήμη ότι οι υπόλοιποι μηχανικοί σας λένε καλλιτέχνες και κοιτώντας τον οδηγό σπουδών σας καταλαβαίνω το γιατί.

Βασικά αμφιβάλλω αν καταλαβαίνεις καν τι είναι αυτά που διαβάζεις στον οδηγό σπουδών, πέρα από τα καλλιτεχνικά που, ναι πάνω-κάτω το πέτυχες, είναι ζωγραφική.

Δεν βλέπω όμως που είναι το κακό του να μαθαίνεις και μερικά καλλιτεχνικά μαζί με τα μπετά.
Αντίθετα το θεωρώ ιδιαίτερα ωφέλιμο. Ωφέλιμο το θεωρεί επίσης και ένας αρχαίος συνάδελφος που έγραψε περί το 30-20 π.Χ. για την εκπαίδευση του αρχιτέκτονα:

"Let him be educated [not educated in something, just educated]... skilful with the pencil, instructed in geometry, know much history, have followed the philosophers with attention, understand music, have some knowledge of medicine, know the opinions of the jurists, and be acquainted with astronomy and the theory of the heavens."

Το οποίο στη σύγχρονη εποχή μεταφράζεται ως "ο αρχιτέκτονας ξέρει κάτι για τα πάντα, οι άλλοι μηχανικοί ξέρουν τα πάντα για κάτι".

η επιθυμία σου διαταγή :) Θα πω στον πολιτικό μηχανικό να το καμπυλώσει λίγο να φαίνεται πιο γλυκούλι.

Με ξετρελαίνουν:
α. Ο προσανατολισμός του και η θέση του στο χώρο.
β. Οι αναλογίες των χώρων. (το WC του 2,50*3,00μ, τα δωμάτια είναι μεγαλύτερα από το καθιστικό, η κουζίνα στο ίδιο μέγεθος, η αποθήκη ποιο μεγάλη από το λουτρό)
γ. Το άπλετο φως.
δ. Το μυστήριο που αποπνέει. Το πράσινο τι είπαμε πως είναι;
ε. Το απόρθητο του κτηρίου. Δεν μπορείς να μπεις με τίποτα.

Εν τέλει μου παρουσίασες άλλο ένα κουτί.
Καμμία σχέση με ένα παραλληλόγραμμο κτήριο.

Ξέρω ότι οι εκκλησίες πρέπει να έχουν κάποιο προσανατολισμό δεν ήξερα ότι υπάρχουν προσανατολισμοί σε κάθε χώρο :/:.
Λογικά τα υπνοδωμάτια δεν πρέπει να έχουν φάτσα τον ήλιο την ανατολή για να μην σε τυφλώνουν το πρωί και άλλα τέτοια.

Κέρδισες το facepalm παραπάνω δικαιωματικά.
Ορίστε λοιπόν μια πληροφορία, που μπορεί και να σου χρησιμέψει αν σχεδιάσεις ποτέ το μίζερο σπίτι σου:
Τα υπνοδωμάτια πρέπει να έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Τα παιδικά υπνοδωμάτια μπορούν έως και νοτιοδυτικό.

Eγώ θέλω να σχεδιάσω ένα σπίτι και να μου το αλλάξει ο πολιτικός μηχανικός έτσι ώστε να συμφωνεί με τους κανόνες της πολεοδομείας.

Έλα που δεν μπορείς όμως...

O πολιτικός μηχανικός αναγκαστικά γιατί με υποχρεωνει ο νόμος να το κάνω. Πιστεύω ότι ένας χτίστης και ηλεκτρολόγος μηχανολόγος ΤΕΙ με εμπειρία στο χώρο μπορούν να αναλάβουν την επίβλεψη αλλά τους το απαγορεύει ο νόμος.

Αλήθεια, εγώ πάλι γιατί γνωρίζω αρχιτέκτονα που 3 φορές την εβδομάδα πάει στην οικοδομή για επίβλεψη, και αρκετές φορές επιστρέφει μεσ' στα νεύρα επειδή οι έμπειροι χτίστες και οι εκεί supervisors έχουν φροντίσει να έχουν στραβά κάποια πράγματα, ή άλλα να λείπουν;:hmm:

Γιατί για τους αρχιτέκτονες το σχέδιο είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι (σημαντικότερο από τα μαθηματικοφυσικά). Τα επαγγέλματα δικαιωματικά είναι παραπλήσια. Αν δεν σου αρέσει η ζωγραφική και γενικά η τέχνη και δεν πιάνει το χέρι σου μακριά από αρχιτεκτονική. Αν σου αρέσουν οι θετικές επιστήμες μαθηματικά και φυσική και το σχέδιο σου και η τέχνη σου είναι αδιάφορη πήγαινε πολιτικός μηχανικός (τις βασικές αρχές του σχεδίου θα τις διδαχθεις αλλά θα γλυτώσεις μακέτες, ζωγραφικές, ιστορίες της τέχνης κ.λπ.).

Έχουμε ακουστά κάποιον Walter Gropius; Είναι αυτός που έχτισε (ναι, που έχτισε, γιατί καθημερινά τριγυρνούσε στην οικοδομή και παρακολουθούσε όλους τους εργάτες και τους έκανε παρατηρήσεις, σε ηλικία 78 χρονών παρακαλώ) την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα(την παλιά, όχι το καινούριο φιάσκο από πίσω). Τυγχάνει επίσης να είναι ένας από τους πατέρες της μοντέρνας αρχιτεκτονικής και ιδρυτής του BAUHAUS.
Ε λοιπόν ο Gropius δεν είχε κλίση στο σκίτσο.

Pwn'd.


Άσε λοιπόν τις κριτικές και τις συμβουλές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,097 μηνύματα.
Βασικά αμφιβάλλω αν καταλαβαίνεις καν τι είναι αυτά που διαβάζεις στον οδηγό σπουδών, πέρα από τα καλλιτεχνικά που, ναι πάνω-κάτω το πέτυχες, είναι ζωγραφική.
Aυτο που καταλαβαίνω είναι ότι κάνετε λιγότερα μαθηματικοφυσική από τους πολιτικούς μηχανικούς. Τώρα νομικά έχετε την δυνατότητα να αναλάβεται εξολοκλήρου μια οικοδομή αν έχετε και τις γνώσεις δεν το γνωρίζω αλλά προσωπικά πιστεύω ότι καταλληλότερος για αυτό είναι ο πολιτικός μηχανικός.
Δεν βλέπω όμως που είναι το κακό του να μαθαίνεις και μερικά καλλιτεχνικά μαζί με τα μπετά.
Έχετε και εσείς μπετό 1, 2, 3 :eek:
Το οποίο στη σύγχρονη εποχή μεταφράζεται ως "ο αρχιτέκτονας ξέρει κάτι για τα πάντα, οι άλλοι μηχανικοί ξέρουν τα πάντα για κάτι".
Aυτό είναι για τον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ελλάδα αυτό το γνωμικό ισχύει αν αντικαταστήσεις το "ο αρχιτέκτονας" με το"Ο ΗΜΜΥ" και αφαιρέσεις το "μηχανικοί" και το "κ'ατι για":)

Με ξετρελαίνουν:
α. Ο προσανατολισμός του και η θέση του στο χώρο.
β. Οι αναλογίες των χώρων. (το WC του 2,50*3,00μ, τα δωμάτια είναι μεγαλύτερα από το καθιστικό, η κουζίνα στο ίδιο μέγεθος, η αποθήκη ποιο μεγάλη από το λουτρό)
γ. Το άπλετο φως.
δ. Το μυστήριο που αποπνέει. Το πράσινο τι είπαμε πως είναι;
ε. Το απόρθητο του κτηρίου. Δεν μπορείς να μπεις με τίποτα.
Συγκινούμε όταν αναγνωρίζεται η πρωτοτυπία μου και το αναμφισβήτητο ταλέντο μου.
Εν τέλει μου παρουσίασες άλλο ένα κουτί.
Καμμία σχέση με ένα παραλληλόγραμμο κτήριο.
:(Δεν είναι ένα απλό κουτί είναι το κουτί του Fockou.

Ορίστε λοιπόν μια πληροφορία, που μπορεί και να σου χρησιμέψει αν σχεδιάσεις ποτέ το μίζερο σπίτι σου:
Τα υπνοδωμάτια πρέπει να έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Τα παιδικά υπνοδωμάτια μπορούν έως και νοτιοδυτικό.
:/:Γιατί συμβαίνει αυτό. Έχει σχέση με τη θέση του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας; Στις πόλεις έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να δούμε ούτε την ανατολή ούτε τη δύση. :(


Αλήθεια, εγώ πάλι γιατί γνωρίζω αρχιτέκτονα που 3 φορές την εβδομάδα πάει στην οικοδομή για επίβλεψη, και αρκετές φορές επιστρέφει μεσ' στα νεύρα επειδή οι έμπειροι χτίστες και οι εκεί supervisors έχουν φροντίσει να έχουν στραβά κάποια πράγματα, ή άλλα να λείπουν;:hmm:
Προφανώς γιατί κάποιοι χτίστες είναι άχρηστοι όσο εμπειρία και να έχουν και κάποιοι κάνουν του κεφαλιού τους αγνοόντας τις εντολές του supervisor μηχανικού.

Έχουμε ακουστά κάποιον Walter Gropius; Είναι αυτός που έχτισε (ναι, που έχτισε, γιατί καθημερινά τριγυρνούσε στην οικοδομή και παρακολουθούσε όλους τους εργάτες και τους έκανε παρατηρήσεις, σε ηλικία 78 χρονών παρακαλώ) την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα(την παλιά, όχι το καινούριο φιάσκο από πίσω). Τυγχάνει επίσης να είναι ένας από τους πατέρες της μοντέρνας αρχιτεκτονικής και ιδρυτής του BAUHAUS.
Ε λοιπόν ο Gropius δεν είχε κλίση στο σκίτσο.
Δεν είχε κλίση στο σκίτσο αλλά το καλλιέργησε και με τα χρόνια το αγάπησε. Αν πας σε αρχιτεκτονική σχολή χωρίς να σου αρέσει η τέχνη τη σχολή θα την μισήσεις και θα φύγεις με ελαφρά πηδηματάκια. Για τους πολιτικούς μηχανικούς δεν ισχύει αυτό.

Μου αρέσει η ζωγραφική και έχω βραβευτεί σε πελλοπονησιακούς αγώνους όταν ήμουν στο Γυμνάσιο με το έργο μου (Ολυμπιακοί αγώνες - όλοι είναι ντοπαρισμένοι) και όλα αυτά πριν γίνει η ιστορία Κεντέρη - Θάνου και το doping δεν ήταν στην επικαιρότητα (τότε επιβεβαίωσα τις μαντικές μου ικανότητες :P). Παρόλα αυτά η αρχιτεκτονική ξέρω ότι δεν είναι για μένα αν και δεν θα είχα πρόβλημα με το σχέδιο γιατί συχαίνομαι τα μουσεία, δεν αγοράζω ΄πανάκριβα πράγματα για καλοπιστικους λόγους "πίνακες, αγάλματα", δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έρχονται από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν τον παρθενώνα (που ο μόνος λόγος που δεν έχει πέσει είναι εξαιτίας των πανάκριβων συντηρήσεων που του κάνουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
Βρε Focko, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνεις υποδείξεις στους άλλους στα χωράφια τους. Ξέρεις καλύτερα από τον αρχιτέκτονα ποια είναι η δουλειά του; Σκέψου να έμπαινα εγώ στο χειρουργείο την ώρα που θα χειρουργούσες και να σου έλεγα "αυτό δεν είναι έτσι, είναι αλλιώς...κλπ". Από πού κι ως πού; ΟΚ, έχουμε την γνώμη μας αλλά προφανώς όταν του άλλου είναι το αντικείμενό του, κάτι ξέρει καλύτερα.
συχαίνομαι τα μουσεία, δεν αγοράζω πανάκριβα πράγματα για καλοπιστικους λόγους "πίνακες, αγάλματα"
τσ τσ τσ τσ...!!!! :P Είσαι τελείως άτεχνος φίλε!! :P (αστειεύομαι...)
δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έρχονται από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν τον παρθενώνα (που ο μόνος λόγος που δεν έχει πέσει είναι εξαιτίας των πανάκριβων συντηρήσεων που του κάνουν.
Πλάκα κάνεις έτσι;
Δες αυτό από την διαφάνεια 13 και μετά. Χρυσή Τομή & Παρθενώνας

Βλέπεις πως τα Μαθηματικά είναι απαραίτητα στην Αρχιτεκτονική; (Και μάλιστα η συμμετρία θεωρείται το Α και το Ω απ' όσο ξέρω...)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Ας μιλήσουμε για νοσηλευτές...

Άχρηστοι είναι. Γιατί να πληρώνεις νοσηλευτές; Έχεις το γιατρό και τα υπόλοιπα τα κάνουν οι συγγενείς. Ποιός έχει λεφτά για πέταμα στις μέρες μας...;
Επίσης τι κάνουν; Σιγά. Τη χαμαλοδουλειά των ιατρών κάνουν...
Μέχρι και εγώ θα μπορούσα να νοσηλεύσω κάποιον. Δεν χρειάζεται να κάνω τόσα μαθήματα που κάνουν στη νοσηλευτική. Άλλωστε έχω διαβάσει τον "Οικογενειακό Ιατρικό Οδηγό"...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,905 μηνύματα.
προτείνω να ανοίξει topic Νοσηλευτές vs Αρχιτέκτονες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
προτείνω να ανοίξει topic Νοσηλευτές vs Αρχιτέκτονες
Οι νοσηλευτές είναι καλύτεροι από τους αρχιτέκτονες. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεις αρχιτέκτονας ενώ μπορείς να γίνεις νοσηλευτής. Διότι ο νοσηλευτής πέρα από τις ιατρικές του γνώσεις, γνωρίζει επίσης σχέδιο, φυσικομαθηματικά, στατικά, μπετά...κλπ και άρα μπορεί να κάνει άριστα και την δουλειά του αρχιτέκτονα και του πολιτικού μηχανικού.

Ζήτω η Νοσηλευτική!!!:clapup:Η νέα ΜΟΥΡΑΤΗ σχολή! Παιδιά, όλοι στην Νοσηλευτική!! Πάμε!!!!!!:clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Δε στέκομαι στα υπόλοιπα γιατί δεν έχει νόημα.

δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έρχονται από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν τον παρθενώνα (που ο μόνος λόγος που δεν έχει πέσει είναι εξαιτίας των πανάκριβων συντηρήσεων που του κάνουν.

Αυτό όμως ελπίζω να μην το εννοείς.

Σε περίπτωση που το εννοείς δες αυτό για να μάθεις μερικούς από τους πολλούς λόγους που θαυμάζεται ο Παρθενώνας:




ΥΓ.
Προς ενημέρωσή σου, ο Παρθενώνας και αναστήλωση να μην είχε υποστεί, μια χαρά θα στεκόταν ακόμη, όπως έκανε για 2300 χρόνια.
Αντίθετα, οι αναστηλώσεις στις αρχές του περασμένου αιώνα προξένησαν περισσότερα προβλήματα, όπως εξηγείται και στο video. Έβαζαν κομμάτια σε λάθος θέσεις και ενίσχυαν το μνημείο με σίδερα που προξένησαν φθορές στα μάρμαρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,097 μηνύματα.
1.Aυτο που με τρελαινει στο σχεδιο σου ειναι η αριστη τοποθετηση παραθυρων,πορτων και τοιχων...επισης,θαυμαζω το γεγονος οτι εχεις κανει μια τελεια ενταξη στο οικοπεδο που εχεις επιλεξει και εχεις λαβει σοβαρα υπ'οψην τον προσανατολισμο...και αυτες ειναι μονο μερικες απο τις μπαρουφες που μπορω να βρω στην αντιληψη σου για το ιδανικο σπιτι και στα λεω αυτα απο το Α' ΕΞΑΜΗΝΟ της αρχιτεκτονικης...ετσι εσυ το φανταζεσαι?μεσα απο μια απλη κατοψη η οποια δν λεει τιποτα?τι σκατα να διορθωσει ο πολιτικος μηχανικος εδω πανω?κοιτα,ενηλικοι ειμαστε,σκεπτομενοι ανθρωποι,ας μην κοροιδευομαστε...το σπιτι θελει αρχιτεκτονα...ΧΕΣΤΗΚΕ ο Πολιτκος Μηχανικος να σου ακνει ουσιαστικες διορθωσεις...και τελος παντων,πηγαινε σε πολιτικο μηχανικο τωρα και ελα σε 30-40 χρονια να μου πεις ποσο σε εχει βολεψει το σπιτι σου...αν εσυ μπορεις να εμπιστευτεις εναν εμεπειρο χτιστη εισαι αξιος της τυχης σου...ενα σπιτι(που κανονικα δεν πρεπει να περιοριζομαστε σε αυτο-εμενα να με ΧΕΣΕΙΣ συγγνωμη κιολας αν καποιος Πολ.Μηχ. σχεδιασει ενα μουσειο ας πουμε) αποτελει μια τεραστια επενδυση!οταν φιταιξεις ενα σπιτι,δν μπορεις την επομενη μερα να πεις δεν μου αρεσει αυτος ο τοιχος,ας τον γκρεμισουμε...ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ?ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕ!και για να σε προσγειωσω,οι Πολ.Μηχ. σιχαινονται τις καμπυλες...
Αυτό με τους χτίστες ήταν σαχλαμαρίτσα που είπα και το παραδέχομαι αλλά δεν καταλάβατε το point μου ότι δηλαδή στην Ελλάδα δεν μετράνε οι γνώσεις αλλά τα χαρτιά ;)

Σύμφωνω απόλυτα με αυτά που λες στο πρώτο post του split αλλά και οι αρχιτέκτονες έχουν δικαίωμα να βάζουν την υπογραφή τους σε πράγματα τα οποια δεν είναι εξειδικευμένοι. Τον ηλεκτρολόγο των ΤΕΙ τον θεωρώ πιο εξειδικευμένο να υπογράψει τα ηλεκτρολογικά σχέδια μιας οικοδομής από ότι ο αρχιτέκτονας ή ο πολιτικός μηχανικός. Οk σεβαστό το ΤΕΕ να μην θεωρεί τους ηλεκτρολόγους ΤΕΙ μηχανικούς έτσι ώστε να μην μπορούν να υπογράψουν μια ηλεκτρολογική μελέτη αλλά σε αυτή τη περίπτωση το δικαίωμα της υπογραφής πρέπει να το έχουν μόνο οι ΗΜΜΥ. Γι αυτή την κατάσταση την αποκλειστική ευθύνη την έχει το ΤΕΕ που δίνει επαγγελματικά διακαιώματα του ενός κλάδου στον άλλο. Την άποψη μου την είπα σε προηγούμενο post και επεναλάβω:
Το σωστό είναι
Τις τοπογραφικές μελέτες να τις κάνει ο τοπογράφος
Το σχέδιο να το κάνει ο αρχιτέκτονας
Τις στατικές μελέτες ο πολιτικός μηχανικός
Τα ηλεκτρολογικά σχέδια ο ΗΜΜΥ
Τα μηχανολογικά ο μηχανολόγος μηχανικός
Eγώ τώρα ως πολίτης όπως και οι περισσότεροι από τη στιγμή που δεν με υποχρεώνει ο νόμος να προσλάβω εξειδικευμένο μηχανικό για κάθε μελέτη γιατί τότε θα φύγουν 20.000 ευρώ από την τσέπη μόνο και μόνο από τις μελέτες δεν θα το κάνω. Συμφωνώ ότι αυτές οι μελέτες πρέπει να γίνουν μόνο από μηχανικούς (ούτε από φυσικούς ούτε από ΤΕΙ κ.λπ.) γιατί είναι μια κύρια πηγή εσόδων του και αν δωθεί η δυνατότητα σε όλους θα υποβαθμιστεί ο ρόλος του πολυτεχνείου. Αλλά ο καθένας να κάνει μελέτη στο τομέα του και να μην μπαίνει σε ξένα χωράφια.

Κακά τα ψέματα την μεγαλύτερη πίτα των κατασκευών στην Ελλάδα την έχουν αναλλάβει εξολοκλήρου οι πολιτικοί μηχανικοί. όποιος θεωρεί ότι ισχύει το αντίθετο απλώς δεν το έχει ψάξει. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο τα σχέδια αναλαμβάνουν οι αρχιτέκτονες στην Ελλάδα και οι πολιτικοί μηχανικοί. Αν με ρωτήσετε αν το θεωρώ σωστό θα σας απαντήσω όχι αλλά κακά τα ψέματα οικονομικα δεν συμφέρει να πάρεις ξεχωριστό μηχανικό για κάθε δουλειά.

2.Εγω τωρα πρεπει να θιχτω απο το σχολιο "καλλιτεχνης"?απο ποτε το να εισαι καλλιτεχνης θεωρειται βρισια?απο ποτε υποβιβαζει τον αρχιτεκτονα?ειναι ντροπη ενας νοουμενος ανθρωπος να σκεπτεται ετσι!!!!!!...τιμη μου και καμαρι μου που ειμαι καλλιτεχνης! γιατι εγω με κοπο,διαβασμα,πρακτικη,θυσιες(γιατι πραγματικα θαυμαζω τους γιατρους-αν δεν γινομουν αρχιτεκτονας,θα ηθελα παρα πολυ να γινω γιατρος)μπορω να ασκησω την ιατρικη..εσυ με 1.000.000 ωρες δσιαβασματος και εξασκησης τιποτα δν προκειται να καταφερεις στην τεχνη-ΤΙΠΟΤΑ ομως...και πραγματικα δεν θα με ενδιαφερε η γνωμη σου,αλλα με θιγεις σε τεραστιο βαθμο με αυτα σου τα λογια...και οχι μονο εμενα αλλα και χιλαιδες αλλους-οχι μονο αρχιτεκτονες-αλλα και καλλιτεχνες-μερικοι απο τους οποιους αποτελουν τα μεγαλυτερα μυαλα της ανθρωπινης ιστοριας...και επειδη δεν θελω να σε αποκαλεσω αμορφωτο εγω αποχωρω απο αυτην την ομαδικη παρακρουση...γιατι οπως γραφει στο πτογραμμα σπουδων μου,εχω ΣΤΑΙΚΗ/ΔΟΜΙΚΗ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ να διαβασω...αλλα ξεχασα,εγω δεν ειμαι μηχανικος,αλλα ενας καλλιτεχνης...καληνυχτα:)
Δεν το είπα σαν βρισιά εσύ το έλαβες έτσι. Είπα και πριν ο αρχιτέκτονας είναι πιο μουράτο επάγγελμα από τον πολιτικό μηχανικό αλλά δικαιωματικά είναι κατώτερο. Αυτό που είπα είναι ότι αν δεν σου αρέσει η τέχνη μακριά από αρχιτεκτονική (ενώ στους πολιτικούς μηχανικούς δεν ισχύει αυτό). Μπράβο σου που παραδέχεσαι ότι υπάρχει μια αμοιβαία σύνδεσης τέχνης και αρχιτεκτονικής.

Συνοπτικά την ευθύνη για την σημερινή κατασταση την έχετε και εσείς ως φοιτητικός σύλλογο γιατί αντί να κοιτάξετε να διεκδικήσετε τα αυτονόητα δηλαδή να έχετε εσείς την αποκλειστικό δικαίωμα της σχεδίασης ενός κτηρίου ασχολείστε με το ΔΝΤ το μεταναστατικό και άλλα άσχετα. Την ίδια στιγμή το ΤΕΕ (που τον κυβερνούν πολιτικοί μηχανικοί) έχουν μετατρέψει τους πολιτικούς μηχανικούς σε υπερμηχανικούς. Μην κοροιδευόσαστε μεταξύ σας ούτε ο πολιτικός μηχανικός δεν πρέπει να έχει δυνατότητα να υπογράψει αρχιτεκτονικά σχέδια που έχει ένα μάθημα σχεδίου όπως και εσείς δεν πρέπει να να έχετε την δυνατότητα να υπογράψετε στατικές μελέτες επειδή έχετε στο πρόγραμμα σας 1, 2 ειδικά μαθήατ. Τι να πούνε και οι ΗΜΜΥ μηχανολόγοι που ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες μπορούν να υπογράψουν και οι πολιτικοί και οι αρχιτέκτονες μηχανικοί. Το να δίνει το ΤΕΕ δικαίωμα υπογραφής μελετών σε αναρμόδια άτομα μόνο και μόνο επειδή είναι μηχανικοί κάνεις τους άλλους κλάδους να επαναστατήσουν.


Τα ίδια λέω και για τους γιατρούς (έχουν δωθεί πολλά δικαιώματα σε εμάς που σε άλλες χώρες τα έχουν και άλλοι).

Βρε Focko, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνεις υποδείξεις στους άλλους στα χωράφια τους. Ξέρεις καλύτερα από τον αρχιτέκτονα ποια είναι η δουλειά του; Σκέψου να έμπαινα εγώ στο χειρουργείο την ώρα που θα χειρουργούσες και να σου έλεγα "αυτό δεν είναι έτσι, είναι αλλιώς...κλπ". Από πού κι ως πού; ΟΚ, έχουμε την γνώμη μας αλλά προφανώς όταν του άλλου είναι το αντικείμενό του, κάτι ξέρει καλύτερα.
Όχι θέλω να δείξω την κατάντια του ΤΕΕ που για συνδικαλιστικού λόγους δίνει δικαιώματα του ενός στο άλλο.
τσ τσ τσ τσ...!!!! :P Είσαι τελείως άτεχνος φίλε!! :P (αστειεύομαι...)

Πλάκα κάνεις έτσι;
Το ξέρω ότι είμαι άτεχνος (δεν προσβάλομαι). Τον παρθενώνα τον θεωρώ αρκετά υπερτιμημένο (κάνουμε καλό marketing και τον πρωοθούμε αριστοτεχνικά)


Δηλαδή αν ο νόμος δεν απαιτούσε κανέναν μηχανικό,να φανταστώ θα έφτιαχνες τσαντίρι?
Ο παππούς μου το έφτιαξε μόνος το σπίτι του :) και ήταν πολύ ωραίο. Στη εποχή εκείνη πολλά σπίτια χτίζοντουσαν αυθαίρετα έτσι σε αγρούς. Δεν θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνεται αλλά έτσι γινόταν. Το νομιμοποιήσαμε όπως αρκετοί άλλοι με μια υπογραφούλα μηχανικού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Aυτο που καταλαβαίνω είναι ότι κάνετε λιγότερα μαθηματικοφυσική από τους πολιτικούς μηχανικούς. Τώρα νομικά έχετε την δυνατότητα να αναλάβεται εξολοκλήρου μια οικοδομή αν έχετε και τις γνώσεις δεν το γνωρίζω αλλά προσωπικά πιστεύω ότι καταλληλότερος για αυτό είναι ο πολιτικός μηχανικός.

Όντως,επειδή αν ο άλλος δεν ξέρει βασική Κβαντομηχανική,πως να στο σχεδιάσει το σπίτι.

Παρόλα αυτά η αρχιτεκτονική ξέρω ότι δεν είναι για μένα αν και δεν θα είχα πρόβλημα με το σχέδιο γιατί συχαίνομαι τα μουσεία, δεν αγοράζω ΄πανάκριβα πράγματα για καλοπιστικους λόγους "πίνακες, αγάλματα", δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έρχονται από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν τον παρθενώνα (που ο μόνος λόγος που δεν έχει πέσει είναι εξαιτίας των πανάκριβων συντηρήσεων που του κάνουν.



Ο παππούς μου το έφτιαξε μόνος το σπίτι του :) και ήταν πολύ ωραίο. Στη εποχή εκείνη πολλά σπίτια χτίζοντουσαν αυθαίρετα έτσι σε αγρούς. Δεν θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνεται αλλά έτσι γινόταν. Το νομιμοποιήσαμε όπως αρκετοί άλλοι με μια υπογραφούλα μηχανικού.

Γι'αυτό δε βλέπεται η ελληνική επαρχία.Όταν περνάω από χωριά,θέλω διακαώς να κατέβω απ'τ'αμάξι και να ξεράσω με τα παραπήγματα που βλέπω για σπίτια,αλλά φοβάμαι ότι θα πετύχω σε κανάν αγρό κανάν αγρότη να φασώνει τις κατσίκες επειδή δεν τον δέχτηκαν στο Αγρότης μόνος,ψάχνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mc08071

Νεοφερμένος

Ο 22160717181518 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,097 μηνύματα.
Ας μιλήσουμε για νοσηλευτές...

Άχρηστοι είναι. Γιατί να πληρώνεις νοσηλευτές; Έχεις το γιατρό και τα υπόλοιπα τα κάνουν οι συγγενείς. Ποιός έχει λεφτά για πέταμα στις μέρες μας...;
Επίσης τι κάνουν; Σιγά. Τη χαμαλοδουλειά των ιατρών κάνουν...
Μέχρι και εγώ θα μπορούσα να νοσηλεύσω κάποιον. Δεν χρειάζεται να κάνω τόσα μαθήματα που κάνουν στη νοσηλευτική. Άλλωστε έχω διαβάσει τον "Οικογενειακό Ιατρικό Οδηγό"...
Αν κάτσεις 6 μήνες - 2 χρόνια (ανάλογα με το τμήμα - κλινική ) σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και μάθεις να κάνεις κάποια βασικά πράγματα πρακτικά θα έχεις τις γνώσεις να κάνεις ότι κάνουν οι νοσηλευτές (το ίδιο ισχύει και για κάποιες ειδικότητες ιατρικής). Όπως θεωρώ ότι και κάποιος ανειδίκευτος αν κάτσει 6 - 1 χρόνο σε ενα τεχνικό γραφεί θα μπορεί να κάνει μελέτες. Εσύ θεωρείς exc οτι με λίγη εμπειρία δεν μπορείς να αναλάβεις κάποιες μελέτες που τώρα είναι αποκλειστικά για μηχανικούς (σε αρκετές χώρες του εξωτερικού θα μπορούσες).

Για τη δουλεία σχεδόν το σύνολο των μαθημάτων που διδάχθηκα είναι άχρηστα. Δεν τα βάζω με τους μηχανικούς απλώς είμαι αντικειμενικός και για τους γιατρούς έχω πει ότι όποιος δίνει λεφτά σε ψυχιάτρους και ψυχολόγους απλώς έχει πολλά λεφτά και δεν ξέρει πως να τα σπαταλήσει.

Οι νοσηλευτές είναι καλύτεροι από τους αρχιτέκτονες. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεις αρχιτέκτονας ενώ μπορείς να γίνεις νοσηλευτής. Διότι ο νοσηλευτής πέρα από τις ιατρικές του γνώσεις, γνωρίζει επίσης σχέδιο, φυσικομαθηματικά, στατικά, μπετά...κλπ και άρα μπορεί να κάνει άριστα και την δουλειά του αρχιτέκτονα και του πολιτικού μηχανικού.

Ζήτω η Νοσηλευτική!!!:clapup:Η νέα ΜΟΥΡΑΤΗ σχολή! Παιδιά, όλοι στην Νοσηλευτική!! Πάμε!!!!!!:clapup:
Η νοσηλευτική δεν είναι μουράτη σχολή. Έχω βαρεθεί κοινωνικά να θεωρούμε ίσος με το κάθε άσχετο που βγάζει μια ιδιωτική διετή σχολή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Αν κάτσεις 6 μήνες - 2 χρόνια (ανάλογα με το τμήμα - κλινική ) σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και μάθεις να κάνεις κάποια βασικά πράγματα πρακτικά θα έχεις τις γνώσεις να κάνεις ότι κάνουν οι νοσηλευτές (το ίδιο ισχύει και για κάποιες ειδικότητες ιατρικής). Όπως θεωρώ ότι και κάποιος ανειδίκευτος αν κάτσει 6 - 1 χρόνο σε ενα τεχνικό γραφεί θα μπορεί να κάνει μελέτες. Εσύ θεωρείς exc οτι με λίγη εμπειρία δεν μπορείς να αναλάβεις κάποιες μελέτες που τώρα είναι αποκλειστικά για μηχανικούς (σε αρκετές χώρες του εξωτερικού θα μπορούσες).

Για τη δουλεία σχεδόν το σύνολο των μαθημάτων που διδάχθηκα είναι άχρηστα. Δεν τα βάζω με τους μηχανικούς απλώς είμαι αντικειμενικός και για τους γιατρούς έχω πει ότι όποιος δίνει λεφτά σε ψυχιάτρους και ψυχολόγους απλώς έχει πολλά λεφτά και δεν ξέρει πως να τα σπαταλήσει.


Η νοσηλευτική δεν είναι μουράτη σχολή. Έχω βαρεθεί κοινωνικά να θεωρούμε ίσος με το κάθε άσχετο που βγάζει μια ιδιωτική διετή σχολή.
Focko, δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Ξέρεις πώς θα ήμουν ως ανεκπαίδευτος νοσηλευτής; Σαν χτίστης έναντι πολιτικού μηχανικού-αρχιτέκτονα, ηλεκτρολόγου έναντι ΗΜΜΥ κλπ

Το ΤΕΕ στην Ελλάδα έχει κατοχυρώσει πολλά πράγματα στους μηχανικούς, ενώ θα μπορούσαν να τα κάνουν και οι φυσικοί, γιατί έχει άμεση σχέση με το αντικείμενό τους. Είναι πράγματι αλήθεια αυτό. Αλλά, όχι δεν μπορώ με λίγη εμπειρία να σου φτιάξω μία γέφυρα. Θέλει πολλή εμπειρία. Θέλει στην ουσία να ξανά-σπουδάσεις από την αρχή ΠΜ, γιατί δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο του φυσικού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top