Κορίτσι μου καλό, θα σε στενοχωρήσω αλλά θα σου πω αυτά που ξέρω.
1) Αν προσέξεις στο ΦΕΚ 2766 τ.Β΄/7-7-2020 με τις αντιστοιχίες, θα δεις ότι στα Τμήματα Εικαστικών Τεχνών έχει από κάτω σε παρένθεση "εκτός Πανελληνίων".
2) Αν διαβάσεις τον Νόμο και την εγκύκλιο των μετεγγραφών, θα παρατηρήσεις ότι όλοι όσοι ανήκουν στις κατηγορίες που δικαιούνται μετεγγραφή (εκτός από τους ασθενείς), έχουν δώσει πανελλαδικές εξετάσεις.
Επίσης πουθενά δεν αναφέρονται τα Εικαστικά Τμήματα.
3) Η εισαγωγή στα τέσσερα Εικαστικά Τμήματα (ΑΣΚΤ, ΑΠΘ, Ιωαννίνων και Δυτικής Μακεδονίας) γίνονται με ειδικές εξετάσεις που δεν είναι κοινές για όλα. Διεξάγονται όπως εσύ ξέρεις καλύτερα, από τις κατά Τμήμα ειδικές επιτροπές που αποφασίζουν τα θέματα, κρίνουν τους εξεταζόμενους κτλ.
Με άλλα λόγια η καθεμιά έχει δικό της μπαϊράκι!
Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι παρόλο που αυτά τα Τμήματα θεωρούνται αντίστοιχα (αν και ειδικά η ΑΣΚΤ δεν πιστεύω ότι αποδέχεται αυτή την αντιστοιχία αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) ή δεν γίνονται καθόλου μετεγγραφές (που εγώ να σου πω την αλήθεια αυτό πίστευα) ή είναι μια διαδικασία που γίνεται εκ των έσω και κανείς δεν γνωρίζει ούτε τον τρόπο ούτε τα κριτήρια.
-Προσπάθησε να πάρεις τηλέφωνο στο Υπουργείο 210-3443468, 210-3443460, 210-3442404, 210-3442754, 210-3443229, 210-3442448, 210-3443103, 210-3443081, 210-3442354, Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-15:00
-Στείλε έγγραφο επίσημο ερώτημα στο Υπουργείο ( ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ & ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ Δ’ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ) έτσι ώστε να υποχρεωθούν να σου απαντήσουν.
- Προτιμότερο απ΄όλα είναι να πας εσύ η ίδια (ή η αδελφή σου) στη Γραμματεία της Θεσσαλονίκης να εξηγήσεις τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους θέλεις να πάρεις μετεγγραφή και να σου πουν τι ακριβώς ισχύει. Πιστεύω ότι είναι οι πλέον αρμόδιοι να σε διαφωτίσουν.
Σου εύχομαι ολόψυχα να πετύχεις αυτό που θέλεις!
@γιαννης_00 Στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων βρίσκονται μόνο οι διοικητικές υπηρεσίες της ΑΣΚΤ.
Τα μαθήματα και τα εργαστήρια γίνονται στην Πειραιώς 256-Ρέντη στους χώρους που στεγάζονταν παλιά τα "Ελληνικά Υφαντήρια".