Αρχαία: Βοήθεια/Απορίες στο Γνωστό

Καλησπέρα. Θα ήθελα να εκτυπώσω τα ερμηνευτικά σχόλια απο όλες τις ενότητες στα αρχαία στο γνωστό. Ωστόσο, έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η σελίδα δε μου επιτρέπει να τα εκτυπώσω μαζεμένα, καθώς μ' αυτό το χαζο javascript που έχει πρέπει να κάνω κλικ σε κάθε υποενότητα για να δω τα σχόλια, το οποίο απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, που δεν τον έχω :( Υπάρχει κανείς που να τα έχει συγκεντρώσει όλα τα σχόλια σ' ενα αρχείο word για να μου τα στείλει;
Ευχαριστώ πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά στις σημειώσεις μου στο Γνωστό επικρατεί ένα χάος :(
Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος κάποιο site με καλές σημειώσεις για όλες τις ενότητες της ύλης να μου το πει, έτσι ώστε να τα εκτυπώσω. Κυρίως ενδιαφέρομαι για τα Πολιτικά.
Σας ευχαριστώ πολύ!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

https://www.study4exams.gr/anc_greek/
εχει τα παντα για τα αρχαια:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να σαι καλά!!!!

Παιδιά από που διαβάζετε μετάφραση? υπάρχει κανείς που διαβάζει από εδώ; https://www.study4exams.gr/anc_greek/

Εχετε να προτείνετε κανένα καλό βοήθημα για το γνωστό; Εχω τις σημειώσεις του φροντιστηρίου και το βιβλίο που μας δίνουν (του Μπαχαράκη), αλλά θα ήθελα και κάτι το επιπλέον, απο κάποιο άλλο βοήθημα, κυρίως για τις ερμηνευτικές ασκήσεις. Καμια ιδέα;
το μετεχμιο εχω...μπορεις βεβαια να μπεις και στο https://www.study4exams.gr/anc_greek/
:)

Παιδιά από που διαβάζετε μετάφραση? υπάρχει κανείς που διαβάζει από εδώ; https://www.study4exams.gr/anc_greek/
απο τις σημειωσεις του φροντ.αλλα και του studyforexams καλες ειναι:)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
η ελληνοεκδοτικη για τον πρωταγορα ειναι καλο βοηθημα?

ξερω οτι η ελληνοεκδοτικη ειναι καλος εκδοτικος οικος...αλλα το συγκεκριμενο δεν το ξερω...

Έχω το βοηθημα και για τον Πλατωνα και για τον Αριστοτελη, ειναι εξαιρετικα βοηθηματα , αναλυτικοτατα :whistle:

BKS0817000-1.jpg

Πάρα πολύ καλό βιβλίο και ωραία σχόλια για Αριστοτέλη Γ' Λυκείου και όχι μόνο.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΕΝΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ

Από το έργο ενός μεγιστάνα της διανόησης όπως του Αριστοτέλη δεν μπορούσε να λείπουν οι διαπιστώσεις γύρω από τα ψυχικά φαινόμενα. Στο βιβλίο αυτό σταχυολογούνται τα αρχαία κείμενα που έχουν σχέση με τα σημερινά ενδιαφέροντα στην ψυχική υγεία, από τις πραγματείες του φιλόσοφου: Περί ψυχής, Περί μνήμης, Περί ύπνου και Περί ενυπνίων. Γίνεται σχολιασμός των προβληματισμών που θέτει ο Αριστοτέλης και η σύγκριση που απ' εκεί προκύπτει προς τις σημερινές γνώσεις της ψυχιατρικής και ψυχανάλυσης αποκαλύπτει σημαντικές διαπιστώσεις.

https://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0817000

Τελικά ο Σωκράτης πιστεύει στο διδακτό της αρετής; Δεν έχω καταλάβει!
Αφού πασχίζει να αποδείξει το αντίθετο.
Αλλά θυμάμαι ότι η καθηγήτρια μας είχε πει πως πιστεύει σε αυτό.
Και σε μια ενότητα του Αριστοτέλη λέει πως ο ίδιος αποδέχεται τη Σωκρατική αντίληψη που συμφωνεί με το διδακτό της αρετής.
Τα έχω μπερδέψει! :(
Φως κανείς;;

Τελευταία επεξεργασία:
ο σωκρατης πιστευει στο διδακτο της αρετης. Απλως ολη η διανοητικη προσπαθεια εγκειται στο να εξαχθει η σωκρατικη αποψη απο τον αντιπαλο, δηλαδη απο τον πρωταγορα. Στο τελος της συζυτησης θα καταληξει ο πρωταγορας να υποστηριζει οτι η αρετη διδασκεται.. Ελπιζω να σε βοηθησα.

ο σωκρατης πιστευει στο διδακτο της αρετης. Απλως ολη η διανοητικη προσπαθεια εγκειται στο να εξαχθει η σωκρατικη αποψη απο τον αντιπαλο, δηλαδη απο τον πρωταγορα. Στο τελος της συζυτησης θα καταληξει ο πρωταγορας να υποστηριζει οτι η αρετη διδασκεται.. Ελπιζω να σε βοηθησα.

Άχου κατάλαβα. Δηλαδή το παιζε ότι δε το πιστεύει, για να κάνει τον Πρωταγόρα να του το αποδείξει. Κατάλαβα!:redface:
Ευχαριστώ!!:D

αυτό ακριβώς! :)

Παιδιά, να ρωτήσω, από πόσες πηγές διαβάζετε στο γνωστό; πχ μόνο από το βοήθημα ή και από άλλα φυλλάδια;;

βιβλιο, σημιωσεις καθηγητη. δεν χρειαζονται αλλα

ναι γιατί κι εγώ διαβάζω από το βοήθημα, από τις σημειώσεις του φροντιστηρίου, από τις σημειώσεις του σχολείου και από το ίντερνετ και έχω τρελαθεί!! :confused:

Βοήθημα και ψηφιακό βοήθημα του υπουργείου. Μη φρικάρετε και μην πήζετε στη φωτοτυπία, το 15άρι ή το 10άρι δε θα το πάρει η πιο κουλή και επιστημονική απάντηση αλλά η επαρκής. Πάντως το σαιτ του υπουργείου μη το σνομπάρετε γιατί φέτος λειτούργησε που σημαίνει αποτελεί επίσημο υλικό.

μπορει να μου απαντησει καποιος γρηγορα αν εχουμε στην ύλη εισαγωγη σελ. 113 σπηλαιο????

1η παράγραφος

Back