Αν σε μια εκδρομή ή σε ένα πάρτυ θες να τους παίξεις bach, beetoven και Mozart, και να τους ξενερώσεις όλους, τότε πήγαινε πιάνο.
Με το αρμόνιο, θα έχεις ρυθμούς, ήχους φοβερούς και όταν θα παίζεις θα είναι σαν να παίζει ολόκληρο συγκρότημα!
Σας ομολογώ ότι σαν μαθητής, αργότερα σαν φοιτητής στην παρέα αλλά και τώρα ως καθηγητής (είμαι μαθηματικός) πάντα το παίρνω στο σχολείο στις γιορτές, βάζω στους ρυθμούς κάτι ροκιες και για ήχο ηλεκτρική κιθάρα και σείεται το σχολείο!
Δεν το μετάνοιωσα!
Συμβουλή μου: ακολούθα αυτό που έκανα και εγώ: ξεκίνησα με αρμόνιο, έκανα 6 χρόνια. Πήγα πιάνο μόνο για έναν χρόνο απλά για να μάθω τις διαφορές τους. Το αρμόνιο θα το μάθεις πολύ εύκολα ενώ το πιάνο θα σε δυσκολέψει πολύ. Η διαφορά τους (επειδή ρώτησε κάποιος πιο πάνω) βρίσκεται στον ρόλο του αριστερού χεριού. Στο αρμόνιο δηλαδή το αριστερό χέρι παίζει συγχορδίες και είναι στατικό (ακινητοποιημένο...), ενώ στο πιάνο το αριστερό χέρι παίζει και αυτό μελωδία. Να στο πω πιο απλά, το πιάνο είναι σαν να προσπαθείς ταυτόχρονα και με το αριστερό και με το δεξί σου χέρι να γράψεις την ίδια στιγμή δύο διαφορετικά κείμενα!!! ενώ το αρμόνιο είναι σαν να να γράφεις ένα κείμενο μόνο με το δεξί χέρι και με το αριστερό.... να ξύνεσαι!! πιστεύω ότι έγινα κατανοητός!!
Και μην ακούς αυτά που λένε πιο πάνω:
Αν το πρόβλημά σου είναι ότι το πιάνο έχει περισσότερες κλίμακες, σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και αρμόνια με 8 οκτάβες όσες και το πιάνο.
Αν ο ήχος του πιάνου σε ξετρελαίνει, σε πληροφορώ ότι με το αρμόνιο θα έχεις γύρω στους 20 εναλλακτικούς ήχους πιάνου και όχι μονο έναν! Οι ήχοι αυτοί πλεόν χάρη στην τεχνολογία είναι ηχογραφημένοι από πραγματικά πιάνα! δεν διαφερει απολύτως σε τίποτα.