Παρακολουθησα πανω κατω την συζητηση και η αποψη μου ειναι πως δεν ξερω σε τι γαματα σχολεια πηγαινατε οι περισσοτεροι παντως στο δικο μου οι καθηγητες ηταν κατι αργοσχολοι μαλακες συνδικαλιστες (μαντεψτε σε ποιον χωρο

) που τα απογευματακια τους κανανε ιδιαιτερακια των 50 ευρω την ωρα. Στο σχολειο μαλλον για διασκεδαση ερχονταν μπαιναν χαλαρα στο μαθημα θεωρουσα ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι ολοι καναμε φροντιστηριο και στην ουσια ουτε διαγωνισματα δεν γραψαμε. Απο φιλους μου που πηγαιναν σε αλλα δημοσια σχολεια καταλαβα οτι ο γενικος κανονας ειναι αυτος που συναντησα και εγω στο δικο μου σχολειο. Απο την αλλη τα παιδια που πηγαιναν σε ιδιωτικα σχολεια της Πατρας κανανε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ιδιαιτερα/φροντιστηριο αλλα δηλωναν οτι δεχονταν και σημαντικη βοηθεια απο το σχολειο και οτι εκει οι καθηγητες εργαζονταν σωστα (κατι που ακουγεται τελειως λογικο αν αναλογιστουμε οτι οι καθηγητες στα ιδιωτικα δεν ειναι κηφηνες δημοσιοι υπαλληλοι). Απο ολα τα παραπανω βγαινουν 2 συμπερασματα
1ον) Στα περισσοτερα δημοσια σχολεια ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ επαρκης δουλεια ωστε ενα παιδι να καλυφθει μονο απο εκει 2ον) Η κουλτουρα των φροντιστηριων/ιδιαιτερων ειναι βαθια ριζωμενη στην Ελληνικη κοινωνια και δυσκολα μπορει να αποτιναχτει ακομα και αν κανανε σωστα την δουλεια τους οι καθηγητες στα σχολεια. Το σιγουρο ομως ειναι πως ειτε τα παιδια εχουν προθεση να δουλεψουν στο σχολειο ειτε δεν εχουν ο καθηγητης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ σχολειου πληρωνεται απο το κρατος ωστε να ασκει το επαγγελμα του με τον μεγιστο δυνατο ζηλο. Επομενως οφειλει να κανει σοβαρο μαθημα, να λυνει τις αποριες των μαθητων, να βαζει εργασιες στους μαθητες, να βαζει διαγωνισματα και προφανως να ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ με βαση τις επιδοσεις τους. Το αν παρακολουθουν φροντιστηριο ή οτιδηποτε αλλο δεν θα πρεπει να τον αφορα. Επισης ειναι προφανες οτι εφοσον εχουν θρονιαστει στο δημοσιο ειναι παρανομο και εντελως ανηθικο να κανουν παραλληλα ιδιαιτερα μαθηματα χωρις να κοβουν αποδειξεις. Στο κατω κατω υπαρχουν τοσοι νεοι ανεργοι που παρακαλανε και διψανε για δουλεια εστω και αν δεν εχει τις τρομερες απολαβες. Αμα οι ιδιαιτεραδες-καθηγητες τα βγαζουν μια χαρα περα ας μην καπαρωνουν και την θεσουλα στο δημοσιο που πλεον ειναι περιζητητη.