smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 572 μηνύματα.

εμείς φέτος έχουμε εργαστήρια στο δεύτεροΕμείς κάναμε πρακτική και 4 εργαστήρια (με υποχρεωτικές παρουσίες) απ το πρώτο έτος![]()
Ilikntas
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ilikntas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ και μας γράφει από Δράμα (Δράμα). Έχει γράψει 95 μηνύματα.

Δεν είχατε εργαστήρια στη μεθοδολογία εκπαιδευτικής έρευνας ; Ο οδηγός σπουδών σας διαφέρει απ το δικό μας σε μεγάλο βαθμόεμείς φέτος έχουμε εργαστήρια στο δεύτερο
smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 572 μηνύματα.

Όχι δεν είχαμε, μου φάνηκε κάπως βαρετό το μάθημα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Τα είχα δει όλα τα προγράμματα σπουδών γιατί ούτως ή άλλως θα έφευγα από το νησί μου ,που δεν έχει παιδαγωγικά, οπότε δεν ήξερα σε ποιό πανεπιστήμιο θα πήγαινα.Δεν είχατε εργαστήρια στη μεθοδολογία εκπαιδευτικής έρευνας ; Ο οδηγός σπουδών σας διαφέρει απ το δικό μας σε μεγάλο βαθμό
Ilikntas
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ilikntas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ και μας γράφει από Δράμα (Δράμα). Έχει γράψει 95 μηνύματα.

Συμφωνώ φουλ. Εγώ επίσης θεώρησα βαρετή τη διαπολιτισμικη εκπαίδευση και τη κοινωνιολογία της εκπαίδευσης.(που τις είχαμε στο πρώτο έτος)Όχι δεν είχαμε, μου φάνηκε κάπως βαρετό το μάθημα σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Εγώ προσωπικά ήθελα μόνο το τμήμα του απθ. Αμα δεν περνούσα εδώ, θα πήγαινα στο φιλοσοφικό-παιδαγωγικο.Τα είχα δει όλα τα προγράμματα σπουδών γιατί ούτως ή άλλως θα έφευγα από το νησί μου ,που δεν έχει παιδαγωγικά, οπότε δεν ήξερα σε ποιό πανεπιστήμιο θα πήγαινα.
smarw
Δραστήριο μέλος

Εμείς αυτά τα έχουμε σε επόμενα έτηΣυμφωνώ φουλ. Εγώ επίσης θεώρησα βαρετή τη διαπολιτισμικη εκπαίδευση και τη κοινωνιολογία της εκπαίδευσης.(που τις είχαμε στο πρώτο έτος)
Εγώ τα δήλωσα όλα , το απθ δεύτερο.Εντωμεταξύ πέρυσι είχε ακριβώς την ίδια βάση το εκπα και το απθΣυμφωνώ φουλ. Εγώ επίσης θεώρησα βαρετή τη διαπολιτισμικη εκπαίδευση και τη κοινωνιολογία της εκπαίδευσης.(που τις είχαμε στο πρώτο έτος)
Εγώ προσωπικά ήθελα μόνο το τμήμα του απθ. Αμα δεν περνούσα εδώ, θα πήγαινα στο φιλοσοφικό-παιδαγωγικο.
Ilikntas
Νεοφερμένο μέλος

Την διαπολιτισμικη εγω την βαρέθηκα εξαιτίας του καθηγητή και του βιβλίου που πήραμε, ενώ την κοινωνιολογία λόγω του περιοχομενου (Η καθηγήτρια ήταν αρκετά καλή και μεταδοτική)Εμείς αυτά τα έχουμε σε επόμενα έτη
Και φέτος ανεβήκατε 150 μορια ενώ εμείς 150 μόρια κάτωΕντωμεταξύ πέρυσι είχε ακριβώς την ίδια βάση το εκπα και το απθ

smarw
Δραστήριο μέλος

Ξεκάθαρα λόγω του πληθυσμού της Αθήνας, το απθ είναι εξαιρετικό πανεπιστήμιο. Από το νησί μου και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι στην ίδια απόσταση , απλά για Αθήνα έχει πολύ πιο συχνά δρομολόγια γι αυτο και τη διάλεξαΚαι φέτος ανεβήκατε 150 μορια ενώ εμείς 150 μόρια κάτω![]()
Ilikntas
Νεοφερμένο μέλος

Καλα έκανες και επέλεξες το εκπα. Εδώ στην Θεσσαλονίκη τα δρομολόγια είναι ΚΆΚΙΣΤΑ. Εγώ που μένω στη Τούμπα και παίρνω το 14, κάθε φορά μου έρχεται να κλάψω ειλικρινά.(Όταν παίζει ο ΠΑΟΚ δεν πάω καν) Και όλα αυτά για να πάω σε μια λυόμενη αίθουσα όπου και εκεί είναι αντίστοιχα ασφυκτικά (Γενικότερα το δικό μας παιδαγωγικο προωθεί ένα κτήριο, τον Πύργο, όπου εκεί γίνεται στη καλύτερη μόνο 1 μαθήμα απ τα 5 μαθήματα του κάθε εξαμήνου)Ξεκάθαρα λόγω του πληθυσμού της Αθήνας, το απθ είναι εξαιρετικό πανεπιστήμιο. Από το νησί μου και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι στην ίδια απόσταση , απλά για Αθήνα έχει πολύ πιο συχνά δρομολόγια γι αυτο και τη διάλεξα
Επίσης στην Αθήνα θα μπορείς να γίνεις αναπληρώτρια όταν τελειώσεις τελείως με όλες τις σπουδές σου και να είσαι σταθερή, γιατι αμα δεν κάνω λάθος έχει κάποιες θέσεις, ενώ εδώ στη Θεσσαλονίκη όχι...
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 6.126 μηνύματα.

σε σχεση με πολυτεχνεια και φυσικομαθηματικα τι ειστε ρε παιδια? Συγνωμη κιολας.Είπαμε παιδιά είναι εύκολο το τμήμα αλλά δεν είμαστε τουρίστες
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Μιλαμε για ατομα που εργαονται για το νεο αιφον , τα μπουκαλια το σκ , τις γνωριμιες που ισως προκυψουν μπας και τον βρεξουν και καθε τελος του μηνα βαζει ενοικιο και ΔΕΗ ο μπαμπας.Πλέον πρέπει να αγκαλιάσουμε τον νιτσεϊκό μηδενισμό. Μην ανησυχείτε, μετά τη σχολή θα δουλεύετε όλη σας τη ζωή για να μη μπορείτε να ζείτε μόνοι σας (δυστοπικός κόσμος 2.0). Οπότε μαγκιά τους όσοι το ζουν μέχρι τέλους και εργάζονται για να βγάζουν τα γούστα τους χωρίς να τα παίρνουν από δικούς τους.
Άλλωστε ακόμα και αν πάρουμε ως δεδομένο το american dream (δούλευε σκληρά και ΚΑΠΟΤΕ θα γλείψεις και εσύ λίγο από το κόκαλο) τότε και επιτυχημένος να γίνεις στα 40 σου έχοντας αφιερώσει τη ζωή σου στους στόχους σου θα σε γυρίσουν μπούμερανγκ ανασφάλειες που δεν έζησες τα νιάτα σου και θα καταλήξεις άλλος ένας μεσήλικας που τρέχει και χτυπιέται στα club για να ζήσει.
![]()
Και σορρυ κιολας αλλα η μεγαλυτερη μαγκια ειναι να τα εχεις ολα ετοιμα και να εισαι εισοδηματιας .

redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.

Οχι γιατι αν σπουδαζεις ημμυ που ειναι 5ετης σχολη μαθαινεις αλλα και εχεις χρονο να ασχοληθεις με πληροφορικη απειρα. Βαλε μαθηματα προγραμματισμου κλπ στο 5ετες πτυχιο του ημμυ εισαι ετοιμος για βιομηχανια σαν προγραμματιστης η data scientist κλπ. Οσο για τον τομεα του μηχανικου το ιδιο θα ελεγα πως ισχυει.Νομίζω ότι και οι πτυχιούχοι ΗΜΜΥ έχουν μια κρίση επαγγέλματος λόγω των υποειδικεύσεων ως προς τις οποίες άλλα πτυχία είναι περισσότερο και καλύτερα στοχευμένα. Στο επαγγελματικό τοπίο της πληροφορικής και ηλεκτρικής ενέργειας υπάρχουν και άλλες ειδικότητες που ενδεχόμενα να είναι πιο ευέλικτοι.
smarw
Δραστήριο μέλος

Καλά κι εμείς από κτήριο σε κτήριο είμαστε στην Αθήνα. Ναι γενικά στη Βόρεια Ελλάδα ξέρω ότι δεν έχει κενά, από τότε που ήμουν δημοτικό είχαμε δασκάλους από Σέρρες, Θεσσαλονική κτλΚαλα έκανες και επέλεξες το εκπα. Εδώ στην Θεσσαλονίκη τα δρομολόγια είναι ΚΆΚΙΣΤΑ. Εγώ που μένω στη Τούμπα και παίρνω το 14, κάθε φορά μου έρχεται να κλάψω ειλικρινά.(Όταν παίζει ο ΠΑΟΚ δεν πάω καν) Και όλα αυτά για να πάω σε μια λυόμενη αίθουσα όπου και εκεί είναι αντίστοιχα ασφυκτικά (Γενικότερα το δικό μας παιδαγωγικο προωθεί ένα κτήριο, τον Πύργο, όπου εκεί γίνεται στη καλύτερη μόνο 1 μαθήμα απ τα 5 μαθήματα του κάθε εξαμήνου)
Επίσης στην Αθήνα θα μπορείς να γίνεις αναπληρώτρια όταν τελειώσεις τελείως με όλες τις σπουδές σου και να είσαι σταθερή, γιατι αμα δεν κάνω λάθος έχει κάποιες θέσεις, ενώ εδώ στη Θεσσαλονίκη όχι...
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.609 μηνύματα.

Οι περισσοτεροι λογιστες καταληγουν γιατι ειναι η πιο ευκολη κ αμεση λυση. Γενικα υπαρχουν τροποι να ξεφυγεις αλλα θελει μεταπτυχιακο & γνωριμίεςΑπο οικονομικα γενικα για λογιστης πας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν υπάρχει αμερικαν ντριμ εδωΆλλωστε ακόμα και αν πάρουμε ως δεδομένο το american dream (δούλευε σκληρά και ΚΑΠΟΤΕ θα γλείψεις και εσύ λίγο από το κόκαλο)
Φίλοι μου γιατροί, νομικοι, χημικοί, και ούτω καθεξής, έχουν μετριοκακους μισθούς, με αθλιες εργασιακές συνθήκες για τον κλάδο τους.
Ο,τι επιλογή και να κάνεις σε αυτή τη χώρα, αν δεν είσαι από τζάκι, λεφτά, ή δεν έχεις βύσμα, το ταβάνι σου είναι πολύ πολύ χαμηλά.
Κλημεντίνη
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.708 μηνύματα.

Γενικά, για όλα τα πράγματα υπάρχουν κάποιες πιο «ιδανικές» ηλικίες. Καλύτερα η πρώτη σου δουλειά να είναι στα 20 παρά στα 30· όπως και βιολογικά, όσο κι αν θέλουμε να το ωραιοποιήσουμε, τα 40+ δεν είναι η ιδανική ηλικία για παιδί. Από εκεί και πέρα όμως, ποιος ορίζει τι είναι «φυσιολογικό» και τι όχι; Ο καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς και τη δική του πορεία σε αυτή τη ζωή.
Προσωπικά, λόγω δεύτερου πτυχίου, σταθερή full time δουλειά στο αντικείμενο μου βρήκα στα late twenties. Μέχρι τότε ήταν μόνο part time και σεζόν. Τι να κάνουμε; Έτσι τα έφερε η ζωή.
Τώρα, τα σχόλια περί «ανεξαρτησίας» κάποιων, επειδή δουλεύουν σερβις και αγοράζουν το τελευταίο iPhone, είναι το παράδοξο της σημερινής Ελλάδας. Καλό είναι να δουλεύει κανείς, αλλά δεν γίνεσαι ακριβώς ανεξάρτητος όταν όλα τα βασικά είναι πληρωμένα από τους γονείς και η δουλειά υπάρχει μόνο για να βγάζεις τα γούστα σου.
Κάποτε τα παιδιά δούλευαν για να καταφέρουν να σπουδάσουν, να βοηθήσουν τους γονείς τους και για λίγα προσωπικά έξοδα, ώστε να μη χρειάζεται να ζητούν π.χ. χρήματα για κάποιο ταξίδι. Πλέον, οι στόχοι έχουν γίνει καθαρά υλικοί. Καλύτερα να ζεις με λιγότερα και να βγεις μια ώρα αρχύτερα σε δουλειά σχετική με το αντικείμενό σου, παρά να δουλεύεις 8ωρο μόνο και μόνο για να έχεις ένα 800άρι στην τσέπη κάθε μήνα για προσωπικά έξοδα.
Προσωπικά, λόγω δεύτερου πτυχίου, σταθερή full time δουλειά στο αντικείμενο μου βρήκα στα late twenties. Μέχρι τότε ήταν μόνο part time και σεζόν. Τι να κάνουμε; Έτσι τα έφερε η ζωή.
Τώρα, τα σχόλια περί «ανεξαρτησίας» κάποιων, επειδή δουλεύουν σερβις και αγοράζουν το τελευταίο iPhone, είναι το παράδοξο της σημερινής Ελλάδας. Καλό είναι να δουλεύει κανείς, αλλά δεν γίνεσαι ακριβώς ανεξάρτητος όταν όλα τα βασικά είναι πληρωμένα από τους γονείς και η δουλειά υπάρχει μόνο για να βγάζεις τα γούστα σου.
Κάποτε τα παιδιά δούλευαν για να καταφέρουν να σπουδάσουν, να βοηθήσουν τους γονείς τους και για λίγα προσωπικά έξοδα, ώστε να μη χρειάζεται να ζητούν π.χ. χρήματα για κάποιο ταξίδι. Πλέον, οι στόχοι έχουν γίνει καθαρά υλικοί. Καλύτερα να ζεις με λιγότερα και να βγεις μια ώρα αρχύτερα σε δουλειά σχετική με το αντικείμενό σου, παρά να δουλεύεις 8ωρο μόνο και μόνο για να έχεις ένα 800άρι στην τσέπη κάθε μήνα για προσωπικά έξοδα.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.858 μηνύματα.

Πάντως μου έκανε εντύπωση με πόσο μίσος κάποια σχόλια στο διαδίκτυο παροτρύνουν κόσμο να πάνε στο εξωτερικό, με αντίλογο ότι όποιος μένει στην Ελλάδα ή αποφασίζει να γυρίσει είναι αποτυχημένος, τεμπέλης ή βολεμένος από τους γονείς. Γιατί υπάρχει αυτή η κακία και η αγένεια να ομαδοποιείται ο κόσμος επειδή κάποιοι καλώς ή κακώς το έπραξαν; Ο καθένας θα πρέπει να δίνει λογαριασμό για την ζωή του και τις επιλογές του; Τι πιστεύετε;
Παραθέτω εδώ την σκέψη μου επειδή σχετίζεται με το θέμα της επαγγελματικής αφετηρίας και της καριέρας που όλοι οι άνθρωποι πλέον ψάχνουν να κάνουν. Ξέρουμε όλοι ότι η χώρα μας έχει προβλήματα και το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι οι βορειοευρωπαϊκές χώρες στα παλιά χρόνια δεν άφησαν τη χώρα μας να τραβήξει την πορεία της ως φυσιολογικό ανεξάρτητο κράτος. Οπότε είτε με προβληματικούς γείτονες (π.χ. Αλβανία, Βουλγαρία) είτε με εσωτερική αστάθεια, η χώρα έμεινε πίσω. Κυρίως έμεινε πίσω σε επίπεδο αισθητικής, δημόσιου βίου και αυτού που λέμε, ως πολιτικό πολιτισμό της καθημερινής ζωής επειδή ποτέ η χώρα μας δεν έγινε κοσμοπολίτικο κέντρο με λαούς άλλων εθνών να έρθουν, να ζήσουν και να αφήσουν εδώ την κουλτούρα τους. Υπάρχει μια απόσταση: οι Έλληνες θέλουν να νιώθουν ότι στην Ελλάδα ζουν μόνο Έλληνες και όχι για παράδειγμα: Ολλανδοί, Γερμανοί, Φινλανδοί, κτλ. Επειδή όμως αυτό δεν αλλάζει για το διάστημα που εμείς τυγχάνει να ζούμε και κάποια πράγματα δεν είναι επιλογές μας (π.χ. δεν το επέλεξα να γεννηθώ και να ζήσω στην χρονική περίοδο αυτή) γιατί θα πρέπει να κατακρίνουμε με άσχημο τρόπο όσους δεν θέλουν να ζήσουν στο εξωτερικό; Το εξωτερικό δεν είναι μόνο ο μισθός. Υπάρχουν και πολλά άλλα ζητήματα που ο κάθε άνθρωπος τα μετράει διαφορετικά.
Παραθέτω εδώ την σκέψη μου επειδή σχετίζεται με το θέμα της επαγγελματικής αφετηρίας και της καριέρας που όλοι οι άνθρωποι πλέον ψάχνουν να κάνουν. Ξέρουμε όλοι ότι η χώρα μας έχει προβλήματα και το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι οι βορειοευρωπαϊκές χώρες στα παλιά χρόνια δεν άφησαν τη χώρα μας να τραβήξει την πορεία της ως φυσιολογικό ανεξάρτητο κράτος. Οπότε είτε με προβληματικούς γείτονες (π.χ. Αλβανία, Βουλγαρία) είτε με εσωτερική αστάθεια, η χώρα έμεινε πίσω. Κυρίως έμεινε πίσω σε επίπεδο αισθητικής, δημόσιου βίου και αυτού που λέμε, ως πολιτικό πολιτισμό της καθημερινής ζωής επειδή ποτέ η χώρα μας δεν έγινε κοσμοπολίτικο κέντρο με λαούς άλλων εθνών να έρθουν, να ζήσουν και να αφήσουν εδώ την κουλτούρα τους. Υπάρχει μια απόσταση: οι Έλληνες θέλουν να νιώθουν ότι στην Ελλάδα ζουν μόνο Έλληνες και όχι για παράδειγμα: Ολλανδοί, Γερμανοί, Φινλανδοί, κτλ. Επειδή όμως αυτό δεν αλλάζει για το διάστημα που εμείς τυγχάνει να ζούμε και κάποια πράγματα δεν είναι επιλογές μας (π.χ. δεν το επέλεξα να γεννηθώ και να ζήσω στην χρονική περίοδο αυτή) γιατί θα πρέπει να κατακρίνουμε με άσχημο τρόπο όσους δεν θέλουν να ζήσουν στο εξωτερικό; Το εξωτερικό δεν είναι μόνο ο μισθός. Υπάρχουν και πολλά άλλα ζητήματα που ο κάθε άνθρωπος τα μετράει διαφορετικά.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.609 μηνύματα.

Γιατι 9/10 ετσι ειναι. Όπως ειπα και πιο πάνω "Ο,τι επιλογή και να κάνεις σε αυτή τη χώρα, αν δεν είσαι από τζάκι, λεφτά, ή δεν έχεις βύσμα, το ταβάνι σου είναι πολύ πολύ χαμηλά"με αντίλογο ότι όποιος μένει στην Ελλάδα ή αποφασίζει να γυρίσει είναι αποτυχημένος, τεμπέλης ή βολεμένος από τους γονείς.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.858 μηνύματα.

Nαι αλλά αυτό έχει μια διαφορά από το να σου "επιβάλλουν" ότι πρέπει να μεταναστεύσεις για να αξίζεις ή ότι θεωρείσαι αναγκαστικά κοπρίτης, τελειωμένος, βύσμα, βολεμένος, μαμάκιας, επειδή δεν μεταναστεύεις. Έχουμε φτάσει σε μια παράνοια όπου 2-3 μιλούν για τα ωραία του εξωτερικού και από κάτω κόσμος ρίχνει βρισιές μέχρι κατάρες γιατί ο καθένας έχει μια δική του ζωή. Σέβομαι την επιθυμία να πάει κάποιος όπου θέλει να ζήσει: ακόμη και στην Αλάσκα. Όμως το θεωρώ προσβλητικό να με παίρνει η μπάλα με τους παραπάνω χαρακτηρισμούς και μένα επειδή ζω στο σπίτι μου, στην χώρα μου, στην πατρίδα μου.
Αχ καημένε Γιώργο να ξέρες τι ωραία τηλέφωνα κάνουν και οι Γερμανοί για τα παιδιά τους σε μόνιμες θέσεις στο δημόσιο με καλό TVöD και εσύ ο άγνωστος πολίτης της περιοχής πήγαινε με το βιογραφικό και τις δεξιότητες στο χέρι. Η κοινωνία στην καθημερινή της μορφή είναι ίδια ασχέτως χώρας και κουλτούρας. Οι άνθρωποι είναι το ίδιο: ειδικά σε κοινωνίες με μεγαλύτερο βαθμό απρόσωπης σχέσης και μεγαλύτερης τυπολατρείας, τα αίσχη είναι μεγαλύτερα πίσω από κλειστές πόρτες και μηνύματα στο κινητό ενώ μπροστά σου, χαμογελάνε και σου λένε για τον ωραίο ήλιο της Ελλάδας. Αυτό που φαντάζει ως ένα οργανωμένο σύστημα ζωής στην Ολλανδία, Γερμανία κτλ, είναι ακριβώς η βιτρίνα. Επειδή είσαι ο ξένος δεν μπορείς να δεις την πραγματικότητα γιατί έρχεσαι με μια άλλη πραγματικότητα, αυτή της Ελλάδας, του Μεξικού, της Αλβανίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας κτλ, και προσπαθείς να είσαι 2χ φορές συνεπής για να μην υποστείς τις κυρώσεις που ένας ντόπιος είναι απλά κουλ, στη χώρα του. Ο Ολλανδός είναι στο σπίτι του. Εσύ πας στο δικό του: δεν σε κάλεσε.
Αχ καημένε Γιώργο να ξέρες τι ωραία τηλέφωνα κάνουν και οι Γερμανοί για τα παιδιά τους σε μόνιμες θέσεις στο δημόσιο με καλό TVöD και εσύ ο άγνωστος πολίτης της περιοχής πήγαινε με το βιογραφικό και τις δεξιότητες στο χέρι. Η κοινωνία στην καθημερινή της μορφή είναι ίδια ασχέτως χώρας και κουλτούρας. Οι άνθρωποι είναι το ίδιο: ειδικά σε κοινωνίες με μεγαλύτερο βαθμό απρόσωπης σχέσης και μεγαλύτερης τυπολατρείας, τα αίσχη είναι μεγαλύτερα πίσω από κλειστές πόρτες και μηνύματα στο κινητό ενώ μπροστά σου, χαμογελάνε και σου λένε για τον ωραίο ήλιο της Ελλάδας. Αυτό που φαντάζει ως ένα οργανωμένο σύστημα ζωής στην Ολλανδία, Γερμανία κτλ, είναι ακριβώς η βιτρίνα. Επειδή είσαι ο ξένος δεν μπορείς να δεις την πραγματικότητα γιατί έρχεσαι με μια άλλη πραγματικότητα, αυτή της Ελλάδας, του Μεξικού, της Αλβανίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας κτλ, και προσπαθείς να είσαι 2χ φορές συνεπής για να μην υποστείς τις κυρώσεις που ένας ντόπιος είναι απλά κουλ, στη χώρα του. Ο Ολλανδός είναι στο σπίτι του. Εσύ πας στο δικό του: δεν σε κάλεσε.

redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.

Εντωμεταξυ λεμε για εξωτερικο αλλα κανενας δεν λεει το ποσο δυσκολο ειναι να πας πλεον. 1ον αμερικη ειδικα το να πας χωρις σπουδες ειναι απιθανο οποτε μιλαμε για phd η μεταπτυχιακο αν εχεις καμια 100αρα χιλιαρικα και αν βρεις δουλεια μετα. Αρα μενει ευρωπη. Αγγλια με το brexit εξισου πανδυσκολο και σχεδον απιθανο να παρεις βιζα. Οποτε μενει μονο εε που δεν μιλανε ουσιαστικα πουθενα αγγλικα περα απο ιρλανδια που ειναι πολυ κακη χωρα με στεγαστικη κριση. Γερμανια ειναι καπως καλα αλλα αμα βρεις δουλεια και εκει επισης στεγαστικη κριση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 3 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 121 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Kafkinos
- trifasikodiavasma
- iew
- Natsuko
- SKG
- charmander
- redpointer
- Leo komm
- ang12_012
- giorgos5002
- giannhs2001
- Lathy
- mikrosamiamidi
- Κλημεντίνη
- katia.m
- Unboxholics
- Corfu kitty
- gaidouri
- sakplat
- Drscientist
- aris65
- hello1234
- GeorgePap2003
- Hased Babis
- Msp1
- Entropy24
- tsiobieman
- MariaApo
- Nosokomos
- Scandal
- Searching
- sophieee
- mimis
- Nala
- pasxalitsaki
- Wonderkid
- Mixalis!
- abyssiniancat
- Dion G.
- Ryuzaki
- psychoticwaltz
- Sotiris 12
- GeorgeTheBoss
- thenutritionist
- Marios2004!
- Pyotr_Krasnov
- Helen06
- FNC_Sophia
- Paragontas7000
- Martheos
- jYanniss
- aggelosst9
- Magigi
- XRY
- Atrlef
- panosT436
- Vera
- Giorgkalo
- Rene2004
- andreouk
- Geraldsaga
- Xryssa
- E.Z
- fockos
- Reader
- P.Dam.
- nucomer
- Debugging_Demon
- GIANCHRIS
- Huener
- pannnos1992
- elinamav
- Arvacon
- Jauahahwiwisjs
- shuuu
- antonis97
- userguest
- friesnchocolate
- Dr. Gl. Luminous
- thewitcher
- acc/fin04
- bigguy
- Schlimazel
- mariarina
- foxypup
- st.krf
- Than003
- Basilis0
- giorgos8907
- Ilias__
- Obi-Wan Kenobi
- Εριφύλη
- waakaq
- tzoulio
- jellojina
- Kate1914
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.