Μάλλον αργοπεθαίνει. Όταν ήμουν δημοτικό προς γυμνάσιο πολλοί γονείς μας έστελναν σε φροντιστήρια εκμάθησης Η/Υ, είχε πλάκα, βοηθούσε και στο να κάνεις σωστά τα πρώτα σου βήματα. Τώρα που το βλέπω όμως ξανά, βρίσκω κάπως υπερβολικά τα χρήματα και το χρόνο που πρέπει να ξοδέψει κάποιος για να μάθει δυο σουίτες και ένα λειτουργικό συγκεκριμένης εταιρείας, άντε και το να σερφάρει. Δεν ξέρω αν είχες μέχρι τώρα και πελάτες ενήλικες οι οποίοι έρχονταν είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους στο φροντιστήριο σου. Πλέον όλοι κουτσά στραβά ξέρουν τα στοιχειώδη στο χειρισμό ενός Η/Υ. Ίσως γι'αυτό να μην είναι διαθετιμένοι να πληρώσουν τόσα πολλά. Σκέψου επίσης από τη στιγμή που όλα αυτά τα πιστοποιητικά έχουν ημερομηνία λήξης, οτι πολλοί το βλέπουν καχύποπτα, "γιατί να κάνω μαθήματα (π.χ. στο παιδί μου) από τώρα και σε 5-6 χρόνια αυτά να είναι ξεπερασμένα και να μη μετράνε;"
Τέλος για τις υπολοιπες τεχνολογίες και γλώσσες που παρέθεσες το βρίσκω λογικό το να μην είχες πελατεία. Αυτοί που ενδιαφέρονται συνήθως το ψάχνουν και μόνοι τους,πλέον από τρομακτικά μικρές ηλικίες. Ασε που αν σκεφτείς ιδιωτική εκπαίδευση για εκμάθηση Η/Υ μάλλον σε ΙΕΚ θα πάει το μυαλό σου, όχι σε φροντιστήρια που πιστοποιούν το ECDL.
Λίγο μπερδεμένες οι σκέψεις μου, ίσως να μην προσφέρω και πολλές απαντήσεις στο ερώτημά σου, αλλά μάλλον η απάντηση είναι καταφατική στην ερώτηση του τόπικ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.