Ακριβώς αυτό.
Μας λένε ότι είσαι ο καλύτερος, είσαι υπόδειγμα συμπεριφοράς, καλός μαθητής και το απουσιολόγιο αυτό είναι η επιβράβευση των κόπων σου. Κουραφέξελα. Πραγματικά οι καθηγητές και τ' άτομα που πιστεύουν ότι το να είσαι απουσιολόγος είναι ηθική επιβράβευση, να το πάρουν αυτοί και να το βάλουν εκεί που ξέρουν. Εγώ δεν έχω καμία υποχρέωση να κάθομαι να μετράω τα κεφάλια μέσα στην τάξη, να καταγράφω αυτούς που λείπουν και να τρέχω κάθε πρωί στο διευθυντή να δώσω αναφορά. ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, όχι υπάλληλοι. Αναλαμβάνουμε μια ευθύνη μόνο και μόνο για να τα ξύνει ο εκάστοτε διευθυντής και οι καθηγητές και να μην έχουν την ευθύνη να εποπτεύουν τα παιδιά. Sorry που θα το πω, αλλά αυτός που σκέφτηκε να βάλει ένα παιδί να εποπτεύει ένα άλλο είναι και πολύ μεγάλος μα****ς
Οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν ως αγγαρεία, γι'αυτό δεν είναι και τόσο επιθυμητό. Πράγματι, τι ηθική αξία ΄μπορεί να υπάρχει και τι επιβράβευση μπορεί να ΄δίνεται στο μαθητή, τη στιγμή που είναι υποχρεωμένος να βάζει τις απουσίες, και να αντιμετωπίζει την γκρίνια του καθηγητή, αν αυτές δε μπουν σωστά, αν μουτζουρωθεί λίγο το απουσιολόγιο, αν αν αν...
Γκρίνια και από τις δύο πλευρές... Και τους μαθητές που φεύγουν και σου ζητάνε τα ρέστα αν τους βάλεις απουσία, γκρίνια από τους καθηγητές για τους λόγους που ανέφερα...
Ας αναλάβει ο κάθενας τις ευθύνες του. Δεν είναι σωστό να αναλαμβάνει ο φερόμενος ως ηθικός μαθητής, το ρόλο του επόπτη, αλλά αφού θα το κάνει κάποιος μαθητής, τότε ας γίνει σωστά η δουλειά.
Και ας κοπούν αυτές οι βλακείες με τα "προσήλθε" κλπ... Τι σημασία έχει? Είναι περισσότερο μπέρδεμα, κατά τη γνώμη μου, και το φταίξιμο ρίχνεται στους καθηγητές που θέλουν να το παίξουν επιεικείς.
Το ότι οι καθηγητές τα ξύνουν, αφού απαλλάσσονται από αυτή την αγγαρεία, είναι προφανές. Αλλά, αφού έχουν ερθει έτσι τα πράγματα, ας αναλάβει ο κάθενας τις ευθύνες του.