Primary Care
Νεοφερμένο μέλος
Ο Primary Care αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 119 μηνύματα.

Να κυνηγήσεις το όνειρο σου . Να πας Ρουμανία ή όπου αλλού αποφασίσεις .Γεια σασ , είμαι αποφοοιτοσ λυκείου και φοιτήτρια του τμήματος βιοτεχνολογίας Αθήνας , αποφάσισα να ξανά δώσω πανελλαδικές εξετάσεις γιατί πρώτη μου επιλογή είναι η ιατρική , παρόλα αυτά λόγω μη ικανότητασ διαχείρισης του άγχους μου ,αν και δεν έχουν βγει ακόμα οι απαντήσεις, έχω συγκενρωσει περίπου ίδια Μόρια με πέρσι με αποτέλεσμα να πιάνω μαξ βιολογία Θεσσαλονίκης .Έχω απογοητευτεί παρά πολύ και οι πανελλήνιεσ με έχουν τσακίσει .Εξακολλουθει να μου μένει μέσα μου ο καημός για την ιατρική αν και η βιολογία αποτελούσε την δεύτερη επιλογή μου .Έχω την δυνατότητα να φύγω Ρουμανία (έχω σπίτι και οι γονείς μου μπορούν να με στείλουν)αλλά δεν νιώθω καθόλου καλά μς το να φύγω από την πόλη μου να αφής το αγόρι και την οικογένεια μου .Από την άλλη αν δεν το κάνω είναι σαν να παρατάω το όνειρο μου . Αν αφήσουμε αυτή την επιλογή σε μια άκρη μου μένουνε δυο τμήματα βιολογίας , η βιοτεχνολογία αποτελούσε την δεύτερη επιλογή μου και την προτιμώ από αλλά τμήματα βιολογίας αλλά νιώθω ότι αν μείνω στηννσχολη αυτή θα με κυνηγάει το ότι ξανά έδωσα πανελλήνιες και ήταν αλήθεια εφιάλτης γιατί θα το θυμάμαι συνεχώς .Δεν ξέρω καθόλου τι να κάνω και σίγουρα δεν μπορεί να μου βρει κάποιος λύση αλλά θα ήθελα να ακούσω μια άποψη κάποιου που το βλέπει ψύχραιμα και είναι έξω από αυτό . να πάω στην βιοτεχνολογία που δίνει μεταπτυχιακό και να σκεφτώ αργότερα για κατατκτηριδ ή για εξωτερικό , να πάω σε κάποιο τμήμα βιολογίας και να έχω πάλι στις κατατκτηριεσ στο πίσω μέρος του μυαλού μου ή να επιδιώξω να φύγω έξω
vanessa99
Δραστήριο μέλος
Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 575 μηνύματα.

Καλησπέρα, μήπως γνωρίζεις περισσότερα για την Ολλανδία; Τι χρειάζεται;εχω ξαναγράψει οτι η πιο worth it επιλογή ειναι Ολλανδία, 2 χιλιαρικα το ετος , μαθαίνεις γλώσσα που ειναι φουλ χρησιμη, εντάσσεται σε σε εξαιρετική αγορα εργασιας κ εχεις ολη την Ευρώπη στα ποδια σου....επολογες τυπου Ρουμανία Βουλγαρία ακούγονται πιο πολυ γτ ειναι πλεον το γνωστό σε ολους μονοπάτι. Ας σκεφτει καλα ομως οποίος θελει να ασχοληθεί με την καταρα της ιατρικης. Προχθές πηγα νοσοκομείο να μιλήσω με εναν καθηγητή κ βλεπω φοιτητες 2-3 ετος χαρούμενοι να βγαζουν φωτο με στηθοσκοπια κ στο background να σέρνονται ειδικευόμενοι που μαλλον μολις ειχαν σχολασει ..... σουρεαλλ
allall1
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 810 μηνύματα.

υπαρχουν φροντιστηρια τα οποια σε προετοιμαζουν για τις αστειες ( σε σχεση με κατατακτήριες) εξετασεις εισαγωγης τους κ μπορεις να μιλησεις με αυτα αν τα αναζητησεις web, ψαξε κ γιουτουμπ να δεις τι παιζει Μάαστριχ για παραδειγμα. Να ξερεις οτι τα 2-3 πρωτα χρονια ειναι αγγλικα κ μετά ξεκινάει το αγγουρι που αρκετοι τα παρατανε καθως ολα ειναι στα ολλανδικα .... οποτε ναι μεν ιζι να μπεις αλλα εχει αρκετσ μεγαλο ποσοστο drop out απο 3ο ετος κ μετα.... μπορεις να εργαζεσαι ως φοιτήτρια μεχρι 25 ωρες/ βδομαδα νμζω κ να πληρωνεις τα διδακτρα σ απο κει.Καλησπέρα, μήπως γνωρίζεις περισσότερα για την Ολλανδία; Τι χρειάζεται;
Υπάρχουν κ οι σκανδιναβικές χωρες που επίσης έχουν χαμηλά διδακτρα κ απο ομάδα ειδικευόμενων βλεπω ότι αρκετοί ψάχνουν πληροφοριες να κανουν ειδικοτητα εκει που σήμαινε οτι θα πρπ να μαθουν κ την πανδυσκολη γλώσσα απ το μηδεν ..... για αυτό λεω να αποφυγετε τα αγγλόφωνα πρόγραμμα Ρουμανίας κτλ γτ υπαρχει μεγαλη πιθανότητα να θελετε μετα να εργαστείτε καμια ολλανδια - Σουηδία κ έτσι θα είστε ηδη ενταγμένοι στο σύστημα .... βεβαια ειναι πιο δυσκολα
Primary Care
Νεοφερμένο μέλος
Ο Primary Care αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 119 μηνύματα.

Τα αγγλόφωνα προγράμματα Ιατρικής στην Ολλανδία σύντομα θα είναι παρελθόν.
Βασιλης1234
Νεοφερμένο μέλος
Ο Βασιλης1234 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 68 μηνύματα.

Να πας στα ΤΕΠ του κοντινοτερου νοσοκομειο σου σαν παρατηρητης να δεις πως εινα η ιατρικη καθε μερα πραξη. Εγω αυτο δεν το εκανα οταν επρεπε να το κανω και τωρα ευχομαι να μην ειχα αλλαξει ποτε τη σχολη που περασα την πρωτη φορα η οποια ειναι ακριβως αυτη στο γεωπονικο στην οποια βρισκεσαι αυτη τη στιγμη. Δεν σημαινει οτι αυτο που λεω ειναι η νορμα απλα θελω να σιγουρευτεις οτι η ιατρικη ειναι αυτο που ψαχνεις. ΜΙλησε σε ατομα, παρε εικονες, ρεαλιστικες, οχι σειρες στο νετφλιξ, δες που φανταζεσαι τον εαυτο σου σε μερικα χρονια. Να ξερεις οτι η ιατρικη ειναι πολλα περισσοτερα απο τη βιτρινα που βλεπεις, τα οποια εχουν να κανουν κυριως με το αμιγως επαγγελματικο κομματι (και δη στην Ελλαδα) και οχι τοσο το επιστημονικο το οποιο ειναι εξαιρετικο. Ολα αυτα στα λεω σαν αποφοιτος ιατρικης στην Ελλαδα πλεον που αγαπησε πολυ αυτην την επιστημη αλλα οχι την δουλεια.
Εν κατακλειδι θεωρω οτι αν εισαι πραγματικα σιγουρη για αυτον τον δρομο να βγεις εξω μην αχοληθεις με πανελληνιες. Πηγαινε σε καποια Βαλκανικη χωρα δεν υπολειπεται τιποτα απο τις ιατρικες στην Ελλαδα και στο λεω σαν ατομο που εχω διαβασει πολλη ιατρικη και θεωρω οτι εχω σοβαρες γνωσεις για το επιπεδο που βρισκομαι. Αυτα, αν θες κατι μπορεις να μου στειλεις και προσωπικο μυνημα.
Εν κατακλειδι θεωρω οτι αν εισαι πραγματικα σιγουρη για αυτον τον δρομο να βγεις εξω μην αχοληθεις με πανελληνιες. Πηγαινε σε καποια Βαλκανικη χωρα δεν υπολειπεται τιποτα απο τις ιατρικες στην Ελλαδα και στο λεω σαν ατομο που εχω διαβασει πολλη ιατρικη και θεωρω οτι εχω σοβαρες γνωσεις για το επιπεδο που βρισκομαι. Αυτα, αν θες κατι μπορεις να μου στειλεις και προσωπικο μυνημα.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.249 μηνύματα.

Ευγε συγχαρητηρια πολυ σωστα τα λες.Να πας στα ΤΕΠ του κοντινοτερου νοσοκομειο σου σαν παρατηρητης να δεις πως εινα η ιατρικη καθε μερα πραξη. Εγω αυτο δεν το εκανα οταν επρεπε να το κανω και τωρα ευχομαι να μην ειχα αλλαξει ποτε τη σχολη που περασα την πρωτη φορα η οποια ειναι ακριβως αυτη στο γεωπονικο στην οποια βρισκεσαι αυτη τη στιγμη. Δεν σημαινει οτι αυτο που λεω ειναι η νορμα απλα θελω να σιγουρευτεις οτι η ιατρικη ειναι αυτο που ψαχνεις. ΜΙλησε σε ατομα, παρε εικονες, ρεαλιστικες, οχι σειρες στο νετφλιξ, δες που φανταζεσαι τον εαυτο σου σε μερικα χρονια. Να ξερεις οτι η ιατρικη ειναι πολλα περισσοτερα απο τη βιτρινα που βλεπεις, τα οποια εχουν να κανουν κυριως με το αμιγως επαγγελματικο κομματι (και δη στην Ελλαδα) και οχι τοσο το επιστημονικο το οποιο ειναι εξαιρετικο. Ολα αυτα στα λεω σαν αποφοιτος ιατρικης στην Ελλαδα πλεον που αγαπησε πολυ αυτην την επιστημη αλλα οχι την δουλεια.
Το ιατρικο και το νοσημευτικο επαγγελμα-λειτουργημα ειναι απο τα ελαχιστα που μπορεις να δεις τι θα κανεις μετα.
allall1
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 810 μηνύματα.

καλα η αλήθεια ειναι οτι η ιατρική δεν ειναι μονο τα τεπ κ η μεθ που βλεπεις ασθενείς να φεύγουν για τον τζιζους καθε τοσο ωστόσο αυτο που δεν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι πριν μπουν ιατρική ειναι το ποσο δύσκολο ειναι να εισαι καθημερινά αντιμέτωπος με ανθρώπους που πονανε, χάνουν τους συγγενείς τους, έχουν κάποια ανίατη νοσο κτλ .... ο ιατρός δε μπαίνει απλα να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των βιοχημικών, ειναι εκει παρον για τον καθε ασθενή κ την ιστορία του κ πραγματικά δε μπορειτε να φανταστείτε τι Ψυχικό σθένος χρειάζεται προκειμένου να μπορέσεις να περνας απο μεσα σου τοσο πονο σε καθημερινή βάση χωρίς αυτο να σε λύγιζει κ να μπορεις μετα το σχολασμα να ξεχάσεις με καποιο Μαγικο τροπο τα οσα έγιναν στη δουλειά κ να πας να απολαύσεις το μπασκετακι με φιλους ή την κοπέλα σ χωρις να νιώθεις οτι θες να τα εξωτερικευσεις ολα σε αυτούς γτ αλλιώς θα καταρρεύσεις. Επίσης το να μπορείς να μιλήσεις με τους συγγενείς ενός ατόμου που μόλις απεβίωσε αποτελεί μια αλλη μορφή τέχνης, πραγματικά θαυμάζω τους συναδέλφους που μπορούν να ειναι εκει για λιγα λεπτά κ να μιλήσουν κ να ακούσουν χωρις το κούφιο 'συλλυπητήρια'που δίνουν κάποιοι κ εξαφανίζονται. Η ιατρική ειναι στρες κ άγχος σε καθημερινή βαση , απλα δεν ειναι για ολους ... θέλει χαρακτηραΝα πας στα ΤΕΠ του κοντινοτερου νοσοκομειο σου σαν παρατηρητης να δεις πως εινα η ιατρικη καθε μερα πραξη. Εγω αυτο δεν το εκανα οταν επρεπε να το κανω και τωρα ευχομαι να μην ειχα αλλαξει ποτε τη σχολη που περασα την πρωτη φορα η οποια ειναι ακριβως αυτη στο γεωπονικο στην οποια βρισκεσαι αυτη τη στιγμη. Δεν σημαινει οτι αυτο που λεω ειναι η νορμα απλα θελω να σιγουρευτεις οτι η ιατρικη ειναι αυτο που ψαχνεις. ΜΙλησε σε ατομα, παρε εικονες, ρεαλιστικες, οχι σειρες στο νετφλιξ, δες που φανταζεσαι τον εαυτο σου σε μερικα χρονια. Να ξερεις οτι η ιατρικη ειναι πολλα περισσοτερα απο τη βιτρινα που βλεπεις, τα οποια εχουν να κανουν κυριως με το αμιγως επαγγελματικο κομματι (και δη στην Ελλαδα) και οχι τοσο το επιστημονικο το οποιο ειναι εξαιρετικο. Ολα αυτα στα λεω σαν αποφοιτος ιατρικης στην Ελλαδα πλεον που αγαπησε πολυ αυτην την επιστημη αλλα οχι την δουλεια.
Βασιλης1234
Νεοφερμένο μέλος
Ο Βασιλης1234 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 68 μηνύματα.

Σιγουρα δεν ειναι μονο αυτα ιατρικη και κατα την γνωμη μου τα τεπ για εναν ιατρο του παθολογικου τομεα μπορει να ειναι λιγοτερο πληκτικα απο την καθημερινοτητα του στην κλινικη. Δεν προτεινα να παει πανω στην κλινικη γιατι αφενως δεν θα της το επετρεπαν αφετερου δεν εχει νοημα να παρακολουθησει σε αυτη τη φαση την επισκεψη και τη δουλεια γραφειου που κανει ο ειδικευομενος ιατρος ολη μερα εκει. Τωρα αν θες χειρουργικη ειδικοτητα καλη τυχη στην Ελλαδα. Ρωτα απλα μερικους ειδικευομενους τι κανουν μεσα στο χειρουργειο, τι πραγματικα κανουν αυτοι δηλαδη, οχι τι γινεται γενικα. Παντως η ιατρικη ειναι μια επιστημη πολυ ευελικτη και επισης κανεις δεν σε περιοριζει στο να φυγεις εξω (κατι το οποιο θα σε συμβουλευα να το σκεφτοσουν και προετοιμαζες απο το πρωτο ετος μολις) μετα το πτυχιο, οπου η εκπαιδευση ειναι αρκετα πληρεστερη. Γενικα ομως επειδη αυτα που γραφω ειναι εκτος θεματος, για να απαντησω στο αρχικο ερωτημα, αν εισαι απολυτα σιγουρη οτι η ιατρικη ξερεις τι ειναι σε γενικες γραμμες και οντως ειναι αυτο που θες τοτε να πας στο εξωτερικο να σπουδασεις και συγκεκριμενα στα Βαλκανια λογω κοστους. Τα δικαιωματα σου θα ειναι ιδια με αυτα του αποφοιτου απο ivy league πανεπιστημιο (οχι απλα απο Ελλαδα) και το πως αξιολογειται στο τελος της μερας ο γιατρος εχει να κανει με τη δουλεια του, τον ανθρωπισμο του, τον χαρακτηρα του και τις γνωσεις του και οχι απο το μελανι του χαρτιου.καλα η αλήθεια ειναι οτι η ιατρική δεν ειναι μονο τα τεπ κ η μεθ που βλεπεις ασθενείς να φεύγουν για τον τζιζους καθε τοσο ωστόσο αυτο που δεν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι πριν μπουν ιατρική ειναι το ποσο δύσκολο ειναι να εισαι καθημερινά αντιμέτωπος με ανθρώπους που πονανε, χάνουν τους συγγενείς τους, έχουν κάποια ανίατη νοσο κτλ .... ο ιατρός δε μπαίνει απλα να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των βιοχημικών, ειναι εκει παρον για τον καθε ασθενή κ την ιστορία του κ πραγματικά δε μπορειτε να φανταστείτε τι Ψυχικό σθένος χρειάζεται προκειμένου να μπορέσεις να περνας απο μεσα σου τοσο πονο σε καθημερινή βάση χωρίς αυτο να σε λύγιζει κ να μπορεις μετα το σχολασμα να ξεχάσεις με καποιο Μαγικο τροπο τα οσα έγιναν στη δουλειά κ να πας να απολαύσεις το μπασκετακι με φιλους ή την κοπέλα σ χωρις να νιώθεις οτι θες να τα εξωτερικευσεις ολα σε αυτούς γτ αλλιώς θα καταρρεύσεις. Επίσης το να μπορείς να μιλήσεις με τους συγγενείς ενός ατόμου που μόλις απεβίωσε αποτελεί μια αλλη μορφή τέχνης, πραγματικά θαυμάζω τους συναδέλφους που μπορούν να ειναι εκει για λιγα λεπτά κ να μιλήσουν κ να ακούσουν χωρις το κούφιο 'συλλυπητήρια'που δίνουν κάποιοι κ εξαφανίζονται. Η ιατρική ειναι στρες κ άγχος σε καθημερινή βαση , απλα δεν ειναι για ολους ... θέλει χαρακτηρα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 106 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- shuuu
- mikrosamiamidi
- Βασιλης1234
- Panatha mono
- Corfu kitty
- hihat1
- thanasarasz
- AggelikiGr
- charmander
- Ryuzaki
- katerinapp
- Primary Care