Πρίν λίγο καιρό μου δόθηκε μια θέση στο ib diploma σε σχολείο στην Αθήνα. Αυτό που θα ήθελα είναι να μπορεί κάποιος να μου πει την εμπειρία του ( ή κάποιου γνωστού του ) στο ib. Επειδή τα χρήματα που θα έδινα για τα δύο χρόνια του ib δεν τα έχουν οι γονείς μου και για πέταμα, αν πήγαινα θα έπρεπε να τα πάω πολύ καλά. Δηλαδή να βγάλω ένα βαθμό περίπου 38+ με πολύ καλά extracurriculars για να με δεχθεί ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο τα οποία όλα παρέχουν financial aid που καλύπτει όλα τα δίδακτρα μου με βάση το οικογενειακό εισόδημα μου. Εκεί λοιπόν κόλλησα, αγχώθηκα πάρα πολύ και είπα πως δε θα πάω. Κυρίως επειδή ενώ είμαι μαθητής του 19 μέχρι στιγμής όταν είχα πάει στις εισαγωγικές εξετάσεις στο σχολείο ( το interview το έκανα μέσω skype ) είδα καταρχήν πως σχεδόν όλα τα Παιδιά εκεί ήταν ήδη μαθητές του σχολείου και οι υπόλοιποι από αλλά ιδιωτικά της Αθήνας και επίσης πόσο απέχουν οι γνώσεις τους σε σχέση με τις δικές μου ( που ειναι εντελώς λογικό αφού μέχρι τώρα η μόνη μου εκπαίδευση είναι το δημόσιο σχολείο ) αφού τα παιδιά αυτά πριν μπούμε απομνημονευαν πράγματα για τις εξετάσεις που εγώ δεν είχα καν διδαχτεί ποτέ. Όταν λοιπόν κατάλαβα πως αν πάω θα είμαι ήδη αρκετά πίσω και πως θα πρέπει να τα πάω πολύ καλά στο πρόγραμμα φοβηθηκα πως δε μπορώ να ανταπεξέλθω και έκανα πίσω . Όταν όμως το αποφάσισα αυτο, με πείραξε πάρα πολύ που έκανα πίσω από το όνειρο που είχα για σπουδές σε ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο και μετά από κει εισαγωγή για έρευνα και μια ζωή και καριέρα εκεί. Κατάλαβα πως θα μείνω στην Ελλάδα και ένιωσα πως θα το μετανιώνω για πάντα που άφησα μια τέτοια ευκαιρία να φύγει. Τωρα μου έδωσαν μια βδομάδα να αποφασίσω αν τελικά θέλω να πάω. Για λεπτομέρειες όσο αφορά το κόστος ζωής και χρημάτων κλπ ήδη ξέρω για κάθε σχολή ξεχωριστα αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν κάποιος εδώ ξέρει αν ένας βαθμός 38+ με πολύ καλά extracurriculars είναι εφικτός.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.