Αξίζει να προσπαθήσω για ιατρική;

noufaro11

Νεοφερμένο μέλος

Η noufaro11 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα! Είμαι απόφοιτη ΓΕΛ από το 2022 πεδίο 3ο και λόγω θεμάτων υγείας δεν έδωσα ποτέ πανελλήνιες.

Πάντα ήθελα όμως ιατρική, και για αυτό τώρα που είμαι καλύτερα είπα να κάνω την προσπάθεια μου!

Έχω βρει φροντιστήριο, και σκέφτομαι να ξεκινήσω θερινά φέτος.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν θυμάμαι τιιιιποτα. Έχω όρεξη και χρόνο άπειρο για διάβασμα αλλά ντρέπομαι να πάω με τα 17χρονων παιδιά στα θερινά μαθήματα, ενώ δεν θα ξέρω ούτε τα βασικά! Μπορεί να μιλάει και το άγχος τώρα χαχαχ

Αξίζει να γίνω λίγο ρεζίλι;:dance3:Η ιατρική μου αρέσει άπειρα σαν επιστήμη και ανυπομονώ ήδη για κάποια κομμάτια της (συγκεκριμένες ειδικότητες) αλλά και η φοιτητική ζωή που δεν έζησα ποτέ θα είναι όμορφη από μόνη της.

Κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη

Καλημέρα.
Έδωσα πέρυσι για Ιατρική και δεν τα κατάφερα, ξαναπροσπαθώ φέτος. Δέν μπορώ να εγγυηθώ οτι αξίζει γιατί δεν γνωρίζω ακόμη το αποτέλεσμα, αλλα αυτό θεωρώ. Τα παιδιά της τρίτης λυκείου που έχω γνωρίσει, με εξαίρεση λίγα που δεν ενδιαφέρονταν πολύ για σπουδές, είναι πολύ ευγενικά και σοβαρότατα, δεν νομίζω οτι θα στοχοποιηθείτε. Έχω μιλήσει με τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου στο οποίο πηγαίνω τώρα και μου έχει πει πως υπάρχουν πολλοί μαθητές που ξαναδίνουν και κατα καιρούς έρχονται άτομα αρκετά μεγάλης ηλικίας. Πέρυσι, στο μικρό φροντιστήριο όπου ήμουν στην επαρχία, μια κυρία περίπου πενήντα ετών προετοιμαζόταν για το πολυτεχνείο. Ανάλογα την περιοχή, ίσως βρεθεί τμήμα ενηλίκων. Εγώ πέρασα Βιοϊατρικών Επιστημών, που είναι πολύ συναφές με την Ιατρική αλλα δεν έχει τα ίδια δικαιώματα, όμως υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και η σχολή διαρκεί τέσσερα χρόνια, οπότε είναι μία εναλλακτική επιλογή. Όσο για την ύλη, συνήθως αλλάζει ελάχιστα η καθόλου και υπάρχει το study4exams. Εγώ άρχισα με Βιολογία το καλοκαίρι

Καλημέρα.
Έδωσα πέρυσι για Ιατρική και δεν τα κατάφερα, ξαναπροσπαθώ φέτος. Δέν μπορώ να εγγυηθώ οτι αξίζει γιατί δεν γνωρίζω ακόμη το αποτέλεσμα, αλλα αυτό θεωρώ. Τα παιδιά της τρίτης λυκείου που έχω γνωρίσει, με εξαίρεση λίγα που δεν ενδιαφέρονταν πολύ για σπουδές, είναι πολύ ευγενικά και σοβαρότατα, δεν νομίζω οτι θα στοχοποιηθείτε. Έχω μιλήσει με τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου στο οποίο πηγαίνω τώρα και μου έχει πει πως υπάρχουν πολλοί μαθητές που ξαναδίνουν και κατα καιρούς έρχονται άτομα αρκετά μεγάλης ηλικίας. Πέρυσι, στο μικρό φροντιστήριο όπου ήμουν στην επαρχία, μια κυρία περίπου πενήντα ετών προετοιμαζόταν για το πολυτεχνείο. Ανάλογα την περιοχή, ίσως βρεθεί τμήμα ενηλίκων. Εγώ πέρασα Βιοϊατρικών Επιστημών, που είναι πολύ συναφές με την Ιατρική αλλα δεν έχει τα ίδια δικαιώματα, όμως υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και η σχολή διαρκεί τέσσερα χρόνια, οπότε είναι μία εναλλακτική επιλογή. Όσο για την ύλη, συνήθως αλλάζει ελάχιστα η καθόλου και υπάρχει το study4exams. Εγώ άρχισα με Βιολογία το καλοκαίρι
Καλή επιτυχία καταρχάς!
Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα καθόλου έτσι, είχα άλλη εικόνα στο μυαλό μου.
Δυστυχώς στην περίπτωση μου δεν υπάρχει τμήμα με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αλλά δεν πειράζει, όλοι τον ίδιο στόχο έχουμε (να περάσουμε).
Μια ερώτηση, επειδή θα ήθελα να έχω plan b, πώς σας φαίνεται η σχολή βιοϊατρικών επιστημών;
Ευχαριστώ πολύ :)

Καλή επιτυχία καταρχάς!
Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα καθόλου έτσι, είχα άλλη εικόνα στο μυαλό μου.
Δυστυχώς στην περίπτωση μου δεν υπάρχει τμήμα με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αλλά δεν πειράζει, όλοι τον ίδιο στόχο έχουμε (να περάσουμε).
Μια ερώτηση, επειδή θα ήθελα να έχω plan b, πώς σας φαίνεται η σχολή βιοϊατρικών επιστημών;
Ευχαριστώ πολύ :)
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον και έχουμε την καλή τύχη να είναι συγκριτικά πολύ καλά στελεχωμένη και εξοπλισμένη και να υπάρχουν υποδομές. Φαίνεται επίσης οτι είναι πολύ σοβαρή επιστημονικά. Αυτό ισχύει για την Αθήνα (Αιγάλεω), όπου υπάρχουν 5 κατευθύνσεις. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει μόνο μία, ιατρικά εργαστήρια, και δεν υπάρχει δυνατότητα μεταγραφής. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες στην ιστοσελίδα και μπορώ να σας δώσω παραδείγματα απο την ύλη, αλλα δεν γνωρίζω τί ισχύει για τα πνευματικά δικαιώματα των καθηγητών.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back