transient
Πολύ δραστήριο μέλος

Πολλά από τα παιδιά του λυκείου λένε ότι το λύκειο δεν έχει καμία σχέση με το γυμνάσιο. Πως και 20 να βγάζεις στο γυμνάσιο, στο λύκειο μπορεί να πάρεις 12. Πολλοί άλλοι λένε ότι χάνεις τον χρόνο σου διαβάζοντας για τα μαθήματα του γυμνασίου, ενώ μπορείς να απασχοληθείς με άλλα θέματα (όπως να βγαίνεις καθημερινά έξω με φίλους και να γράφεις το διάβασμα στα παλιά σου τα παπούτσια, να είσαι όλη μέρα με το ταίρι σου κ.α.). Στην τελική, έχει νόημα να διαβάζεις στο γυμνάσιο; Γιατί να παίρνει κανείς καλούς βαθμούς;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnnaousa
Επιφανές μέλος

Trelomarw
Νεοφερμένο μέλος

jj!
Τιμώμενο Μέλος

Στο γυμνάσιο παίρνεις τις βάσεις που θα χρειαστείς, έπειτα, στη ζωή σου. Στο λύκειο κάνεις εφαρμογή όλων όσων έμαθες στο γυμνάσιο. Το μόνο που αλλάζει, είναι το επίπεδο του κάθε μαθήματος. Για παράδειγμα, στο λύκειο θα κάνεις πιο εξειδικευμένες ασκήσεις μαθηματικών και αρχαίων.
Δε νομίζω να διαφέρει τόσο πολύ η ύλη των μαθημάτων στο λύκειο, εκτός από την πιο εξειδικευμένη θεωρία κλπ

transient
Πολύ δραστήριο μέλος

Μία καθηγήτρια αρχαίων που κάνει μάθημα και στο γυμνάσιο και στο λύκειο μου είπε πως παιδιά τα οποία ήταν τουρίστες στο γυμνάσιο δυσκολεύτηκαν πολύ στα αρχαία της α λυκείου. Και θα το θεωρήσω σωστό, γιατί άλλο είναι να έχεις διαβάσει σε όλο το γυμνάσιο τους κανόνες της γραμματικής και του συντακτικού των αρχαίων (όσοι κανόνες προβλέπονται) και άλλο είναι να μην έχεις ανοίξει βιβλίο στο γυμνάσιο και να πρέπει να τα μάθεις στο λύκειο όλα από την αρχή (μου είπε ότι οι μαθητές δεν ήξεραν καλά καλά τους κανόνες τονισμού... ) .
banksy
Νεοφερμένο μέλος

Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος

Αρκεί να έχει πάρει τις κατάλληλες βάσεις για το Λύκειο και να είναι προετοιμασμένος.
Αν κάποιος πηγαίνει έτσι για βόλτα στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο δεν θα καταλαβαίνει τίποτα και θα τα βρει πολύ σκούρα.
ΜαθητήςΕΠΑΛ
Νεοφερμένο μέλος

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

Για παράδειγμα, στη θεωρητική κατεύθυνση, πότε θα περιμένεις να μάθεις αρχαία; συντακτικό και γραμματική; Κανείς δε θα κάτσει στο λύκειο να σου μάθει να βρίσκεις το υποκείμενο και το κατηγορούμενο, αυτά εννοούνται ότι τα μαθες στο γυμνάσιο. Το ίδιο ισχύει και στις άλλες κατευθύνσεις.
Τάσο διαφωνώ. Εγώ πχ έπαιρνα αριστεία και δε σημαίνει ότι έχασα τις στιγμές της ηλικίας αυτής ή ότι ήμουν κλεισμένη σε ένα σπίτι να διαβάζω όλη μέρα. Όταν πας πρώτη λυκείου και δεις τι εστί βερύκοκο, θα μετανιώνεις αν δε διάβαζες στο γυμνάσιο.(εφόσον έχεις κάποιους στόχους, αν θες απλά να τελειώσεις το λύκειο it's ok)
Madclocker
Νεοφερμένο μέλος

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

Τάσο διαφωνώ. Εγώ πχ έπαιρνα αριστεία και δε σημαίνει ότι έχασα τις στιγμές της ηλικίας αυτής ή ότι ήμουν κλεισμένη σε ένα σπίτι να διαβάζω όλη μέρα. Όταν πας πρώτη λυκείου και δεις τι εστί βερύκοκο, θα μετανιώνεις αν δε διάβαζες στο γυμνάσιο.(εφόσον έχεις κάποιους στόχους, αν θες απλά να τελειώσεις το λύκειο it's ok)
Εεε ούτε εγώ έχω χασει τις στιγμές μου!

Chris1993
Περιβόητο μέλος

Δεν ζορίστηκα ποτέ,δεν διάβασα ποτέ πολύ και δεν στερήθηκα τίποτα απολύτως παρα μόνο τον ύπνο καθώς περίμενα τα αποτελέσματα των πανελληνίων !

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

Δεν ξέρω πάντως εσείς τι λέτε πάντως....εγώ έχω απολυτήριο γυμνασίου με 12,7 και τρίτη λυκείου τώρα έβγαλα 17408,περνάω εκεί που θέλω και (σήμερα) πήρα το απολυτήριο μου με 18,7 !!!
ααααααααυταααα είναι!!!!!

Chris1993
Περιβόητο μέλος

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

Ευχαριστώ πάρα πολυ!!Όχι δε δυσκολεύτηκα καθόλου σε γνωστικό επίπεδο στο Λύκειο!Να φανταστείς Αρχαία στο γυμνάσιο είχα 10 09 09 02 , έμεινα μαζι με Ελένη που ειχα 10 09 09 06 και στην Α'λυκείου (αφού πέρασα επιτυχώς τον Σεπτέμβρη) είχα στα Αρχαία 19 19 18,5 !! Αν έχεις ψυχική δύναμη και πίστη στον εαυτό σου ΟΛΑ μπορείς να τα καταφέρεις!

transient
Πολύ δραστήριο μέλος

nafs
Διάσημο μέλος

Το να πετύχεις σε μια σχολή σύμφωνα με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα θέλει να έχεις γνώσεις. Αν δεν έχεις τις σωστές βάσεις τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μπορεί βέβαια κάποιος να πει ότι και ένας καλός και όχι άριστος μαθητής μπορεί να έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Γι αυτό λοιπόν λέω ότι δεν ξέρω αν αξίζει. Άλλωστε δεν είναι πολύ δύσκολο να αριστεύσει κάποιος στο γυμνάσιο το διάβασμα δεν παίρνει πολύ χρόνο και δεν σε αποκόπτει από άλλες δραστηριότητες.
petran_r21
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.