Ανακοινώσεις υπουργείου παιδείας για έναρξη σχολείων εν όψει Covid2019

Συμφωνείτε με τα μέτρα της κυβέρνησης;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 22)
  • Συμφωνώ απόλυτα

  • Συμφωνώ κυρίως

  • Διαφωνώ κυρίως

  • Διαφωνώ απόλυτα

  • Κουμπάκιας


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Για ποιο κόστος μιλάμε; Αφού για τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τα οποία μπορούν να λείψουν από το σχολειό έχουν προνοήσει, υποτίθεται, ούτως ή άλλως να μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα εξ αποστάσεως. Άρα, γιατί μαζί με αυτά τα παιδιά να μην μπορούν να δώσουν το δικαίωμα και σε αυτά τα οποία για τον οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύονται στη χρήση μάσκας.

Εντάξει δεν θα είναι 6-7 ώρες θα είναι 5 γι'αυτά που δεν πάνε ολοήμερο.Για τα υπόλοιπα πολύ παραπάνω. Οι γονείς των μεγαλύτερων παιδιών, ίσως και να μην το έχουν κάνει και τόσο θέμα. Κακώς, βέβαια, γιατί στο Γυμνάσιο και στο λύκειο που έχουν πολλά φροντιστήρια και αυτά που χρησιμοποιούν ΜΜΜ θα πρέπει να τη φοράνε ακόμη περισσότερες ώρες.

Ναι, όντως, στο διάλειμμα θα τη βγάζουν γιατί, τότε ο ιός, αν είναι τόσο επικίνδυνος όσο μας το παρουσιάζουν, δεν κολλάει. Και ξέρεις γιατί? Γιατί, ναι, η κοινωνικοποίηση στον χώρο του σχολείου έχει χαθεί προ πολλού. Τα παιδιά δεν θα μπορούν να παίζουν και να τρέχουν στο προαύλιο, ούτε να ακουμπάνε το ένα το άλλο, όπως παλιά. Το καθένα θα είναι σε συγκεκριμένο, προκαθορισμένο χώρο. Τουλάχιστον, έτσι γινόταν τον Ιούνιο, όταν είχα ρωτήσει τα παιδιά μου πως περνούσαν στο διάλειμμα. Βέβαια, μετά όλα τα παιδιά στα πάρκα και στις πλατείες ήταν, ακόμη και αυτά που οι γονείς τους είναι υπέρ της μάσκας και που έχουν κάθε λόγο να μας καταγγείλουν, εμάς της αντίθετης πλευράς. Όλα μαζί τα παιδιά ήταν εκεί, να χτυπιούνται μεταξύ τους, να είναι κολλημένα μεταξύ τους την ώρα του παιχνιδιού, γιατί, ως γνωστόν ούτε σε αυτούς τους χώρους μεταδίδεται ο ιός. Άσε, λοιπόν, τον κάθε γονέα να κρίνει ο ίδιος αν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας ή όχι και ποιο είναι το καλό του παιδιού του.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα πώς θα γίνεται η εξ αποστάσεως παρακολούθηση ( ; ) ή διδασκαλία ( ; ) στις ευπαθείς ομάδες. Σε σχέση με την κοινωνικοποίηση, η αλληλεπίδραση στην τάξη είναι επίσης μορφή κοινωνικοποίησης, δεν είναι μόνο το παιχνίδι στο διάλειμμα. Αναλόγως, οι ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες αποτελούν έναν ακόμα τρόπο κοινωνικοποίησης. Ας επιδιώξουμε η εκπαίδευση και οι λειτουργοί της να στραφούν προς αυτές τις μεθόδους και όχι απλά να «φωνάζουμε».

Σε σχέση τώρα με το αν είναι αρμόδιος ο κάθε άνθρωπος - ανεξάρτητα από το αν είναι γονιός ή όχι - να κρίνει αν κάτι είναι επιστημονικά ορθό ή όχι, είναι σε ό,τι αφορά και επηρεάζει μόνο τον εαυτό του. Δεδομένου ότι ανά τον κόσμο τα αρμόδια όργανα έχουν αποφασίσει ότι η χρήση μάσκας κρίνεται ως θετικό μέτρο, δε βλέπω πώς μπορώ εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος μη ειδικός να το αντικρούσει. Ειδικά, δε, όταν το να μη φοράει κανείς μάσκα αφορά και άλλους ανθρώπους μεταξύ άλλων, ξεπερνάει τα όρια της προσωπικής ελευθερίας κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.

Προσωπικά, όντας μαθητής λυκείου, και βλέποντας την λειτουργία των σχολείων μετά την καραντίνα, το βρίσκω απίθανο να εφαρμοστούν αύτα τα μέτρα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ιδιαιτέρως σε λύκεια. Οι καθηγητές δεν είναι ικανοί να απογορεύσουν το κάπνισμα εντώς του σχολείου, δεν νομίζω ότι θα καταφέρουν να επιβάλλουν αυτά τα μέτρα στην πλειοψηφία των μαθητών. Βέβαια, απο το να ξεκινήσουμε πάλι τα διαδικτυακά μαθήματα καλύτερα να φοράμε 7ώρες μάσκα...

Το θέμα δεν είναι η επιβολή των μέτρων, ειδικά στη δευτεροβάθμια, αλλά να καλλιεργηθεί η ιδέα της ατομικής ευθύνης - στο μέτρο, προφανώς, που αυτό δεν αποτελεί μηχανισμό αποποίησης των ευθυνών της κυβέρνησης. Η ζωή θα συνεχιστεί και με μάσκες - και με το 5G :Ρ - και με τα όλα της, απλά προσοχή θέλει.
 

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 299 μηνύματα.
Η δεύτερη κατηγορία έχει τη νομοθεσία προς το μέρος της. Αν σε ένα σχολείο υπάρξουν κρούσματα και πεθάνουν γονείς και παππούδες μαθητών την ευθύνη την έχει ο δάσκαλος και ο ιατρός που έκρινε το "ελεύθερος μάσκας" στο παιδί που δεν δικαιούται. Η πρώτη κατηγορία γονέων τότε θα κάνει την πάπια. Δεν είναι αστείο οι κάτοχοι ιδιωτικών κλινικών και γηροκομείων που είχαν κρούσματα είναι αντιμέτωποι με κακουργήματα.

Αυτοί που δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο θα είναι το πολύ 5 σε κάθε τάξη. Η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς θα υποκύψει στη συνέχεια από το κίνδυνο το παιδί τους να μείνει από απουσίες.

Ας είμαστε ρεαλιστές όταν η πλειοψηφία των τηλεοπτικών καναλιών κράζουν αυτούς που είναι εναντίον της μάσκας. Το ίδιο και τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμμα. Με τέτοιες προϋποθέσεις κανένα σοβαρό κίνημα δεν μπορεί να δημιουργηθεί.

Προσωπικά είμαι εναντίον της μάσκας και υπέρ της τήρησης των 2m από παιδι σε παιδί εντός τάξης. Αυτό όμως προυπόθετει διπλοβάρδια στα σχολεία και μεγάλο πολιτικός κόστος γιατί η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να δώσει μαζικά επιδόματα ξανά.

Νομίζεις, ότι τη νομοθεσία την έχουν με το μέρος τους μόνο οι μεν. Κι εγώ μπορώ να καταφύγω στη νομοθεσία αν διαπιστώσω ότι το παιδί μου αποκτήσει οποιοδήποτε πρόβλημα οφειλόμενο στη μάσκα. Για τη δεύτερη κατηγορία υπάρχει η δυνατότητα επιλογής να κάνει το παιδί εξ αποστάσεως. Ας υπάρξει αυτή η δυνατότητα και για την πρώτη κατηγορία. Ειδάλλως, ας βγει ένας υπεύθυνος γιατρός που θα δεχτεί να υπογράψει σε κάθε γονέα που θα του το ζητήσει δήλωση ότι το παιδί του δεν θα αντιμετωπίσει κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας είτε άμεσα είτε εκ των υστέρων.

Δηλαδή, την ευθύνη την έχει ο δάσκαλος και ο γιατρός μόνο για τη μια κατηγορία παιδιών, αλλά για την άλλη καμία ευθύνη. Τι διακρίσεις είναι αυτές...δεν το καταλαβαίνω.


Όσο για τους παππούδες, ας περιορίσουν λίγο τις στενές επαφές. Και μένα ο πατέρας μου για παράδειγμα θα βλέπει τα εγγόνια του λιγότερο συχνά και αυτό εκτός σπιτιού, σε ανοιχτό χώρο και θα φοράει και μάσκα. Καλά θα κάνει, δεν λέω το αντίθετο, δεν μπορώ, όμως, να κλείσω τα παιδιά σπίτι και να μην κοινωνικοποιηθούν, τουλάχιστον εκτός σχολείου. Άρα, και στην πλατεία να πάνε, πάλι μπορούν να κολλήσουν.

Τα κανάλια μας παρουσιάζουν την κατάσταση, όπως θέλουν οι πολιτικοί που τα κατευθύνουν. Εντάξει... σε λίγο θα μας πουν ότι θα πάμε και στο εκτελεστικό απόσπασμα για έναν απλό ιό. Τον Τσοχατζόπουλο που έχει κατακλέψει όλο το κράτος δεν είδα τόσο καιρό να τον κατηγορούν για κακούργημα. Οι ιδιωτικές κλινικές τους μαράνανε και μας το παρουσιάζουν σαν να είναι ειδεχθείς εγκληματίες.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top