Ανακοινώσεις υπουργείου παιδείας για έναρξη σχολείων εν όψει Covid2019

Συμφωνείτε με τα μέτρα της κυβέρνησης;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 22)
  • Συμφωνώ απόλυτα

  • Συμφωνώ κυρίως

  • Διαφωνώ κυρίως

  • Διαφωνώ απόλυτα

  • Κουμπάκιας


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
keram.png

Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί, είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Τα ίδια μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα σχολεία θα ισχύουν για όλα τα φροντιστήρια. Τι θα ισχύει για εκδρομές, διαλείμματα και απουσίες.

Την τελική ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη Τύπου. Όπως είπε τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο αγιασμός θα γίνει ανα τάξη. Για τα φροντιστήρια θα ισχύουν όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα σχολεία.

Σε ερώτηση του newsit.gr για το τι θα γίνεται στην περίπτωση που μαθητές ή εκπαιδευτικοί εμφανιστούν στο σχολείο χωρίς μάσκα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι είναι σαφές ότι δεν θα γίνονται δεκτοί.

Πιο αναλυτικά για το άνοιγμα των σχολείων η κα Κεραμέως είπε:
«Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου ανέλαβαν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί μας στα σχολεία και 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία της χώρας (αυτό συμπεριλαμβάνει και τα νηπιαγωγεία). Σημαντικός παράγοντας για αυτή την απόφαση ήταν να δώσουμε ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, καθώς στοιχεία δείχνουν ότι σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακομη επιστρέψει. Παράκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν με τις οικογένειές τους άμεσα, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις τυχόν ασυμπτωματικών και γενικότερα να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος είπε ότι ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχει επιστρέψει από τις διακοπές του. Το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας έχει επιστρέψει στην Αθήνα, είπε και τους κάλεσε να επιστρέψουν άμεσα.

Πιο αναλυτικά η κα Κεραμέως είπε ότι σκοπός της συνέντευξης Τύπου είναι να δοθούν κάποιες επιπλέον οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε, η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης και κάθε βήμα αξιολογείται και επικαιροποιείται. Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε και επιπλέον πιο αυστηρά μέτρα.

Είπε ακόμα ότι έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια και η παράδοση των βιβλίων έχει γίνει στην ώρα της.

Χρήση μάσκας
Η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από Νηπιαγωγείο έως και την τρίτη Δημοτικού. Η κυβέρνηση διαθέτει δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Είναι έτοιμες οι επικαιροποιημένες οδηγίες που θα σταλούν στα σχολεία, οι οποίες θα δημοσιευθούν επίσης στον ισότοπο του ΥΠΑΙΘ. Έχει δρομολογηθεί και η συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στο πλαίσιο της οποίας γιατροί θα επισκέπτονται τα σχολεία για να εξηγήσουν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης και βεβαίως την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας. Από την χρήση μάσκας εξαιρούνται τα παιδιά με γνωσιακή αναπτυξιακή η ψυχική διαταραχή συμπεριφοράς.

Όπως διευκρίνισε η ειδικός κα Παπαευαγγέλου θα υπάρχουν κάποια μικρά διαλείμματα στην χρήση μάσκας προκειμένου ειδικά τα μικρά παιδιά να προσαρμοστούν στην χρήση μάσκας.

Πιο αναλυτικά από την χρήση μάσκας εξαιρούνται:
Κατηγορίες μαθητών που εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Γενικά εξαιρούνται:

Παιδιά́ με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς
Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό́ ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους
Στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προβλέπεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό

Η απουσία μαθητών και εκπαιδευτικών δικαιολογείται στις κάτωθι περιπτώσεις:
Εάν νοσεί από COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής/εκπαιδευτικός ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του

Απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης

Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως ορίζεται από την Επιτροπή

Απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας
Αν ο εκπαιδευτικός ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχει οριστεί από το ΥΠΕΣ – Στην περίπτωση αυτή παρέχει τηλεκπαίδευση σε μαθητές που παραμένουν σπίτι
Απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας

Καθορίζονται, βάσει οδηγιών των Ειδικών, οι ομάδες αυξημένου κινδύνου στις οποίες, εφόσον ανήκουν μαθητές, μπορούν να απουσιάζουν δικαιολογημένα:

Μαθητές που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από 6 μήνες από την ολοκλήρωσή της
Μαθητές μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από 12 μήνες
Μαθητές μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από 24 μήνες
Μαθητές με δρεπανοκυτταρική αναιμία
Μαθητές με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIV και CD4<500)

Μαθητές υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (prednisolone>20mg/μέρα)
Μαθητές με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια
Μαθητές με αιμοδυναμική σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια
Μαθητές με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ιόντωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή παιδιά με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου
Μαθητές με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.

Διαφορετικά διαλείμματα
Με στόχο τον περιορισμό του συγχρωτισμού μεταξύ μαθητικών ομάδων.

Η κα Κεραμέως εξήγησε γιατί θα δίνεται σε κάθε μαθητή δωρεάν ένα παγούρι για να μην πίνουν τα παιδιά από την βρύση και να μην ανταλλάσσουν μπουκάλια.

Οι απουσίες δεν θα προσμετρώνται αν ο μαθητής νοσεί από κορονοϊό ο ίδιος ή ο εκπαιδευτικός ή κάποιος που κατοικεί σπίτι του.

Οι σχολικοί εορτασμοί θα γίνονται μέσα σε κάθε τμήμα, οι μαθητικοί διαγωνισμοί με υποχρεωτική μάσκα και τήρηση λοιπών μέτρων.

Επίσης, δεν θα γίνονται εκδρομές και συνέδρια και οι επισκέψεις (π.χ. σε μουσεία, δημόσια κτήρια) θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Όσον αφορά στα αθλήματα προβλέπονται μικρές, σταθερές ομάδες για τα ομαδικά παιχνίδια και δεν θα πραγματοποιηθούν τα σχολικά πρωταθλήματα.

Για τα σχολικά εργαστήρια προβλέπονται σταθερές ομάδες συνεργασίας και καθαρισμός υλικών / εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση.

Για το μάθημα πληροφορικής θα γίνεται καθαρισμός πληκτρολογίου και ποντικιού μετά από κάθε χρήση.

Για τα μουσικά όργανα θα γίνεται καθαρισμός οργάνων μετά από κάθε χρήση και ειδικά σε περίπτωση πνευστών οργάνων συστήνεται να τηρείται απόσταση 3 μέτρων.

Όλες οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων


Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου που αρχίζει το νέο σχολικό έτος είναι το μεγαλύτερη στοίχημα για όλους. Είπε ακόμα ότι τα παιδιά πρέπει να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια για την επιστροφή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να φορούν μάσκα για την ασφάλεια όλων και ιδιαίτερα των φίλων τους και των παππούδων και των γιαγιάδων τους. «Σας εμπιστευόμαστε», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, «όπως εμπιστευόμαστε και τον Έλληνα εκπαιδευτικό».

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί είπε:
Υπάρχει έγκαιρη επιχορήγηση της ΚΕΔΕ με ποσό άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ για την διάθεση δωρεάν μασκών στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Πλήρης στελέχωση με προσωπικό καθαριότητας σε όλη την Επικράτεια. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τα κυλικεία θα λειτουργήσουν κανονικά με όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Διατίθενται 175 εκατομμύρια ευρώ στις περιφέρειες για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

Για τα παιδιά που είναι στις ευάλωτες ομάδες και πρέπει να μείνουν σπίτι με την υπόδειξη των ειδικών, για τους γονείς τους που είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασίας ή μειωμένου ωραρίου για τον έναν από τους δυο γονείς.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

 
Τελευταία επεξεργασία:

Alexandros28

Δραστήριο μέλος

Ο Alexandros28 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
Το έργο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση είναι παρά πολύ δύσκολο. Η καλύτερη αντίδραση, επι του παρόντος είναι να στηρίξουμε και να ακολουθήσουμε όσα προστάζει η κυβέρνηση. Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν είμαι νεοδημοκράτης, (απεναντίας) αλλά ο καιρός αυτός δεν είναι ο κατάλληλος για αντικρούσεις. Προτιμώ να κρατώ μια αισιόδοξη στάση απέναντι στη κρίση.

ΥΓ.Προς θεού, αγαπητοί συμμαθητές και ΓΟΝΕΙΣ(!), η μάσκα δε προκαλεί τίποτα από όσα ισχυρίζεστε. Μην ξεχνάμε ότι απαραίτητος όρος για την ελλιπής οξυγόνωση του εγκεφάλου, είναι να προϋπάρχει ένας.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Τα περισσότερα είναι αυτονόητα μέτρα και καλώς παίρνονται, ωστόσο:
  1. Λίγα σχολεία διαθέτουν αίθουσα πληροφορικής που μπορεί να παρέχει έναν υπολογιστή ανά μαθητή. Στα περισσότερα κάθονται δύο παιδιά σε κάποιους υπολογιστές.
  2. Αν δε γίνουν τα σχολικά πρωταθλήματα μπορεί πολλά παιδιά να χάσουν την ευκαιρία να πάρουν το σύνηθες bonus για τις πανελλαδικές. Αυτό από μόνο του δεν είναι πρόβλημα εφ' όσον ισχύει για όλα τα παιδιά, ωστόσο αν π.χ. του χρόνου τα σχολικά πρωταθλήματα γίνουν, τότε ενδέχεται να αδικηθούν παιδιά. Θα μπορούσαν να γίνουν τα σχολικά πρωταθλήματα κεκλεισμένων των θυρών και σε μεγαλύτερο εύρος χρόνου.
  3. Άστοχο το μέτρο με το παγούρι. Είναι ακριβώς το ίδιο με ένα μπουκάλι νερού, καθώς ένα παιδί μπορεί να το ξεχάσει σπίτι του, να το δώσει σε ένα άλλο παιδί που του άδειασε κ.λπ.
Επίσης, εμένα μου άφησε μία μικρή ασάφεια ως προς τις ομάδες και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου μετά το ωράριο. Αυτό πλήττει, αφενός, τις εξωσχολικές ομάδες, αφετέρου όσα κοινωνικά φροντιστήρια αξιοποιούν τους χώρους του σχολείου για τη λειτουργία τους. Αυτά θα ήταν καλό να αποσαφηνιστούν σύντομα.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
παιδιά ακόμα και η Ιταλία δεν έβαλε μάσκες στα παιδιά αλλά όρισε απόσταση.... το ότι κάθονται και βγαίνουν από την μία η παιδιατρική εταιρία και από ότι άλλοι κάποιοι ειδικοί δε σημαίνει ότι οι μάσκες θα λειτουργήσουν .. προσωπικά θεωρώ ότι δε θα κάνουν δουλειά.... γιατί απλά δε θα μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν σωστά.


Άλλο μέτρο είναι που δε συμφωνώ το να καθαρίζουν τα πληκτρολόγια μετά από κάθε χρήση. (πολλά είναι δεδομένο ότι θα χαλάσούν + ότι δεν έχουν εδικά καθαριστικά + ότι δεν ξέρουν να τα καθαρίζουν). Καί είναι αστείο ότι δεν έχει γίνει αναφορά για το λοιπό εξοπλισμό.

Όπως είπε το παιδί πάνω τα περισσότερα σχολεία τα παιδιά κάθονται 2, 2 στους υπολογιστές. Να είστε σίγουροι παιδιά ότι αυτοί που μας κυβερνάνε δεν έχουν ιδέα για αυτό και απλά βλεπουν χαρτιά και αριθμούς.

Δε συμφωνώ με τον διορισμό παραπάνω καθαριστριών ....

Διαφωνώ με την ακύρωση των εκδρομών....
Διαφωνώ με τον αγιασμό που δε θα γίνει ομαδικά αλλά ανα τάξη , όπως πιστεύω και η πρωινή προσευχή.

Στις ειδικές ομάδες που θα είναι χωρίς μάσκα.... είναι και οι σοβαρές νευρολογικές παθήσεις (επρεπε να διευκρινήσουν ποιες), ένα παιδί με σοβαρή νευρομυική πάθηση είναι το πρώτο που πρέπει να φοράει μάσκα.

Σε αυτές τις ομάδες έπρεπε να παρέχουν μάσκες ειδικές με βαλβίδες και όχι χωρίς μάσκα.

Το παγουρίνο είναι από δωρεά εταιρίας (που προφανώς το έκανε για λόγους marketing) και θέλανε να το χώσουν κάπως και είπαν μια χαζομάρα.)

Τέλος δε θεωρώ πως επρεπε να πληρώσει το δημόσιο κανενός την μάσκα.... ο καθενας να πληρώνει την δικιά του και για τα παιδιά που δεν έχουν θα κρίνει κατά περίπτωση ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του εκάτοστε σχολείου.

Τα μέτρα είχαν ασάφειες, πιστεύω ότι δε θα λειτουργήσουν ούτε στο ελάχιστο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 299 μηνύματα.
παιδιά ακόμα και η Ιταλία δεν έβαλε μάσκες στα παιδιά αλλά όρισε απόσταση.... το ότι κάθονται και βγαίνουν από την μία η παιδιατρική εταιρία και από ότι άλλοι κάποιοι ειδικοί δε σημαίνει ότι οι μάσκες θα λειτουργήσουν .. προσωπικά θεωρώ ότι δε θα κάνουν δουλειά.... γιατί απλά δε θα μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν σωστά.


Άλλο μέτρο είναι που δε συμφωνώ το να καθαρίζουν τα πληκτρολόγια μετά από κάθε χρήση. (πολλά είναι δεδομένο ότι θα χαλάσούν + ότι δεν έχουν εδικά καθαριστικά + ότι δεν ξέρουν να τα καθαρίζουν). Καί είναι αστείο ότι δεν έχει γίνει αναφορά για το λοιπό εξοπλισμό.

Όπως είπε το παιδί πάνω τα περισσότερα σχολεία τα παιδιά κάθονται 2, 2 στους υπολογιστές. Να είστε σίγουροι παιδιά ότι αυτοί που μας κυβερνάνε δεν έχουν ιδέα για αυτό και απλά βλεπουν χαρτιά και αριθμούς.

Δε συμφωνώ με τον διορισμό παραπάνω καθαριστριών ....

Διαφωνώ με την ακύρωση των εκδρομών....
Διαφωνώ με τον αγιασμό που δε θα γίνει ομαδικά αλλά ανα τάξη , όπως πιστεύω και η πρωινή προσευχή.

Στις ειδικές ομάδες που θα είναι χωρίς μάσκα.... είναι και οι σοβαρές νευρολογικές παθήσεις (επρεπε να διευκρινήσουν ποιες), ένα παιδί με σοβαρή νευρομυική πάθηση είναι το πρώτο που πρέπει να φοράει μάσκα.

Σε αυτές τις ομάδες έπρεπε να παρέχουν μάσκες ειδικές με βαλβίδες και όχι χωρίς μάσκα.

Το παγουρίνο είναι από δωρεά εταιρίας (που προφανώς το έκανε για λόγους marketing) και θέλανε να το χώσουν κάπως και είπαν μια χαζομάρα.)

Τέλος δε θεωρώ πως επρεπε να πληρώσει το δημόσιο κανενός την μάσκα.... ο καθενας να πληρώνει την δικιά του και για τα παιδιά που δεν έχουν θα κρίνει κατά περίπτωση ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του εκάτοστε σχολείου.

Τα μέτρα είχαν ασάφειες, πιστεύω ότι δε θα λειτουργήσουν ούτε στο ελάχιστο.

Και γιατί παρακαλώ να μη δώσουν τις μάσκες δωρεάν? Τη στιγμή που τις επιβάλλουν και τη στιγμή που απαιτούν από τα παιδιά να ξέρουν να τις χρησιμοποιούν σωστά, έτσι πρέπει να γίνει. Κοίτα, εγώ έχω 2 παιδιά δημοτικού τα οποία προφανώς θα πρέπει να φοράνε 6 ώρες μάσκα. Αυτό σημαίνει ότι, εφ’όσον θέλουν το μέτρο να είναι αποδοτικό, τα παιδιά πρέπει να αλλάζουν μάσκα τουλάχιστον ανά δίωρο για να μη πω και κάθε φορά που βγαίνουν για διάλειμμα,καθώς αυτή που ήδη φοράνε, όταν βγαίνουν έξω θα τη βγάζουν και, επομένως, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά εκτός αν νομίζεις ότι είναι υγιές ένα παιδί να φοράει την ίδια μάσκα επί ένα 6ωρο και να τη βγάζει στο διάλειμμα και μετά να την ξαναβάζει. Άρα, κανονικά, μια οικογένεια με 2 παιδιά, αν αγοράζει πχ 3 μάσκες χάρτινες κατ’ελάχιστον την ημέρα για το κάθε παιδϊ θα πρέπει να ξοδεύει την ημέρα 70λ που έχει πάει η μάσκα τώρα χ 2 παιδιά 1,40 χ 3= 4,20 χ 5 μέρες 21χ 4 βδομάδες= 84€ το μήνα. Δεν είμαστε στα καλά μας...Λες και δεν έχουμε άλλα έξοδα. Και...μην μου πεις ότι υπάρχει και η λύση των υφασμάτινων οι οποίες, απ´όσο λένε και οι ίδιοι της κυβέρνησης, είναι μόνο για μόστρα και προσφέρουν την μικρότερη προστασία απ´όλες όσες κυκλοφορούν στο εμπόριο. Γιατί, λοιπόν,θεωρείς ότι θα πρέπει οι γονείς να πετάξουν τα χρήματά τους σε κάτι το οποίο οι ίδιοι οι πολιτικοί και τα τσιράκια τους, οι κατευθυνόμενοι και πληρωμένοι λοιμωξιολόγοι, έχουν ήδη πει ότι δεν προσφέρει προστασία. Οπότε, ναι...να τις δίνουν δωρεάν. Ο σύλλογος γονέων δεν έχει να αποφασίσει κάτι γιατί η πλειοψηφία των παιδιών πάνε στα δημόσια σχολεία και όχι στα ιδιωτικά και τα χρήματα δεν περισσεύουν σε κανέναν.

Εκει, εν γένει, που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι όντως το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα έπρεπε εξ’αρχής να απφασιστεί γιατί δεν θα λειτουργήσει σωστά με βασικότερο ευνόητο λόγο ότι εδώ εμείς οι μεγάλοι για μισή ώρα και δεν αντέχουμε τη μάσκα, πόσο μάλλον τα παιδιά και για 6 ώρες. Και...σ’αυτό το σημείο...ναι, νομίζω ότι θα μπορούσαν οι σύλλογοι γονέων να δράσουν αναλόγως ώστε να μην εφαρμοστεί.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Και γιατί παρακαλώ να μη δώσουν τις μάσκες δωρεάν? Τη στιγμή που τις επιβάλλουν και τη στιγμή που απαιτούν από τα παιδιά να ξέρουν να τις χρησιμοποιούν σωστά, έτσι πρέπει να γίνει. Κοίτα, εγώ έχω 2 παιδιά δημοτικού τα οποία προφανώς θα πρέπει να φοράνε 6 ώρες μάσκα.
Θα το αιτιολογήσω...

Oι μάσκες θα είναι με διαγωνισμό (και πιθανό να μην είναι από ελληνική εταιρία) και θα δίνονται σε όλους τους μαθητές (και από ιδιωτικά και από δημόσια).... θα έχουν χείριστη ποιότητα γιατί αυτό που κοιτάνε εκεί στο υπουργείο είναι η πιο οικονομική λύση και όχι ποιο vfm. Δηλαδή δε κοιτάνε ποιότητα τιμή αλλά μόνο τιμή αλλιώς θα λέγανε στην συνέντευξη της προδιαγραφές των μασκών που δίνουν και όχι μόνο το τύπο (υφασμάτινες). Επίσης θα σας δώσουν από 2 μάσκες υφασμάτινες... (και πιθανό να μην ανανεώνονται ,, και να ανανεώνονται δε λέει κάτι)...

επειδή είσαι μαμά αυτές τις μάσκες που θα σου δώσουν πετάξε τις όπως είναι και πάρε υποαλλεργικές υφασμάτινες μάσκες με καλά υλικά (πιστοποιήση ΟΕΚΟ-TEX και CE) ....

Ανάλογα και το παγουρίνο όπως το δώσουν πάρτο και πεταξε το....

Αφού η παιδιατρική εταιρία έκανε ανακοίνωση σχετική οι συλλόγοι γονέων δε μπορούν να κάνουν τπτ και ούτε πρέπει ούτε οι τοπικοι ιατρικοί σύλλογοι....μπορούν.

Αφού δεν εφαρμόσαν αποστάσεις αναγκαστικά εφαρμόζεις μάσκες..δε μπορεί να γίνει αλλιώς.. εδώ καθονται και λένε παιδιά με σοβαρές μυικές παθήσεις να μην φοράνε μάσκα ....(που αυτά τα έχουν ανάγκη)....

 
Τελευταία επεξεργασία:

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 299 μηνύματα.
Oι μάσκες θα είναι με διαγωνισμό (και πιθανό να μην είναι από ελληνική εταιρία) και θα δίνονται σε όλους τους μαθητές (και από ιδιωτικά και από δημόσια).... θα έχουν χείριστη ποιότητα γιατί αυτό που κοιτάνε εκεί στο υπουργείο είναι η πιο οικονομική λύση και όχι ποιο vfm. Δηλαδή δε κοιτάνε ποιότητα τιμή αλλά μόνο τιμή. Επίσης θα σας δώσουν 2 μάσκες υφασμάτινες... (και πιθανό να μην ανανεώνονται ,, και να ανανεώνονται δε λέει κάτι)...

επειδή είσαι μαμά αυτές τις μάσκες που θα σου δώσουν πετάξε τις όπως είναι και πάρε υποαλλεργικές υφασμάτινες μάσκες με πιστοποιήση ΟΕΚΟ και CE ....

Ανάλογα και το παγουρίνο.

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Φαντάζομαι την ποιότητά τους. Θα κοιτάξω και αυτές που προτείνεις, αν και όπως είπα θεωρώ ότι μάθημα με μάσκες δεν μπορεί να γίνει, όσο καλής ποιότητας κι αν είναι αυτές. Δεν με φοβίζει τόσο το θέμα της αλλεργίας, όσο ότι δεν είναι έτσι κι αλλιώς φυσιολογικό ένα παιδί τόσες ώρες να έχει μύτη και στόμα σχεδόν κλειστά, να μην μπορεί να αναπνεύσει, να στερείται πρόσληψης οξυγόνου. Ποιός θα είναι υπεύθυνος αν τα παιδιά μου πάθουν, στην καλύτερη των περίπτωσεων, την ώρα του μαθήματος μια ζαλάδα που μπορεί να οφείλεται στη χρήση μάσκας, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ενυπόγραφα για το ότι η πολύωρη χρήση μάσκας στα παιδιά μου δεν θα έχει καμία μεσοπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη επίπτωση. Απ´όσο γνωρίζω, κανένας γιατρός δεν υπογράφει και δεν αναλαμβάνει τέτοια ευθύνη. Στα κανάλια, όμως, ξέρουν να βγαίνουν και μας κουνάνε το δάχτυλο. Και...δεν είμαι η μόνη που είμαι κατά της μάσκας, η πλειοψηφία των γονέων απ’όσο ακούω και βλέπω έχει ξεσηκωθεί. Ελπίζω να μην κρατήσει για πολύ. Προσωπικά στα παιδιά μου έχω πει ανά 10 λεπτά να την κατεβάζουν και να πίνουν μερικές γουλιές νερό και με αυτόν τον τρόπο ίσως μειωθούν οι ώρες που θα τη φοράνε. Τι θα τους κάνουν, δηλαδή, οι δάσκαλοι, θα τα πάνε στον διευθυντή ή θα τα διώξουν από το σχολείο γιατί είναι «κακομαθημένα παλιόπαιδα» με γονείς ανεύθυνους?
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Το βασικό μέτρο που πρέπει να τηρείται είναι οι αποστάσεις. Οι μάσκες είναι σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να τηρηθεί αυτό.

Η κυβέρνηση υπολόγισε το πολιτικό κόστος και αποφάσισε να μην κάνει πρωί-απόγευμα τα σχολεία ώστε να κάθεται κάθε παιδί σε ένα θρανίο.
 

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 299 μηνύματα.
Το βασικό μέτρο που πρέπει να τηρείται είναι οι αποστάσεις. Οι μάσκες είναι σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να τηρηθεί αυτό.

Η κυβέρνηση υπολόγισε το πολιτικό κόστος και αποφάσισε να μην κάνει πρωί-απόγευμα τα σχολεία ώστε να κάθεται κάθε παιδί σε ένα θρανίο.

Ακριβώς αυτό. Το κόστος, όμως, που θα επωμιστούν οι γονείς σε περίπτωση που το παιδί τους πάει στο νοσοκομείο από την πολύωρη χρήση μάσκας, ποιος θα το αναλάβει? Κατά τ’άλλα τάχα μου ενδιαφέρονται για την υγεία του κοσμάκη. Μόνο για το τομάρι τους και για τις θεσούλες τους.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Ακριβώς αυτό. Το κόστος, όμως, που θα επωμιστούν οι γονείς σε περίπτωση που το παιδί τους πάει στο νοσοκομείο από την πολύωρη χρήση μάσκας, ποιος θα το αναλάβει? Κατά τ’άλλα τάχα μου ενδιαφέρονται για την υγεία του κοσμάκη. Μόνο για το τομάρι τους και για τις θεσούλες τους.
Γι αυτό όπως είπε ο fockos παιρνουμε ακριβές μάσκες και όχι τις φθηνές που θα δώσουν δωρεάν. Το ίδιο και για τα παγουρίνα.

Ο υπουργός που έκανε την ανακοίνωση εχτές έβγαλε τα γυαλιά του στη συνένετευξη επειδή με την μάσκα θολώναν. Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι που φορούν γυαλιά έχουν πρόβλημα με τις μάσκες και σε αρκετούς τα γυαλιά είναι απαραίτητα
 

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Εγώ είμαι το θαύμα της φύσης που δεν θολώνουν τα γυαλιά με τη μάσκα;
Απλά πρέπει να τη φορέσεις σωστά.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Το βασικό μέτρο που πρέπει να τηρείται είναι οι αποστάσεις. Οι μάσκες είναι σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να τηρηθεί αυτό.

Η κυβέρνηση υπολόγισε το πολιτικό κόστος και αποφάσισε να μην κάνει πρωί-απόγευμα τα σχολεία ώστε να κάθεται κάθε παιδί σε ένα θρανίο.

Υπάρχει και οικονομικό κόστος...

Εγώ είμαι το θαύμα της φύσης που δεν θολώνουν τα γυαλιά με τη μάσκα;
Απλά πρέπει να τη φορέσεις σωστά.

Πιθανότατα είμαστε δύο στο κλαμπ. :Ρ Απλά, ώρες-ώρες νομίζω ότι γίνεται γκρίνια για την γκρίνια, τίποτα παραπάνω.
 

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 299 μηνύματα.
Υπάρχει και οικονομικό κόστος...



Πιθανότατα είμαστε δύο στο κλαμπ. :Ρ Απλά, ώρες-ώρες νομίζω ότι γίνεται γκρίνια για την γκρίνια, τίποτα παραπάνω.

Μα η γκρίνια δεν γίνεται γιατί οι ενήλικες πρέπει να φοράνε μάσκα, που και αυτοί αμφιβάλλω αν ξέρουν να τη χρησιμοποιούν σωστά, αλλά γιατί υπάρχει η απαίτηση από μικρά παιδιά να τη φοράνε τόσες ώρες και μάλιστα να ξέρουν να τη χρησιμοποιούν σωστά, πράγμα αδύνατο, άρα όλο το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό. Δηλαδή, πως θα μιλάει το παιδί μέσα στην τάξη, πως θα κάνει ανάγνωση, δεν θα του μπαίνουν χνούδια μέσα στο στόμα του, κι αν του ανέβει προς τα πάνω δεν θα πρέπει να την πιάσει με τα χέρια του τα οποία δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο θα έχουν ακουμπήσει προηγουμένως και θα είναι μέσα στα μικρόβια, δεν πρέπει να την τραβήξει, πάλι με τα λερωμένα χέρια του, για να πιει νερό, δεν πρέπει να την τραβήξει για να σκουπίσει τη μύτη του? Που είναι, λοιπόν, η προστασία που προσφέρει. Κοινώς, χρειαζόμαστε μια περιουσία σε μάσκες ή στο νερό και στη ΔΕΗ για να αποστειρώνουμε τις υφασμάτινες. Και όλο αυτό γιατί? Για να παίζουμε το παιχνιδάκι τους που μας θέλει να είμαστε υποχείριά τους. Όχι, προσωπικά δεν θα βάλω σε αυτή τη διαδικασία τα παιδιά μου. Τα παιδιά θα πρέπει να ζήσουν φυσιολογικά, όχι σαν ρομποτάκια. Γι’ αυτό όλη η γκρίνια από την πλειοψηφία των γονέων.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,657 μηνύματα.
αμα ενας δεν μπορει να αναπνευσει με την μασκα τι γινεται??θεωρω λαθος να τη φορανε,μπορει ξερω γω καποιος να παθει χουνερι αμα εχει κανα προβλημα.
 

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Αν δεν μπορεί να αναπνεύσει κάποιος για κάποιον ΣΟΒΑΡΟ λόγο και όχι λόγω ιδέας, πάει σε γιατρό να του γράψει βεβαίωση και να τον απαλλάξει.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Αν δεν μπορεί να αναπνεύσει κάποιος για κάποιον ΣΟΒΑΡΟ λόγο και όχι λόγω ιδέας, πάει σε γιατρό να του γράψει βεβαίωση και να τον απαλλάξει.
και ο ιατρός τον βρίζει και πάει σπίτι του :D
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,657 μηνύματα.
Αν δεν μπορεί να αναπνεύσει κάποιος για κάποιον ΣΟΒΑΡΟ λόγο και όχι λόγω ιδέας, πάει σε γιατρό να του γράψει βεβαίωση και να τον απαλλάξει.
ωραιο κολπο αυτο.οποτε θα παμε ολοι σε γιατρο και θα παρουμε την βεβαιωση:clapping:
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
ωραιο κολπο αυτο.οποτε θα παμε ολοι σε γιατρο και θα παρουμε την βεβαιωση:clapping:

αν ένας παιδίατρος αυτόνομα γράψει χαρτί σε παιδί που παρακολουθεί και το παιδί ή συγγενης του παιδιού κολλήσει κορονοιό και νοσήσει σοβαρά... τότε ο γονιός θα τον πάρει τον ιατρό στα δικαστήρια και θα φάει πρόστιμο ο ιατρός και θα χάσει την καριέρα του.

Οι ιατροι είναι δεμένοι και δε μπορούν να κάνουν τπτ...
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,657 μηνύματα.

αν ένας παιδίατρος αυτόνομα γράψει χαρτί σε παιδί που παρακολουθεί και το παιδί ή συγγενης του παιδιού κολλήσει κορονοιό και νοσήσει σοβαρά... τότε ο γονιός θα τον πάρει τον ιατρό στα δικαστήρια και θα φάει πρόστιμο ο ιατρός και θα χάσει την καριέρα του.
οποτε η λυση ειναι τα κανουνε μεσω ιντερνετ ολα παλι και τελειωσε η ιστορια.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top