Αλλαγή σχολής

GiorgosAsi

Δραστήριο μέλος

Ο GiorgosAsi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 781 μηνύματα.
Επσισης σκεψου κ πανω σε τι θα ηθελες να εργαστεις,καθως τα μαθηματα δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα της αγορας.Θα τα ξεχασεις ολα οσα εμαθες εξω,απλα σε μαθαινουν να σκεφτεσαι και θα μαθεις πολλα πραγματα κ θα κανεις.Οποτε σκεψου που,σε φαρμακευτικη σε καθηγητης η τιποτα προγραμματισμο σε εταιρεια και καποια δικια σου εταιρεια ισως με πληροφορικη στο μελλον.Γιατι τι ειναι 4 χρονια μπροστα στην καθημερινοτητα μιας ζωης και η πληροφορικη δεν ειναι καμια τυχαια σχολη για την αγορα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aladdin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο aladdin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 948 μηνύματα.
Στα μαθηματα που δυσκολευεσαι στειλε ενα φιλο σου να τα περασει για σενα και μετα κανε μαστερ συνδυαζοντας χημεια και πληροφορικη. Αν βρεις καμμια δουλιτσα μετα περνας και χημικο να το βγαλεις με το πασο σου ετσι για το μερακι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

george$$$777

Νεοφερμένος

Ο george$$$777 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
παιδιά καλησπέρα!!ειμαι καινούργιος στη παρέα!!!ειμαι στο τει εμπορίας και διαφήμισης Θεσσαλονίκη αλλα δεν το πολύ γουσταρω..θελω να ξαναδώσω πανελλήνιες ..εχω περάσει απο επαλ α ομάδα κ έχω κ πτυχίο...μπορω να ξαναδώσω κ αν ναι μπορώ ???
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bemanos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μοριακός Αρχιτέκτονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.
Αν εχεις περασει αρκετα μαθηματα ,κατσε και τελειωσε την. αν χρωστας τα περισσοτερα,αστην.Παντως μπορεις να ασχοληθεις και σε καποιο μεταπτυχιακο με την χημεια πχ υπολογιστικη ή θεωρητικη χημεια.
Γενικα ομως μην μπλεκεις του λυκειου την χημεια με του πανεπιστημιο ,καμια σχεση ,μπορει τελικα να μην σου αρεσει οσο νομιζεις.(μπορεις να ερθεις σε καποιες παραδωσεις να δεις τι παιζει ,στα θεωρητικα τουλαχιστον)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stefanos-20

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Stefanos-20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 131 μηνύματα.
Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη/συμβουλή σας για ενα θέμα που με απασχολεί τελευταία. Είμαι στο 3ο έτος της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθήνας. Στο μηχανογραφικό που είχα κάνει ήταν η 2η μου επιλογή και είχα δηλώσει Χημικών Μηχανικών ως πρώτη επιλογή (έδωσα Πανελλήνιες απο Θετική). Τότε μου φαινόταν καλή ιδέα να σπουδάσω πληροφορική γιατί με ενδιέφερε το επάγγελμα του προγραμματιστή (είχα κάποια επαφή με προγραμματισμό απο τότε παρόλο που ήμουν στη Θετική) αλλά κυρίως με ενδιέφερε η Χημεία που είναι η μεγάλη μου αγάπη σαν επιστήμη.

Εν τέλει έχασα τη Χημικών Μηχανικών για 70 μόρια...και πέρασα στη σχολή που είμαι τώρα. Σκέφτηκα πολλές φορές αν άξιζε να ξαναδώσω Πανελλήνιες για να προσπαθήσω να περάσω στη Χημικών Μηχανικών, αλλά το γεγονός ότι εν τέλει πέρασα σε σχολή Πληροφορικής και θα μπορούσα να το ψάξω ως προγραμματιστής, με έκανε τελικά να αποφασίσω να παρακολουθήσω τη σχολή. Τώρα, τρία χρόνια μετά, πιστεύω ότι έκανα λάθος. Η σχολή μου έχει κάποια ενδιαφέρουσα μαθήματα αλλά πιάνω τον εαυτό μου να μην έχω καθόλου ενθουσιασμό να την παρακολουθήσω πλέον. Πολλά απο τα μαθήματα δεν έχουν σχέση με προγραμματισμό και με άφηναν αδιάφορο (κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τις τηλεπικοινωνίες) και είναι ο λόγος που χρωστάω αρκετά απο αυτά. Αυτή η έλλειψη όρεξης για τη σχολή με έχει οδηγήσει και στο σημείο να μην έχω αποκομίσει όσες γνώσεις θα ήθελα μέχρι στιγμής.

Τους τελευταίους μήνες σκεφτόμουν τι θα κάνω και πολλές φορές ξεφύλλιζα τα παλιά μου βιβλία της Χημείας αναλογιζόμενος ότι η κατάσταση σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετική αν είχα όντως περάσει σε μια σχολή αυτού του αντικειμένου, κάτι που θα μου άρεσε 100%. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα διαβάσει και διεξοδικά το πρόγραμμα σπουδών της τρέχουσας σχολής μου και βρέθηκα προ εκπλήξεως σε πολλά πράγματα. Και εδώ είναι που θα ήθελα τη συμβουλή σας. Αξίζει να αφήσω τη σχολή μου και να προσπαθήσω με Πανελλήνιες πάλι να περάσω σε κάποια σχολή Χημείας (κατά προτίμηση Χημικό Αθηνών) πετώντας ουσιαστικά αυτά τα 3 χρόνια στα σκουπίδια και να αρχίσω απο το μηδέν, σε μια σχολή όμως που σίγουρα θα μου αρέσει το σύνολο του προγράμματος σπουδών, ή να προσπαθήσω να τελειώσω τη σχολή που είμαι τώρα, κάτι που σίγουρα θα μου πάρει πάνω απο τα 4 χρόνια των προβλεπόμενων σπουδών;

Είμαι λίγο διστακτικός στο να κάνω αυτη τη συζήτηση στους γονείς μου καθώς δεν τους έχω δώσει κάποια ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά και φοβάμαι ότι θα τους αιφνιδιάσω και θα τους στεναχωρήσω αν πω ότι θέλω αυτά τα 3 χρόνια να τα διαγράψω και να ξεκινήσω απο την αρχή, επιβαρύνοντας τους παραπάνω απο όσο πρέπει και θέλω. Είμαι πολύ μπερδεμένος και θα ήθελα τη γνώμη σας. Συγγνώμη για το μέγεθος του κειμένου αλλά ήθελα κάπου να τα πω...:/:
Καταρχας καλησπερα φιλε,βασικα καλημερα!Λοιπον,καταρχας να σου πω οτι εχω κολλητο φιλο που σπουδαζει σαυτο το τμημα και ειναι τριτοετης οπως και εσυ.Σιγουρα θα τον ξερεις!Τα πλεονεκτηματα της σχολης σου:1) ειναι απο τις κορυφαιες στον τομεα αυτο με παρα πολλες επιλογες και πλεονεκτει εναντι ολων των αλλων σχολων πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων,εχει υψηλη βαση .Συγκεκριμενα,αυτος που σ λεω,μου λεει οτι εχει παρει περισσοτερα μαθηματα που αφορουν τις τηλεπικοινωνιες,εχω δει πολλες φορες τα βιβλια του και να σου πω θα ηθελα πολυ και γω να σπουδαζα το αντικειμενο του.Τουλαχιστον για μενα ειναι φοβερα ενδιαφερον.2)Ειναι παρεμφερες με το τμημα ημμυ του πολυτεχνειου και μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο πανω σαυτο.3)Επισης αποτι ξερω,εχετε και ηλεκτρονικη διαλεξη,οποτε δε χρειαζεστε να πατατε στη σχολη σας,τουλαχιστον αυτος δεν παταει,μονο στα εργαστηρια και για εργασιες και ειναι ενα συν απο μονο του,καθως εχεις περισσοτερο χρονο για διαβασμα και για αλλες δραστηριοτητες ενω στο χημικων μηχανικων δε θα το χεις.
Απο την αλλη μερια η σχολη χημικων μηχανικων ειναι εξισου καλη επιλογη και προφανως επειδη μιλας αποκλειστικα για το ΕΜΠ προφανως ,κορυφαια.Ειναι τελειως διαφορετικο ομως το αντικειμενο,οποτε για κατατακτηριες αφου επαιρνες το πτυχιο σου δε θα στο προτεινα.Μονο με πανελληνιες.Να σου θυμισω οτι απο το Μετσοβειο παιρνεις διπλωμα και οχι πτυχιο.Δηλαδη ειναι master στην ουσια αλλα ειναι 5ετης.Ωστοσο κοιτα να δεις,θα το σκεφτεις ως εξης γιατι και γω το σκεφτομουν να δωσω του χρονου και εχουμε την ιδια ηλικια...ως εξης:1)Εστω οτι παιρνεις το πτυχιο (εξαρταται και ποσα χρωστας βεβαια)σε ενα,εναμιση ετος,θα σε ενδιεφερε να ασχοληθεις με το επαγγελμα η εστω κανοντας και ενα μεταπτυχιακο?2)Αντεχεις να περασεις 6 ,7 χρονια στη σχολη chemical enjineering δε ξερω ποσο ειναι ο μεσος ορος αποφοιτησης εκει ?3)Ενδεικτικα ενας χημικος μηχανικος απασχολειται σε:


  • Απασχόληση σε βιομηχανικές παραγωγικές διαδικασίες (χημικά, πετρελαιο#ειδή, αέριο, χαρτί, φαρμακευτικά, τρόφιμα, κεραμικά, υφάσματα, πλαστικά κ.α.)
  • Τεχνικές συμβουλές και προώθηση πωλήσεων προϊόντων, επιχειρησιακή έρευνα
  • Δημόσια Διοίκηση - Δημόσιοι Οργανισμοί.
  • Μελέτες, σχεδιασμοί, κατασκευές.
  • Έρευνα, εξέλιξη και προσχεδιασμένες ιδιότητες νέων προϊ#όντων.
  • Εκπαίδευση, ιδιαίτερα στην Ανώτατη και Ανώτερη βαθμίδα.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες.
Υπάρχουν ακόμη επαγγελματικές δυνατότητες, εκτός από τις παραπάνω κλασικές, που μπορούν να ενταχθούν στο φάσμα των δραστηριοτήτων του, όπως Οικολογική Τεχνολογία, Περιβαλλοντική Μηχανική, Προγραμματισμός, Ασφάλεια και Συντήρηση έργων, Πληροφορική, Βιοφυσική και Βιοχημική Μηχανική.ΔΕΣ και ΔΩ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,δηλαδη μπορεις να ασχοληθεις με βιοτεχνολογια και πολλα αλλα.https://www.chemeng.ntua.gr/
Γενικα,Θελει ψαξιμο,και αμα εισαι σιγουρος οτι σου αρεσει το αντικειμενο του χημικου μηχανικου,τοτε δωσε ξανα,δεν τρεχει τιποτα,μικρος εισαι,ορεξη να υπαρχει και οσο για τους γονεις σου,εξηγεισε τους οπως τα λες και εδω,αλλωστε αλλους τους στηριζουν οι γονεις τους σε αλλες πολεις με χιλιαδες ευρω,εσυ που εισαι Αθηνα δεν επιβαρυνεις,τι εξοδα να εχεις? ή βρες μια part time εργασια σε plaisio ,public μιας και γνωριζεις απο πληροφορικη,απλα να φροντισεις να χεις καλη ψυχολογια.Καλη επιτυχια οτι και αν αποφασισεις!
Αμα θες,και αμα εχεις facebook σου δινω στο chat to ονομα του παιδιου που ειναι στη σχολη σου,να δεις ισως ας πουμε και την προοπτικη να ασχοληθεις με τις τηλεπικοινωνιες,ειναι γκαντζετακιας και ξερει αρκετα:D.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Sail Beg

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Sail Beg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 319 μηνύματα.
Φίλε Kain,τί θα σου πρότεινα,βάλε μια πλάτη στο εναπομείναντα χρόνο που μένει για να πάρεις το πτυχίο και τέλειωσε την σχολή σου.
Έπειτα αν όντως είναι το πάθος σου η Χημεία πήγαινε στο Χημικό με κατατακτήριες και με το πτυχίο σου μπορείς να βρείς μια part-time δουλειά ή να κάνεις 2-3 μαθηματάκια σε παιδιά ώστε να είσαι σχετικά ανεξάρτητος στα 22-23 σου.
Αυτά από μένα,εύχομαι να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stefanos-20

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Stefanos-20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 131 μηνύματα.
παιδιά καλησπέρα!!ειμαι καινούργιος στη παρέα!!!ειμαι στο τει εμπορίας και διαφήμισης Θεσσαλονίκη αλλα δεν το πολύ γουσταρω..θελω να ξαναδώσω πανελλήνιες ..εχω περάσει απο επαλ α ομάδα κ έχω κ πτυχίο...μπορω να ξαναδώσω κ αν ναι μπορώ ???
Καλημερα,τι πτυχιο εχεις ,γιατι μας λες οτι εισαι στο τει εμποριας.Δε ξερω ομως τι παιζει με τα επαλ,αλλα λογικα μπορεις,γιατι δε παιρνεις τηλεφωνο να τους ρωτησεις?Παντως απο γενικο λυκειο απειρες φορες μπορεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dimitris_SM

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Dimitris_SM αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 225 μηνύματα.
Τους τελευταίους μήνες σκεφτόμουν τι θα κάνω και πολλές φορές ξεφύλλιζα τα παλιά μου βιβλία της Χημείας αναλογιζόμενος ότι η κατάσταση σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετική αν είχα όντως περάσει σε μια σχολή αυτού του αντικειμένου

Έδωσες μόνος σου την απάντηση με αυτή την πρόταση :thumbup: .Πέρα απο αυτό εγώ έχω 2 πράγματα να σου πω :

1)Παρόλο που αγαπώ την σχολή μου και δεν πιστεύω πως θα ταίριαζα καλύτερα σε άλλο τμήμα..υπάρχουν αρκετά μαθήματα που δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και τα χρωστάω.Κυρίως τα μαθήματα του κορμού,πριν διαλέξω κατεύθυνση.Αυτο που θέλω να πω είναι πως αφού σ αρεσει ο προγραμματισμός φαντάζομαι ότι μπορείς να εστιαστείς σε αυτό και να αφήσεις τις τηλεπικοινωνίες σε δεύτερη μοίρα(απλά να περάσεις τα μαθήματα)...υποθέτω έχετε κατευθύνσεις ετσι??Γιατι και εγώ στην αρχή που κάναμε τα μαθήματα ''εισαγωγής'' είχα κόψει φλέβα αλλα με το καιρό άρχισαν και τα μαθήματα του αντικειμένου μου και ξαναβρήκα το ενδιαφέρον μου για την σχολή.

2)Μην σκέφτεσαι οτι αν αλλάξεις σχολή,αυτά τα 3 χρόνια θα είναι ΄΄πέταμα''.Πέταμα θα είναι τα χρόνια που αφιέρωσες για να κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει/δεν το αγαπάς.Αν όντως η χημεία είναι η μεγάλη σου αγάπη,και έχεις το ΝΕΥΡΟ(γιατι πραγματικά θέλει γερά νεύρα) να ξαναδώσεις πανελλήνιες,να ξαναρχίσεις σαν πρωτοετής κτλπ τότε κάντο.'Οσον αφορά το θέμα γονείς : αμα τελικά αλλάξεις σχολή τότε μπορείς να βρείς μια δουλίτσα ώστε να μην εξαρτιέσαι 100% απο αυτούς και γενικά να δείξεις ότι παλεύεις να στηρίξεις την επιλογή σου.

Πάντως αν είσαι 3ο έτος τότε θα δώσεις πανελλήνιες του χρόνου (δηλαδή τέλος 4ου έτους).Δηλαδή,''τυπικά'' θα την έχεις τελειώσει την σχολή σου και θα αρχίζεις να ξεχρεώνεις.Εκτός αν δεν κατάλαβα σωστά εγώ...

Υ.Γ μήπως οι φετινές πανελλήνιες σε βάλαν σε τόσες σκέψεις :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

domenica95

Νεοφερμένος

Η domenica95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλημερα- καλησπερα παιδια θα ηθελα τη γνωμη σας για κατι. Ξαναρχιζω μετα από 4 μηνες τη συζητηση γιατι ειναι ακριβως αυτό που με απασχολει. Περυσι εδωσα πανελληνιες και περασα στην κομοτηνη. Παροτι μου αρεσε η σχολη καπου μετα τα χριστουγεννα λιγο πριν την πρωτη εξεταστικη αποφασισα να ξαναδωσω πανελληνιες μηπως και ερθω στην πολη μου (θεσσαλονικη) γιατι τα εξοδα πηγαινε- ελα ηταν αρκετα. Τωρα περιμενω τις βασεις. Αλλα αυτό που με απασχολει είναι πως ισως δεν περασα παλι θεσσαλονικη καθαρα λογω βασεων. Θα ηταν καλυτερο να παω στη νεα σχολη μου αν θα είναι εκτος θεσσαλονικης και παλι ή να συνεχισω αυτή που ηδη εχω? (να σημειωθει πως στη δευτερη περιπτωση θα χρωσταω μαθηματα 2 εξαμηνων). Είναι νωρις να τα σκεφτομαι μιας και οι βασεις δεν εχουν βγει αλλα είναι κατι που με προβληματιζει εντονα. (ναι ειμαι από αυτους τους ψειρες που πνίγονται σε μια κουταλια νερο)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KeepDreaming!

Δραστήριο μέλος

Η KeepDreaming! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 634 μηνύματα.
Είναι στιγμές που με πιάνει έντονος προβληματισμός γύρω από τις σπουδές μου.Αρχικά, το αντικείμενο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει αλλά επίσης δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποιο αντικείμενο που να με ενδιαφέρει απόλυτα.
Μετά είναι και το θέμα της απόστασης.Σπουδάζω Μυτιλήνη και είμαι από Θεσσαλονίκη οπότε δεν μπορώ να πω ότι θα πάρω το πλοίο όποτε θελήσω για να γυρίσω σπίτι μου.Έχω να πάω σπίτι μου από τότε που γύρισα από τις διακοπές Χριστουγέννων(περίπου από τα μέσα Ιανουαρίου) και μου έχει κάτσει πολύ άσχημα.
Πολλές φορές νιώθω μοναξιά, οι παρέα που έχω κάνει εδώ δεν είναι όπως φανταζόμουν μια παρέα στην φοιτητική μου ζωή και όταν μένω μέσα στο σπίτι με πιάνει κατάθλιψη.
Έχω μια αδυναμία στα θεωρητικά είναι η αλήθεια και αν μπορούσα θα ήθελα να σπουδάσω νομική, ψυχολογία ή κάτι τέτοιο.Αλλά δυστυχώς ήμουν τεχνολογική κατεύθυνση.Μετά ίσως κάποια σχολή οικονομικών που συνδυάζει θεωρία και πράξη.
Σκέφτομαι να κάνω δήλωση για 10% φέτος αλλά δεν έχω συγκεντρώσει και τόσα πολλά μόρια και φοβάμαι ότι δεν θα πιάσω κάποια σχολή στη Θεσσαλονίκη ας πούμε.:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

damn

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο damn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,771 μηνύματα.
Το ενδεχόμενο να ξαναδώσεις παννεληνιες το 2016 δεν το σκέφτεσαι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KeepDreaming!

Δραστήριο μέλος

Η KeepDreaming! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 634 μηνύματα.
Όχι.Στην αρχή το σκεφτόμουν αλλά τώρα με τρομάζει η ιδέα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

damn

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο damn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,771 μηνύματα.
Κοιτα άμα δεν σου άρεσε η σχολή και με το 10% δύσκολο είναι να πιάσεις ένα αξιοπρεπές τμήμα πρέπει να δώσεις παννελγνιες ξανά.Μην νομίζεις ότι θέλω να σε πεισω να δώσεις παννεληνιες πάλι αλλά να σκεφτείς εσύ τι είναι καλύτερο για το μέλλον σου.Οι κόποι θέλουν θυσίες και εγώ δίνω πάλι φέτος δεν είναι τίποτα να δίνεις μια δεύτερη χρονια παννεληνθες ισαισα έχεις περισσότερο χρόνο.Σκεψου καλά πριν πάρεις την τελική απόφαση .Φιλικα??????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KeepDreaming!

Δραστήριο μέλος

Η KeepDreaming! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 634 μηνύματα.
Κοιτα άμα δεν σου άρεσε η σχολή και με το 10% δύσκολο είναι να πιάσεις ένα αξιοπρεπές τμήμα πρέπει να δώσεις παννελγνιες ξανά.Μην νομίζεις ότι θέλω να σε πεισω να δώσεις παννεληνιες πάλι αλλά να σκεφτείς εσύ τι είναι καλύτερο για το μέλλον σου.Οι κόποι θέλουν θυσίες και εγώ δίνω πάλι φέτος δεν είναι τίποτα να δίνεις μια δεύτερη χρονια παννεληνθες ισαισα έχεις περισσότερο χρόνο.Σκεψου καλά πριν πάρεις την τελική απόφαση .Φιλικα������

Ποιος μπορεί να ξέρει τι είναι καλύτερο για το μέλλον του;Απλά σκέφτομαι ότι θα είναι λίγο πιο δύσκολο να δώσω μετά από 2 χρόνια.
Ίσως μείνω εδώ και το 2ο έτος που έχω υποχρεωτικά μαθήματα και μετά γυρίσω πίσω και σπουδάζω εξ αποστάσεως.
Ευχαριστώ για τη συμβουλη σου! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Είναι ένα θέμα να μη σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το αντικείμενο, ιδιαίτερα αν δε σε ενδιαφέρει στο βαθμό του να μη θέλεις να ασχοληθείς με αυτό για να αποφοιτήσεις από το τμήμα. Το να σε ενδιαφέρει, απλώς να υπάρχει κάτι άλλο που σε ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο, είναι εντάξει καθώς θα μπορούσες να ασχοληθείς για να πάρεις το πτυχίο. Κεφάλαιο και θέληση για εξωτερικό ή κολέγιο (δεν ξέρω για Θεσσαλονίκη, για Αθήνα έχω ακούσει καλά λόγια για το Deree, σίγουρα δε θα σου συνιστούσα οτιδήποτε βρεις πρώτο) υπάρχουν; Ή μιλάμε μόνο για ελληνικά ΑΕΙ; Και αν μιλάμε μόνο για ελληνικά ΑΕΙ, υπάρχει κάποια σοβαρή εναλλακτική (δηλαδή να σε ενδιαφέρει) στην οποία μπορείς να περάσεις με τα μόρια που έχεις συγκεντρώσει; Διότι, αν όχι, τότε μάλλον δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Αν δεν το έχεις ψάξει αρκετά (άρα δεν είσαι βέβαιη ότι δεν έχεις άλλη λύση σε ΑΕΙ) και θέλεις να ακούσεις καμιά πρόταση, μπορείς να μας πεις περίπου τα μόρια που συγκέντρωσες και κάποια ενδιαφέροντά σου, μήπως υπάρξει κάποια καλή πρόταση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Είναι στιγμές που με πιάνει έντονος προβληματισμός γύρω από τις σπουδές μου.Αρχικά, το αντικείμενο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει αλλά επίσης δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποιο αντικείμενο που να με ενδιαφέρει απόλυτα.
Μετά είναι και το θέμα της απόστασης.Σπουδάζω Μυτιλήνη και είμαι από Θεσσαλονίκη οπότε δεν μπορώ να πω ότι θα πάρω το πλοίο όποτε θελήσω για να γυρίσω σπίτι μου.Έχω να πάω σπίτι μου από τότε που γύρισα από τις διακοπές Χριστουγέννων(περίπου από τα μέσα Ιανουαρίου) και μου έχει κάτσει πολύ άσχημα.
Πολλές φορές νιώθω μοναξιά, οι παρέα που έχω κάνει εδώ δεν είναι όπως φανταζόμουν μια παρέα στην φοιτητική μου ζωή και όταν μένω μέσα στο σπίτι με πιάνει κατάθλιψη.
Έχω μια αδυναμία στα θεωρητικά είναι η αλήθεια και αν μπορούσα θα ήθελα να σπουδάσω νομική, ψυχολογία ή κάτι τέτοιο.Αλλά δυστυχώς ήμουν τεχνολογική κατεύθυνση.Μετά ίσως κάποια σχολή οικονομικών που συνδυάζει θεωρία και πράξη.
Σκέφτομαι να κάνω δήλωση για 10% φέτος αλλά δεν έχω συγκεντρώσει και τόσα πολλά μόρια και φοβάμαι ότι δεν θα πιάσω κάποια σχολή στη Θεσσαλονίκη ας πούμε.:hmm:

Μου αρέσει το αντικείμενο των σπουδών σου. Το βρίσκω ενδιαφέρον και σύγχρονο. Επειδή παραπάνω γράφεις ότι ναι μεν δεν σε ενθουσιάζει η σχολή σου αλλά εναλλακτικά δεν υπάρχει κάποιο αντικείμενο που να σε ενδιαφέρει πραγματικά, θα σου πρότεινα να δώσεις στη σχολή σου άλλη μια ευκαιρία. Σκέψου ότι ο βασικός λόγος που βρίσκεσαι εκεί είναι οι σπουδές σου και όχι το περιβάλλον ή οι παρέες. Συμφωνώ ότι όλα αυτά ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας και μας ανεβάζουν ψυχολογικά αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το στόχο μας.΄Ενας ωραίος τρόπος για να καταλάβεις αν πραγματικά φταίει το αντικείμενο της σχολής για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι ή όλα τα υπόλοιπα, θα ήταν να ρωτήσεις τον εαυτό σου πώς θα αισθανόσουν αν η σχολή αυτή βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελες και τότε να αλλάξεις αντικείμενο ή όλα θα ήταν καλά? Νομίζω πως η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα σε βοηθήσει να πάρεις την απόφασή σου. Αν παρόλα αυτά συνεχίσεις να θέλεις κάτι άλλο ( και αφού τα "θεωρητικά" αποκλείονται λόγω κατεύθυνσης) θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στις σχολές Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου. Οι σχολές των τριών αυτών ειδικοτήτων έχουν χαμηλές βάσεις οπότε νομίζω πως θα μπορέσεις να τις διεκδικήσεις και το σημαντικότερο έχουν πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές. Θα σου πρότεινα και τα Τουριστικά Επαγγέλματα αλλά είναι στο 5ο πεδίο και θα έπρεπε να έχεις δώσει ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας οπότε το αφήνουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KeepDreaming!

Δραστήριο μέλος

Η KeepDreaming! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 634 μηνύματα.
Είναι ένα θέμα να μη σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το αντικείμενο, ιδιαίτερα αν δε σε ενδιαφέρει στο βαθμό του να μη θέλεις να ασχοληθείς με αυτό για να αποφοιτήσεις από το τμήμα. Το να σε ενδιαφέρει, απλώς να υπάρχει κάτι άλλο που σε ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο, είναι εντάξει καθώς θα μπορούσες να ασχοληθείς για να πάρεις το πτυχίο. Κεφάλαιο και θέληση για εξωτερικό ή κολέγιο (δεν ξέρω για Θεσσαλονίκη, για Αθήνα έχω ακούσει καλά λόγια για το Deree, σίγουρα δε θα σου συνιστούσα οτιδήποτε βρεις πρώτο) υπάρχουν; Ή μιλάμε μόνο για ελληνικά ΑΕΙ; Και αν μιλάμε μόνο για ελληνικά ΑΕΙ, υπάρχει κάποια σοβαρή εναλλακτική (δηλαδή να σε ενδιαφέρει) στην οποία μπορείς να περάσεις με τα μόρια που έχεις συγκεντρώσει; Διότι, αν όχι, τότε μάλλον δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Αν δεν το έχεις ψάξει αρκετά (άρα δεν είσαι βέβαιη ότι δεν έχεις άλλη λύση σε ΑΕΙ) και θέλεις να ακούσεις καμιά πρόταση, μπορείς να μας πεις περίπου τα μόρια που συγκέντρωσες και κάποια ενδιαφέροντά σου, μήπως υπάρξει κάποια καλή πρόταση.
Βασικά κάτι σε ελληνικό ΑΕΙ σκεφτόμουν.Δεν θέλω ιδιωτικές σχολές, κολλέγια και τέτοια.
Τώρα από πλευράς μορίων είχα συγκεντρώσει 13.000 στο 2ο-4ο και 14.400 στο 5ο.Δεν είναι και πολύ υψηλά.Απλά δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα φτάσουν φέτος οι βάσεις του 10%.Άσε που εμείς που δώσαμε το '14 θα διεκδικήσουμε το 60% των θέσεων και οι του '13 το 40%.Οπότε δεν ξέρω τι θα παιχτεί.
Μου αρέσει το αντικείμενο των σπουδών σου. Το βρίσκω ενδιαφέρον και σύγχρονο. Επειδή παραπάνω γράφεις ότι ναι μεν δεν σε ενθουσιάζει η σχολή σου αλλά εναλλακτικά δεν υπάρχει κάποιο αντικείμενο που να σε ενδιαφέρει πραγματικά, θα σου πρότεινα να δώσεις στη σχολή σου άλλη μια ευκαιρία. Σκέψου ότι ο βασικός λόγος που βρίσκεσαι εκεί είναι οι σπουδές σου και όχι το περιβάλλον ή οι παρέες. Συμφωνώ ότι όλα αυτά ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας και μας ανεβάζουν ψυχολογικά αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το στόχο μας.΄Ενας ωραίος τρόπος για να καταλάβεις αν πραγματικά φταίει το αντικείμενο της σχολής για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι ή όλα τα υπόλοιπα, θα ήταν να ρωτήσεις τον εαυτό σου πώς θα αισθανόσουν αν η σχολή αυτή βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελες και τότε να αλλάξεις αντικείμενο ή όλα θα ήταν καλά? Νομίζω πως η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα σε βοηθήσει να πάρεις την απόφασή σου. Αν παρόλα αυτά συνεχίσεις να θέλεις κάτι άλλο ( και αφού τα "θεωρητικά" αποκλείονται λόγω κατεύθυνσης) θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στις σχολές Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου. Οι σχολές των τριών αυτών ειδικοτήτων έχουν χαμηλές βάσεις οπότε νομίζω πως θα μπορέσεις να τις διεκδικήσεις και το σημαντικότερο έχουν πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές. Θα σου πρότεινα και τα Τουριστικά Επαγγέλματα αλλά είναι στο 5ο πεδίο και θα έπρεπε να έχεις δώσει ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας οπότε το αφήνουμε.
Η αλήθεια είναι ότι αν ήταν Θεσσαλονικη η σχολή μου, δεν θα το συζητούσα.Απλά ώρες ώρες νιώθω τόσο αποκλεισμένη εδώ πέρα και δεν ξέρω πως θα αντέξω άλλα 3 χρόνια(τουλάχιστον).Ίσως να βελτιωθεί η κατάσταση...Δεν ξέρω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Βασικά κάτι σε ελληνικό ΑΕΙ σκεφτόμουν.Δεν θέλω ιδιωτικές σχολές, κολλέγια και τέτοια.
Τώρα από πλευράς μορίων είχα συγκεντρώσει 13.000 στο 2ο-4ο και 14.400 στο 5ο.Δεν είναι και πολύ υψηλά.Απλά δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα φτάσουν φέτος οι βάσεις του 10%.Άσε που εμείς που δώσαμε το '14 θα διεκδικήσουμε το 60% των θέσεων και οι του '13 το 40%.Οπότε δεν ξέρω τι θα παιχτεί.

Το σημαντικότερο είναι τι θα σε ενδιέφερε να σπουδάσεις. Αν έχεις ψάξει και δεν υπάρχει κάτι σχετικό με τα ενδιαφέροντά σου κοντά στα μόρια που συγκέντρωσες, τότε ίσως να προσπαθήσεις να δεις πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, ίσως είναι καλή ιδέα να συνεχίσεις στο τμήμα σου.

Διαφορετικά, με βάση τις περσινές βάσεις του 10% (https://www.aoth.edu.gr/vaseis/2014_10.pdf) πιάνεις το τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και χάνεις για λίγο το τμήμα Οικονομικών Επιστήμων του ΑΠΘ (άρα θα είχες πιθανότητες και για αυτό, αν υποθέσουμε ότι σε ενδιαφέρουν αυτά, βέβαια). Υπάρχουν και άλλα τμήματα, όπως το Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ που θα έπιανες πέρυσι με τα ίδια μόρια, προσωπικά δε γνωρίζω κάτι για αυτό πάντως.

Το πρόβλημα με τη Μυτιλήνη είναι ότι είναι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, ή σου έπεσε και πολύ μικρή πόλη; Θα κοιτούσες για άλλες πόλεις γενικώς, μόνο αν ήταν κοντά στη Θεσσαλονίκη ή μόνο Θεσσαλονίκη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KeepDreaming!

Δραστήριο μέλος

Η KeepDreaming! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 634 μηνύματα.
Το σημαντικότερο είναι τι θα σε ενδιέφερε να σπουδάσεις. Αν έχεις ψάξει και δεν υπάρχει κάτι σχετικό με τα ενδιαφέροντά σου κοντά στα μόρια που συγκέντρωσες, τότε ίσως να προσπαθήσεις να δεις πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, ίσως είναι καλή ιδέα να συνεχίσεις στο τμήμα σου.

Διαφορετικά, με βάση τις περσινές βάσεις του 10% (https://www.aoth.edu.gr/vaseis/2014_10.pdf) πιάνεις το τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και χάνεις για λίγο το τμήμα Οικονομικών Επιστήμων του ΑΠΘ (άρα θα είχες πιθανότητες και για αυτό, αν υποθέσουμε ότι σε ενδιαφέρουν αυτά, βέβαια). Υπάρχουν και άλλα τμήματα, όπως το Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ που θα έπιανες πέρυσι με τα ίδια μόρια, προσωπικά δε γνωρίζω κάτι για αυτό πάντως.

Το πρόβλημα με τη Μυτιλήνη είναι ότι είναι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, ή σου έπεσε και πολύ μικρή πόλη; Θα κοιτούσες για άλλες πόλεις γενικώς, μόνο αν ήταν κοντά στη Θεσσαλονίκη ή μόνο Θεσσαλονίκη;

Αυτές οι σχολές που ανέφερες ήταν στο μηχανογραφικό και μου και μάλιστα πριν από τη σχολή που πέρασα.Εκτός απο την Δασολογία που την είχα βάλει πιο κάτω(μετά από πίεση των γονέων σε φάση "τι σχολή είναι αυτή και τι προοπτικές έχει" και άλλα τέτοια).

Με ενοχλεί και το ότι είναι μακριά και μου λείπουν πολύ κάποια άτομα και το ότι είναι μικρό το μέρος και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.Πλέον δεν έχω όρεξη ούτε να βγω από το σπίτι γιατί κάθε φορά βλέπω τις ίδιες φάτσες και δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
Αλλιώς φανταζόμουν την φοιτητική μου ζωή και τελικά είναι εντελώς διαφορετική...
Σκέφτομαι να δηλώσω και κάποιες σχολές στον Βόλο.Τουλάχιστον να βρίσκομαι σε στεριά ρε παιδί μου!:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Αυτές οι σχολές που ανέφερες ήταν στο μηχανογραφικό και μου και μάλιστα πριν από τη σχολή που πέρασα.Εκτός απο την Δασολογία που την είχα βάλει πιο κάτω(μετά από πίεση των γονέων σε φάση "τι σχολή είναι αυτή και τι προοπτικές έχει" και άλλα τέτοια).

Με ενοχλεί και το ότι είναι μακριά και μου λείπουν πολύ κάποια άτομα και το ότι είναι μικρό το μέρος και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.Πλέον δεν έχω όρεξη ούτε να βγω από το σπίτι γιατί κάθε φορά βλέπω τις ίδιες φάτσες και δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
Αλλιώς φανταζόμουν την φοιτητική μου ζωή και τελικά είναι εντελώς διαφορετική...
Σκέφτομαι να δηλώσω και κάποιες σχολές στον Βόλο.Τουλάχιστον να βρίσκομαι σε στεριά ρε παιδί μου!:P

Δυστυχώς οι βάσεις του 10% για πολλά τμήματα είναι αρκετά πιο ασταθείς ακόμη και από τις βάσεις του 90%, καθώς μιλάμε για λίγες θέσεις στα τμήματα. Το σημαντικότερο είναι να βρεις πού θα αισθάνεσαι εσύ καλύτερα, άρα, οτιδήποτε (συνδυασμός πόλης και τμήματος) θα σε ευχαριστήσει περισσότερο από την πόλη και το τμήμα στα οποία ζεις και φοιτάς επί του παρόντος, να μπουν στο μηχανογραφικό σου οπωσδήποτε. Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι να δεις ένα-ένα τα τμήματα και να δώσεις ιδιαίτερα μεγάλη σημασία σε αυτά που βρίσκεις ενδιαφέροντα και δεν απέχουν πολύ βαθμολογικά από τα μόρια που συγκέντρωσες, για να επιλέξεις αναλόγως. Αν έχεις απορίες για συγκεκριμένα τμήματα, πόλεις ή οτιδήποτε άλλο, ρωτάς! :)

Παρεμπιπτόντως, να ξέρεις ότι με προβλημάτισες αρκετά. Έχω στις πιθανές επιλογές μου το Ρέθυμνο (και Κόρινθο έχω σκεφτεί λόγω απόστασης, ως πόλη όμως σίγουρα πίσω από το Ρέθυμνο), και σκέφτομαι μήπως το μέγεθος της πόλης αποδειχθεί σημαντικό πρόβλημα και για μένα, που είμαι από Αθήνα. Πιθανότατα να επικοινωνήσω με προσωπικό μήνυμα αν βρεθώ πολύ κοντά σε κάποια τέτοια απόφαση, για να δω τη δική σου εμπειρία.

Οπωσδήποτε, αν πραγματικά δεν είσαι ευχαριστημένη με την επιλογή σου ακόμη και όταν αντιμετωπίζεις την κατάσταση ψύχραιμα, ίσως να είναι καλή ιδέα να δεις για αλλού. Καλή συνέχεια με οτιδήποτε επιλέξεις! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top