Αρχικά, από ότι καταλαβαίνω δήλωσες παιδαγωγικό για την επαγγελματική αποκατάσταση που ίσχυε μέχρι πρόσφατα. Όμως, το επάγγελμα του παιδαγωγού έχει κάθε άλλο σχέση από το επάγγελμα ενός δημόσιου υπαλλήλου. Για εμένα είναι λειτούργημα

και θα πρέπει να ασκείται από όσους αγαπούν πραγματικά τη διδασκαλία και τα παιδιά ( αυτό βέβαια σε ένα ιδανικό κόσμο ). Τώρα, την απάντηση θα τη δώσεις εσύ σε όσα σε απασχολούν. Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όμως λίγο. Στη θέση σου θα έκανα τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό μου : Πως φαντάζομαι τον εαυτό μου σε λίγα χρόνια ; Θα μου άρεσε να κάνω μάθημα σε παιδιά του δημοτικού σχολείου ή θα μου άρεσε να απασχολώ δημιουργικά παιδάκια αυτής της ηλικίας, όχι απαραίτητα σε σχολείο, αλλά και στο δικό τους χώρο ; Σίγουρα, θα υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει ο απόφοιτος του ΠΤΔΕ απλά επειδή δεν έχω τελειώσει αυτή τη σχολή, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θα ήθελα όμως να σου δώσω μία συμβουλή, μη σκέφτεσαι το δημόσιο τομέα ( δε ξέρω αν το έχεις δει, αλλά κυκλοφορεί στον τύπο δημοσίευμα που μιλά για απομάκρυνση εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα από τη νέα σχολική χρονιά, για τους αναπληρωτές κυρίως ), να σκεφτείς και τον ιδιωτικό τομέα

. Το θέμα είναι τι αρέσει σε σένα και μόνο. Από το φυσικό, επειδή δεν έχω φοιτήσει εκεί, δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τις διεξόδους που μπορεί να έχει ( σίγουρα όμως θα έχει διεξόδους και αυτό σαν τμήμα πέρα από την εκπαίδευση ) . Μπορείς να πας να παρακολουθήσεις και μάθημα στο φυσικό, λογικά θα έχει θεωρίες, για να παρακολουθήσεις και ας μην είσαι στο τμήμα φοιτητής, απλά για να δεις και εκεί πως είναι τα πράγματα ;-) Αν πάντως το θέλεις , να το ακολουθήσεις το φυσικό

. Και σχετικά με τη δυσκολία του κάθε τμήματος και για μένα όταν έκανα μηχανογραφικό δε μου έλεγαν καλά πράγματα για τη φιλολογία - δεν έχει αποκατάσταση, ενώ θεωρείται και η 2η πιο δύσκολη της θεωρητικής μετά τη νομική και όλοι τη βγάζουν στα 6 χρόνια. Με μένα δε συνέβη αυτό, καθώς τελείωσα ακριβώς και από επαγγελματική αποκατάσταση, δραστηριοποιούμαι στον ιδιωτικό τομέα στο αντικείμενο σπουδών μου

. Καλή επιτυχία σου εύχομαι

. Να κάνεις ό,τι θέλεις εσύ

!!!