Nikoleta_Giann
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Nikoleta_Giann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ και μας γράφει από Τρίπολη (Αρκαδία). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

Καλησπέρα!Τελείωσα το βιολογικό ωστόσο δεν ξέρω αν θέλω να το ακολουθήσβ επαγγελματικα .Πρόσφατα κέρδισα ένα σεμινάριο digital marketing το οποίο θεωρώ ωραίο τομέα και πιο κερδοφόρο.Το θέμα είναι αν είναι εύκολο να επιδιώξω κάτι σε αυτό με άσχετο πτυχίο και αν θα μπορέσω να συνδέσω.Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;το σεμινάριο είναι bootcamp της work early
Hased Babis
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 969 μηνύματα.

Δεν αξίζει να γίνεις σκλάβος σε εταίρεια ρε Νικολέτα.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.885 μηνύματα.

Hased Babis
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 969 μηνύματα.

@nPb Θεωρείς οτί είναι δειγμά απαξίωσης των βασικών επιστημών αυτό;
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.885 μηνύματα.

Προσωπικά θα έψαχνα και εγώ κάποιο τέτοιο bootcamp νομικής για να μπορούσα να γίνω δικηγόρος-influencer για δικαστήρια διαζυγίων (επειδή γουστάρω να ακούω λεπτομέρειες από το ξεκατίνιασμα των συζύγων).

Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.481 μηνύματα.

Έχεις τόσο καλό πτυχίο, τι ασχολείσαι με τα σκουπίδια;Καλησπέρα!Τελείωσα το βιολογικό ωστόσο δεν ξέρω αν θέλω να το ακολουθήσβ επαγγελματικα .Πρόσφατα κέρδισα ένα σεμινάριο digital marketing το οποίο θεωρώ ωραίο τομέα και πιο κερδοφόρο.Το θέμα είναι αν είναι εύκολο να επιδιώξω κάτι σε αυτό με άσχετο πτυχίο και αν θα μπορέσω να συνδέσω.Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;το σεμινάριο είναι bootcamp της work early
Nikoleta_Giann
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Nikoleta_Giann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ και μας γράφει από Τρίπολη (Αρκαδία). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

Καλό πτυχίο με μηδενική εργασιακή ευκαιρία συν ότι δεν ξέρω πως να το αξιοποιήσωΈχεις τόσο καλό πτυχίο, τι ασχολείσαι με τα σκουπίδια;
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.481 μηνύματα.

Καλό πτυχίο με μηδενική εργασιακή ευκαιρία συν ότι δεν ξέρω πως να το αξιοποιήσω

eupalinaros
Νεοφερμένο μέλος
Ο eupalinaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13 μηνύματα.

Δεν είναι κακό αυτό. Ξέρω άτομα με πτυχία σε οικονομικά ή πληροφορική που μετά από λίγα χρόνια έγιναν οδηγοί νταλικας/φορτηγού/λεωφορείου. Μιλάω για Έλληνες που πήγαν Γερμανία ή Ολλανδία και τριγύρω χώρες/περιοχές.Καλό πτυχίο με μηδενική εργασιακή ευκαιρία συν ότι δεν ξέρω πως να το αξιοποιήσω
foxypup
Νεοφερμένο μέλος
Η foxypup αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 4 μηνύματα.

Γειά σου συναδελφισσα! (που νομίζω ότι σε έχω πετυχει και στη σχολή
)
Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου, ωστόσο υπάρχουν ανερχομενοι (κατά τη γνώμη μου) κλάδοι της βιολογιας που θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς. Όπως η γενετική συμβουλευτικη (πολύ της μόδας), η βιοτεχνολογια (ότι εχει να κάνει με το κλάδο αυτό δεν θα πεθάνει ποτέ), συνθετικη βιολογία και γονιδιωματικη. Γνωρίζω πολύ καλα πόσο δύσκολο είναι να βρεις εργασία, ωστόσο στην Ελλάδα οποίο επάγγελμα και να ακολουθήσεις δεν θα σου έρθει ουρανοκατεβατη η θέση εργασίας. Θα σου πρότεινα να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό καλύτερα και ίσως σεμινάρια (δεν γίνεται να μην σ αρέσει κανένας τομέας της βιολογιας.. πως έβγαλες τη σχολή;
). Οτιδήποτε κι αν κάνεις, σεμινάρια - μεταπτυχιακο, καλό θα ήταν να έχει και πρακτικη. Αυτά..

Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου, ωστόσο υπάρχουν ανερχομενοι (κατά τη γνώμη μου) κλάδοι της βιολογιας που θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς. Όπως η γενετική συμβουλευτικη (πολύ της μόδας), η βιοτεχνολογια (ότι εχει να κάνει με το κλάδο αυτό δεν θα πεθάνει ποτέ), συνθετικη βιολογία και γονιδιωματικη. Γνωρίζω πολύ καλα πόσο δύσκολο είναι να βρεις εργασία, ωστόσο στην Ελλάδα οποίο επάγγελμα και να ακολουθήσεις δεν θα σου έρθει ουρανοκατεβατη η θέση εργασίας. Θα σου πρότεινα να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό καλύτερα και ίσως σεμινάρια (δεν γίνεται να μην σ αρέσει κανένας τομέας της βιολογιας.. πως έβγαλες τη σχολή;

Nikoleta_Giann
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έχεις δίκιο απλά σκεφτόμουν πιο πολύ μόλις βρω λεφτά να πάω σε φαρμακοβιομηχανία με μεταπτυχιακό σχεδιασμό φαρμάκων μιας και νομίζω είναι πιο κερδοφόρο από τα υπόλοιπα.Σε ευχαριστώ πολύ παρόλα αυτά .Γειά σου συναδελφισσα! (που νομίζω ότι σε έχω πετυχει και στη σχολή)
Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου, ωστόσο υπάρχουν ανερχομενοι (κατά τη γνώμη μου) κλάδοι της βιολογιας που θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς. Όπως η γενετική συμβουλευτικη (πολύ της μόδας), η βιοτεχνολογια (ότι εχει να κάνει με το κλάδο αυτό δεν θα πεθάνει ποτέ), συνθετικη βιολογία και γονιδιωματικη. Γνωρίζω πολύ καλα πόσο δύσκολο είναι να βρεις εργασία, ωστόσο στην Ελλάδα οποίο επάγγελμα και να ακολουθήσεις δεν θα σου έρθει ουρανοκατεβατη η θέση εργασίας. Θα σου πρότεινα να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό καλύτερα και ίσως σεμινάρια (δεν γίνεται να μην σ αρέσει κανένας τομέας της βιολογιας.. πως έβγαλες τη σχολή;). Οτιδήποτε κι αν κάνεις, σεμινάρια - μεταπτυχιακο, καλό θα ήταν να έχει και πρακτικη. Αυτά..
foxypup
Νεοφερμένο μέλος
Η foxypup αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 4 μηνύματα.

Καλή επιλογήΈχεις δίκιο απλά σκεφτόμουν πιο πολύ μόλις βρω λεφτά να πάω σε φαρμακοβιομηχανία με μεταπτυχιακό σχεδιασμό φαρμάκων μιας και νομίζω είναι πιο κερδοφόρο από τα υπόλοιπα.Σε ευχαριστώ πολύ παρόλα αυτά .

redpointer
Δραστήριο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 412 μηνύματα.

Το σκλαβος σε εταιρεια απο που και ως που? Μια χαρα ειναι οι μισθοι που δινουν και ο πρωτος, μια χαρα ειναι και οι παροχες και μαθαινεις πραγματικα πολλα πραγματα δουλευοντας 8 ωρες καθε μερα σε ενα αντικειμενο.Δεν αξίζει να γίνεις σκλάβος σε εταίρεια ρε Νικολέτα.
nPb
Επιφανές μέλος

Δεν είναι κακό αυτό. Ξέρω άτομα με πτυχία σε οικονομικά ή πληροφορική που μετά από λίγα χρόνια έγιναν οδηγοί νταλικας/φορτηγού/λεωφορείου. Μιλάω για Έλληνες που πήγαν Γερμανία ή Ολλανδία και τριγύρω χώρες/περιοχές.
Tι εννοείς έγιναν οδηγοί νταλίκας; Με τόσα πτυχία και προφίσιενσι;

Θεωρώ ότι έχει επέλθει ο κορεσμός και πόσο μάλλον σε μια εποχή όπου σε όλο τον κόσμο ακόμη και στις πιο φτωχές χώρες σπουδάζουν κάτι. Σκέψου πόσοι ψάχνουν δουλειά στον "δυτικό κόσμο" και μαζί με αυτούς και οι Έλληνες. Είναι σαν μια γραμμή παραγωγής που ο επόμενος άνεργος θα βρει δουλειά, μέχρι να απολυθεί για να έρθει ο επόμενος (άνεργος, απολυμένος, ή μετανάστης) που περιμένει και ψάχνει για δουλειά. Οι δουλειές και οι θέσεις εργασίας είναι σε συρρίκνωση αν σκεφτούμε δε, πόσο σπασμένο είναι το εκπαιδευτικό σύστημα-εργασία στη χώρα μας και πόσο εκτός πραγματικότητας από πολλές χώρες του βορείου ημισφαιρίου. Θα έλεγα ακόμη και στην Κίνα, τα Ελληνικά προγράμματα σπουδών φαντάζουν "κινέζικα".
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.611 μηνύματα.

Βρε βρε καλωστηνα την Νικολετα... ποσα χρονια εχουμε να μιλησουμε καλη μου?Καλησπέρα!Τελείωσα το βιολογικό ωστόσο δεν ξέρω αν θέλω να το ακολουθήσβ επαγγελματικα .Πρόσφατα κέρδισα ένα σεμινάριο digital marketing το οποίο θεωρώ ωραίο τομέα και πιο κερδοφόρο.Το θέμα είναι αν είναι εύκολο να επιδιώξω κάτι σε αυτό με άσχετο πτυχίο και αν θα μπορέσω να συνδέσω.Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;το σεμινάριο είναι bootcamp της work early
Το τελειωσες στην ωρα του ε? ευγε... ειναι και αυτο το εκπα που τους καλους τους διωχνει γρηγορα.
Αυτο που θες να κανεις ειναι καλο και μοντερνο ...αλλα κατα την ασχετη γνωμη μου δεν εινα αποδοτικο. Το εμποδιζει το βασικο πτυχιο και καπελώνεται ευκολα απο τους αποφοιτους της καθε σχετικης ΔΕΟ.
Εγω θα προτεινα να το κανεις αλλα να το θωρακισεις και να το κανεις μοναδικο και σπανιο.
Για δες
Πτυχιο βιολογιας + μεταπτυχιακο τροφιμα ΓΠΑ + ντιζιταλ μαρκετινκ.
Πτυχιο βιολογιας + μεταπτυχιακο φαρμακα ΕΚΠΑ + ντιζιταλ μαρκετινκ.
Πτυχιο βιολογιας + μεταπτυχιακο κοσμετολογια ΠΑΔΑ + ντιζιταλ μαρκετινκ.
Τωρα δε μου ερχεται καποιος αλλος πιασαρικος συνδιασμος
Καταλαβαινεις οτι οι συνδιασμοι αυτοι ειναι απαιχτοι...και δυσκολα βρισκονται στην αγορα.
Οι βιολογικοι παραγοντες ολο και μπαινουν περιοσσοτερο και στα φαρμακα και στα τροφιμα και στα καλλυντικά. Και ολα αυτα ειναι μακραν αγνωστα στα παιδια των οικονομικων σχολων.
Λιγο πολυ οι πολλες συναποφοιτες σου προς τα εκει θα πανε αλλα χωρις το ντιζιταλ μαρκετινκ.
Οκ εχει και την φασαρια του μεταπτυχιακου αλλα για σενα τι? αυτα τα καταπινεις ευκολα... το μονο ρισκο ειναι να σε διπλαρωσουν εκει που θα πας για διδακτορικο.
Καλη αποφαση
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.948 μηνύματα.

Καλησπέρα Νικολέττα.Καλησπέρα!Τελείωσα το βιολογικό ωστόσο δεν ξέρω αν θέλω να το ακολουθήσβ επαγγελματικα .Πρόσφατα κέρδισα ένα σεμινάριο digital marketing το οποίο θεωρώ ωραίο τομέα και πιο κερδοφόρο.Το θέμα είναι αν είναι εύκολο να επιδιώξω κάτι σε αυτό με άσχετο πτυχίο και αν θα μπορέσω να συνδέσω.Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;το σεμινάριο είναι bootcamp της work early
Αυτό το κοιτάς επειδή δεν βρίσκεις κάτι στο αντικείμενο σου, ή επειδή δεν σε ψήνει και θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό ;
Γενικά είναι εύκολο να ασχοληθείς με τέτοιους τομείς ακόμα και να μην έχεις άμεσα σχετικό πτυχίο, καθώς ψάχνουν ικανότητες που ούτως ή άλλως δεν διδάσκονται σε μια σχολή, διότι σε μεγάλο βαθμό είναι στοιχεία προσωπικότητας. Φυσικά με παραπάνω εκπαιδεύση και διάβασμα εκ μέρους σου παράλληλα με την δουλειά σου μπορείς να μάθεις και αρκετά απο αυτά που θα μάθαινε κάποιος στην σχολή.
Η σύνδεση συμβαίνει με φυσικό τρόπο καθώς έχοντας βάσεις σε φυσικές επιστήμες μπορεί εύκολα κάποιος να μάθει πάρα πολλές άλλες επιστήμες όπως το μαρκετινγκ και τα οικονομικά. Άλλωστε η βιολογία είναι εγγενώς μια επιστήμη που μελετάει τους έμβιους οργανισμούς απο τους πιο απλούς ως τους πιο περίπλοκους, οπότε σε διδάσκει πολλά χρήσιμα πράγματα. Και φυσικά, εαν μιλάμε πιο πρακτικά, εννοείται πως έχεις πλεονέκτημα σε όσες εταιρίες ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με προϊόντα και υπηρεσίες βιολογικής ή συναφούς φύσεως σε σχέση με κάποιον που έχει σπουδάσει μόνο μάρκετινγκ.
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πατρών. Έχει γράψει 8.600 μηνύματα.

Η αδερφή μου πάντως παίρνει πτυχίο σύντομα στο βιολογικό και θα κάνει μεταπτυχιακό πάνω στα οικονομικά. Δεν θέλει να ασχοληθεί με βιολογία. Άλλο τι θες στα 18 σου, άλλο τι θες στα 22, μερικές φορές. Η αλήθεια να λέγεται.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος

Αγαπητέ ευπαλινάριε,Δεν είναι κακό αυτό. Ξέρω άτομα με πτυχία σε οικονομικά ή πληροφορική που μετά από λίγα χρόνια έγιναν οδηγοί νταλικας/φορτηγού/λεωφορείου. Μιλάω για Έλληνες που πήγαν Γερμανία ή Ολλανδία και τριγύρω χώρες/περιοχές.
Αυτό αν ισχύει θα πρέπει να αποτελεί ντροπή για τους πτυχιούχους, όχι για τους οδηγούς νταλίκας.
Εν έτει 2025, το να λες ότι το βιολογικό δεν έχει αποκατάσταση είναι μαλακία, τελεία και παύλα.
Ζούμε σε ένα κόσμο με τεχνητά εμφυτεύματα, φαρμακοβιομηχανίες με τζίρους όσο και ΑΕΠ τριτοκοσμικών χωρών, ασταμάτητη πρόοδο στις θετικές επιστήμες και βγαίνει η άλλη και θέλει να αφήσει το βιολογικό για να ασχοληθεί με... digital marketing.
Όπως επίσης και το παραμύθι της Γερμανίας και Ολλανδίας έχει τελειώσει προ πολλού, γιατί πλέον τα πάκια κάνουν τη βρώμικη δουλειά των Ελλήνων.
Έλεος πια με την ακατάπαυστη γκρίνια και μοίρλα.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό. 2025 έχουμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
"Μοναδικό και σπάνιο" Γιάννη δε σε κάνει το χαρτί (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό κλπ).Βρε βρε καλωστηνα την Νικολετα... ποσα χρονια εχουμε να μιλησουμε καλη μου?
Το τελειωσες στην ωρα του ε? ευγε... ειναι και αυτο το εκπα που τους καλους τους διωχνει γρηγορα.
Αυτο που θες να κανεις ειναι καλο και μοντερνο ...αλλα κατα την ασχετη γνωμη μου δεν εινα αποδοτικο. Το εμποδιζει το βασικο πτυχιο και καπελώνεται ευκολα απο τους αποφοιτους της καθε σχετικης ΔΕΟ.
Εγω θα προτεινα να το κανεις αλλα να το θωρακισεις και να το κανεις μοναδικο και σπανιο.
Για δες
Πτυχιο βιολογιας + μεταπτυχιακο τροφιμα ΓΠΑ + ντιζιταλ μαρκετινκ.
Πτυχιο βιολογιας + μεταπτυχιακο φαρμακα ΕΚΠΑ + ντιζιταλ μαρκετινκ.
Πτυχιο βιολογιας + μεταπτυχιακο κοσμετολογια ΠΑΔΑ + ντιζιταλ μαρκετινκ.
Τωρα δε μου ερχεται καποιος αλλος πιασαρικος συνδιασμος
Καταλαβαινεις οτι οι συνδιασμοι αυτοι ειναι απαιχτοι...και δυσκολα βρισκονται στην αγορα.
Οι βιολογικοι παραγοντες ολο και μπαινουν περιοσσοτερο και στα φαρμακα και στα τροφιμα και στα καλλυντικά. Και ολα αυτα ειναι μακραν αγνωστα στα παιδια των οικονομικων σχολων.
Λιγο πολυ οι πολλες συναποφοιτες σου προς τα εκει θα πανε αλλα χωρις το ντιζιταλ μαρκετινκ.
Οκ εχει και την φασαρια του μεταπτυχιακου αλλα για σενα τι? αυτα τα καταπινεις ευκολα... το μονο ρισκο ειναι να σε διπλαρωσουν εκει που θα πας για διδακτορικο.
Καλη αποφαση
Αυτό μόνο αποδεικνύει ότι διάβασες κάποια πράγματα.
"Μοναδικό και σπάνιο" σε κάνει ο συνδυασμός χαρτί + εμπειρία + φιλοδοξία.
Τα φιλιά μου.
Huener
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Huener αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 137 μηνύματα.

Αν ήσουν recruiter σε career day, θα σε πίστευα. Στην Ελλάδα του 2025, όμως, γελάνε και οι πέτρες. Οι βιολόγοι εδώ δεν κάνουν καριέρα σε φαρμακοβιομηχανίες με ΑΕΠ τριτοκοσμικών χωρών, με το ζόρι βρίσκουν θέση part–time σε φροντιστήρια με 800€. Το χιλιάρικο ακούγεται σαν τζακποτ στο ΛΟΤΤΟ. Και οι ελάχιστοι που καταλήγουν σε ερευνητικά κέντρα δουλεύουν με συμβάσεις–λάστιχο και μισθούς φοιτητή. Οπότε, άσε τα success stories τύπου Silicon Valley. Στην Ελλάδα, ο βιολόγος με MSc και PhD μοιράζεται σπίτι με συγκάτοικο και σκέφτεται αν θα καταφέρει να πληρώσει ΔΕΗ και super market. Ωραία τα όνειρα, αλλά όποιος πιστεύει ότι το “βιολογικό έχει αποκατάσταση” είναι βαθιά νυχτωμένος.Αγαπητέ ευπαλινάριε,
Αυτό αν ισχύει θα πρέπει να αποτελεί ντροπή για τους πτυχιούχους, όχι για τους οδηγούς νταλίκας.
Εν έτει 2025, το να λες ότι το βιολογικό δεν έχει αποκατάσταση είναι μαλακία, τελεία και παύλα.
Ζούμε σε ένα κόσμο με τεχνητά εμφυτεύματα, φαρμακοβιομηχανίες με τζίρους όσο και ΑΕΠ τριτοκοσμικών χωρών, ασταμάτητη πρόοδο στις θετικές επιστήμες και βγαίνει η άλλη και θέλει να αφήσει το βιολογικό για να ασχοληθεί με... digital marketing.
Όπως επίσης και το παραμύθι της Γερμανίας και Ολλανδίας έχει τελειώσει προ πολλού, γιατί πλέον τα πάκια κάνουν τη βρώμικη δουλειά των Ελλήνων.
Έλεος πια με την ακατάπαυστη γκρίνια και μοίρλα.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό. 2025 έχουμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
"Μοναδικό και σπάνιο" Γιάννη δε σε κάνει το χαρτί (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό κλπ).
Αυτό μόνο αποδεικνύει ότι διάβασες κάποια πράγματα.
"Μοναδικό και σπάνιο" σε κάνει ο συνδυασμός χαρτί + εμπειρία + φιλοδοξία.
Τα φιλιά μου.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.948 μηνύματα.

Δυστυχώς έτσι είναι.Αν ήσουν recruiter σε career day, θα σε πίστευα. Στην Ελλάδα του 2025, όμως, γελάνε και οι πέτρες. Οι βιολόγοι εδώ δεν κάνουν καριέρα σε φαρμακοβιομηχανίες με ΑΕΠ τριτοκοσμικών χωρών, με το ζόρι βρίσκουν θέση part–time σε φροντιστήρια με 800€. Το χιλιάρικο ακούγεται σαν τζακποτ στο ΛΟΤΤΟ. Και οι ελάχιστοι που καταλήγουν σε ερευνητικά κέντρα δουλεύουν με συμβάσεις–λάστιχο και μισθούς φοιτητή. Οπότε, άσε τα success stories τύπου Silicon Valley. Στην Ελλάδα, ο βιολόγος με MSc και PhD μοιράζεται σπίτι με συγκάτοικο και σκέφτεται αν θα καταφέρει να πληρώσει ΔΕΗ και super market. Ωραία τα όνειρα, αλλά όποιος πιστεύει ότι το “βιολογικό έχει αποκατάσταση” είναι βαθιά νυχτωμένος.
Τώρα κάποιοι είτε λόγω άρνησης, είτε λόγω μηδενικής ή ελάχιστης επαφή με την αγορά εργασίας, είτε λόγω και των δύο, τα βλέπουν διαφορετικά.
Επίσης να πω, εαν και δεν είμαι recruiter, αλλά έχω δώσει πολλεεεές συνεντεύξεις, και έχω δει αρκετούς recruiters να λένε διάφορα σε career days στα παιδιά που τώρα μπαίνουν σε σχολές ή είναι σε σχολές...πως όλο αυτό το "οι ευκαιρίες είναι πολλές" που μοστράρεται είναι για την δημόσια εικόνα κυρίως της κάθε εταιρίας/επιχείρησης. Όπως και αρκετές αγγελίες εργασίας που δημοσιεύουν, με κύριο σκοπό να δείχνουν εξελισσόμενες και ανταγωνιστικές. Γενικά υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες που δεν ακούγονται και τις ανακαλύτπεις μόνο όταν μπεις στο παιχνίδι.
Δεν χρειάζεται κατάθλιψη, αλλά καλό είναι να μην παίρνουν τα μυαλά αέρα γιατί η πραγματικότητα κάθε άλλο παρά γλυκιά είναι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 2 μέλη και 29 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 131 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Corfu kitty
- Huener
- johnsala
- redpointer
- pnf292
- mikrosamiamidi
- jellojina
- Myrtw4567
- Hased Babis
- foxypup
- thenutritionist
- Than003
- shuuu
- mimis
- FNC_Sophia
- eupalinaros
- Drscientist
- waakaq
- AggelikiGr
- abyssiniancat
- giorgos5002
- Lydiaaaaaaa
- sima
- SlimShady
- Dr.Katalyst
- Nosokomos
- fortheloveofshizaya
- N2007
- Dr. Gl. Luminous
- bigguy
- sophieee
- Vera
- JohnOppie
- Sotiris 12
- Kate1914
- Joji
- Aqua1
- zetatzev
- engineer?
- eleniS.
- lain
- user110908
- mara.g
- Nala
- gaidouri
- testusernameyes
- psychoticwaltz
- Atrlef
- Kuro
- hello1234
- aris65
- Nickt23
- sakplat
- nicole1982
- jYanniss
- ngeobio
- korlef
- charmander
- Giannis_19
- Βασιλης1234
- EFAKIT
- nucomer
- eviiiiiii
- nikolakhs2k8
- posquito
- zoed
- Ryuzaki
- niki1973
- Kostpapas
- iew
- elef
- Kafkinos
- mariel79
- vps
- patoma
- kalliopi_
- Dion G.
- gianikit
- jimis2001
- thecrazycretan
- antonis97
- Scandal
- E.Z
- Nikoleta_Giann
- elenitren
- Martheos
- Xryssa
- ang12_012
- Τρελας123
- panaman
- Highlander
- Maynard
- revanzo
- Unboxholics
- Mixalis!
- Pyotr_Krasnov
- giannhs2001
- Κλημεντίνη
- Entropy24
- SKG
- MariaApo
- GeorgePap2003
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.