Πρωτοετής είμαι παιδιά, τώρα ξεκίνησα και εγώ! Έδινα το 2014 με τα υπόλοιπα τα καημένα του '96 (και όσους ξαναέδιναν!)
Για πρώτη φορά κατάλαβα πόσο λίγα ξέρω για θέματα που νόμιζα ότι ήμουν φοβερός στο λύκειο (πχ. χημεία). Γκρίνιαζα στην Γ ότι η βιολογία, πχ, ήταν 100 σελίδες, και ξαφνικά έχω 1000 σελίδες για τον φεβρουάριο ΜΟΝΟ στο μάθημα αυτό! Βάλε και βιοχημείες, ανατομίες, κλπ. και μαζεύονται 2000 σελίδες περίπου για την εξεταστική του Φεβρουαρίου!
Κατά τα άλλα, δεν μας έχει αγγίξει τόσο το 'χάος' του ελληνικού πανεπιστημίου. Καταλήψεις και ζημιές δεν είχαμε, και η μόνη κομματική εμπλοκή είναι η ΚΝΕ που κάθε βδομάδα κάνει μία ανακοίνωση για συνέλευση (που δεν πατάει κανείς). Τα εργαστήρια ποικίλουν ως προς την ποιότητα και το ενδιαφέρον: στην φυσική, για παράδειγμα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης το πείραμα γίνεται πιο πολύ με την μορφή παράδοσης θεωρίας. Στην βιολογία όμως (Εργαστήριο Βιολογίας =

) έχουμε ξεχωριστά μικροσκόπια και έχει ΠΟΛΥ ενδιαφέρον. Η γραμματεία είναι εξυπηρετική, σε λογικά πλαίσια, και προς το παρόν δεν έχω γνωρίσει πολλά 'νούμερα' καθηγητές (οι περισσότεροι είναι συμπαθητικοί!)
Να πω την αλήθεια, η αλλαγή από την λυκειακή ζωή δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο φανταζόμουν, ίσως γιατί πέρασα πολύ κοντά στο σπίτι μου και δεν χρειάστηκε να μετακομίσω: πηγαίνω στην σχολή κάθε πρωί με το αστικό και γυρνάω το μεσημέρι/απόγευμα. Επίσης πέρασαν αρκετοί φίλοι μου από το λύκειο στην ίδια σχολή (και στην Οδοντιατρική, που έχουμε κοινά μαθήματα), οπότε πάνω-κάτω η λυκειακή παρέα δεν χάλασε! Φαντάζομαι όμως ότι η εμπειρία κάποιου παιδιού που είναι, πχ από Κεφαλονιά ή Καβάλα (!) θα είναι πολύ διαφορετική.
Τώρα, στο θέμα των ειδικοτήτων, μέσα στην σχολή από το πρώτο εξάμηνο κιόλας μαθαίνεις ότι υπάρχουν ΠΟΛΥ περισσότερες ειδικότητες από τις τετριμμένες (χειρουργική, παιδιατρική, καρδιολογία, κλπ...), όπως η παθολογοανατομία, κυτταρολογία, πυρηνική ιατρική, επεμβατική ακτινολογία, κλπ. οι οποίες έχουν φοβερό ενδιαφέρον! Από εκεί που το είχα δέσει κόμπο ότι θα γινόμουν μικροβιολόγος, τώρα ξαφνικά σκέφτομαι δέκα διαφορετικές ειδικότητες!
Για εσάς τα παιδιά που δίνετε (για οποιαδήποτε σχολή, αλλά ειδικά για τις υψηλόβαθμες), ένα έχω να πω: κουράγιο! Όλοι περάσαμε από τον 'τρόμο' των πανελλαδικών, και γενικά η διαδικασία πρέπει κάποτε να απομυθοποιηθεί. Δεν κρίνεται όλη σας η ζωή από τα μόρια! Αφού στο τέλος όλοι στον ΟΑΕΔ θα καταλήξουμε!
Αυτά από εμένα, για οποιεσδήποτε ερωτήσεις, προφανώς και ρωτάτε ελεύθερα!