Καλησπέρα, προσπαθώ εδώ και πόση ώρα να βρω μια απάντηση στο google γιατί μου συμβαίνει αυτό και πώς θα το αντιμετωπίσω άμεσα, αλλά δεν βρίσκω κάτι που να με ικανοποιεί και αποφάσισα να κάνω λογαριασμό εδώ ελπίζοντας πως κάποιος θα με βοηθήσει. Είμαι στην κατεύθυνση των σπουδών υγείας, είμαι (ή τουλάχιστον ήμουν) μία πολύ καλή μαθήτρια, του 20, αλλά έχω γερό πρόβλημα με την οργάνωση του χρόνου. Είμαι ιδιαίτερα αναβλητική και συνήθως διαβάζω στις 2 το βράδυ. Εδώ και αρκετούς μήνες (από τότε που άρχισε η καραντίνα περίπου) το πρόγραμμα του ύπνου μου οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Όλη την χρονιά διάβαζα, δεν έβγαινα και πολύ, δεν άφησα κανένα κενό και γενικά η πορεία μου με το διάβασμα μπορεί να είχε κάποια σκαμπανεβάσματα τύπου δεν προλαβαίνω γιατί ξοδεύω χρόνο με το κινητό με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να διαβάζω περισσότερο αργά το βράδυ, αλλά η απόδοση μου στα διαγωνίσματα και στο σχολείο ήταν πάντα καλή, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Ποτέ στην ζωή μου δεν άφησα κανένα κενό, ούτε φέτος. Παρ'όλα αυτά, τις τελευταίες 2 με 3 βδομάδες έχω παρατηρήσει ότι δυσκολεύομαι να λύσω ασκήσεις φυσικής, σε σημείο που δεν μπορώ ούτε να σχεδιάσω σωστά το σχήμα. Έχω κάνει σε όλους παράπονα και συνεχώς αναφέρω ότι δεν θα γράψω καλά και δεν θα περάσω εκεί που θέλω, αλλά όλοι απλά λένε να μην αγχώνομαι και πως μια χαρά θα τα πάω. Επειδή γενικότερα είμαι απαισιόδοξη, κανείς δεν δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτά που λέω. Το θέμα μου είναι πως ενώ τις περισσότερες χρονιές έλεγα δεν θα γράψω καλά στις εξετάσεις κλπ, κατά βάθος μέσα μου ήμουν σίγουρη για τον εαυτό μου ότι οι βαθμοί μου θα είναι υψηλοί. Φέτος, όμως, πραγματικά πιστεύω πως δεν θα τα καταφέρω και πως θα πρέπει να δώσω ξανά. Έχω ξεκινήσει, αν και λίγο καθυστερημένα, την επανάληψη, όμως όταν κάνω θεωρία τα θυμάμαι τα περισσότερα και μου είναι κάπως γνώριμα, σε ασκήσεις όμως δεν μπορώ να τις λύσω και έχω πολλές φορές απορίες σε πολύ εύκολα θέματα. Αυτά μόνο στην φυσική. Στην χημεία είμαι καλύτερα, πιστεύω θα πάρω τουλάχιστον 17 ή 18, αλλά ενώ με βάση την επίδοση μου στο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, θα ήταν αναμενόμενο να πω ότι και στην φυσική θα πάρω κάπου τόσο, νομίζω ότι φυσική κυμαίνομαι στα 13 με 14 πλέον. Έχω αγχωθεί πολύ, ενώ αυτό δεν μου συνέβαινε ποτέ, προσπαθώ να μιλήσω στους γονείς μου και στους φίλους μου από την παρέα και το φροντιστήριο και όλοι φαίνονται να μην με πιστεύουν και να νομίζουν πως απλά γκρινιάζω και κλαίγομαι για το τίποτα. Μακάρι όντως να είναι έτσι και να γράψω καλά, αλλά είμαι πολύ απογοητευμένη. Όλοι λένε ότι είμαι έξυπνη και θα τα καταφέρω και νομίζω ότι στο τέλος θα τους απογοητεύσω. Δεν ξέρω τι να κάνω.
Υ.Γ.: Συγγνώμη για τον μακροπερίοδο λόγο και την έλλειψη συνοχής, με πιέζει λίγο ο χρόνος και προσπαθώ να γράψω όσο πιο γρήγορα μπορώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.