Αισθάνομαι πως δεν θυμάμαι τίποτα! Πώς θα επιτύχω στις Πανελλαδικές;

pepatogourounaki

Νεοφερμένος

Η pepatogourounaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα, προσπαθώ εδώ και πόση ώρα να βρω μια απάντηση στο google γιατί μου συμβαίνει αυτό και πώς θα το αντιμετωπίσω άμεσα, αλλά δεν βρίσκω κάτι που να με ικανοποιεί και αποφάσισα να κάνω λογαριασμό εδώ ελπίζοντας πως κάποιος θα με βοηθήσει. Είμαι στην κατεύθυνση των σπουδών υγείας, είμαι (ή τουλάχιστον ήμουν) μία πολύ καλή μαθήτρια, του 20, αλλά έχω γερό πρόβλημα με την οργάνωση του χρόνου. Είμαι ιδιαίτερα αναβλητική και συνήθως διαβάζω στις 2 το βράδυ. Εδώ και αρκετούς μήνες (από τότε που άρχισε η καραντίνα περίπου) το πρόγραμμα του ύπνου μου οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Όλη την χρονιά διάβαζα, δεν έβγαινα και πολύ, δεν άφησα κανένα κενό και γενικά η πορεία μου με το διάβασμα μπορεί να είχε κάποια σκαμπανεβάσματα τύπου δεν προλαβαίνω γιατί ξοδεύω χρόνο με το κινητό με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να διαβάζω περισσότερο αργά το βράδυ, αλλά η απόδοση μου στα διαγωνίσματα και στο σχολείο ήταν πάντα καλή, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Ποτέ στην ζωή μου δεν άφησα κανένα κενό, ούτε φέτος. Παρ'όλα αυτά, τις τελευταίες 2 με 3 βδομάδες έχω παρατηρήσει ότι δυσκολεύομαι να λύσω ασκήσεις φυσικής, σε σημείο που δεν μπορώ ούτε να σχεδιάσω σωστά το σχήμα. Έχω κάνει σε όλους παράπονα και συνεχώς αναφέρω ότι δεν θα γράψω καλά και δεν θα περάσω εκεί που θέλω, αλλά όλοι απλά λένε να μην αγχώνομαι και πως μια χαρά θα τα πάω. Επειδή γενικότερα είμαι απαισιόδοξη, κανείς δεν δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτά που λέω. Το θέμα μου είναι πως ενώ τις περισσότερες χρονιές έλεγα δεν θα γράψω καλά στις εξετάσεις κλπ, κατά βάθος μέσα μου ήμουν σίγουρη για τον εαυτό μου ότι οι βαθμοί μου θα είναι υψηλοί. Φέτος, όμως, πραγματικά πιστεύω πως δεν θα τα καταφέρω και πως θα πρέπει να δώσω ξανά. Έχω ξεκινήσει, αν και λίγο καθυστερημένα, την επανάληψη, όμως όταν κάνω θεωρία τα θυμάμαι τα περισσότερα και μου είναι κάπως γνώριμα, σε ασκήσεις όμως δεν μπορώ να τις λύσω και έχω πολλές φορές απορίες σε πολύ εύκολα θέματα. Αυτά μόνο στην φυσική. Στην χημεία είμαι καλύτερα, πιστεύω θα πάρω τουλάχιστον 17 ή 18, αλλά ενώ με βάση την επίδοση μου στο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, θα ήταν αναμενόμενο να πω ότι και στην φυσική θα πάρω κάπου τόσο, νομίζω ότι φυσική κυμαίνομαι στα 13 με 14 πλέον. Έχω αγχωθεί πολύ, ενώ αυτό δεν μου συνέβαινε ποτέ, προσπαθώ να μιλήσω στους γονείς μου και στους φίλους μου από την παρέα και το φροντιστήριο και όλοι φαίνονται να μην με πιστεύουν και να νομίζουν πως απλά γκρινιάζω και κλαίγομαι για το τίποτα. Μακάρι όντως να είναι έτσι και να γράψω καλά, αλλά είμαι πολύ απογοητευμένη. Όλοι λένε ότι είμαι έξυπνη και θα τα καταφέρω και νομίζω ότι στο τέλος θα τους απογοητεύσω. Δεν ξέρω τι να κάνω.



Υ.Γ.: Συγγνώμη για τον μακροπερίοδο λόγο και την έλλειψη συνοχής, με πιέζει λίγο ο χρόνος και προσπαθώ να γράψω όσο πιο γρήγορα μπορώ.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,669 μηνύματα.
καταρχην προσπαθησε να ηρεμησεις.σε ολους συμβαινει αυτο 1 βδομαδα πριν δωσουνε.εσυ κανει την προσπαθεια σου και μην εχεις σκεψεις τι θα πει ο ενας και ο αλλος.επισης να κλεισεις ιντερνετ και τα παντα τις 2 εβδομαδες που θα δωσεις.να το ανοιγεις μονο να δεις καμια ασκηση,για τιποτα αλλο.επισης τις ημερες πριν δωσεις κοιμησου κανονικα και μην κοιμηθεις 3 το πρωι!
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Γεια σου φίλη 🙂,

Το άγχος, η ένταση, το αίσθημα ανασφάλειας και γενικά τα περίπλοκα συναισθήματα αυτήν την περίοδο είναι αναμενόμενα, καθώς σε λίγες μέρες αρχίζουν οι Πανελλήνιες. Προσωπικά αρκετές φορές κατά την περίοδο της προετοιμασίας και κυρίως τον τελευταίο καιρό είτε για πανελλήνιες είτε για τις εξετάσεις του πανεπιστημίου θεωρούσα ότι δεν θυμάμαι τα περισσότερα πράγματα (έβαζα τον εαυτό μου να θυμηθεί θεωρία σε άσχετες στιγμές μέσα στη μέρα και δεν μου ερχόταν τίποτα στο μυαλό, κενό) την ώρα όμως της εξέτασης επειδή συγκεντρώνεσαι στο γραπτό μπορείς πιο εύκολα και ανακαλείς τις πληροφορίες από την ύλη.

Επειδή είναι φυσική όμως, και είπες το πρόβλημα το παρατηρείς στην επίλυση των ασκήσεων, όπου δεν μαθαίνεις αυτολεξεί τις ασκήσεις αλλά τύπους και θεωρήματα κατανοείς ουσιαστικά και μετά συνδυαστικά λειτουργείς για το αποτέλεσμα δεν μπορώ να σου πω αν είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση που βιώνεις λίγο πριν τις εξετάσεις όπως στα θεωρητικά μαθήματα/κομμάτια της ύλης.

Με προβληματίζει λίγο ότι δυσκολεύεσαι, όπως λες και στα πολύ απλά για την φυσική. Είπες μερικούς μήνες δεν έδωσες ουσιαστική βαρύτητα ίσως γι αυτό τώρα να δυσκολεύεσαι ή να σου φαίνονται άγνωστα ορισμένα πράγματα της ύλης. Πριν ποσό καιρό ήσουν σε θέση να επιλύσεις εύκολα τις ασκήσεις; Και ποσό καιρό έχει τώρα που δυσκολεύεσαι;
Μακάρι να γράψεις όσο το δυνατόν καλύτερα, τώρα το αν θα γράψεις τους βαθμούς που στόχευες, πάνω ή κάτω δεν το γνωρίζουμε πάντως είναι πολύ σημαντικό να πας με ψυχολογία θετική, γιατί αν θεωρείς ότι δεν θα γράψεις και πως δεν τα γνωρίζεις {εφόσον τα ήξερες/ξέρεις όπως είπες} όλο αυτό λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία και μπορεί μόνη σου να υποβιβάσεις την αποτελεσματικότητα σου στην εξέταση.

Να διαβάσεις όσο πιο παραγωγικά γινεται τελευταίες μέρες με επαναλήψεις και καλύτερα να μην αναλώνεσαι στο ποσό θα γράψεις ή όχι τι σχολή θα περάσεις. Νομίζω αυτά στην ώρα τους μετά την εξέταση. 🙂
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Μην κάθεσαι να ξανακοιτάς τη θεωρία, αφού βλέπεις ότι τη θυμάσαι. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα στη φυσική - άλλωστε η θεωρία είναι μικρή, εν γένει. Δες ασκήσεις που έχεις ήδη λύσει. Προσπάθησε πρώτα να τις ξαναλύσεις και, αν δεις ότι κολλάς κι εκεί, δες τη λύση που είχες κάνει παλιά. Τι είναι αυτό που δε θυμήθηκες/μπέρδεψες; Γράψ' το σε ένα χαρτί και πήγαινε στην επόμενη άσκηση.

Σιγά-σιγά θα έχεις μαζέψει σε ένα/δύο/τρία χαρτιά τις δυσκολίες σου από τις ασκήσεις. Τουλάχιστον έτσι θα έχεις ένα συγκεκριμένο πρόβλημα μπροστά σου κι όχι ένα αόριστο μπέρδεμα - σίγουρα, ένα καλώς τοποθετημένο πρόβλημα μας γεννά λιγότερο άγχος από μία απροσδιόριστη κατάσταση.
 

Neffii

Νεοφερμένος

Η Neffii αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα ξέρει κανείς αν κάποιος επιλέξει να δώσει του χρόνου πανελλήνιες αν θα δώσει υποχρεωτικά με το νέο σύστημα;
 

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλησπέρα ξέρει κανείς αν κάποιος επιλέξει να δώσει του χρόνου πανελλήνιες αν θα δώσει υποχρεωτικά με το νέο σύστημα;

΄Εχει ανακοινωθεί ότι οι απόφοιτοι, ειδικά και μόνο στις φετινές πανελλαδικές μπορούν να επιλέξουν σύστημα εισαγωγής.
Συμπερασματικά λοιπόν από του χρόνου όλοι μόνο με το νέο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top