Καλησπέρα παιδιά, αναβιώνω αυτό το thread γιατί θα ήθελα να ανοίξω συζήτηση πάνω σε ένα θέμα το οποίο με προβληματίζει από χτες που βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών.
Πέρασα στην σχολή Ψηφιακών Τεχνών & Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ. Αυτή η σχολή αν και ανήκει στο ΕΚΠΑ, βρίσκεται στην δορυφορική πανεπιστημιούπολη των Ψαχνών Ευβοίας, μία κωμόπολη που είναι 20 χιλιόμετρα βορειότερα της Χαλκίδας. Εγώ μένω κάπου στην Δυτική Αττική, στην τάξη των 100 χιλιομέτρων μακριά από την σχολή.
Και εδώ πέρα στεγάζεται και ο προβληματισμός μου. Στο να νοικιάσω ένα διαμέρισμα στα Ψαχνά/Χαλκίδα ή να μένω στο πατρικό μου και να πηγαινοέρχομαι με συγκοινωνία.
Αν και τα 100 χιλιόμετρα ακούγονται πολλά, το ΕΚΠΑ σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Εύβοιας έχει ειδικό δρομολόγιο που πηγαίνει από τα Λιόσια απευθείας στα Ψαχνά, οπότε εγώ θα πρέπει μόνο να πηγαίνω από εκεί που μένω στα Λιόσια κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εξουθενωτικό για εμένα. (Εδώ πέρα να πω επίσης πως σε μερικούς μήνες τα ΚΤΕΛ θα μεταφερθούν στο Χαϊδάρι που είναι ακόμα πιο βολικό για εμένα).
Τέλος, θέλω να πω πως αν και οι γονείς μου δεν έχουν πρόβλημα στο να διαθέσουν για εμένα ένα διαμέρισμα κοντά στην σχολή, εγώ δεν θέλω να τους επιβαρύνω οικονομικά.
Θα ήθελα, λοιπόν, συμβουλές, εμπειρίες, τι θα κάνατε στην θέση μου, κτλ. Σας ευχαριστώ !!