Αγγλική Vs Αμερικάνικη προφορά

Ποια προφορά προτιμάτε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 109)
  • Αγγλική

Ψήφοι: 52 47,7%
  • Αμερικάνικη

Ψήφοι: 43 39,4%
  • Καμία

Ψήφοι: 5 4,6%
  • Και οι 2 το ίδιο μου φαίνονται/το ίδιο μου κάνουν :Ρ

Ψήφοι: 6 5,5%
  • Κουμπάκιας :Ρ

Ψήφοι: 3 2,8%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    109
Η Αυστραλιανή είναι κάτι ανάμεσα στα Αμερικάνικα και στα Αγγλικά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ προτιμώ την Αμερικάνικη προφορά!!!Μιλάς και το ευχαριστιέσαι περισσότερο,πιστεύω απ'την Αγγλική!Όμως δεν μπορώ να πω πως δεν μ'αρέσει και η αγγλική;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αμερικανικη για μενα....:)

Η Αγγλικη μ'αρεσει περισσοτερο αλλα η Αμερικανικη ειναι πιο ευκολα κατανοητη.

+φωνώ :no1:

Εγώ προτιμώ την αμερικάνικη προφορά γιατί, όπως ειπώθηκε, είναι πιο εύκολα κατανοητή αλλά και επειδή η αγγλική προφορά δε μου αρέσει και τόσο......

Η αμερικάνικη προφορά είναι πιο "καθαρή" και πιο κατανοητή σε σχέση με την αυστραλιανή ή την αγγλική. Προσωπικά, την προτιμώ... Εξάλλου, η καθηγήτρια των αγγλικων μου ήταν "αμερικανοθρεμμένη", επομένως με αυτήν την προφορά μιλάω κι εγώ, γιατί έτσι έμαθα... Η Αυστραλιανη μου φαίνεται λίγο αστεία... "Χόλιντάι"
Και η αγγλική με εκνευρίζει λίγο... Τονίζουν υπερβολικά τις λέξεις... Και έχουν κι αυτά τα επιφωνήματα του στυλ: "Oi!"...

Η αμερικάνικη προφορά είναι πιο "καθαρή" και πιο κατανοητή σε σχέση με την αυστραλιανή ή την αγγλική. Προσωπικά, την προτιμώ... Εξάλλου, η καθηγήτρια των αγγλικων μου ήταν "αμερικανοθρεμμένη", επομένως με αυτήν την προφορά μιλάω κι εγώ, γιατί έτσι έμαθα... Η Αυστραλιανη μου φαίνεται λίγο αστεία... "Χόλιντάι"
Και η αγγλική με εκνευρίζει λίγο... Τονίζουν υπερβολικά τις λέξεις... Και έχουν κι αυτά τα επιφωνήματα του στυλ: "Oi!"...[/quote]

:D:no1::no1:

Η αγγλικη ειναι η αυθεντικη προφορα ενω η αμερικανικη η πιο γυφτικη η πιο βλάχικη.
Πιστευω πως το καλυτερο θα ήτανε να καθιερωθει μια συγκεκριμένη προφορά να ομιλείται σε καθε εξεταση πιστοποιησης αγγλικων.
Βεβαια η αγγλικη προφορα προσδιδει κύρος.
Δειτε πως μιλαει ο Gordon Brown και πως ο Obama.
Η διαφορα ειναι τεραστια.

Δεν νομιζω οτι εισαι υποχρεωμενος να μιλας με αγγλικη/αμερικανικη προφορα στις εξετασεις...

Δεν λεω για τους υποψηφιους ρε συ.
Για τα Listening εννοω και ιδιαιτερως αυτα του Cambridge που μπορείς να βρεις οτι προφορά θέλεις.
Να καθιερωθει μια συγκεκριμενη προφορα σε αυτα τα Listening.
Οχι σαν φετος στο edexcel που μιλουσε ενας σαν μαστουρωμένος...:P

Δεν λεω για τους υποψηφιους ρε συ.
Για τα Listening εννοω και ιδιαιτερως αυτα του Cambridge που μπορείς να βρεις οτι προφορά θέλεις.
Να καθιερωθει μια συγκεκριμενη προφορα σε αυτα τα Listening.
Οχι σαν φετος στο edexcel που μιλουσε ενας σαν μαστουρωμένος...:P

Α λεω κι εγω... ε βασικα δε νομιζω οτι ειναι κ τοσο σωστο αυτο, ετσι κι αλλιως πρακτικα ειναι καπως δυσκολο να γινει, σιγα μη καθονται να αλλαζουν τις προφορες τους, εξαλλου με αρκετη εξασκηση δεν παιζει προβλημα. Αρκει να μιλανε καπως καθαρα.

Eγω δεν εχω προβλημα.
Και μπορω να ακουσω αμρικανικη/αγγλικη προφορα και μπορω να μιλησω.
Απλα καποια παιδια δυσκολευονται ιδιαιτερα.
Ειδικα στο Cambridge που στο δευτερο παρτ του Listening που ειναι συμπληρωση κενων χρησιμοποιούν μια ιρλανδεζικη προφορα συνηθως και ο εκφωνητης γκαζώνει μιλωντας ακατανοητα.

Η αγγλικη ειναι η αυθεντικη προφορα ενω η αμερικανικη η πιο γυφτικη η πιο βλάχικη.
Πιστευω πως το καλυτερο θα ήτανε να καθιερωθει μια συγκεκριμένη προφορά να ομιλείται σε καθε εξεταση πιστοποιησης αγγλικων.
Βεβαια η αγγλικη προφορα προσδιδει κύρος.
Δειτε πως μιλαει ο Gordon Brown και πως ο Obama.
Η διαφορα ειναι τεραστια.

Ο G. Brown είναι Σκωτσέζος...

Scotland=UK=Αγγλία με λίγα λόγια...:P

Scotland=UK=Αγγλία με λίγα λόγια...:P

Ναι, αλλα οι Σκωτσεζοι δεν εχουν την ιδια προφορα με τους Αγγλους.

Κατά τη γνώμη μου η αγγλική είναι λίγο κρυόκωλη γλώσσα:P

Στο UK διαφορετικη προφορα εχουνε οι Σκωτζεζοι,αλλη οι Βρετανοι και αλλη οι Ιρλανδεζοι.
Αλλα ολες εχουν κοινα σημεια.:)

Αμερικάνικη!

Στο UK διαφορετικη προφορα εχουνε οι Σκωτζεζοι,αλλη οι Βρετανοι και αλλη οι Ιρλανδεζοι.
Αλλα ολες εχουν κοινα σημεια.:)

και άλλη οι Ουαλλοί. Αχ αυτοί οι Άγγλοι. Ουπς! Βρετανοί ήθελα να πω, μη φάω βόλι από κανά Σκωτσέζο:xixi:

Kαλα η πιο δυσνοητη ever στο UK ειναι αυτη των Ιρλανδών.
Ολες οι αλλες επιμερους προφορες ειναι κατανοητες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back