Γεια σας! Τον τελευταίο καιρό είμαι σε ένα δίλημμα !
Είμαι τρίτη λυκείου και θέλω να περάσω δημοσιογραφία (Είναι δεδομένο)
το θέμα είναι ότι πρόσφατα έχω ενημερωθεί ότι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει πολύ καλό εξοπλισμό , καλές γνώσεις από έμπειρους καθηγητές , διαλέξεις από μεγάλους δημοσιογράφους (Χατζηνικολάου, Πρετεντέρης κλπ.) και ασχολούνται πολύ και με την επαγγελματική σου αποκατάσταση ενώ η φοίτηση είναι 2 χρόνια.
Στο ΑΕΙ , αν και είναι περισσότερο καταρτισμένος από άποψη γνώσεων ένας δημοσιογράφος δεν έχει την φροντίδα - πιστεύω - που θα έχει σε ένα ιδιωτικό , ωστόσο το πτυχίο του θεωρείται ανώτερο από αυτό των ΙΕΚ και λογικά έχει και το ανάλογο κύρος. Όμως , στις δουλειές επιλέγουν - κυρίως για τηλεόραση - άτομα από σχολές των ίδιων των καναλιών είτε από ΙΕΚ. Βέβαια αυτός δεν είναι ο τομέας της δημοσιογραφίας που θέλω να ασχοληθώ (εννοώ την τηλεόραση). Είμαι σε ένα δίλημμα! Ο συνολικός χρόνος φοίτησης είναι 4 χρόνια.
Θέλω να μου πείτε απόψεις από άτομα που είτε σπουδάζετε σε κάποιο ΑΕΙ δημοσιογραφίας είτε σε κάποιο ΙΕΚ και να μου πείτε την γνώμη σας.
Επίσης , να αφήσω την τύχη να διαλέξει για μένα ; Δηλαδή αν δεν καταφέρω να περάσω στο ΑΕΙ από τις πανελλήνιες , να πάω σε ΙΕΚ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.