Όλα όσα πρέπει να ξέρω για τις κατατακτήριες

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ανάλογα τη σχολή απ'οτι έχω καταλάβει κι εγώ αδερφέ.
Ο νόμος αναφέρει ρητά ότι δεν επιτρέπεται υπέρβαση ή ανακατανομή ποσοστών.
Η Ιατρική ΑΠΘ συνήθως δεν παίρνει παραπάνω.
Η κτηνιατρική ΑΠΘ φέτος πήρε και τους 3 που ισοβάθμησαν.

΄Αρθρο 74, παρ.5, εδάφιο α του Ν.4485/2017 https://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEsrjP0JAlxBXdtvSoClrL8jiNRVGgNfKB5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuVYeTXOsORovdn0I_ZfRyMY0u5MuYIt1aaQCxpGiJYq8

"5α. Θέσεις εισακτέων που έμειναν κενές κατά τις κατατακτήριες εξετάσεις 2016-2017, καλύπτονται μέχρις
εξαντλήσεως του προβλεπόμενου ποσοστού εισακτέων, με την κατάταξη, ως επιτυχόντων, υποψηφίων κατά
φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας εφόσον αυτή
είναι τουλάχιστον τριάντα (30) μονάδες και ανεξαρτήτως
της επίδοσής τους σε επιμέρους μαθήματα. Οι ανωτέρω κατατασσόμενοι ως επιτυχόντες εισακτέοι εγγράφονται, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, στο α΄ εξάμηνο
σπουδών του οικείου Τμήματος. Η διάταξη του πρώτου
εδαφίου ισχύει και για τις κατατακτήριες εξετάσεις των
επόμενων ακαδημαϊκών ετών έως την έκδοση του Εσωτερικού Κανονισμού του οικείου Α.Ε.Ι.."

Το οποίο σημαίνει ότι όσοι έδωσαν κατατακτήριες από το Νοέμβριο του 2016 και μετά, θεωρούνται επιτυχόντες αν έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία τουλάχιστον 30 μονάδων συνολικά ακόμα κι αν δεν έχουν συγκεντρώσει τη βάση του 10 σε κάθε ένα από τα 3 μαθήματα που εξετάζονται, για την κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων που έμειναν κενές μετά την κατάταξη των επιτυχόντων σύμφωνα με τον Νόμο συνυποψηφίων τους. Αυτό ίσχυε μέχρι την έκδοση του Εσωτερικού Κανονισμού του κάθε Τμήματος. Από την έκδοση του Εσωτερικού Κανονισμού και μετά, ισχύει ο,τι ορίζεται σ΄αυτόν. Γι΄ αυτόν τον λόγο υπάρχουν διαφοροποιήσεις από Τμήμα σε Τμήμα.
 

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Καλησπέρα σας. Ας τα ξεδιαλύνουμε:
α) το εξάμηνο κατάταξης ενός πτυχιούχου ΑΕΙ σε (δεύτερο) τμήμα εξαρτάται από το βαθμό συνάφειας του πρώτου πτυχίου με το δεύτερο (νέο) τμήμα. Μπορεί να είναι το Α (καμία συνάφεια), μπορεί να είναι το Γ (συνηθέστερο), μπορεί να είναι το Ε (με το νέο νόμο max για 5ετή τμήματα), μπορεί να είναι το Ζ εξάμηνο (με τον παλιό νόμο για τα 5ετή τμήματα και με μεγάλη συνάφεια).
β) το εξάμηνο κατάταξης σημαίνει ότι έχεις άλλο τόσο χρόνο (το ελάχιστο) να ολοκληρώσεις τις σπουδές σε 4ετή ή 5ετή τμήματα. Δηλαδή αν μπεις στο 3ο έτος (=5ο εξάμηνο) έχεις ακόμα 2 έτη ή 3 έτη για απονομή πτυχίου για 4ετή ή 5ετή τμήματα, αντίστοιχα.
γ) Η αίτηση αναγνώρισης των συναφών μαθημάτων από το πρώτο πτυχίο, στο δεύτερο τμήμα (συν τα 3 μαθήματα στις κατατακτήριες εξετάσεις, που αναγνωρίζονται αυτόματα) δεν έχει σχέση με τα εξάμηνα σπουδών, που αυτά έχουν απλά ταξινομηθεί στο δεύτερο τμήμα, αλλά με το αν αυτά έχουν διδαχθεί στο πρώτο πτυχίο και μόνο! Μπορεί, δηλαδή, να αναγνωριστούν μαθήματα σε οποιοδήποτε εξάμηνο σπουδών και αν τύχει να βρίσκονται στο δεύτερο τμήμα (από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο)!
δ) Όποια μαθήματα αναγνωριστούν, υφίσταται βεβαίως απαλλαγή παρακολούθησης (προφανώς). Για τα υπόλοιπα που δεν αναγνωρίστηκαν, πρέπει να τα περάσεις (επίσης, προφανώς) και αυτό φυσικά δεν σχετίζεται με το εξάμηνο κατάταξης εκάστου πτυχιούχου. Μαθήματα που πρέπει να περαστούν μπορεί να είναι από το πρώτο εξάμηνο μέχρι και το τελευταίο! Μπορεί, δηλαδή, να αναγνωριστούν όλα τα μαθήματα του τελευταίου εξαμήνου στο δεύτερο τμήμα και να έχεις χρωστούμενα από το πρώτο εξάμηνο (ακραίο σενάριο).
ε) Παράδειγμα: ένας φοιτητής που έχει καταταγεί στο γ εξάμηνο, χρωστά μαθήματα από το Α εξάμηνο ως και το τελευταίο εξάμηνο στο δεύτερο τμήμα, εκτός των αναγνωρισμένων (όπως είπαμε) και προσαρμόζει το πρόγραμμά του ανάλογα με τα μαθήματα που έχει να περάσει σε χειμερινά-εαρινά εξάμηνα. Φυσικά μπορεί να πάρει τα μαθήματα προηγούμενων (χειμερινών-εαρινών) εξαμήνων μαζί με το εξάμηνο που είναι τοποθετημένος. Και αν οδηγός σπουδών στο δεύτερο τμήμα το επιτρέπει, και μαθήματα από μεγαλύτερα εξάμηνα (μέχρι να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιστωτικών μονάδων που επιτρέπεται και αν δεν είναι "μαθήματα-αλυσίδες") κ.λπ. συνδυασμούς.
στ) Αν προβλέπεται πρακτική άσκηση και πτυχιακή μελέτη υποχρεωτικά, τότε πρέπει να τα κάνει κανονικά (δεν παίρνεις απαλλαγή από αυτά).
ζ) προσωπικό παράδειγμα: ήμουν πτυχιούχος ενός 5ετούς πανεπιστημιακού τμήματος και πέτυχα σε κατατακτήριες εξετάσεις (με τον παλιό νόμο, 1% επιτυχόντες από πτυχιούχος πανεπιστημίου επιτρεπόταν) σε νέο πανεπιστημιακό 5ετές τμήμα συναφές (=ίδιου ακαδημαϊκού και επαγγελματικού κλάδου) με το πρώτο πτυχίο. Κατετάγη στο 7ο εξάμηνο σπουδών και πήρα το δεύτερο πτυχίο σε 2 χρόνια. Αναγνωρίστηκαν τα συναφή (=ίδια/παρόμοια μαθήματα με συνοπτικές διαδικασίες μιας και ήταν στο ίδιο πανεπιστήμιο (βοηθάει τρομερά αυτό αν είναι στο ίδιο πανεπιστήμιο σε "απροβλημάτιστες" αναγνωρίσεις μαθημάτων) και είχα να περάσω τα νέα μαθήματα του δεύτερου τμήματος, πρακτική άσκηση και πτυχιακή μελέτη.

Αν ξέχασα κάτι, ρωτήστε.
 
Έχετε απορία πάνω στο θέμα;

Το μήνυμα αυτό ξεχώρισε από το θέμα Απορίες για κατατακτήριες ως ουσιαστικό και χρήσιμο.

Θέλετε να ρωτήσετε κάτι / έχετε απορία στο θέμα; Μα φυσικά! Κάντε click εδώ για να συντάξετε την απορία σας.

Αυτό το thread είναι καθαρά για δική σας πληροφόρηση στο θέμα που πραγματεύεται. Το ischool.gr και η Ομάδα Διαχείρισης δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα όποια γραφόμενα των μελών. Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας και/ή των περιεχομένων της χωρίς την σαφή αναφορά του ischool.gr σαν πηγή.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top