Πραγματι, εβαζα πρωτες τις ΗΜΜΥ, αλλα απο κατω εβαζα Ceid και Γιαννενα, ομως το 10% του Επαλ εχει τις ιδιες πιθανοτητες να σου κατσει, οσο το τζοκερ τελικα...
Don't be sad, πριν 3 μερες γυρισα απο Σαμο και περασα τελεια! Καθησα εκει 15 μερες, ωστε να δω πως ειναι τα πραγματα οταν ξεκινανε οι πρωτοετεις, να κανω γνωριμιες με καθηγητες, φοιτητες κλπ. Πηγα σε διαφορες διαλεξεις, ειδα τις αιθουσες διδασκαλιας και τις αποστασεις μεταξυ τους, γενικα μπηκα για λιγο στο προγραμμα σαν να ξεκινουσα φετος, για να δω πως ειναι η φαση.
Το καλο ειναι πως γινεται σωστο μαθημα και επειδη δεν ειναι πολλα ατομα, τις περισσοτερες φορες κανουν μαθημα σε μικρες σχολικες αιθουσες, οποτε εχεις αμεση επαφη με τον καθηγητη. Ρωτας οτι γουσταρεις, κουβεντιαζεις γενικα με τον καθηγητη με το καλημερα, δεν φαινονται δηλαδη κομπλεξικοι και προσπαθουν να σου μεταδωσουν γνωσεις με λεπτομερειες. Υπηρχαν στιγμες που ημασταν 8-10 ατομα στην αιθουσα και ηταν λες και κανεις φροντιστηριο (σε μαθηματα μεγαλυτερων εξαμηνων κυριως). Ηταν βεβαια και αλλες στιγμες που ημασταν σε αιθουσα με 150 ατομα (αναλογα με το εξαμηνο και το μαθημα), αλλα συνηθως σε κοινα μαθηματα φυσικης, μαθηματικων κλπ.
Εχουν και εργαστηριο ρομποτικης, με πλουσιο υλικο, οποτε με βλεπω να φωλιαζω εκει μεσα. Η λογικη σχεδιαση επισης μου κεντρισε πολυ το ενδιαφερον, καθως και οι φωτονικες επικοινωνιες. Απο προγραμματισμο απ οτι ειδα καιγονται εκει, πρωτο μαθημα τη Δευτερα, κανανε C με τη μια, μπηκαν κατευθειαν στο ψητο, γενικα γινεται δουλιτσα απ οτι προλαβα να δω. Σιγουρα ομως θελει πολυ διαβασμα, γιατι ο μεσος ορος αποφοιτησης ειναι στα 6.5 χρονια, οποτε αν δε στρωθεις, δε βγαινει...

Το καλυτερο απ ολα ηταν οι φοιτητικες ομαδες, οι οποιες ειναι παρεακια φοιτητων που με εκαναν να νιωσω σαν στο σπιτι μου και τελικα στο τελος δεν ηθελα να φυγω! Εχουν φοιτητικο ραδιοφωνικο σταθμο, ομαδα ελευθερου λογισμικου (linux programming κλπ), φοιτητικο στεκι στυλ καφετερια-μπαρ που λεγεται "αλγοριθμος" και κανουν διαφορα events εκει, μουσικη ομαδα που εχουν στουντιο για προβες και μουσικα οργανα, μικροφωνικες, ομαδα αστρονομιας κλπ.
Φτανοντας στο νησι, η αληθεια ειναι οτι οταν ανοιγει η μπουκαπορτα του καραβιου και βλεπεις τη μαυριλα εξω και καπου εκει ψηλα στο βουνο ενα εκκλησακι με ενα μπλε σταυρο, λες "ωχ, Παναγια μου, που ηρθα, τι θελω εγω εδω τωρα σ' αυτες τις ερημιες"... Αν ομως μεινεις λιγο καιρο και το ζησεις το μερος για τα καλα, μετα φευγοντας νιωθεις νοσταλγια και θες να γυρισεις παλι! Φαντασου να μεινεις και 5-6 χρονια δηλαδη πως θα ειναι...
Οπου και να βρισκεσαι παντως, αν εχεις καλη παρεα, περνας καλα.