nPb
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pure_Seduction
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

και εμείς ως γονείς...δεν θα καταλαβαίνουμε την γενιά των παιδιών μας

grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος

πολυ φοβαμαι πως θα ειμαι η κλασικη μανα![]()
"θα φας ολο σου το φαγητο!"
"το βραδυ θα γυρισεις νωρις!"
"μη παιρνεις καραμελες απο αγνωστους"

Dias
Επιφανές μέλος

Pure_Seduction
Επιφανές μέλος

"θα φας ολο σου το φαγητο!"
"το βραδυ θα γυρισεις νωρις!"
"μη παιρνεις καραμελες απο αγνωστους"
![]()
''σε περνω τηλ στο κινητο,γιατι δεν το σηκωνεις?''
''το ειχα στο αθορυβο''

grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος

''σε περνω τηλ στο κινητο,γιατι δεν το σηκωνεις?''
''το ειχα στο αθορυβο''
![]()
σαν να ακουω τη μανα μου απο μια μερια

Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

element skate
Πολύ δραστήριο μέλος

Η κλασική μαμά θα είναι,ή εγώ θα πρέπει να προσπαθώ να φέρω μάνα και κόρη σε τάξη!Το δεύτερο μάλλον![]()
χαααχαχχαχα σιγουρα το 2

Mr. Crowley
Διάσημο μέλος

για τοποθετείστε τον εαυτό σας, στην θέση των γονιών σας...εσείς ως γονείς πώς θα συμπεριφέρεστε;![]()
Τι fallacious λογική είναι αυτή?Δηλαδή επειδή ο Χ ως γονιός μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κόπανος,αυτό δικαιολογεί και τους γονείς του εάν και αυτοί π.χ. συμπεριφέρονται σαν κόπανοι?Δηλαδή η υιοθέτηση απ'τον Χ της υποτιθέμενης κατακριτέας συμπεριφοράς των γονιών του,αντί να κάνει και τον ίδιο κατακριτέο,άρει την κατάκριση απ'τους γονείς του?
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος

Προγραμματισμένος ήταν ο τσακωμός;χμμ περσυ τσακωνομουν καθε παρασκευη και σαββατο με τον μπαμπα μου![]()

Pure_Seduction
Επιφανές μέλος

Η κλασική μαμά θα είναι,ή εγώ θα πρέπει να προσπαθώ να φέρω μάνα και κόρη σε τάξη!Το δεύτερο μάλλον![]()
Σ' αγαπαω

Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

Σ' αγαπαω![]()
Κι εγώ σ'αγαπάω κοριτσάκι μου.

*school_brick*
Νεοφερμένο μέλος

ο τσακωμός και οι έντονες αντιπαραθέσεις με τους γονείς είναι απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο και "υγιές" ειδικά στην εφηβεία(το λένε οι ειδικοί,το λέει και η πείρα

Στις περισσότερες περιπτώσεις,απ'ό,τι κρίνω,οι περισσότεροι κάνουμε το ίδιο πράγμα.Πνίγουμε το θυμό μας και κλεινόμαστε ατελείωτες ώρες στο δωμάτιο ή αρπάζουμε βιαστικά το κινητό και ένα ζευγάρι κλειδιά πετώντας ένα ξερό "φεύγω" αφήνοντας να υποεννοηθεί και ένα "και δεν ξαναγυρίζω"

Στράφη πάνε αυτά που λέω μιας και στην εφηβεία δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρχεσαι συνεχώς σε κόντρα μ'αυτούς,αλλά ελπίζω να αποβούν χρήσιμα κάποια απ'αυτά έστω και στη μετέπειτα ζωή

αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

Αδαμαντία, (και όλοι όσοι προβληματίζεστε για τις σχέσεις με τους γονείς σας)
ο τσακωμός και οι έντονες αντιπαραθέσεις με τους γονείς είναι απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο και "υγιές" ειδικά στην εφηβεία(το λένε οι ειδικοί,το λέει και η πείρα).Απορώ αν υπάρχει ένας τουλάχιστον εδώ μέσα που δεν έχει ανταλλάξει μέχρι και "βαριές" κουβέντες με τους δικούς του ή δεν τους έχει κλείσει την πόρτα στα μούτρα ή δεν ευχηθεί να εξαφανίζονταν τελείως απ'τη ζωή του.Καλώς ή κακώς οι σχέσεις με τους γονείς μας είναι ενίοτε "επώδυνες" και ο τσακωμός αναπόφευκτος.Αυτό οφείλεται τόσο στη νεανική αλαζονεία και την έπαρση των εφήβων,όσο και στην υπερβολικά περιορισμένη αντίληψη των γονέων για το πώς πραγματικά θα αναθρέψουν το παιδί τους και πώς θα το προστατέψουν από κάθε τί "βλαβερό".Εξάλλου και οι νέοι είμαστε υπερβολικά ευαίσθητοι στα οποιαδήποτε μηνύματα και υπερβολικά οξύθυμοι
Αμφισβητούμε και αντιμιλάμε συνεχώς,πράγμα που μας φέρνει σε σύγκρουση με τους άλλους,ειδικά με το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον.Εξάλλου η ενδοοικογενειακή ζωή έχει αλλάξει κατά πολύ,έχουμε τα περιθώρια αντίδρασης μιας και δε ζούμε πια στις εποχές εκείνες όπου το παιδί έπρεπε κάθε πρωί να φιλάει το χέρι του πατέρα ή να απευθύνετε στους γονείς του λες και προσφωνεί λόγο στον ΠτΔ.
Στις περισσότερες περιπτώσεις,απ'ό,τι κρίνω,οι περισσότεροι κάνουμε το ίδιο πράγμα.Πνίγουμε το θυμό μας και κλεινόμαστε ατελείωτες ώρες στο δωμάτιο ή αρπάζουμε βιαστικά το κινητό και ένα ζευγάρι κλειδιά πετώντας ένα ξερό "φεύγω" αφήνοντας να υποεννοηθεί και ένα "και δεν ξαναγυρίζω"Πάντως είναι μια διαδικασία αυτή απ'την οποία θα κληθούμε να περάσουμε πολλές φορές και μέσα απ'την οποία θα κληθούμε να καταλάβουμε τον εαυτό μας και να βρούμε έναν μηχανισμό ρύθμισης των προσωπικών μας σχέσεων,οπότε δες το κι έτσι ως μία επικερδή διαδικασία
Πάντως μην αγνοείς ποτέ τους γονείς στο φουλ (γιατί αυτό λέγεται αναισθησία),ωστόσο μην ενδίδεις στις τυχόν προκλήσεις τους,αλλά έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου αυτά που σου λένε.Προσπάθησε επίσης να διατηρείς την ψυχραιμία σου(πράγμα δύσκολο το ξέρω) αλλά όταν το συνδυάσεις και με λίγο σνομπισμό και ειρωνία δεν έχεις ιδέα πόσο εκνευρίζονται
Τελευταία συμβουλή: Το καλύτερο είναι να μην ανεβάζεις τους τόνους γιατί οι γονείς είναι αρκετά εγωιστές και δεν ανέχονται τέτοια συμπεριφορά ,ειδικά από το ίδιο τους το παιδί,αισθάνονται μειονεκτικά και ότι στην ουσία χάνουν τον έλεγχο απ'τα χέρια τους..
Στράφη πάνε αυτά που λέω μιας και στην εφηβεία δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρχεσαι συνεχώς σε κόντρα μ'αυτούς,αλλά ελπίζω να αποβούν χρήσιμα κάποια απ'αυτά έστω και στη μετέπειτα ζωή![]()
ψυχολογος μαμα?ψυχιατρος μπαμπας???πραγματι εμεινα καγελο μολις διαβασα το ποστ σου λες και εισαι μεσα στο σπιτι μου

και κατι αλλο...ειπατε οτι κανενας γονιος δεν ξεχωριζει τα παιδια του και τα αγαπα το ιδιο...στην περιπτωση ομως που το ενα ειναι υιοθετημενο??

G!Ot@K/
Εκκολαπτόμενο μέλος

roseberry
Διάσημο μέλος

Προγραμματισμένος ήταν ο τσακωμός;![]()
τι να σου πω και εγω οταν το παρατηρησα εμεινα στα διαλα

και το χειροτερο ειναι οτι τα σαββατα ειχε και πανσεληνο.... της πουτανας το καγκελο

https://www.youtube.com/watch?v=MZQfbcWDP2g
δες αμα κανει παρεα με εμας να το περιμενεις αυτο

τωρα αν μας βαρεθει θα μας διωξει

φτιαχτε τα μηνυματα μου πρωι πρωι στα διαλα

Dias
Επιφανές μέλος

Μην το λες. Υπάρχουν πολλοί γονείς που κάνουν διακρίσεις στα παιδιά τους, μερικές φορές τόσο έντονες που φαίνονται και στους απέξω. Κάποια γνωστή μας όταν αναφέρεται στα παιδιά της λέει: Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥ και η Μαρία. (Εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα. Είμαι ένα κακομαθημένο μοναχοπαίδι).Κανεις γονιος δεν έχει περισσοτερη αδυναμία σε ένα παιδι.

Superhuman
Δραστήριο μέλος

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.