Ανάλογα τα άτομα.Φυσικά και οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας δεν είναι απαγορευμένες.
Η διαφορά είναι πολύ σχετική με την περίοδο που διανύουμε.Αν ,για παράδειγμα,ένα κορίτσι της β' γυμνασίου έχει σχέση με ένα αγόρι της β'λυκείου,η διαφορά είναι 3 χρόνια,αλλά το χάσμα μεγάλο.Κι αυτό γιατί τα ενδιαφέροντα είναι διαφορετικά και ο καθένας ζητάει διαφορετικά πράγματα από την σχέση.
Αν η κοπέλα είναι πχ.2 χρόνια μεγαλυτερη(δηλ.16)και το αγόρι 19,το χάσμα κάπως αρχίζει και γεφυρώνεται.Πάλι όχι 100%.Αν τώρα,η κοπέλα είναι 19 και το αγόρι 22,η διαφορά δεν φαίνεται καθόλου!

Δεν μου αρέσει να βάζω όλες τις σχέσεις στο ίδιο τσουβάλι,οπότε όλα εξαρτώνται από τους δύο συντρόφους.Δεν λέει κανείς πως μια σχέση με διαφορά θα είναι αποτυχημένη.
Για 'μένα δεν παίζει ρόλο η διαφορά ηλικίας αλλά τα συναισθήματα.Ξέρω ζευγάρι που έχουν 28 χρόνια διαφορά και είναι
ευτυχισμένοι.Αυτό είναι το σημαντικότερο πιστεύω...Τι κι αν είναι σαν μπαμπάς και κόρη?Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους πει τί θα κάνουν..Αυτό γουστάρουν,αυτό κάνουν
Μέχρι και το τέλος του γυμνασίου,οι σχέσεις με μεγαλύτερους είναι λίγο ''επικίνδυνες'' κατά τη γνώμη μου.Κι αυτό γιατί μπορεί να πιεστείς (όχι απαραίτητα από το σύντροφο σου) για κάποια πράγματα,να αφήσεις πιο γρήγορα πίσω την παιδικότητα σου και να μην ζήσεις ένα σημαντικό κομμάτι της ηλικίας σου(στο λύκειο αλλάζουν λίγο τα πράγματα).Η σχέση με μεγαλύτερο,είναι ένα άλμα.Πριν την κάνεις πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένη(όπως και πριν κάνεις την κάθε σχέση σου).
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι δεν χρειάζεται βιασύνη.Ούτε για να κάνεις σχέση,ούτε για να προχωρήσεις,ούτε για τίποτα...Πραγματικά έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας,και φαντάζομαι πως η φοιτητική ζωή μας επιφυλάσσει πολλά!
Υ.Γ:Αν ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου σε εκτιμά,σε σέβεται και σε υπολογίζει,τότε η ηλικία του είναι μόνο ένας αριθμός.