Δεν μπορώ να συζητήσω κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό. Το γεγονός οτι την θεωρείς "εξωσχολική απόδειξη" και μάλιστα στο σύνολο της εντελώς εκτός του σχολικού πνεύματος, ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας μου.Να είσαι υπερεξηγηματικός σε τι ; Σε έναν θεμελιώδη κανόνα της λογικής;
Η συμβουλή μου είναι εαν δεν σας έρχεται τίποτα γράψτε έστω αυτό απο το να προσπαθείτε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και στο τέλος να μην το βγάλετε. Και δεν ισχύει μόνο για αυτό αλλά για οτιδήποτε άλλο ξέρετε που μπορεί να σας δώσει απάντηση. Η οποιαδήποτε σωστή απάντηση είναι πάντα καλύτερη απο την μη απάντηση.Ο καθένας απο εκεί και πέρα ας κάνει ότι επιθυμεί, δεν μπορώ να πείσω διαφορετικά.
Όταν είπα για τελευταίο δευτερόλεπτο δεν το είπα αμιγώς κυριολεκτικά.
ΑΝ δεν σου έρχεται τίποτα άλλο το γράφεις, αν είναι και τελευταίο θέμα βέβαια. Αν ήταν Γ4 δεν θα έτρωγα χρόνο γράφοντας μια τέτοια απόδειξη θα πήγαινα στο Δ και θα το ξαναέβλεπα στο τέλος.
Και θα το ξαναπώ άλλη μια φορά:
Το ότι είναι θεμελιώδες δεν σημαίνει πως απαραίτητα θα το πάρουν σωστό.
Για λόγους κεκτημένης ταχύτητας, έλλεψης συνήθειας , αδιαφορίας και μη προσεκτικής διατύπωσης μπορεί να χάσεις ακόμα και όλο το θέμα.
Ναι οι συνεπαγωγές και τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται ΣΥΝΕΧΩΣ και οι καθηγητές είναι εξοικοιωμένοι με αυτά πλήρως. Με contrapositive πιθανότατα όχι, ειδικά αν είναι "έμπειροι" και δεν έχουν φρέσκο το πτυχίο.
Οι διορθωτές των πανελληνίων δεν είναι φροντιστές να βλέπουν τα γραπτά με προσοχή και υπομονή.
Σε συζήτηση στο mathematica γνωστός φροντιστής από Καλαμάτα είχε αναφέρει ότι συμβουλεύει τους μαθητές του να χρησιμοποιούν μόνο τις γνωστές τεχνικές επίλυσης σε πανελλήνιες-ο συγκεκριμένος προετοίμαζε σε μικρότερες τάξεις τους μαθητές του και για μαθηματικούς διαγωνισμούς- εξ'ου και οι παραπάνω γνώσεις που αυτοί έχουν.
Προφανώς και εγώ είμαι κατά όλου αυτού, το θεωρώ γελοίο να συμβαίνει.
Αν θες να σου στείλω τη συζήτηση αυτή στείλε πμ, γιατί θα μου φάει χρόνο να την βρω.
Σε οποιαδήποτε άλλα σχόλια θα απαντήσω τουλάχιστον μετά την εξέταση των μαθηματικών, έχω να κάνω και λίγη επανάληψη.