Guest 488121
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

26-07-21

19:22
Να βρεθεί το όριο
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

26-07-21

19:31
Να βρεθεί το όριο View attachment 83697
Αυτό αξίζει κανείς να το δοκιμάσει με De L'Hospital, χωρίς να ξέρω τι τύχη θα έχει, αλλά γενικά, εφαρμόζοντας ιδιότητες λογαρίθμων, μπορούμε να μείνουμε με τον λογάριθμο του λόγου των δύο ποσοτήτων. Και επειδή για μεγάλα χ οι σταθερές στα υπόριζα γίνονται αμελητέες, οι δύο ποσότητες στον αριθμητή και τον παρονομαστή αντίστοιχα ταυτίζονται. Ως αποτέλεσμα να καταλήγουμε με ln1, που κάνει φυσικά 0 .
Guest 488121
Επισκέπτης

26-07-21

19:37
Είναι ιδιοκατασκευή το όριο. Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει με dlh . Θα το αφήσω για λίγο και θα δώσω μετά την δικιά μου λύση. Σε ευχαριστώΑυτό αξίζει κανείς να το δοκιμάσει με De L'Hospital, χωρίς να ξέρω τι τύχη θα έχει, αλλά γενικά, εφαρμόζοντας ιδιότητες λογαρίθμων, μπορούμε να μείνουμε με τον λογάριθμο του λόγου των δύο ποσοτήτων. Και επειδή για μεγάλα χ οι σταθερές στα υπόριζα γίνονται αμελητέες, οι δύο ποσότητες στον αριθμητή και τον παρονομαστή αντίστοιχα ταυτίζονται. Ως αποτέλεσμα να καταλήγουμε με ln1, που κάνει φυσικά 0 .
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν ξέρω κατά πόσο με dlh θα βγαίνειΑυτό αξίζει κανείς να το δοκιμάσει με De L'Hospital, χωρίς να ξέρω τι τύχη θα έχει, αλλά γενικά, εφαρμόζοντας ιδιότητες λογαρίθμων, μπορούμε να μείνουμε με τον λογάριθμο του λόγου των δύο ποσοτήτων. Και επειδή για μεγάλα χ οι σταθερές στα υπόριζα γίνονται αμελητέες, οι δύο ποσότητες στον αριθμητή και τον παρονομαστή αντίστοιχα ταυτίζονται. Ως αποτέλεσμα να καταλήγουμε με ln1, που κάνει φυσικά 0 .
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

26-07-21

19:45
Είναι ιδιοκατασκευή το όριο. Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει με dlh . Θα το αφήσω για λίγο και θα δώσω μετά την δικιά μου λύση. Σε ευχαριστώ
Δεν ξέρω κατά πόσο με dlh θα βγαίνει
Ναι ο dlh είναι πολύ τζόγος σε τέτοια οριάκια η αλήθεια είναι.
Εγώ θα στοιχημάτιζα οτι δεν βγαίνει με Dlh. Θα πρέπει να καταλήγει σε λούπες. Αλλά ακόμα και εάν βγαίνει, έχει αρκετή δουλειά η παραγώγιση

eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3.928 μηνύματα.

26-07-21

19:58
ξαναγραφτο πιο καθαρα εγω δεν διακρινω καν μετα το εκθετικο τι γραφεις.παντως μοιαζει να κανεις ενα ln και μετα βγαινει αρκετα ευκολα αλλα ξαναγραφτο γτ δεν φαινεται
Unboxholics
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.

26-07-21

20:04
Ωραια εγω στο συγκεκριμενο απλως θα εκανα τους λογαριθμους σε ενα κλασμα απο τις ιδιοτητες και αφου ειναι το ιδιο οπως βλεπω σε παρονομαστή κ αριθμητη τοτε εχουμε ln1 το οποίο ισούται με 0.Να βρεθεί το όριο View attachment 83697
Guest 488121
Επισκέπτης

26-07-21

20:14
ξαναγραφτο πιο καθαρα εγω δεν διακρινω καν μετα το εκθετικο τι γραφεις.παντως μοιαζει να κανεις ενα ln και μετα βγαινει αρκετα ευκολα αλλα ξαναγραφτο γτ δεν φαινεται
Επειδή δεν φαίνεται καλά το ανέβασα ξανάΩραια εγω στο συγκεκριμενο απλως θα εκανα τους λογαριθμους σε ενα κλασμα απο τις ιδιοτητες και αφου ειναι το ιδιο οπως βλεπω σε παρονομαστή κ αριθμητη τοτε εχουμε ln1 το οποίο ισούται με 0.
.Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Επειδή δεν φαίνεται καλά το ανέβασα ξανά
Συνημμένα
stav.mdp
Νεοφερμένο μέλος
Η stav.mdp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.

27-07-21

12:10
Γειααα
Θα ήθελες τη λύση ή τελικά σου βγήκε το όριο?
Guest 488121
Επισκέπτης

27-07-21

12:11
Λύση έχω γιατί είναι ιδιοκατασκευή. Το ανέβασα για να ασχοληθούν και οι υπόλοιποι γιατί είναι δύσκολο όριο. Θα την ανεβάσω την λύση μου αργότεραΓειααα
Το έλυσες?Γειααα
stav.mdp
Νεοφερμένο μέλος
Η stav.mdp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.

27-07-21

12:17
Έτσι νομίζω(?)Λύση έχω γιατί είναι ιδιοκατασκευή. Το ανέβασα για να ασχοληθούν και οι υπόλοιποι γιατί είναι δύσκολο όριο. Θα την ανεβάσω την λύση μου αργότερα
Το έλυσες?

Θα δω τη λύση σου και ίσως επιβεβαιωθώ.
Alexandros28
Δραστήριο μέλος
Ο Alexandros28 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 750 μηνύματα.

27-07-21

13:35
Κάνουμε την ιδιότητα των λογάριθμων που προείπε ο σαμαελ και στο πηλίκο διαιρούμε αριθμητή και πολλαπλασιαστή με οποιοδήποτε από τα 2 εκθετικά. Μετά δείχνουμε ότι το οριο της διαφοράς των ριζικών όταν το x τείνει στο +οο ισούται με 0. Ετσι το τελικό όριο ισούται με ln1=0
Για να δειχτει ότι το όριο της διαφοράς των ριζικών είναι 0 χρειάζεται το γνωστό τυφλοσουρτι της μεθοδολογίας όπου βγάζουμε κοινο παράγοντα και μετά πολλαπλασιάζουμε με τη συζυγη παράσταση κλπ κλπ
Για να δειχτει ότι το όριο της διαφοράς των ριζικών είναι 0 χρειάζεται το γνωστό τυφλοσουρτι της μεθοδολογίας όπου βγάζουμε κοινο παράγοντα και μετά πολλαπλασιάζουμε με τη συζυγη παράσταση κλπ κλπ
Guest 488121
Επισκέπτης

27-07-21

13:41
Εγώ το έβγαλα με θμτ. Εκεί στηρίχτηκε και η δημιουργία του ορίου. Θεωρώ fx την ln(e^x+2021) και κάνεις θμτ σε κατάλληλο διάστημα
Alexandros28
Δραστήριο μέλος
Ο Alexandros28 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 750 μηνύματα.

27-07-21

13:52
Καλή η σκέψη αλλά στα χαλάει όλα η ιδιότητα των λογάριθμων και επιτρέπει να αποφύγεις την απροσδιοριστία (+oo) - (+oo) με συντομότερο μονοπάτι. Αυτός ο τρόπος λύσης θα ταιριαζε φανταστικά αν στο δοθεν όριο η αντίστοιχη f ήταν η f(x)=ημ(συνx), όπου δεν έχεις κάτι άλλο να κανεις.
Guest 488121
Επισκέπτης

27-07-21

14:06
Όχι ίσα ίσα σε βοηθάει έτσι όπως το έδωσα διότι βγαίνει f(ρίζα(x^4+4))-f(ρίζα(x^4+1)) κατευθείαν
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.