Cade
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Cade αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 856 μηνύματα.

01-04-21

16:57
Καλησπέρα, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στο β ερώτημα ; Έχω φτάσει στο σημείο (|√x-1| - 1) ^2 αλλά η λύση μου δεν είναι η ίδια με του βοηθήματος. Βγάζω το απόλυτο και το αφήνω (√x-1-1)^2 αφού το x παίρνει μη αρνητικές τιμές ενώ στο βοήθημα το συνεχίζει ως εξής : (1-√x-1)^2.
Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ.
Guest 190013
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

01-04-21

18:36
Το x πράγματι δε παίρνει αρνητικές τιμές. Η απόλυτη τιμή όμως δεν εφαρμόζεται στο x ούτε στη ρίζα του x αλλά στο ρίζα(x)-1. Αυτό τι τιμές παίρνει;
Cade
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Cade αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 856 μηνύματα.

01-04-21

18:54
Ωραία, αφού χ∈[0, 1] τοτε -1≤√x-1≤0Το x πράγματι δε παίρνει αρνητικές τιμές. Η απόλυτη τιμή όμως δεν εφαρμόζεται στο x ούτε στη ρίζα του x αλλά στο ρίζα(x)-1. Αυτό τι τιμές παίρνει;
Guest 190013
Επισκέπτης

01-04-21

19:04
Σωστά, συνεπώς το απόλυτο θα βγει με πλην (-) όπως στο βοήθημα και θα γίνει 1 - ρίζα(x).
eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3.928 μηνύματα.

01-04-21

19:13
μην ασχολεισαι με τετοιες ασκησεις φιλε μου.δεν πεφτουν τετοια πραματα ποτε
Cade
Πολύ δραστήριο μέλος

01-04-21

20:21
Εντάξει, μια και που έχω μερικές βδομάδες που μπήκα στην ύλη της Γ, λύνω λίγο απ'ολα για να μπω στο κλίμα (+ ότι ηταν άσκηση του σχολικού).
Guest 190013
Επισκέπτης

01-04-21

20:26
Μην μπεις στη λογική πέφτουν/δε πέφτουν, ειδικά από τώρα. πχ αυτή η άσκηση ξεδιαλύνει κάπως τα περί απόλυτων τιμών.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...