Τα λές που τα λες πές τα σωστά. Δικηγόρους και γιατρούς ποτέ δεν ανέφερα εδώ μέσα. Χώρια που όλα αυτά ήταν μερικούς μήνες πριν. Σε παρατηρώ να αναφέρεις συνέχεια για την εργασία μου χωρίς ποτέ να είπα ότι παίρνω λίγα ή πολλά, χωρίς ποτέ να ανέφερα στοιχεία μισθοδοσίας. Τόσο πολύ σε καίει δηλαδή? Για μηχανικούς ναι μίλησα και ανέφερα το τί πιστεύω. Όπως επίσης ποτέ δεν είπα ότι όλοι οι απόφοιτοι της σχολής μου είναι μεγαλοστελέχη, με 30% ανεργία στην Ελλάδα σήμερα, θα ήταν όνειρο κάτι τέτοιο.
Επειδή κιόλας το έθιξες το θέμα, μια εργασία ή απασχόληση όπως θές πές το, εκτός απο το οικονομικό άμεσο χρήμα που εκφράζεται με την μηνιαία πάγια αμοιβή, για κάποιον μπορεί να έχει και πολλά άλλα παράπλευρα οφέλη.
Εκπαιδευτικά, Κατάρτισης, Εξέλιξης, συνεργασίας, γνωριμιών και πολλά άλλα που προσωπικά τα παίρνω όλα. Όταν έχεις 3ψήφιο αριθμό πελατών σε οποιαδήποτε εργασία είτε είσαι γιατρός είτε είσαι μηχανικός και το φέρει η μοίρα να εργαστείς σε μια άς πούμε κατασκευαστική-βιομηχανική-προμηθευτική κ.τ.λ. εταιρία, η οποία δυνητικά θα μπορούσε να προωθήσει μέσω εσένα τα προϊόντα της στους πελάτες σου και ταυτόχρονα μπορέσεις να χρησιμοποίησεις και ο ίδιος στην επιχείρησή σου τα προϊόντα του εργοδότη-προμηθευτή σου, περιορίζοντας το ετήσιο δικό σου κόστος, τότε πιστεύω έχεις κάνει ένα καλό Deal. Τώρα το τι μου λέει ένα φοιτητής Τ.Ε.Ι. Μηχανολογίας για αμοιβές 300 ευρώ και και και είναι ασχολίαστα. Πιθανόν επειδή οι συναναστροφές σου στο εμπόριο οικοδομικών υλικών έχουν να κάνουν με εταιρίες-εμπόρους χαμηλού κοινωνικού+μορφωτικού επιπέδου(λαμόγια) με πληρωμές υπαλλήλων ξεφτίλας, τότε καλά κάνεις και έχεις αυτήν την άποψη.
Απλά μάθε πώς υπάρχουν συνειδητοποιημένες εταιρίες ακόμα εκεί έξω, που βασίζονται σε ξένα πρότυπα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, που προσπαθούν το καλύτερο για τους εργαζομένους τους. Θα σε συμβούλευα να ασχοληθείς με την σχολή σου μπάς και τελειώσεις το ριμαδοπτυχίο και να μήν σχολιάζεις την ζωή των άλλων.
Δυστυχώς για μένα γιατί ρε παιδάκι? Θα μου φάς την δουλειά ή θα μου κλείσεις το μαγαζί? Η χαζομάρα σου υπερέχει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.